Di su nestali Hrvati iz BiH..

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 20856 times
Been thanked: 5652 times
Status: Offline

Re: di su nestali hrvati iz bih..

Post by Veca » 15 Jan 2014, 22:24

Spanac_113 wrote::kafa

...gotooovooooooo! :plavi ...sad pij kafu u miru ;)
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 15 Jan 2014, 22:33

Ruana wrote:Mrki mu amanet ostavio.

:ha :cvijece
laganini wrote:
Rockefeller wrote:Ne moraju je voljeti - gore sam se krivo izrazio. Neka je poštuju. Inače da... ako je žele nanovo dijeliti...
..bolje rečeno da poštuju zakone...ko da ti moraš volit englesku..
dosadan si do bola laganini. hem poredis stvari nidje veze.

Hrvati u BiH su toliko Hrvati koliko je i Rocky Englez. :D.

nastup ti je bezveze i bezobrazan.

pored toga sto ti najduzi komentar broji desetak rijeci i trista tackica, ti svjesno ignorises sve sto su forumasi do sad iznijeli. znaci konfrontiraju te sa samo takvim argumentima, a ti umjesto da ih pobijes - vazda isto ponavljas.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Ruana

Post by Ruana » 15 Jan 2014, 22:35

"Di nestade lagani"

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 15 Jan 2014, 22:56

Behko, ovo je forum i tu smo da diskutujemo. Nas pedeset ako treba. Covjek je sam pokrenuo temu, a vjerujem da je bio svjestan sta ce sebi "navuci" za vrat. Svi fino iznosimo svoja misljenja. A Lagani nek' kaze sta misli, zbog tog i jeste na ovoj temi. Samo evo jos uvijek nece da se izjasni do kraja. Cekamo...
Ustvari, pitam se da li je tema zapoceta zbog provokacije ili ciste radoznalosti. Mada se radoznalost moze utaziti na guglu.
U svakom slucaju hrabrost je doci i pitati ljude (koji su truhnuli na liniji braneci ovu zemlju, ispratili najmilije na onaj svijet) gdje je onaj koji ih je tukao
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

dacina_curica

Post by dacina_curica » 15 Jan 2014, 23:02

Nesto brzinski (pred kraj radnog vremena :ooo): posto je dizanje tenzija ocito jedini razlog za otvaranje teme - jer, ruku na srce, da nije, pokretac teme bi se makar u jednom postu udostojio dati svoje misljenje a ne bi bjesomucno (djes' grana :naklon) odgovarao tackicama i recenicama na nivou dvogodisnjaka - mislim da je bitno jedno reci: Ovo mjesto, nas BOSANSKI forum, je sve ali nije niti netolerantan, niti se "plasi stranog", niti odbija drugacije (iako smo Maju nekidan naljutili pa nas je naruzila sto "coporativno napadamo" mada to nije bila stvarna slika al' hajd', nejse :)). Naprotiv, de nek mi neko nadje forum na kojem nas ima ovakvih svakakvih (bas smo k'o ciganski svatovi, od svukud i od svakog) a da nema krvi do koljena svaki dan. I zao mi je sto ce se, zbog jednog obicnog provokatora, mozda nekim forumashima uciniti da postoji neka kolektivna mrznja/negodovanje prema nasim sugradjanima katolicke vjeroispovijesti sto je daleko od istine vjerujem za gotovo sve ucesnike diskusije.

Zato provokatori, rek'o je Djole jednom fino "Zato odjebi, JNA...Dosta je bilo..." pa u tom duhu "Odabijte provokatori...dosta je bilo...prebrojavajte krvna zrnca ukucanima, pustite nas da budemo ljudi". Ali eto, lijepo je znati razlikovati pravu RAJU od obicnog poltrona...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8961 times
Been thanked: 10633 times

Post by Krokodil Behko » 15 Jan 2014, 23:12

Nela wrote:Behko, ovo je forum i tu smo da diskutujemo. Nas pedeset ako treba. Covjek je sam pokrenuo temu, a vjerujem da je bio svjestan sta ce sebi "navuci" za vrat. Svi fino iznosimo svoja misljenja. A Lagani nek' kaze sta misli, zbog tog i jeste na ovoj temi. Samo evo jos uvijek nece da se izjasni do kraja. Cekamo...
Ustvari, pitam se da li je tema zapoceta zbog provokacije ili ciste radoznalosti. Mada se radoznalost moze utaziti na guglu.
U svakom slucaju hrabrost je doci i pitati ljude (koji su truhnuli na liniji braneci ovu zemlju, ispratili najmilije na onaj svijet) gdje je onaj koji ih je tukao
Puno je i pet a kamo tek pedeset. Poprilično sam siguran da ste ti i Dacina same, dovoljne da ga isprašite. Nemoj me pogrešno protumačiti. Ja ne branim laganinija nego njegovo pravo da na ovom demokratskom forumu, demokratski diskutuje. Naravno da mu može replicirati i milion Bošnjaka ali nije to baš nešto viđeno.

Da ponovim, branim forum i opredjeljenje da može doći i neki Srbin pa reći da je BiH napala na Srbiju jer to je samo stav i nije u suprotnosti sa našim opredjeljenjima. Može doći bilo ko ako će na kulturan način diskutirati i braniti svoje stavove bez raspirivanja rasne, nacionalne i vjerske mržnje, kao i generaliziranja o cijelim zločinačkim religijama i narodima. Mislim da sam ja na ovoj temi, bio bolji diskutant od vas ostalih. Strogo linkovi i ništa emocije.

dacina_curica wrote:(iako smo Maju nekidan naljutili pa nas je naruzila sto "coporativno napadamo" mada to nije bila stvarna slika al' hajd', nejse :)).
E pa eto, isto to i ovaj put. Neće BiH propasti ako se prerasporedite na Laganiniju po dvoje-troje na deset tema. Ne morate svi baš na istoj temi.

Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia » 15 Jan 2014, 23:14

U prevodu dozvoljene su provokacije od dotičnog, ali odgovori na iste baš i nisu, s ciljem da pokažemo da smo mi demokratski forum?

Nadam se da sam pogrešno razumjela. :)
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 15 Jan 2014, 23:16

Nadam se da nisi ni ti mene pogresno protumacio. Ne volim ja inace ove "ozbiljne"teme, upalim se ko kutnjak.
Znam ja da ti samo radis za dobrobit foruma, takav i ostani ;)

dacina_curica

Post by dacina_curica » 15 Jan 2014, 23:18

E j... ga Behko, neka si ti samo to procitao u cijelom postu. :rol

Sranje je ogranicavati broj ucesnika u diskusiji, ovo je forum. Vec jednom rekoh ako se ne moze nositi sa odgovorima neka ne pokrece temu.

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 15 Jan 2014, 23:32

Behko ba misli na 'demokratski' po dejtonu a ne demokratski kao jedan čovjek, jedan glas :valja
Ja mislim da je zasad pitanje odgovoreno a i postavljeno dovoljno puta da se možemo pozdraviti s temom.
Amen.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8961 times
Been thanked: 10633 times

Post by Krokodil Behko » 15 Jan 2014, 23:33

Dalia wrote:U prevodu dozvoljene su provokacije od dotičnog, ali odgovori na iste baš i nisu, s ciljem da pokažemo da smo mi demokratski forum?

Nadam se da sam pogrešno razumjela. :)
U prevodu, provokacija bi bila stav za kojeg držiš da je neispravan?
O tome sam već govorio. Samo hladno, linkovi i bez emocija.
Tad si najkonkretnija. Ovako, kad pišeš općenito, možeš napisati trista sličnih postova a opet nećeš pogoditi tačno u metu, to jeste u izvor onoga što ti tretiraš kao provokacije.

Nela wrote:Nadam se da nisi ni ti mene pogresno protumacio. Ne volim ja inace ove "ozbiljne"teme, upalim se ko kutnjak.
Znam ja da ti samo radis za dobrobit foruma, takav i ostani ;)
Hvala :)
dacina_curica wrote:E j... ga Behko, neka si ti samo to procitao u cijelom postu. :rol

Sranje je ogranicavati broj ucesnika u diskusiji, ovo je forum. Vec jednom rekoh ako se ne moze nositi sa odgovorima neka ne pokrece temu.
Pročitao sam ja sve ali sam već sve bio rekao ispod Nelinog posta, a dio tvog posta citirao zbog toga što sam vam htio ponuditi kompromis. Ipak, po dvoje-troje na svakoj temi, zvuči dobitnički :)

Evo da ti dokažem. Ja sam Laganiniju servirao statistiku Crkve u kojoj stoji da je prije rata u Kaknju živjelo 22.000 Hrvata a da ih sada, ima samo 6000. Čim se on počeo pozivati na to, ja sam mu servirao da je po zvaničnom popisu stanovništva, u Kaknju živjelo svega 13.000 Hrvata. Laganini se nije ni očitovao o tome jer mu ne paše. Kao što vidiš, linkovi su zakon, kakav Balaš kakvi bakrači :oo

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 15 Jan 2014, 23:38

Krokodil Behko wrote:

kakav Balaš kakvi bakrači :oo
Ne diraj mi u Balasa :pendrek
Ja ne volim da lijepim linkove, nekom dokazujem ocito, nesto sto i sam moze provjeriti. Pametnom je i isaret dosta.
Ne dozvoljava mi profesija da ostavim nesto neobjasnjeno :ooo

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 16 Jan 2014, 00:03

Nemam ništa protiv rasprave i laganinija ali treba reći:
-u prvom postu aludira na to je broj Hrvata manji zbog etničkog čišćenja, a nastavak rasprave ide na to da je broj Hrvata takav zbog njihovog progona od strane Bošnjaka
-naziva genocidom ono što se desilo Hrvatima u SB a samim tim karakteriše i našu borbu
-izražava sumnju u pogledu bošnjačkog naroda kao najvećih stradalnika rata iako sve cifre potvrđuju to
-Bošnjake naziva "muslimanima"
-Muslimani piše malim slovom, al to mu možemo oprostiti :ooo
-spominje Pokolj u Doljanima i neznanje hrvatske javnosti o tome dok se o Ahmićima sve zna. Pri tome zaboravlja da su Ahmići znatno teži zločin(ono što ja znam), i da su se desili par mjeseci prije Doljana i da su najveći zločin koji su Hrvati počinili, prvi veći zločin u sukobu, kao i najveći iz tog bošnjačko-hrvatkog sukoba sa obje strane
-trola
-iz nekog razloga sebe stavlja u poziciju da se on kao brani od svih koji ga napadaju bez razloga, jer ne znaju raspravljati na forumu
-smeta mu što je neko spomenuo "nestale" Bošnjake na temi o "nestalim" Hrvatima a na drugoj temi o bošnjačkim žrtvama je hladno uletio sa pričom da su i drugi stradali, da i druge majke imaju suze. Mislim da je to bio prvi komentar na vijest.
-tu je počeo optuživati i da nismo fer, da naslov ne valja(Stižu li zločince suze bošnjačkih majki) iako sam 100% siguran da ni Behko(koji je ovjavio vijest kao i svaku drugu) a ni drugi forumaši nisu razmišljali o tome niti je ko omaložavao tuđe žrtve, jednostavno je odveo temu u pogrešnom smjeru, što bi se reklo u narodu - trola a možda i namjerno provocira, možda ispipava forumaše. Možda mu je i dosadno bilo.

Pozitivno: veći broj postova na podforumu. :D
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Ruana

Post by Ruana » 16 Jan 2014, 08:56

Kod nas uvjek isto, suti, trpi, zbog ovog ili onog, kurtoazije, merhameta, mira u kuci u ovom slucaju pravila.
Neko spomenu demokratiju i slobodu govora, naravno da provokatori imaju pravo na slobodu govora, a ti ”Bosnjo” suti i trpi, to ne vazi za tebe, ti si vecina u svojoj "kuci".
Jer ce te onda pitati, sto to govoris, a ti ces morati pricati o: silovanoj sestri, mrtvom bratu, zaklanim roditeljima, a sramota je pricati lose o komsijama, ko ti je kriv sto si im vjerovao.
Kad te pitaju sta si, nemoj slucajno reci da si Bosnjak, jer to je sramota, gdje ces se ti pisati velikim slovom, ti si “mali musliman” tako se ti pises.
Nemoj slucajno da bi pisao sta lose o komsijama, pogotovo ne na facebook-u ili kakvim forumima, sramota je to naljuti ce ti se neki fb prijatelj ili kakav drugi forumas, znas nije on kriv, on samo pita, nije on ni u ratu ucestvovao, on je samo gulio krompir u kasarni.

Ne zna on nista o Dretelju, Keratermu, Gabeli, Foci, Stocu, Omarskoj, Visegradu, Srebrenici itd.. A genocid ne pominji, to je sramota, nisu oni krivi za to.
Krivi ste vi, sto vam hodza sa minareta svako jutro uci ezan, pa je Gertruda Munitic morala seliti, smetalo joj ujtru da spava, zamisli tolike godine moj dobri ”Bosnjo” Nedi Ukraden, nisi nista dao, pa je morala ici u drugu drzavu da pjeva.

Ne spominji da si zrtva, da su ti dosli na vrata da te kolju i progone, kad te budu pitali ”sto si u Danskoj, Svedskoj, Njemackoj, Americi itd".. reci im Bosnjo da si otisao malo svijeta da vidis, kazi “’nako ja malo otisao, nije me niko etnicki ocistio”, to si ti izmislio tu rijec.
Kad te budu pitali, gdje je na hiljade tvojih komsija otislo poslje rata, nemoj nikome reci da oni imaju rezervnu drzavu, a i dalje u tvojoj nered prave, jer ko je tebi kriv sto je nemas.
Oni to imaju pravo, demokratija je naravno, a ti suti ti si vecina u svojoj kuci, sramota je da se branite. Imajte merhameta, nisi se ni onda trebao braniti, trebao si ti komsije pustiti da ti uzmu i to sto ti je ostalo, pravo na istinu.
Nemoj ti da bi sta djeci o ovome pricao, ne treba oni to da znaju, jer svi smo isti. Tako bar kaze komsija, koji se odselio u rezervnu drzavu, nije mogao slusati ezan sa minareta, nije mogao gledati kako se zivotinje kolju i to jos za Kurbana.
Suti Bosnjo, ovo je “zemlja” Bosanska, nema tu Bosnjaka, to su ti oni sto se pisu malim slovom i njih treba provocirati jer moraju sutiti, zbog te zemlje bosanske.
Velikosrpska i velikohrvatska dusmanska nastojanja koja traju i dan danas i trajat ce do sudnjega dana, ne govori Bosnjo nista o tome, pusti ih neka rade i pricaju sta hoce. Jer ti cim progovoris iz usta ti mrznja i ratna retorika sijeva. Pisi se i dalje malim slovom i suti.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 16 Jan 2014, 15:27

draga rum..jako emotivan post ali bože moj takva si i zato si mi draga..ali emocije su jedno a činjenice drugo...draga ru..jeli misliš da ja ne znam di je žegulja ..znam i te kako...jeli znaš di je ravno nartavno da znaš..a kad znaš mogla bi se sjetit izjave voljenog vođe kad je ravno potaracano da to nije njegov rat...prisjeti se...ili pologa kraj čitluka kad je goloruki narao stao ispred tenkova.i tada se branila bih..ili možda nije zato što su tamo bili hrvati...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Ruana

Post by Ruana » 16 Jan 2014, 15:49

Znala sam ja da ti moze sastaviti bar jednu prosto prosirenu recenicu.
Sad bar znamo di su Hrvati iz Ravnog i Koteza, jer kako ti rece nije to bio nas rat.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 16 Jan 2014, 15:52

Lebowski wrote:Nemam ništa protiv rasprave i laganinija ali treba reći:
-u prvom postu aludira na to je broj Hrvata manji zbog etničkog čišćenja, a nastavak rasprave ide na to da je broj Hrvata takav zbog njihovog progona od strane Bošnjaka
-naziva genocidom ono što se desilo Hrvatima u SB a samim tim karakteriše i našu borbu
-izražava sumnju u pogledu bošnjačkog naroda kao najvećih stradalnika rata iako sve cifre potvrđuju to
-Bošnjake naziva "muslimanima"
-Muslimani piše malim slovom, al to mu možemo oprostiti :ooo
-spominje Pokolj u Doljanima i neznanje hrvatske javnosti o tome dok se o Ahmićima sve zna. Pri tome zaboravlja da su Ahmići znatno teži zločin(ono što ja znam), i da su se desili par mjeseci prije Doljana i da su najveći zločin koji su Hrvati počinili, prvi veći zločin u sukobu, kao i najveći iz tog bošnjačko-hrvatkog sukoba sa obje strane
-trola
-iz nekog razloga sebe stavlja u poziciju da se on kao brani od svih koji ga napadaju bez razloga, jer ne znaju raspravljati na forumu
-smeta mu što je neko spomenuo "nestale" Bošnjake na temi o "nestalim" Hrvatima a na drugoj temi o bošnjačkim žrtvama je hladno uletio sa pričom da su i drugi stradali, da i druge majke imaju suze. Mislim da je to bio prvi komentar na vijest.
-tu je počeo optuživati i da nismo fer, da naslov ne valja(Stižu li zločince suze bošnjačkih majki) iako sam 100% siguran da ni Behko(koji je ovjavio vijest kao i svaku drugu) a ni drugi forumaši nisu razmišljali o tome niti je ko omaložavao tuđe žrtve, jednostavno je odveo temu u pogrešnom smjeru, što bi se reklo u narodu - trola a možda i namjerno provocira, možda ispipava forumaše. Možda mu je i dosadno bilo.

Pozitivno: veći broj postova na podforumu. :D

..eto kako si sastavio dvi suvisle rečenice za raliku od oni daca,paca i maca evo odgovora:

-apsolutno si u krivu nigdi nisam reka da je nestanak hrvata isključivo vezan uz etničko čišćenje nego sam reka da ga je bilo
-onda ti ne tribam odgovorit na drugu točku logike radi ako ne kontaš jebe mi se...bez imputiranja molim...ne očekujem to od tebe
-uvjerenja sam bio ali statistika je jebena stvar puno kaže znači pitanje žrtve je relativna stvar očito iako po meni muslimanima je bilo najteže u ovom ratu

-bošnjaci=muslimani za mene i za sve osim vjeroajtno muslimnima bih iako sumnjam da i oni drugačije rezoniraju
-malim slovima pišem i muslimane i katolike i hrvate...a i gramatički mislim da je ispravno..
-ko je počeo prvi zločin ahmići ili doljani glup si ako tako rezoniraš..zločin je zločin..
-i zadnje ne smeta meni što me grupno napadate to je behko komentira,mene smeta što ne svaćate ili nećete da svaćate..

i ajde bog sredi se pročitaj naslov teme i komentiraj...ponavljam već jednom otvori temu ili bolje otvoriću ja :muslimani najveće žrtve u ratu...

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 16 Jan 2014, 15:54

Ruana wrote:Znala sam ja da ti moze sastaviti bar jednu prosto prosirenu recenicu.
Sad bar znamo di su Hrvati iz Ravnog i Koteza, jer kako ti rece nije to bio nas rat.
..uf opet moram crtat..vaš idejni vođa izetbegović je reka da to nije njegov rat kad je jna potaraca rsavno...ljudi moji pa jeli vi išta znadete...

Ruana

Post by Ruana » 16 Jan 2014, 16:06

Pa rekoh ti sad "di su" eto sad znamo i ko ih je pobio. Hajmo dalje na drugo podrucje.
Joj jes lijepo pisat tvojim rijecnikom.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 16 Jan 2014, 16:08

Ruana wrote:Pa rekoh ti sad "di su" eto sad znamo i ko ih je pobio. Hajmo dalje na drugo podrucje.
Joj jes lijepo pisat tvojim rijecnikom.
..pa jeli gos.izetbegović moga reć da je napadnuta bih tog trenutka...ili ravno nije u bih..

Post Reply

Return to “Politika u BiH”