Zasto je dezela u krizi?
Moderator: Krokodil Behko
- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Zasto je dezela u krizi?
Ne vjerujem da ce ova tema izazvati puno interesovanja jer se uglavnom raspravlja o problemima u BiH a u tome prednjaci nas clan mrki koji do besvijesti "mlati" po tim temama
Svima vam je poznato da je Slovenija zaslugom svojih korumpiranih politicara upala u "govna" i sada se koprca u vlastitom smradu
Dugo vremena je vladao utisak da je Slovenija najnaprednija republika bivse YU ali se sada potvrdilo da se vjesto krilo mnogo toga a evo racuni su stigli za naplatu
Posto ovaj forum nije iskljucivo bosanski zasto se ne bi malo bavili drugim drzavama kao sto je Slovenija odakle dolaze otrovne strijele prema BiH od strane onih koji misle da su uvijek u pravu i imaju "drugaciju istinu" od nase u BiH
Samo da napomenem da se u ovoj temi trebamo baviti problemima o Sloveniji a ne opet o "mezarima", Aliji i dr.
Slovenija je u problemima pa da vidimo koji je uzrok doveo do toga d je tako "napredna" drzava zapala u velike finansijske teskoce iz kojih ce tesko izaci bez pomoci evropske zajednice
Svima vam je poznato da je Slovenija zaslugom svojih korumpiranih politicara upala u "govna" i sada se koprca u vlastitom smradu
Dugo vremena je vladao utisak da je Slovenija najnaprednija republika bivse YU ali se sada potvrdilo da se vjesto krilo mnogo toga a evo racuni su stigli za naplatu
Posto ovaj forum nije iskljucivo bosanski zasto se ne bi malo bavili drugim drzavama kao sto je Slovenija odakle dolaze otrovne strijele prema BiH od strane onih koji misle da su uvijek u pravu i imaju "drugaciju istinu" od nase u BiH
Samo da napomenem da se u ovoj temi trebamo baviti problemima o Sloveniji a ne opet o "mezarima", Aliji i dr.
Slovenija je u problemima pa da vidimo koji je uzrok doveo do toga d je tako "napredna" drzava zapala u velike finansijske teskoce iz kojih ce tesko izaci bez pomoci evropske zajednice
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 20896 times
- Been thanked: 5652 times
Re: Zasto je dezela u krizi?
...proklestina ih je dovela do ovoga!...nije im u Yugi bilo dobro,htjeli vise! 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Jonas
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 448 times
Ma nije! Bivsa Jugoslavija je kocila Sloveniju u napretku. Novac iz Slovenije odlazio je u Beograd (glavni grad) ... tada je najvise profitirala Srbija. Analiza raspada bivše Jugoslavije pokazala je kako je najviše izgubila Srbija, a najviše profitirale Slovenija i Hrvatska.Veca wrote:...proklestina ih je dovela do ovoga!...nije im u Yugi bilo dobro,htjeli vise!
- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
OK, eto dugo vremena nisu u YU ali su sada u dubokoj kriziJonas wrote:Ma nije! Bivsa Jugoslavija je kocila Sloveniju u napretku. Novac iz Slovenije odlazio je u Beograd (glavni grad) ... tada je najvise profitirala Srbija. Analiza raspada bivše Jugoslavije pokazala je kako je najviše izgubila Srbija, a najviše profitirale Slovenija i Hrvatska.Veca wrote:...proklestina ih je dovela do ovoga!...nije im u Yugi bilo dobro,htjeli vise!
Protesti na ulici postaju redovna stvar i lici mi na "arapsko Proljece"
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Jonas
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 448 times
Kriza je relativan pojam. Nije lako prosuditi prave žrtva ekonomske krize. Prije koju godinu ekonomska kriza zahvatila je dvije najjače sile u Europi, Njemacku i Francusku. Kafane i restorani su bili krcati (iako je sve jako skupo), unatoc krizi.komsija wrote:OK, eto dugo vremena nisu u YU ali su sada u dubokoj krizi
Protesti na ulici postaju redovna stvar i lici mi na "arapsko Proljece"
Slovenija je izgradila (zavrsila) autocestu od Jesenica do Bregane (Hrvatske, nedaleko Zagreba). Od Ljubljane do Kopra (slovensko primorje). Isto tako, od Ljubljane do Murske Sobote. Unatoc krizi, i dalje se razvija drzava. Kriza dođe i prođe.
Ja se odista i zaista izvinjavam, jer nisam ovu temu vidio do sad a da nije onak Maja na drugoj temi reagovala , vjerovatno u nekoj huji , ni sad ne bih to vidio
Dežela jeste u krizi i u deželi niko nije nedodirljiv - što se baš za ostale bivše republike nemere reći a pogotovo onaj što ga @komsija pominje,... mislim, onaj i mezar njegov i sl.
Slovenija jeste u krizi i ovdje se vode burne rasprave, traži se dlaka u jajetu,... bivša Pahoreva vlada je prijevremeno završila svoj mandat, jer u izgubili povjerenje, ne tako davno i Janševa vlada je prijevremeno završila mandat, .... sad se sastavlja vlada na čelu sa žeMkom ( Alenka Bratušek ) i kroz godinu i ta vlada ide u parlament na tetiranje.
Ovdje se ljudi bune, protestvuju i meni vjerujte ni šefovima na poslu širom dežele nije baš lako, ljudi su sfrustrirani i šefovi nad takvim radnicima gube autoritet.
Dakle, da ne pametujem previše već sa mojim prvim javljanjem, da skratim sa jednim pitanjem: Slovenija, moja dežela,....... imal koja novonastala država na prostoru bivše Yu a da bolje stoji od moje dežele ?

Dežela jeste u krizi i u deželi niko nije nedodirljiv - što se baš za ostale bivše republike nemere reći a pogotovo onaj što ga @komsija pominje,... mislim, onaj i mezar njegov i sl.
Slovenija jeste u krizi i ovdje se vode burne rasprave, traži se dlaka u jajetu,... bivša Pahoreva vlada je prijevremeno završila svoj mandat, jer u izgubili povjerenje, ne tako davno i Janševa vlada je prijevremeno završila mandat, .... sad se sastavlja vlada na čelu sa žeMkom ( Alenka Bratušek ) i kroz godinu i ta vlada ide u parlament na tetiranje.
Ovdje se ljudi bune, protestvuju i meni vjerujte ni šefovima na poslu širom dežele nije baš lako, ljudi su sfrustrirani i šefovi nad takvim radnicima gube autoritet.
Dakle, da ne pametujem previše već sa mojim prvim javljanjem, da skratim sa jednim pitanjem: Slovenija, moja dežela,....... imal koja novonastala država na prostoru bivše Yu a da bolje stoji od moje dežele ?

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
mrki62 wrote:Ja se odista i zaista izvinjavam, jer nisam ovu temu vidio do sad a da nije onak Maja na drugoj temi reagovala , vjerovatno u nekoj huji , ni sad ne bih to vidio![]()
ima Kosovo!..

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 20896 times
- Been thanked: 5652 times
mrki62 wrote:Ja se odista i zaista izvinjavam, jer nisam ovu temu vidio do sad a da nije onak Maja na drugoj temi reagovala , vjerovatno u nekoj huji , ni sad ne bih to vidio![]()
...nema!...tvoja Dezela je najbolja i zasluzujete,respect!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
Možda ja griješim,..... ko ide trbuhom za kruhom; Kosovari u deželu il obrnutoima Kosovo!..

- Konsultant
- Legenda foruma
Jednostavno, kao i Grcka. Trosi se vise nego sto se zaradjuje, onda se zaduzuje. U medjuvremenu, novac javne potrosnje se trpa u dzepove onih na vlasti i oko njih. Narodu se zamazuju oci kreditima i kupuju se glasovi. Grci su rekorderi jer se kreditima pokrivaju prethodna kreditna zaduzenja= postaju robovi. Ista je situacija i kod nas.
- STrendzer
- Inventar foruma
ja imam prijedlog,ovako kako je krenulo ove patuljci-drzave ne mogu prezivjet kao i neke jace drzave...ja bih sve to nazvao Njemackom i nek bude Njemacka a ne Europa...bar kad daju kredit bilo bi bez povratka kredita,tj. bilo bi da ulazu u svoju zemlju/drzavu Euronjemacku..

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3809 times
- Been thanked: 2861 times
Nebih da pretjeram....ali kod njih je korupcija i privredni kriminalKonsultant wrote:Jednostavno, kao i Grcka. Trosi se vise nego sto se zaradjuje, onda se zaduzuje. U medjuvremenu, novac javne potrosnje se trpa u dzepove onih na vlasti i oko njih. Narodu se zamazuju oci kreditima i kupuju se glasovi. Grci su rekorderi jer se kreditima pokrivaju prethodna kreditna zaduzenja= postaju robovi. Ista je situacija i kod nas.
na vrhuncu moci....
..jbt...haman mogu zivit od vinjeta....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Konsultant
- Legenda foruma
vinjete ko mozes nesto i opravdati, naravno preĆerali su dobro s cijenom. koliko je samo onaj ugraditelj zavrno na radarima za brzinu.
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 678 times
- Status: Online
Konsultant wrote:Jednostavno, kao i Grcka. Trosi se vise nego sto se zaradjuje, onda se zaduzuje. U medjuvremenu, novac javne potrosnje se trpa u dzepove onih na vlasti i oko njih. Narodu se zamazuju oci kreditima i kupuju se glasovi. Grci su rekorderi jer se kreditima pokrivaju prethodna kreditna zaduzenja= postaju robovi. Ista je situacija i kod nas.
ma tako je to svugdje manje vise........trosi se vise nego zaradjuje pocev od pojedinaca....obicnih ljudi pa do drzava.........sve je to masovno porobljavanje.......u cilju padanja obicnog covjeka kao i drzave u kojoj zivi..........MMF porobi citav svijet.......iza njega je Amerika , skupa sa illuminatima

ugl. ja mislim da je ovo sve negdje pred III svjetski ........ja mislim da ce doci do toga....i pitam se da li je svijet ikad ista naucio iz proslosti...........bilo je i prije velikih kriza........ratovi.........pa majkumu :zijeva ja ne mogu.......kopacu do svicarske......tamo se nece ratovati zbog love.........sta znam,......prat prozore........cistiti podove kancelarija ionako dodijala
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8431 times
- Been thanked: 5101 times
Baš me briga zašto je u krizi, ali znam da mi nimalo nije žao.
Zašto? E, pa zato.
Zašto? E, pa zato.
The Dark Side Of The Forum...
Mogu ja, mogu ja!Mister No wrote: Zašto?

Zbog zavisti i onog -‘nek susjedu crkne krava’ - mentaliteta?
Inače, kao što politički tajkuni koji pljačkaju vlastiti narod ne shvaćaju da ni oni ne mogu živjeti dobro ako je zemlja u kojoj žive osiromašena,
tako mnogi naši ljudi ne shvaćaju da ni njihova zemlja ne može postići blagostanje ako su susjedne zemlje u krizi.
Za shvatiti te jednostavne ekonomske zakone ne treba biti ekonomski stručnjak.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8431 times
- Been thanked: 5101 times
Možeš KrAfnice!Katja wrote:Mogu ja, mogu ja!Mister No wrote: Zašto?
Zbog zavisti i onog -‘nek susjedu crkne krava’ - mentaliteta?
Pogrešan odgovor, sjedi (na

I još jedinica zbog nepoznavanja geografije, BiH i Slovenija nisu susjedne države

Obrazloženje za loše ocjene:
Slovenija je (uostalom kao i Hrvatska) debelo doprinijela lošem ekonomskom stanju u našoj zemlji, jer su davajući mito našim korumpiranim SDA političarima, direktorima i ostalim uhljupima, ovdje nauvaljivali Vašeg smeća, koje proizvodite, i koje nigdje drugo skoro da ne možete prodati osim u BiH.
Zbog toga ste skoro u potpunosti ugušili svaku proizvodnju u BiH, jer i pored tog monopola, još su vaše države subvencionirale izvoz robe u BiH (što je vjerovatno bilo zakonski vrlo upitno jer ista nije bila carinjena.
Ovime ste doveli da je cijena npr. cigareta proizvedenih Hrvatskoj, u BiH duplo niža nego kod vas (bila), ili da je cijena komada bloka proizvedenog u Opeki Osijek za 40 % jeftinija od onog proizvedenog u BiH.
Ista stvar je sa Slovenijom i njihovim proizvodima, čitaj sokovi iz Fructal npr.
Dok je Fructal u Sloveniji grcao u dugovima i bio pred zatvaranjem i stečajem, u BiH mu je prodaja "cvjetala".
Fructal je rastao ali se Fruti Čelić gasio, ili Vegafruit ili Opeka Lopare ili Splonum S. Most ili Dita Tuzla...
Ekoonomski, Hrvatska i Slovenija našoj državi ne bi trebalo da su uopće bitne, jer sve sto vi proizvodite i izvozite se jeftinije i kvalitetnije može nabaviti iz Mađarske ili proizvesti ovdje (uglavnom mislim na prehranu).
Bosna što proizvodi i vama izvozi (el. energija, ugalj, metali i sl.) vi i ne možete nigdje povoljnije nabaviti.
Što se Slovenaca tiče nek prodaju nekome u Njemačku ili Švedsku "Rašicin" džemper po onoj cijeni, kad je tako kvalitetan.
Jebo im Dormeo mater!
Razvli su (ste) vaše firme koristeći naš lopovluk i prizmenost, i sad treba da mi Vas bude žao za ekonomske probleme, evo revem

The Dark Side Of The Forum...
Ovaj... ne znam da li znaš... na ovim područjima je komunističko uređenje i državno vlasništvo ukinuto.
Kunem ti se, guglaj ako ne vjeruješ.
Ergo, firme koje ti nazivaš vaše a prodaju vama proizvode su u privatnom vlasništvu.
Dakle, evo za što ti kriviš Hrvatsku - za to što su neki privatnici za svoje interese davali mita vašim političarima koje ste vi birali.
Ma bravo!
Da ti nije i svaki građanin Hrvatske, dakle i ja, kriv što si ti nesposoban izabrati bolje vodstvo?
Evo, ja se duboko ispričavam.
Kunem ti se, guglaj ako ne vjeruješ.
Ergo, firme koje ti nazivaš vaše a prodaju vama proizvode su u privatnom vlasništvu.
Dakle, evo za što ti kriviš Hrvatsku - za to što su neki privatnici za svoje interese davali mita vašim političarima koje ste vi birali.
Ma bravo!

Da ti nije i svaki građanin Hrvatske, dakle i ja, kriv što si ti nesposoban izabrati bolje vodstvo?
Evo, ja se duboko ispričavam.
Zanimljiv komentar, jako zanimljiv,.......... i to još prođe kod moderacijeJebo im Dormeo mater!

Kad sam ja pojedincu onak usput pomenuo sestru, dobio sam ban a ovaj svima yebe mater i to prolazi .
Šta da radimo sadena