Možda šalju novce da pomognu rodbini da ne pomre od gladi?KOMESAR wrote:To ustvari i jeste problem.Ruana wrote:Cuj vrjedjanje, pa ti danima izvrjedja sve zivo, ko nema isto misljenje kao ti.
I to je jedan od tvojih problema sto mislis da mi koji ne zivimo dolje nemamo pravo na drzavu.
Vi šaljete novce koji održavaju postojeće stanje.
Vi i dalje mislite da bez SDA prestaje život.
p.s.
Ja sam na strani demonstranata i svoj stav branim argumentima.
Ti dokaži da nam je dobro.
Prihvatiću samo argumente.
Demonstracije u Tuzli
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9248 times
- Been thanked: 10982 times
- Status: Offline
Re: Demonstracije u Tuzli
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
O tome se radi.Krokodil Behko wrote:Možda šalju novce da pomognu rodbini da ne pomre od gladi?KOMESAR wrote:To ustvari i jeste problem.Ruana wrote:Cuj vrjedjanje, pa ti danima izvrjedja sve zivo, ko nema isto misljenje kao ti.
I to je jedan od tvojih problema sto mislis da mi koji ne zivimo dolje nemamo pravo na drzavu.
Vi šaljete novce koji održavaju postojeće stanje.
Vi i dalje mislite da bez SDA prestaje život.
p.s.
Ja sam na strani demonstranata i svoj stav branim argumentima.
Ti dokaži da nam je dobro.
Prihvatiću samo argumente.
Pola države bi pomrlo bez te pomoći.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
-
Naprotiv ne saljem nikome, svi zive fino, a niko nije ni ukakvoj stranci. Rade, bore se isto kao i mi ovdje.
Evo po raznim forumima i socijalnim mrezama vidim svi imaju internet. Kad pogledas kafane sve pune a svi kukaju. Na demonstracijama svi obuceni ni bolje ni gore od ostatka svijeta.
Na humanitarnim emisijama objesi cigar a trazi za hljeba. Kuca na tri sprata nijedna soba izradjena, umjesto da napravi jednu sobu pa da ima sve ostalo. Iza kuce ledina kilometar a nece da se sagne da posadi nesto da ima makar u sezni da jede.
Kaze zavrsio fakultet a nema posla, moj rodjak sa fakultetom je istovarao, cistio snijeg, kopao godinama ali danas radi svoj posao.
Evo po raznim forumima i socijalnim mrezama vidim svi imaju internet. Kad pogledas kafane sve pune a svi kukaju. Na demonstracijama svi obuceni ni bolje ni gore od ostatka svijeta.
Na humanitarnim emisijama objesi cigar a trazi za hljeba. Kuca na tri sprata nijedna soba izradjena, umjesto da napravi jednu sobu pa da ima sve ostalo. Iza kuce ledina kilometar a nece da se sagne da posadi nesto da ima makar u sezni da jede.
Kaze zavrsio fakultet a nema posla, moj rodjak sa fakultetom je istovarao, cistio snijeg, kopao godinama ali danas radi svoj posao.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ja idile!Ruana wrote:Naprotiv ne saljem nikome, svi zive fino, a niko nije ni ukakvoj stranci. Rade, bore se isto kao i mi ovdje.
Nisam ni znao da mi je tako dobro.
De još malo,molim te.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Kad se vratimo iz "zemlje čuda" u realnost bitisanja naiđemo na ovo:
https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hph ... 0413_n.jpg
Da pojasnim:
Prema zakonskim pravilima koje je napravio bivši ministar Marjanović prvih petnaest se poziva na razgovor i između njih se bira najbolji.Tako je i u ovom slučaju urađeno.Međutim gospodina direktora i ovo troje potpisanih je nazvao neko odozgo (SDA ili SDP-svejedno) i ukazao na svog kandidata.
Pošto su to jako moralne ličnosti uradiše što su uradili.
Kandidat sa devetnaestog mjesta,bez ikakvog obrazloženja preskače ove što su propitivani i dolazi do posla.
p.s.
Šta misliš Ruana,jesu li uhapšeni ili bar smjenjeni sa funkcije?
https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hph ... 0413_n.jpg
Da pojasnim:
Prema zakonskim pravilima koje je napravio bivši ministar Marjanović prvih petnaest se poziva na razgovor i između njih se bira najbolji.Tako je i u ovom slučaju urađeno.Međutim gospodina direktora i ovo troje potpisanih je nazvao neko odozgo (SDA ili SDP-svejedno) i ukazao na svog kandidata.
Pošto su to jako moralne ličnosti uradiše što su uradili.
Kandidat sa devetnaestog mjesta,bez ikakvog obrazloženja preskače ove što su propitivani i dolazi do posla.
p.s.
Šta misliš Ruana,jesu li uhapšeni ili bar smjenjeni sa funkcije?
Nije baš tako, rezultata ima. U par opština već su se vijećnici odrekli određenih primanja, mijenjene su vade, dosta ministara, sad ni njima nije svejedno.KOMESAR wrote:Na kraju će i biti samo pusti snovi.Jagoda wrote:
Ne čuh za ovih desetak dana da se je ijedan krvopija odrekao neke beneficije ili dobrovoljno povukao.
Naročito su se zabetonirala stranačka rukovodstva.To neće razbiti ni atomska.
Evo još jedna dobra stvar, sada drugi trebaju slijediti ovo.
Tuzla: Nema plaća za ministre nakon prestanka mandata
Poslanici u Skupštini Tuzlanskog Kantona jednoglasno su usvojili Odluku o ukidanju prava na naknadu plaće nakon prestanka mandata tzv. "bijeli hljeb".
Kako javlja RTV Slon iz Tuzle , radi se o pravu na naknadu plaće nakon prestanka mandata ministrima i bivšem premijeru.
Ukidanje ove privilegije bivšem premijeru TK i ministrima, bio je jedan od zahtjeva Plenuma građana TK.
Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona je i jučer imao niz sastanaka sa zainteresiranim strankama, te razmatrao mnoga pitanja koja su u nadležnosti Skupštine TK-a među kojima i prijedlog Odluke o ukidanju prava na naknadu plaće nakon prestanka mandata.
Podsjećamo, prema federalnom Zakonu o plaćama i naknadama u organima vlasti, koji važi i u kantonima, izabrani dužnosnici i nosioci izvršnih funkcija nakon prestanka obavljanja javne funkcije, a do zasnivanja novog radnog ili ugovornog odnosa ili do ispunjavanja uvjeta za penziju, imaju pravo na plaću koju su ostvarivali dok su obavljali javnu funkciju u trajanju od 12 mjeseci.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
- Inventar foruma
Miče se...dobro jeSpanac_113 wrote:Tuzla: Nema plaća za ministre nakon prestanka mandata
idemo dalje...

Al kako oni mogu donositi odluku, kad fino pise da im to pravo pripada prema federalnom zakonuLebowski wrote:Nije baš tako, rezultata ima. U par opština već su se vijećnici odrekli određenih primanja, mijenjene su vade, dosta ministara, sad ni njima nije svejedno.KOMESAR wrote:Na kraju će i biti samo pusti snovi.Jagoda wrote:
Ne čuh za ovih desetak dana da se je ijedan krvopija odrekao neke beneficije ili dobrovoljno povukao.
Naročito su se zabetonirala stranačka rukovodstva.To neće razbiti ni atomska.
Evo još jedna dobra stvar, sada drugi trebaju slijediti ovo.
Tuzla: Nema plaća za ministre nakon prestanka mandata
Poslanici u Skupštini Tuzlanskog Kantona jednoglasno su usvojili Odluku o ukidanju prava na naknadu plaće nakon prestanka mandata tzv. "bijeli hljeb".
Kako javlja RTV Slon iz Tuzle , radi se o pravu na naknadu plaće nakon prestanka mandata ministrima i bivšem premijeru.
Ukidanje ove privilegije bivšem premijeru TK i ministrima, bio je jedan od zahtjeva Plenuma građana TK.
Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona je i jučer imao niz sastanaka sa zainteresiranim strankama, te razmatrao mnoga pitanja koja su u nadležnosti Skupštine TK-a među kojima i prijedlog Odluke o ukidanju prava na naknadu plaće nakon prestanka mandata.
Podsjećamo, prema federalnom Zakonu o plaćama i naknadama u organima vlasti, koji važi i u kantonima, izabrani dužnosnici i nosioci izvršnih funkcija nakon prestanka obavljanja javne funkcije, a do zasnivanja novog radnog ili ugovornog odnosa ili do ispunjavanja uvjeta za penziju, imaju pravo na plaću koju su ostvarivali dok su obavljali javnu funkciju u trajanju od 12 mjeseci.

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7510 times
- Been thanked: 17559 times
Pretučen Josip Milić

Dvije nepoznate osobe palicama su pretukle Josipa Milića profesora logike i filozofije, te predsjednika Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH.
Do napada je došlo u petak oko 14 sati ispred Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru.
Prije fizičkog napada, profesor Milić je ispred škole našao svoje vozilo s probušenom gumom, najvjerojatnije nožem, što je prijavio policiji.
Pripadnici PU Mostar su ubrzo izašli i uradili uviđaj na osobnom vozilu VW Golf Plus nakon čega su otišli. Odmah po odlasku policije, Josip Milić je fizički napadnut i pretučen palicama, što nam je u telefonskom razgovoru potvrdio i njegov brat Petar Milić.
Prema njegovim riječima, brat mu je napadnut na ulazu u školu, od strane dvije mlađe osobe koje su ga palicama napale s leđa da bi nakon napada pobjegle preko školske ograde.
Ubrzo je ponovno došla i policija, ovaj put u većem broju.
Napadnuti profesor je vozilom Hitne pomoći prevezen na Odjel CUM KB Mostar.
Podsjetimo kako je nakon nedavnih nasilnih prosvjeda u Mostaru policija privela Josipa Milića pod sumnjom da je sudjelovao u prosvjedima koji su rezultirali paljenjem šest zgrada Vlade HNŽ-a, Skupštine HNŽ-a, Grada Mostara i političkih stranaka.
Nakon privođenja, Sindikati su održali konferenciju za novinare na kojoj je Josip Milić oštro napao HDZ i vlasti u HNŽ-u.
bljesak.info
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7510 times
- Been thanked: 17559 times
-
Re: Pretučen Josip Milić
Kakve moodonje!
Njih dvojica, jos sa palicama, on jedan i bezbeli samo sa kakvom torbom sa papirima. Fer plej. 

-
- Inventar foruma
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9248 times
- Been thanked: 10982 times
Vjerovatno su procijenili da je izdao partiju pa je dobio fasung.
na ovim prostorima, zaista se sve dešava onako kako se uvijek i dešavalo.
Nikad nikakvih promjena. Pojma nemam otkud nekima ideja da će protesti nešto promijeniti,
imajući u vidu gore iznesenu primjedbu.
na ovim prostorima, zaista se sve dešava onako kako se uvijek i dešavalo.
Nikad nikakvih promjena. Pojma nemam otkud nekima ideja da će protesti nešto promijeniti,
imajući u vidu gore iznesenu primjedbu.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
Ovo me podsjeti na naseg @Laganog....
Veli,nadji ti jednog rvata da misli drugacije.....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Da nije i on tučen?Pasaga wrote:Ovo me podsjeti na naseg @Laganog....
- Pasaga
- Hadžija
...doso tobe....KOMESAR wrote:Da nije i on tučen?Pasaga wrote:Ovo me podsjeti na naseg @Laganog....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Mnogo mi je sumnjiv.Pasaga wrote:...doso tobe....KOMESAR wrote:Da nije i on tučen?Pasaga wrote:Ovo me podsjeti na naseg @Laganog....
Nestao u vrijeme prosvjeda u Mostaru.
- Pasaga
- Hadžija
Doce on,sa vjestima o realnom stanju na terenu.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
Kakav narod takva i drzava, dok ima takvih kao ti drzava ce da bude jos gora. Jer takvi razvodnjavaju i huskaju. Idi na proteste pa ponesi transparent sa miletovom karikaturom, jer ti on neda da nikakav dogovor prodje. .Sve dok omladina izlazi da rusi drzavnu imovinu a obuceni po posljednjoj modi ne fali njima nista. Ide se na ferije, nosaju se najnoviji mobiteli, ide se u fitnes centre ali opet kukaju. A dok je takvih kao ti da ih huskaju nece biti ni drzave, ali zato hoce korumpiranih drzavnika.KOMESAR wrote:Ja idile!Ruana wrote:Naprotiv ne saljem nikome, svi zive fino, a niko nije ni ukakvoj stranci. Rade, bore se isto kao i mi ovdje.
Nisam ni znao da mi je tako dobro.
De još malo,molim te.
Hos jos.