Procesori i grafičke kartice

Sve o kompjuterima

Moderator: Rudolph

User avatar
toxic
VIP
VIP
Reactions: 13504
Posts: 16347
Joined: 26 Jul 2016, 15:22
Location: My Own World
Status: Offline

Re: Procesori i grafičke kartice

Post by toxic » 19 Nov 2016, 18:06

Sam si sebi dao proveren odgovor :oo
To je stara kartica, ja licno ne verujem da ce biti kompatibilna ako vec nije.
0

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 9692
Posts: 84710
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Online

Re: Procesori i grafičke kartice

Post by Krokodil Behko » 19 Nov 2016, 22:51

E baš super.
I može li se to kako promijeniti, ugraditi noviju?
Žao mi sad da odbacim ovaj hardware DDR3 8 GB RAM, quad core itd.. a i 17.3 inches je :oo
0
online

User avatar
toxic
VIP
VIP
Reactions: 13504
Posts: 16347
Joined: 26 Jul 2016, 15:22
Location: My Own World
Status: Offline

Re: Procesori i grafičke kartice

Post by toxic » 01 Dec 2016, 04:55

Krokodil Behko wrote:E baš super.
I može li se to kako promijeniti, ugraditi noviju?
Žao mi sad da odbacim ovaj hardware DDR3 8 GB RAM, quad core itd.. a i 17.3 inches je :oo
To je laptop? Koji model?
Ako jeste, ne verujem da ti se tu isplati menjati bilo sta.
0

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 9692
Posts: 84710
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Online

Re: Procesori i grafičke kartice

Post by Krokodil Behko » 01 Dec 2016, 09:15

toxic wrote:
Krokodil Behko wrote:E baš super.
I može li se to kako promijeniti, ugraditi noviju?
Žao mi sad da odbacim ovaj hardware DDR3 8 GB RAM, quad core itd.. a i 17.3 inches je :oo
To je laptop? Koji model?
Ako jeste, ne verujem da ti se tu isplati menjati bilo sta.

Packard Bell EasyNote LM
0
online

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 9692
Posts: 84710
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Online

Re: Procesori i grafičke kartice

Post by Krokodil Behko » 01 Dec 2016, 09:46

Krokodil Behko wrote:
toxic wrote:
Krokodil Behko wrote:E baš super.
I može li se to kako promijeniti, ugraditi noviju?
Žao mi sad da odbacim ovaj hardware DDR3 8 GB RAM, quad core itd.. a i 17.3 inches je :oo
To je laptop? Koji model?
Ako jeste, ne verujem da ti se tu isplati menjati bilo sta.

Packard Bell EasyNote LM
Zapravo, serija je LM81.
Sad proguglah i ima ih raznih, sa raznim procesorima i grafikama.
Kod mene je AMD, a vidim ima ih i sa Intelovim procesorima, :misli

Image
0
online

User avatar
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Reactions: 13816
Posts: 74898
Joined: 30 Aug 2013, 14:21
Location: Rodna grudva
Mood:
Zodiac:
Contact:
Status: Offline

Re: Procesori i grafičke kartice

Post by Bla » 01 Dec 2016, 13:33

Krokodil Behko wrote:Dobro, hvala vam :D
Ako može, još jedno pitanjce,
Može li se grafička AMD Radeon HD 6650M 1 GB VRAM, nekad u budućnosti makar, učiniti kompatibilnom sa windows 10, pošto to, kako mi se čini, u ovom trenutku nije moguće. Provjereno i napaćeno :lupa
Navodno će AMD kasnije lansireti driver za tu stvar.

De, pomozite malo jbg, ionako imam milion problema, ali garantovano samo ovih stotinu informatičkih :D

Može

64-bitni

http://support.amd.com/en-us/download/d ... ws+10+-+64

32-bitni

http://support.amd.com/en-us/download/d ... ws+10+-+32

nemoj i crimson i catalyst nego ili jedan ili drugi
mada ja ne bi crimson
0
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 9692
Posts: 84710
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Online

Re: Procesori i grafičke kartice

Post by Krokodil Behko » 01 Dec 2016, 17:50

Fala. :D
Znači, sad bih trebao instalirati 10-ku i apdejtovati grafičku, s tog linka?
Bila je sedmica na njemu i kad sam ga kupio. Instaliram desetku i sve mi nekako bude razvučeno, po displayu.
Odem na control panel, pa tamo nađem onu opciju, otprilike Display adapters i dam komandu, da sam pronađe i instalira latest driver, za tu grafičku.

I tad nastupi problem, kad sam apdejtovao, kako pomjeram miša/kursor, tako se u liniji s kursorom, po displayu, povlače neke linije. Nije bogzna šta ali je iritantno to bljeskanje.
Morao sam ga vratiti u servis, pošto nisam imao nikakav OS pri ruci, da je spržen.
Dade mi lik na probu, neki drugi laptop, još noviji od ovog. "Acer", ali procesor je katastrofa. Svega 2x1200 mhz i još mi kaže kako to nema veze, pošto je to modernija varijanta. A vamo, otvara mi tab, na info protalu cijelu minutu, dok se ne smiri :ha

...pa tako da sam ja vratio ovaj. Ekstra je brz, samo da se riješim ove sedmice. :lupa
0
online

Post Reply

Return to “Hardware & Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests