Turska

Dešavanja u svijetu

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 5025
Posts: 79364
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Offline

Turska

Post by Krokodil Behko » 14 Apr 2012, 11:43

Image

Većina Turaka je izgubila interes za proces pristupanja Europskoj uniji. To i ne čudi s obzirom na činjenicu da se Turska već 25 godina nalazi u europskoj čekaonici.

Službeni stav Ankare glasi: 25 godina provedenih u "europskoj čekaonici" nije promijenio stav po kojem Turska i dalje stremi ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji. No rastuće samopouzdanje sile na Bosporu je promijenilo neke stavove prema pristupu EU i Turska se sada povodi nekim novi strategijama. Shodno novoj samosvijesti promijenio se i ton naspram Bruxellesa.

“Nećemo odustati”

Image

"Članstvo u Europskoj uniji je naš strateški cilj i već više od pola stoljeća sastavni dio državne politike", rekao je za Deutsche Welle turski ministar za Europsku uniju i glavni pregovarač Egemen Bagis. "Mi nećemo odustati od naših strateških ciljeva samo zbog kratkovidne i neodgovrone politike nekih europskih političara", dodao je Bagis aludirajući na neke snažne protivnike Turskog približavanja Europskoj uniji, poput francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja koji je odgovoran za zamrzavanje nekih od ključnih točaka pregovora Bruxellesa i Ankare.

Image
Europski povjerenik za proširenje Stefan Füle i turski EU ministar Egemen Bagis

Turska je zemlja s najduljim pregovaračkim "stažom". Prije točno 25 godina, 14. travnja 1987. Ankara je i službeno postavila zahtjev za punopravnim članstvom u EU. No težnje Turske za što jače približavanje Europi sežu još do 1959. kada je podnesen zahtjev za pridruženo članstvo u prethodnici EU, Europskoj ekonomskoj zajednici. Dok je Turska čekala, 15 zemalja je postalo punopravnim članicama. Sami pregovori između Bruxellesa i Ankare započeli su tek 2005. Prepreke koje se danas postavljaju Turskoj na putu ka EU su, kako smatra ministar Bagis, nepravedne i politički motivirane.

Samosvjesnost i euroskepticizam


Image
Potpisivanje ugovora između Turske i EEZ-a

Neki analitičari, poput profesora Cengiza Aktara s privatnog sveučilišta Bahçeşehir u Istanbulu, smatraju da krivnju za zastoj u pregovorima treba tražiti na obje strane. No on također smatra da se Bruxelles od samog početka služio dvostrukim mjerilima kada su u pitanju odnosi prema Turskoj i ostalim kandidatima za punopravno članstvo. "Dvostruki standardi su nažalost postali jednom od glavnih odlika pregovora", kaže Aktar. Dugotrajni problem oko Cipra i tvrdokorni stav npr. Francuske su utjecali i na javno mnijenje u Turskoj. Dok je još 2003. godine oko 73 posto građana Turske smatralo da bi punopravno članstvo Turske u EU značilo "dobru stvar" za zemlju, danas je tog mišljenja tek 38 posto ispitanih.

Image

Europska perspektiva za Tursku dugo vremena se doživljavala kao važan gospodarski i reformski motor za zemlju na Bosporu. No euforija se utišala nakon prvih zapinjanja u pregovaračkom procesu. Punopravno članstvo u Europskoj uniji više nije na vrhu prioriteta vladajuće AKP stranke.

AKP je vrlo samosvjesna, ja bih rekao možda i presamosvjesna", primjećuje Aktar. Ta samosvjesnost se prenosi i na narod koji i na Europu gleda drugačije a to se odrazilo na rastući euroskepticizam. Otkako se Europa nalazi u krizi čuju se i stavovi po kojima je "bolje ne ulaziti u EU".

Image

Potrebna jasnija perspektiva

"Turska vlada nastavlja s reformskim procesima ali oni nisu isključivo sukladni EU standardima", objašnjava analitičar Aktar. No EU ministar Bagis se ne slaže s tom tvrdnjom i kaže da Turska i dalje provodi reforme usklađujući ih s EU standardima.
0
online

User avatar
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Reactions: 3275
Posts: 27480
Joined: 05 Oct 2011, 11:33
Location: U ćošku, plačem.
Status: Offline

Re: 25 godina turskog čekanja pred vratima EU

Post by Zagorka » 14 Apr 2012, 14:41

Ne bojim se ja za njih,usli bi oni davno da hoce da ispostuju sve,nego imaju i oni svoje uvjete,zive oni dobro,i odlicno,koliko samo love uzmu od turista,ne treba njima EU :kafa
0
Sarkazam bez granica.....:heidi2

User avatar
carobnjak N
Inventar foruma
Inventar foruma
Reactions: 327
Posts: 6663
Joined: 07 Oct 2010, 22:49
Status: Online

Re: 25 godina turskog čekanja pred vratima EU

Post by carobnjak N » 14 Apr 2012, 14:51

To ti je evropska "tolernacija " ,još moraju učiti od Otomana o tome. Grčka je davno ušla u EU iako ima isti problem oko Cipra ,iako im se ekonomija ne može porediti sa turskom. Jedna Hrvatska 17godina nakon rata ulazi u EU ali naravno Turska ne može ,a ponajviše zbog Sakozija koji želi zabadati nos u unutrašnja pitanja Turske(Cipar i Kurdi) ,a neće ni spomenuti šta su radili narodima sjeverne Afrike.
Erdogan neće uvesti Tursku u EU pognute glave
0
danju Ragib, a noću Nagib

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 5025
Posts: 79364
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Offline

Re: 25 godina turskog čekanja pred vratima EU

Post by Krokodil Behko » 14 Apr 2012, 15:26

Ne bi ni trebao. Turska je medju 5 najbrže rastućih ekonomija na svijetu.
A svih 5 najbrže propadajućih ekonomija, bar u Evropi, nalaze se upravo u EU.
Grčka, Španija, Italija, Irska i Portugal. Turska nikada ali nikada, ne bi trebala
otvoriti luke i aerodrome za grčki dio Kipra, sve dok je turski dio Kipra u situaciji,
da ne može biti ni zasebna država ni dio EU zajedno sa grčkim dijelom i to sve voljom EU.
0
online

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 5025
Posts: 79364
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Offline

Re: 25 godina turskog čekanja pred vratima EU

Post by Krokodil Behko » 15 Apr 2012, 20:09

Kiparski Grci spremni su da nastave pregovore sa Turcima

Image

NIKOZIJA - Kiparski Grci spremni su da nastave pregovore za rješenje kiparskog problema, izjavio je predsjednik Demetris Hristofijas, ističući da je danas više nego ikad potrebno pravedno, održivo i funkcionalno rješenje.

U poruci povodom Vasrksa Hristofijas je rekao da dilema danas nije između željenog rješenja zasnovanog na dvije zone, federaciji od dvije zajednice i nekom apstraktnom sporazumu, već između rješenja i podjele.

"Istinska dilema je između bizonalne, bikomunalne federacije uz političku jednakost kako to definišu rezolucije Savjeta bezbjednosti za jednu državu, sa jednim suverenitetom i državljanstvom sa jedne strane i podjele ostrva sa druge, koje bi bilo pogubno za naš narod", rekao je on.

On je dodao da kiparski Grci neće prihvatiti neprihvatljive sporazume i da nema kompromisa sa samom podjelom.

Hristofijas se osvrnuo i na finansijsku krizu koja stvara mnoge ozbiljne probleme i za društvo i državu, ali je istakao da će vlada rješavati ekonomsku krizu na način da to ne osjeti prosječan građanin.

"Ove godine Vasrks dočekujemo pod okupacijom pola naše teritorije već 37. godinu, na podijeljenom ostrvu dok Turska, okupatorska sila, i dalje krši ljudska prava i osnovne slobode kiparskog naroda", rekao je Hristofijas, a prenosi list "Famagusta gazeta".

Ističući trenutnu neprihvatljivu situaciju, koja stvara veliku opasnost za budućnost, Hristofijas je upozorio da "svaki dan, koji prođe, učvršćuje namjere apsolutne turkizacije okupirane teritorije".

"Vrijeme radi protiv nas. Stalan priliv naseljenika, osim činjenice da mijenja demografsku strukturu ostrva, nosi u sebi opasne mogućnosti novih turskih avanturističkih akcija. Prema tome, postizanje koliko je to moguće u sadašnjim okolnostima, pravednog, održivog i funkcionalnog rješenja danas je neophodnije više nego ikad", kaže Hristofijas.

Hristofijas je istakao da je grčka strana "apsolutno spremna za rješenje, ali ne bilo kakvo koje bi na kraju opet donijelo patnju narodu".

"Tražimo dostojanstveno rješenje. Rješenje koje će ponovo ujediniti našu zemlju, naš narod, institucije i ekonomiju. Ne možemo prihvatiti i praviti kompromise sa neprihvatljivim rješenjima i ne možemo imati kompromis sa samom podjelom. To mora biti jasno i Turskoj, kao i rukovodstvu kiparskih Turaka i međunarodnoj zajednici", rekao je on.

Kiparski Turci insistiraju da razgovori uz podršku UN treba da budu okončani nakon što Kipar preuzme mjesto predsjedavajućeg EU 1. jula. Hristofijas je u više navrata izrazio spremnost da nastavi pregovore i kada Nikozija preuzemu predsjedavanje evropskim blokom.
0
online

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 5025
Posts: 79364
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Offline

Podrška Turske članstvu BiH u NATO-u

Post by Krokodil Behko » 19 Apr 2012, 10:42

Image

Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu i ministar odbrane Ismet Yilmaz, održali su danas u Briselu niz sastanaka sa predstavnicima zemalja članica NATO-a. Kako javlja stalni dopisnik agencije Anadolija iz Brisela, ministri Davutoglu i Yilmaz prisustvovali su sastanku u vezi sa napretkom Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO-u.

Davutoglu i Yilmaz, sastali su se i sa bugarskim kolegama Nikolajem Mladenovim i Anjuom Angelovim, a tema razgovara bila je prijem Bosne i Hercegovine u Akcioni plan za članstvo u NATO-u.
0
online

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 5025
Posts: 79364
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Offline

Davutoglua proglasiti "personom non grata"

Post by Krokodil Behko » 05 May 2012, 11:50

HČSP se protivi uplitanju Republike Turske u unutarnje probleme BiH

Image

Hrvatska Čista Stranka Prava Bosne i Hercegovine (HČSP BiH) oglasila se danas priopćenjem u kojemu izražava svoje protivljenje uplitanju administracije Republike Turske u unutarnje probleme BiH koje, kako tvrde, presingom čini ministar vanjskih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu.

HČSP BiH trazi od OHR-a ,Visokog prdstavnika Valentina inzka, predstavnika Europske Unije i članica "kontaktne skupine" da ministra vanjskih poslova Republike Turske Ahmeta Davutoglua proglasi "personom non grata", kako bi se, tvrde u Stranci, spriječilo daljnje urušavanje sigurnosne situacije u BiH koju ionako pritisču brojni problemi.

HČSP BiH zahtijevaju od stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH da zatraže aktualni sat o ovomu problemu.

Ističu kako je ministar ministar vanjskih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu preuzeo ingerencije MVP BiH, a da je, kako kažu, "saveznike u ostvarenju ideje nove turske imperije našao u bosnjačkomu establišmentu predvođenu triom-Izetbegović,Ceric i Lagumdžija".

"Mi čisti pravaši BiH poručujemu turskomu veleposlaniku da BiH 'neće šaptom pasti' i da se neće ponoviti 1463. godina. U slučaju ugroze od strane osmanlijske agresije mi smo spremni braniti cjelovitost i samostalnost BiH i platiti najveću cijenu, naše zivote", poručuju iz HČSP-a koju potpisuje njihov predsjednik Tadija Ljubičić.
0
online

User avatar
Sigmund
Na probnom
Na probnom
Reactions: 1
Posts: 33
Joined: 01 Dec 2011, 17:49
Status: Offline

Re: Davutoglua proglasiti "personom non grata"

Post by Sigmund » 05 May 2012, 12:17

Hahahah, gluplje ne ide.

U slučaju ugroze od strane osmanlijske agresije mi smo spremni braniti cjelovitost i samostalnost BiH i platiti najveću cijenu, naše zivote", poručuju iz HČSP-a koju potpisuje njihov predsjednik Tadija Ljubičić.

'ta ćeš ti? :D
0

User avatar
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Reactions: 2
Posts: 2226
Joined: 03 Apr 2010, 22:36
Status: Offline

Re: Davutoglua proglasiti "personom non grata"

Post by Bahra » 05 May 2012, 13:20

Krokodil Behko wrote:Mi čisti pravaši BiH poručujemu turskomu veleposlaniku da BiH 'neće šaptom pasti' i da se neće ponoviti 1463. godina. U slučaju ugroze od strane osmanlijske agresije mi smo spremni braniti cjelovitost i samostalnost BiH i platiti najveću cijenu, naše zivote", poručuju iz HČSP-a koju potpisuje njihov predsjednik Tadija Ljubičić.
A cisti od cega??? Majke im ga vise "ciste". Evo nam demokracije kad svaka šuša moze da mlati i prica sta mu prvo padne na pamet, i da mediji to objavljuju. Uzas
0
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 5025
Posts: 79364
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Offline

"Turkish airlines" napušta BiH i oprašta 30 miliona?

Post by Krokodil Behko » 14 Jun 2012, 10:24

Image

Vlada Federacije BiH prihvatila je jučer, na zatvorenom dijelu sjednice, informaciju o prekidu partnerstva s "Turkish Airlinesom" u zajedničkoj aviokompaniji, saznaje "Dnevni avaz".

Prema usvojenom prijedlogu, Turci će napustiti svoj udio od 49 posto vlasništva u "BH Airlinesu", ali bez ikakvih potraživanja, iako su njihova ulaganja u kompaniju iznosila više od 30 miliona KM.

Turci su u "BH Airlines" samo prošle godine "upumpali" 15 miliona maraka. Kako saznajemo od pouzdanog izvora, ovaj prijedlog usaglašen je s Turcima prije nego što je upućen na Vladu, tako da se ne očekuju problemi u njegovoj realizaciji.

Jedino što će ostati jeste dug od 1,4 miliona eura prema dobavljačima i servisima, koji će Fedracija vraćati putem "BH Airlinesa", i to u ratama na 27 mjeseci uz devet mjeseci grejs perioda.

Nakon izlaska Turaka, Vlada Federacije postat će vlasnik 99,5 posto kapitala u nacionalnoj aviokompaniji, dok će pola procenta vlasništva imati "Energoinvest", koji je odranije u vlasničkoj strukturi.

"BH Airlinesu" ostaju na raspolaganju dva aviona tipa ATR-a sa po 66 sjedišta, koja i sada sačinjavaju flotu, a naknadno će se vidjeti na kojim će oni linijama letjeti.

Partnerstvo "Turkish Airlinesa" i Federalne vlade prekinut će se nakon četiri godine. "BH Airlines" bilježi konstantne finansijske gubitke, kao i svi prijevoznici u susjednim zemljama.

Pregovori o novom partneru

Otvoreno je pitanje hoće li Vlada Federacije uspjeti naći zajednički jezik s nekim drugim avioprijevoznikom o atrateškom partnerstvu u "BH Airlinesu". Kako saznajemo, Vlada već radi na pronalasku novog partnera, a navodno je u opticaju više kompanija.
0
online

User avatar
carobnjak N
Inventar foruma
Inventar foruma
Reactions: 327
Posts: 6663
Joined: 07 Oct 2010, 22:49
Status: Online

Re: "Turkish airlines" napušta BiH i oprašta 30 miliona?

Post by carobnjak N » 14 Jun 2012, 10:29

Sinoć je turski ambasador na tv1 rekao da će njihova vlada dati 100 miliona beskamatnog novca koji će se dati BBI banci i još nekoj turskoj banci u BiH ,a koji će onda davati beskamatne kredite na 10godina za borce i povratnike u rs
0
danju Ragib, a noću Nagib

User avatar
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Reactions: 701
Posts: 9077
Joined: 22 May 2011, 10:40
Status: Offline

Re: "Turkish airlines" napušta BiH i oprašta 30 miliona?

Post by Konsultant » 15 Jun 2012, 07:24

carobnjak Nurudin wrote:Sinoć je turski ambasador na tv1 rekao da će njihova vlada dati 100 miliona beskamatnog novca koji će se dati BBI banci i još nekoj turskoj banci u BiH ,a koji će onda davati beskamatne kredite na 10godina za borce i povratnike u rs
kao i obicno oni kojima treba nece na kraju vidjeti taj novac.
0

User avatar
carobnjak N
Inventar foruma
Inventar foruma
Reactions: 327
Posts: 6663
Joined: 07 Oct 2010, 22:49
Status: Online

Re: "Turkish airlines" napušta BiH i oprašta 30 miliona?

Post by carobnjak N » 15 Jun 2012, 07:28

Konsultant wrote:
carobnjak Nurudin wrote:Sinoć je turski ambasador na tv1 rekao da će njihova vlada dati 100 miliona beskamatnog novca koji će se dati BBI banci i još nekoj turskoj banci u BiH ,a koji će onda davati beskamatne kredite na 10godina za borce i povratnike u rs
kao i obicno oni kojima treba nece na kraju vidjeti taj novac.
Jutro ....pa ne vjerujem sad jer zato taj novac nisu dali vlastima nego bankama da ga mogu kontrolisati . Poučeni prijašnjim iskustvima idu na takav način da zaobiđu vlast :D
0
danju Ragib, a noću Nagib

User avatar
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Reactions: 3275
Posts: 27480
Joined: 05 Oct 2011, 11:33
Location: U ćošku, plačem.
Status: Offline

Re: "Turkish airlines" napušta BiH i oprašta 30 miliona?

Post by Zagorka » 15 Jun 2012, 12:24

Ja kad sam naslov u novinama procitala prva je reakcija bila da sam se nasmijala(iako znam da nije za smijeha)ali naslov sve govori,ono tipa:"odosmo mi brate iz ove zemlje,halalimo i dugove,dzaba vam sve" :D.
0
Sarkazam bez granica.....:heidi2

User avatar
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Reactions: 701
Posts: 9077
Joined: 22 May 2011, 10:40
Status: Offline

Re: "Turkish airlines" napušta BiH i oprašta 30 miliona?

Post by Konsultant » 16 Jun 2012, 06:47

ovo je jako malo trziste i nakon 3 godine rada su teoretski kraci za 30 miliona. kako oni oprastaju 30 miliona kad su kupili 49% kompanije koja nije vrijedila nesto puno 2008. godine? tada je imala 2 turboprop aviona koja su kupljena polovna u dobrom stanju, vec su bili u gubitku 16 miliona a turci su upumpali jos 5 miliona eura koje su spiskali na rentanje 737. ispada da je 49% vrijedilo 20-25 miliona i dovezli su svoj avioncic koji su povukli. trenutni dug je negdje oko 46 miliona, pa ispada kako njihov dug je 22.5 miliona. usput, prvu godinu nakon preuzimanja bh airlines je ostvario profit 1,1 km.

http://www.mojevijesti.ba/novost/67075/ ... h-airlines
Upozorava da strateški interes Turcima nije sama bh. kompanija. S obzirom na to da Turkish Airlines ima određenih problema s dobivanjem dozvola za letove u EU i SAD, jer nema potpisan nikakav ugovor sa EU, za razliku od BH Airlinesa, a izvor tvrdi da bi na ovaj način turska kompanija konačno mogla prodrijeti na tržište EU.
TA je postao globalni igrac, odavno lete za ameriku, a EU necu ni spominjati to im kao kod kuce. mi smo im smjesni. vise im je popunjen neki lokalni let.
0

User avatar
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Reactions: 2
Posts: 7276
Joined: 21 Dec 2011, 01:53
Status: Offline

Obilazak Sarajeva, tri nocenja i abortus- 600 dolara

Post by Dust » 08 Aug 2012, 16:38

Image

Turistička agencija iz Istanbula u svojoj turističkoj ponudi sadrži i kako navode "zdravstveni turizam" koji obuhvata obilazak Sarajeva, tri noćenja i abortus za 600 dolara. Za nepune dvije sedmice čak 16 Turkinja odlučilo je da uplati ove aranžmane, a sve u želji da u tajnosti abortiraju.
Kompanija "Barracuda Tour Company" iz Istanbula organizuje turistička putovanja čiji je cilj je izvođenje abortusa u stranoj zemlji. Jedna od veoma popularnih destinacija je BiH, gdje četiri dana, tri noćenja i abortus koštaju 600 dolara.

Uz obilazak grada i abortus, ženama je omogućen i oporavak, nakon čega se vraćaju kući kao da se ništa nije desilo. Za nepune dvije sedmice čak 16 Turkinja odlučilo je da uplati ove aranžmane, a sve u želji da u tajnosti abortiraju.
Bolnice sa kojima kompanija sarađuje u inostranstvu jedino žele nalaz njihovog lekara iz Turske, a dodatna medicinska dokumentacija nije potrebna.

Vlasnik agencije koja organizuje ovakve ture, Cem Polatoglu, kaže da "kada je nešto zabranjeno ili teško ostvarivo, uvijek se nađe rješenje".

-Mi, kao turistički operateri, koristimo tu situaciju, rekao je on i dodao da se njegova kompanija već godinama bavi zdravstvenim turizmom i da već unapred imaju rasprodato osam tura za Kipar, pet za Krim i tri ture za BiH, prenosi 'S media'.

Slična tura u Krimu košta 370 dolara, dok je posjeta, uz abortus, Engleskoj najskuplji aranžman i košta oko 1.873 dolara.

-Sve žene koje koriste naše usluge su mlađe od 35 godina. Imamo pozive iz svih krajeva Turske, ali najviše ih je iz Istanbula. One odlaze da abortiraju van zemlje jer ne žele da ih osuđuje porodica ili prijatelji zbog toga što čine, kaže Polatoglu.
0
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

User avatar
nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Reactions: 0
Posts: 3723
Joined: 07 Dec 2011, 11:55
Location: tebi u srcu
Status: Offline

Re: Obilazak Sarajeva, tri nocenja i abortus- 600 dolara

Post by nezaboravna » 08 Aug 2012, 17:55

:plavi Pih hebo te al nam je jaka TURISTIĆKA reklama.Bolje je da turisti dodju praznog stomaka a punog novćanika .Napunit ce ih ovdje bebama i ostat praznog novćanika. :plavi Pa uvijek se abortiralo u Sar.ali sad šalu na stranu treba zabranit da se što više bijede radža možda krene država unaprijed :travolta :travolta :travolta :kafa
0
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 5025
Posts: 79364
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Offline

Re: Obilazak Sarajeva, tri nocenja i abortus- 600 dolara

Post by Krokodil Behko » 08 Aug 2012, 18:29

Dakle, nekih cirka 900 maraka?
Mislim da otprilike, trećina ide na abortus, trećina na smještaj i
trećina turističkoj agenciji. To i nije malo novca za prosječnog
stanovnika Turske.
0
online

User avatar
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Reactions: 3
Posts: 11739
Joined: 18 Aug 2011, 23:07
Status: Offline

Re: Obilazak Sarajeva, tri nocenja i abortus- 600 dolara

Post by blento59 » 08 Aug 2012, 22:01

jos toliko i idem na krstarenje brodom 7 dana
0
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

User avatar
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Reactions: 191
Posts: 9566
Joined: 24 Mar 2010, 21:00
Status: Offline

Re: Obilazak Sarajeva, tri nocenja i abortus- 600 dolara

Post by String » 08 Aug 2012, 23:00

Evo ima kod mene jeftinije ...Obilazak Sarajeva, tri nocenja i kondomi-500$ :D.
0
Image

Post Reply

Return to “Svijet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests