Union

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
User avatar
bjelost
Na probnom
Na probnom
Reactions: 0
Posts: 85
Joined: 05 Sep 2015, 20:28
Status: Offline

Union

Post by bjelost » 07 Apr 2019, 21:25

:respektRazmišljao sam gdje da stavim ovu temu i na kraju sam odlučio u ovaj dio foruma. Tema nije čisto: ni filozofska, ni naučna, ni religijska ... već, nekako, obuhvata sve tri oblasti manje-više. Ako bi je stavio u temu o religiji bilo bi onih koji se bunili da to nije u domenu religije; ako bi je stavio u područje o nauci, bilo bi onih koji bi rekli da nije za nauke. Na osnovu toga mislim da ova tema najbolje paše u filozofiji. Međutim, jeste da su ovo moja lična razmišljanja (proračuni) u koja, vjerovatno, samo ja vjerujem, ali ja isto tako mislim da su ova razmišljanja jedna dobra alternativa modernoj naučnoj i vjerskoj terminologiji (ideologiji).

Ovdje ću pokušati da opišem (čak i proračunam) neke stvari kako ih ja vidim iz jednog ugla koji se neće svakom svidjeti, ali ... Neko je rekao: „Pogled na sve ima tri ugla: tvoj ugao, moj ugao i ugao Istine.“ Naravno jedino što se broji je ugao Istine, dok mi znamo samo ono što nam je dato da spoznamo od strane Istine.

Ovom tekstu sam dao naziv Union, jer to ime najbolje oslikava moja lična razmišljanja o tome kako Kosmos funkcioniše po mojim razmišljanjima. Uz to dodajem, da sam ja vjernik, (a, Bog najbolje zna da li jesam), koji svoju vjeru pokušava potvrditi i svojim razmišljanjima o Božijem stvaranju. Ja znam da me je teško shvatiti ozbiljno, pogotovo ne onima kojima je ova terminologija nepoznata, i očekujem da me neko svrsta među one koji nemaju poima o čemu pričaju; Međutim, kada neko ide u nepoznate predjele nema puno onih koji bi ga slijedili. Put u nepoznato osim rijetkog društva zahtijeva veliku dozu hrabrosti koja se često graniči sa ludošću ...

Kao vjernik, osim što vjerujem da postoji „budući“ svijet, (na kojem ćemo odgovarati prema onom što smo činili na ovom „prošlom“ svijetu); ja, kao vjernik, vjerujem i u dio moderne nauke koji se ne kosi sa mojim vjerskim ubjeđenjima. Osim toga vjerujem da postoje vanzemaljci, odnosno život na drugim planetama. Na što će neko reći, da se to kosi sa religijom, (ali po mom mišljenju to nije tačno), ali to je moje mišljenje tj. moj ugao gledanja, i to ću, aBd, i obrazložiti i argumentirati ako dođemo do toga.


:respekt
0
Više o svemu na linku ... :respekt
https://sites.google.com/site/bjelost/home

:bih:

User avatar
bjelost
Na probnom
Na probnom
Reactions: 0
Posts: 85
Joined: 05 Sep 2015, 20:28
Status: Offline

Re: Union

Post by bjelost » 07 Apr 2019, 21:38

:respekt


Mnogi danas vjeruju da postoji samo ono što se može izmjeriti ili vidjeti čuti ili sl. Mnogi okorjeli materijalisti i dalje negiraju postojanje Boga, meleka, budućeg svijeta i sl. Ali to je njihov problem. Ako je neko slijep od rođenja, ma koliko se ti trudio da mu opišeš ljepotu koju vidiš svojim očima (u ovom slučaju srcem) ne pomaže. Kroz istoriju su poslanici davali materijalistima „nevjernicima“ dokaze koji su bili malo je reći ogromni ali nevjernici su ostali „i dalje okorjeli materijalisti. Vjera je stvar srca a ne očiju ili materije. Nekome možeš dati sve moguće dokaze i činjenice on ti neće vjerovati, a nekome je dovoljan i išaret on odmah vidi.

Crkva je prije mnogo godina napravila grešku (kako priznaje danas) što je spaljivala naučnike kojima se današnja naučna ulema zaklinje. Taj mračni period je preko doba prosvjetljenja pa preko: Darvina, Marksa i ostale klape doveo da se materijalizam sveo na nivo božanstva. Ono što je interesantno je da materijalisti (modernom naučniku) noćna mora kad mu kažeš da je i on vjernik (tukao bi se sa tobom). Međutim, definicija vjernika je da on vjeruje u nešto što se ne vidi da to postoji (on vjeruje da to postoji). A kako se u modernoj kosmologiji naslućuje masa raznih stvari kao što su crne rupe uprkos tome što se one ne vide jasno, tamna materija i energija isl. naučna vjera se prihvata bez pogovora. Iako oni to vjeruju da postoji odnosno oni pretpostavljaju da to postoji. Isto tako naučnici pretpostavljaju da se desio big-bang, odnosno oni u to vjeruju jer to nikada nisu mogli vidjeti. Te teorije se mijenjaju od danas do sutra. Poenta je da su naučnici materijalisti veći vjernici nego što on sami misle o sebi. I većinom su prikriveni Panteisti. Jer vjeruju da je Kosmos sam sebe stvorio i da se prema kosmičkim zakonima sve odvija tj. Kosmos upravlja svim a to je čisti Panteizam. I materijalisti nisu ništa drugo do vjernici panteisti. Naglašavam riječ VIJERNICI.

Osim toga, moderna nauka je danas dospjela na nivo vjernika ili crkve koja je spaljivala sve one koji se ne slažu sa njom. Materijalisti ili bolje rečeno moderni naučni farizeji vjeruju da preko njihove nauke mogu dokazati svakome da je istina to što oni vjeruju i da ne treba slušati one koji vjeruju u nešto drugo ma koliko ta druga strana argumentovala svoje stavove. Da su još uvijek oni stari zakoni na snazi mi bi danas imali puno spaljenih i razapetih od onih koji razmišljaju izvan „BOX-a“ tj. drugačije od naučnog klera.
Međutim, - kad se povrh svega toga još nađu oni koji ne vole da imaju svoj lični stav (pogled na suštinu) već slijepo gutaju šta god im se poturi pod nos, a potom, iz zahvalnosti prema onima koji im bacaju svoje ostatke hrane (modernu naučnu tehnologiju i terminologiju), ti sljedbenici slijepo brane svoja naučna božanstva (idole) pa ako treba i poginut će za njih, - e vala, to je za mene puno žalosnije.


Kažu da je dobro pitanje pola odgovora; zato ću ti postavit par pitanja.

• Šta je najveće buduće naučno dostignuće?
• Šta je najveće tehnološko dostignuće koje bi nekad trebalo doći?
• Da li postoje vanzemaljci i ako postoje kakva je njihova interplanetarna (intergalaktička tehnologija) u odnosu na našu? Ako je odgovor da je puno naprednija – pitam se: "Pa gdje onda naša nepogrešiva nauka griješi pa nismo dotle dogurali?" ...
• Da li moderni naučnici priznaju vanzemaljce i šta misle o njihovoj tehnologiji?
• Šta o tome kažu moderni naučnici tj. o vanzemaljskim tehnologijama?
• Zašto se moderni naučni svijet trudi da pronađe život na drugim planetama?
• Da li je čovjek sam i najinteligentnije biće koje je „Kosmos“ oformio?

A poslije ovih nekoliko pitanja ću ti dati video link, ako ga niste do sada uspjeli pogledati, toplo bih ti preporučio da ga pogledate.
Na osnovu ovoga videa ovdje može se zaključiti da, današnjoj naučnoj sceni postoji nauka koja se prezentira mediokritetima i nauka koja se krije kao što krije „zmija noge“. Ta nauka koja se krije je nauka koja se sprema da od mediokriteta stvori robove koji će toj grupaciji panteista slijepo služiti.

A sad evo ti link-video o kojem sam govorio ...Molim onoga koji diskutuje u ovom dijelu foruma da ako se u nečim ne slažeš sa mojim razmišljanjima, tada molim te to reci onako kako to priliči jednoj odrasloj osobi u razmjeni razmišljanja, a ne na jedan djetinjast ... ili verbalan i nepristojan način.

Unaprijed hvala na razumijevanju


:respekt
0
Više o svemu na linku ... :respekt
https://sites.google.com/site/bjelost/home

:bih:

User avatar
bjelost
Na probnom
Na probnom
Reactions: 0
Posts: 85
Joined: 05 Sep 2015, 20:28
Status: Offline

Re: Union

Post by bjelost » 07 Apr 2019, 21:41

Moderna nauka je došla u ćorsokak kada je riječ o vezi između makro i mikro fizike. Ona nema konkretnog načina da spoji te dvije velike istine u jednu. Na sve strane svijeta se traži jedna univerzalna jednakost koja može dati odgovor ili vezu između makro fizike (ajnštanovske) i mikro fizike (borovske). U ovom djelu se predlaže taj odgovor i pri tome se postavlja jedan temelj za drugačiji pogled na svijet makro i mikro kosmosa.

Djelo je nazvano Union (prema matematičkom izrazu unija) jer je osobina svake unije da objedinjuje sve zajedničke faktore u jedan zajednički presjek. Potrudit ćemo se da čitaocu objasnimo onako kako mi vidimo tu Unionsku osnovu i da to matematički potvrdimo.Ovdje skini kompletan dokument - Union ...

https://bjelost.blogspot.com/

... u pdf filu ili preko dropboxa
0
Više o svemu na linku ... :respekt
https://sites.google.com/site/bjelost/home

:bih:

User avatar
bjelost
Na probnom
Na probnom
Reactions: 0
Posts: 85
Joined: 05 Sep 2015, 20:28
Status: Offline

Re: Union

Post by bjelost » 07 Apr 2019, 21:42

Ovaj svijet je stvoren savršenim, kako u obliku duha, tako i u obliku materije. Ovo njegovo savršeno zakonsko vladanje se mora sprovoditi na neki način. Mora postojati nešto kao Unionsko tijelo preko kojega se sve savršeno odvija i u kojem se to savršenstvo nalazi. Jedno savršeno sinhronizovano tijelo u kojem sve ima svoje mjesto u savršenom poretku. U kojem se sve odvija prema tačno određenim zakonima vremena i prostora ili po principu uzroka i posljedice. To je jedna savršeno kontrolisana scena ili prostor koji je potpuno harmoničan i siguran od nepredviđene greške ... To tijelo ili prostor mi nazivamo UNION. Union je UNIJA svega što je nastalo, a da pri tome njegova opstojnost nije ugrožena (logički se ne dovodi u pitanje njegova postojanost). Na isti način kao što postoji (matematička vrijednost) oblik broja jedan i što se ne dovodi u pitanje da li je broj jedan postoji.

U Unionu postoji brzina Unionskih zakona koji su u domenima ili kvantne ili ajnštajnovske fizike, (zbog različite brzine i načina kako se oni rasprostiru u Unionskom tijelu). Kvantni dio Uniona u sebi obuhvata da jedan kilogram ma gdje da se nalazi u Unionu on ima svoje osobine prema kojim se vlada i na kojima opstaje. Tako, da bi jednom kilogramu porasla vrijednost na primjer na dva kilograma moraju se zadovoljiti: i matematički, i fizički, i hemijski, i biološki, i duhovni i svi ostali zakoni u Unionskom tijelu da bi se to dogodilo. Kvantni dio Unionskih zakona je brži od svjetlosti i podrazumjeva u sebi da je jedan kilogram – „jedan kilogram“ - konstantno po svuda u Unionskom tijelu, (bez obzira na brzinu svjetlosti), sve dok se to ne promjeni prema Unionskim zakonskim povezanostima. Što podrazumjeva u sebi npr; da od jedne jabuke ne može postati tri jabuke ili bilo koji drugi broj, a da za to nema tačno određeni uzrok. Ta veza između uzroka i posljedice koja je sve-rasprostranjena kroz cjelokupno Unionsko tijelo je određena brzinom kvantnih Unionskih zakona. Osim kvantne mi imamo i ajnštajnovsku brzinu rasprostiranja unionskih zakona koju ćemo opisati malo kasnije ...


Ovdje skini kompletan dokument - Union ...

https://bjelost.blogspot.com/

... u pdf filu ili preko dropboxa
0
Više o svemu na linku ... :respekt
https://sites.google.com/site/bjelost/home

:bih:

User avatar
bjelost
Na probnom
Na probnom
Reactions: 0
Posts: 85
Joined: 05 Sep 2015, 20:28
Status: Offline

Re: Union

Post by bjelost » 07 Apr 2019, 21:43

Specijalnost teorije o Unionu je da povezuje mikro i makro Kosmos u jednu idealno povezanu cjelinu; osim toga ona ostavlja otvoren prostor za dalje produbljivanje i širenje slike o Kosmosu.
Kosmos prema definiciji unionske teorije ima sedam nivoa isto kao što atom ima sedam nivoa (jezgro i šest orbita). Ono što mi vidimo kroz naučne sprave je najplići nivo Kosmosa ... (Poput ledene sante na moru kojoj vidimo jedan mali dio na površini, dok je onaj najveći dio nevidljiv i smješten ispod površine vode) ... Ovih sedam nivoa Kosmosa su smješteni jedan iznad drugog i svaki viši nivo je puno veći od onih ispod. Odnos tih veličina je sličan kao kada stavite jedno zrno pšenice u pustinju s tim da je pšenično zrno prvi nivo Kosmosa, dok je pustinja drugi nivo Kosmosa, a drugi nivo kosmosa je opet sam po sebi kao pšenično zrno u pustinji u odnosu na treći nivo Kosmosa ... i sve tako do sedmog nivoa Kosmosa ... koji je najveći i u sebi sadrži sve ostale nivoe. (Pokušajte zamisliti ili izračunati kolika je veličina prvog kosmičkog zrna pšenice u odnosu na ogromnu pustinju sedmog nivoa Kosmosa!) U ovom djelu je fokus na taj omjer paralelnih kosmičkih svjetova ili nivoa.

Ovih sedam kosmičkih nivoa imaju pravilo da se na dnu svakog nivoa nalazi ono što mi ovdje nazivamo zemlja, ... i kako imamo sedam kosmičkih nivoa tako imamo i sedam zemalja. Iznad svake zemlje je prostor koji mi ovdje nazivamo nebeska orbita ili ukratko nebo, a koji moderna terminologija naziva "vakum". Ako ovu zemlju na kojoj mi stojimo posmatramo kao najmanje zrno pšenice tada je nebo iznad nas, ili vakum, najpliće nebo na kojem se vidi samo jedan beznačajan dio (najplići dio) jedne enormno velike realnosti koju mi definišemo kao Kosmos. Nebo iznad našeg, a za koje smo mi kao zrno pšenice, je jedan oblik dubljeg vakuma. Osobenost našeg vakuma je da se svjetlost kroz njega konstantno širi jednom određenom brzinom koju smo mi izračunali i obilježavamo je sa c. Ta brzina je uslovljena gustinom našeg neba. Međutim, osobenost neba iznad nas ili dubljeg vakuma je da je ono rjeđe od našeg neba i kroz njega se svjetlost širi isto tako konstantno kao i pod našim nebom ali uslovljeno gustinom drugog neba ona se u odnosu na našu brzinu c svjetlosti, konstantno širi brže ...
Prema teoriji Uniona, ovdje je bitno napomenuti da brzina svjetlosti mjerena u okvirima između naše zemlje/neba (u našem vakumu) ili brzina c ima potpuno istu vrijednost ako se mjeri u okvirima drugog neba/zemlje tj. (u vakumu drugog neba) tj. ima istu vrijednost c. Međutim ako ih stavimo pod isto nebo/zemlju tada se pojavljuju brzina svjetlosti c1 na našem nebu i brzina svjetlosti c2 na drugom nebu. Ovaj princip vrijedi za svih sedam nebesa/zemalja.

U daljem izlaganju ćemo i matematički pokušati opisati te omjere i objasniti zašto sedam i zašto s tim odnosima veličina.Ovdje skini kompletan dokument - Union ...

https://bjelost.blogspot.com/

... u pdf filu ili preko dropboxa
0
Više o svemu na linku ... :respekt
https://sites.google.com/site/bjelost/home

:bih:

User avatar
bjelost
Na probnom
Na probnom
Reactions: 0
Posts: 85
Joined: 05 Sep 2015, 20:28
Status: Offline

Re: Union

Post by bjelost » 07 Apr 2019, 21:45

Naš Kosmos je nastao iz "Kosmičkog jajeta" kako su tio nazivali stari narodi; tj. jedne cjeline koja biva rastrgana u opisu koji danas nazivamo "Veliki prasak". Ta cjelina se rastrgala na sedam zemalja i sedam nebesa. Svaka niža zemlja je sve kompaktnija u odnosu na one iznad, dok je svako više nebo (vakum) sve rjeđe (praznije) u odnosu na ono ispod). Svaka zemlja ima svoje odgovarajuće nebo, i svoju brzinu svjetlosti sa svim ostalim fizičkim pripadnostima. Što je neko nebesko tijelo teže to ono dublje pada u prostoru neba i dospjeva do odgovarajućeg nivoa zemlje. Ono što moderna nauka naziva savijanjem prostora/vremena je u teoriji Uniona put teže (kompaktnije) mase ka svom novom mjestu u Kosmosu. Moderna nauka nam kaže da tijela koja dostignu kritičnu masu (gustinu) odlaze u crne rupe i tamo idu u ništavilo. Union nam opisuje da ta tijela ne idu u ništa već na više nebo ili nižu zemlju.

Union objašnjava kako to opstaje u teoriji i u matematčko/fizičkim jednakostima.

Kratko pojašnjenje:

Kada su nebo i masa u jednoj jedinstvenoj cjelini onda nemamo ni jedno već samo jednu srednju ili jediničnu cjelinu. Međutim kad iz te jedinične cjeline izvadimo masu (čitaj zemlju) ostaje nam praznina u njoj tj. jedinstvena cjelina postaje rjeđa za vrijednost izvađene mase iz nje odnosno vakum (čitaj nebo). Odnos neba i zemlje odnosno vakuma (čitaj energije) i mase jeste određen kvadratom brzine svjetlosti; i naravno; Što je veći i vakum (izvađena masa iz iste zapremine), odnosno nedostatak mase iz jedinične cjeline to je svjetlosti lakše da se probija kroz nju, odnosno ona biva brža. Na drugoj strani, što imamo više izvađene mase (izvađene mase u istoj zapremini) masa biva gušća. Što je manji i vakum (izvađena masa iz iste zapremine), odnosno nedostatak mase iz jedinične cjeline to je svjetlosti teže da se probija kroz nju, odnosno ona biva sporija. Odnosno što imamo manje izvađene mase (izvađene mase u istoj zapremini) masa rjeđa. Istovremeno, što više odnosa nebesa i zemlje nastaje, to se više vrši se separacija rijetkoća i gustoće tj. neba i zemlje. Tako da; Što je vakum veći tj. nebo rjeđe to se ono više raširuje odnosno ima veću zapreminu, i obrnuto što je nebo rjeđe tj. što je vakum puniji to se on više skuplja odnosno ima manju zapreminu. Što je masa gušća u istoj zapremini ona se više skoncentriše odnosno fokusira u jednu centralnu tačku, (tj. tačku minimalne zapremine a maksimalne gustine) i obrnuto; što je masa rjeđa u istoj zapremini ona se sve manje skoncentriše odnosno fokusira u jednu centralnu tačku (tj. sve više ima osobine vakuma i ponaša se tako) tj. širi se i ne skoncentriše se u jednu tačku.

Kako imamo sedam nebesa, tako znači da imamo i sedam zemalja koje su obrnuto-proporcionalne svojim nebesima. Što je zemlja (čitaj masa) teža to je ona koncentrisanija i kompaktnija, i nalazi se dublje u prostoru (udaljenija je od neba);
Što je zemlja lakša to je ona manje koncentrisana i kompaktna, i nalazi se pliće u prostoru (bliža je prvom nebu/zemlji);
Kako imamo sedam zemalja svaka zemlja je, počev od prve zemlje (stepenasto) sve udaljenija, i tako šest puta sve do sedme zemlje i sedmog neba, tako da je sedma zemlja najudaljenija najteža i najgušća; Poput orbitalnih stepeni u atomu. Na sličan način je nebo (vakum) sve praznije ili lakše što se ide od prvog neba (najgušćeg) i tako stepenasto šest puta do sedmog neba (vakuma) koje je na vrhu i koje je po sebi najpraznije ili najrjeđe.
Ovaj orbitalni sistem nebo/zemlja je usko povezan sa brzinom svjetlosti koja isto tako ima sedam stepeni i u skladu sa Ajnštajnovom formulom ...
E = m ∙ c^2
... imamo i vrijednosti mase od jednog kilograma koja je posebno vezana za svako nebo/zemlju i odgovarajuću brzinu svjetlosti. Što za sobom povlači da je prvo nebo/zemlja povezano sa prvom brzinom svjetlosti i da je ono ima najmanju gustinu kilograma mase, najmanju brzinu svjetlosti i najgušći vakum u odnosu na ostala nebesa/zemlje. Istovremeno to podrazumjeva da sedmo nebo/zemlja ima najgušću zemlju, najrjeđi vakum i povezano sa tim i najveću brzinu svjetlosti.
Zaključak je da postoji sedam jediničnih masa (odnosa ili gustina energije/mase) i da se iz prve jedinične mase može dobiti puno manje energije nego iz sedme jedinične mase.

Ovdje skini kompletan dokument - Union ...

https://bjelost.blogspot.com/

... u pdf filu ili preko dropboxa
0
Više o svemu na linku ... :respekt
https://sites.google.com/site/bjelost/home

:bih:

User avatar
bjelost
Na probnom
Na probnom
Reactions: 0
Posts: 85
Joined: 05 Sep 2015, 20:28
Status: Offline

Re: Union

Post by bjelost » 07 Apr 2019, 21:51

Masu kosmičkog jezgra računamo na sledeći način:Image


... na osnovu nje vidimo unionsku vezu između navedenih fizičkih veličina čije vrijednosti proračunavamo na osnovu ove jednakosti i sve ih dovodimo u jednu unionsku cjelinu preko koje zaključujemo da su sve one povezane jedna sa drugom ...Ovdje skini kompletan dokument - Union ...

https://bjelost.blogspot.com/

... u pdf filu ili preko dropboxa
0
Više o svemu na linku ... :respekt
https://sites.google.com/site/bjelost/home

:bih:

User avatar
Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Reactions: 215
Posts: 1630
Joined: 29 Dec 2015, 00:34
Location: Martin Brod
Contact:
Status: Offline

Re: Union

Post by Fazlija » 22 Apr 2019, 09:16

Druze, imas nekoliko gresaka u razmisljanju:

a) savremena nauka nije vjera:

Da bi shvatio razliku vjere i nauke trebas malo prouciti epistemologiju, nauku o spoznaji, nauku o tome kako mi saznavamo stvari.

Vrlo skracena verzija bi rekla da postoje 3 osnovna izvora spoznaje: opazanje (gledanje, slusanje...), razmisljanje tj. razumsko zakljucivanje i ucenje.

Mislim da si upao u pogresku jer mislis da savremenu nauku odredjuje samo zapazanje... mislis da oni vjeruju samo u ono sto vide, cuju itd. Medjutim, to je greska. Nauka koristi zapazanja, ali se u jos vecoj mjeri oslanja na razumske zakljucke koje izvlaci iz proracuna i drugih nacina promisljanja onoga sto opaza. Potom je tu i ucenje (predaja), preuzimanje zakljucaka prijasnjih istrazivanja.

Vjera se, medjutim, temelji samo na ucenju. Daje prednost samo preuzimanju prethodne predaje. Ako se opazanja i zakljucci temeljeni na njima suprotstavljaju predaji... daje se prednost predaji (naucenom, preuzetom od ranijih autiriteta).

Npr. Isus kaze da ce uskoro doci, samo sto nije... ali nema ga vec 2.000 godina, vjernik ne zakljucuje da on nece doci, nego ceka dalje... odbacuje opazanje, odbacuje zakljucivanje i daje prednost iskljucivo naucenom...

Dakle, kada kazes da nauka "vjeruje" u Veliki prasak, to nije vjera jer oni tu "vjeru" stalno podvrgavaju osporavanju novih opazanja koja prikupljaju i novih zakljucaka koje izvode iz tih opažanja. A vjerska ulema to nikada ne cini.

Vjernici ti nikada nece reci, znate ljudi mi smo posmatrali nove drustvene okolnosti i dosli do zakljucka da su se stvari u drustvu promijenile i da zene vise ne bi trebale da idu zamotane... oni nikada ne mijenjaju svoja uvjerenja zbog novih opazanja i novih zakljucaka. Uvijek ce se drzati stare i preuzete (naucene) spoznaje i zanemariti opazanje i zaključivanje. Za razliku od naucnika, nikada nece propitivati nauceno.
0
http://forum.srednjiput.rs/

User avatar
Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Reactions: 215
Posts: 1630
Joined: 29 Dec 2015, 00:34
Location: Martin Brod
Contact:
Status: Offline

Re: Union

Post by Fazlija » 22 Apr 2019, 09:23

b) panteizam:

Vjerovanje da je sve nastalo iz jednog izvora i da je taj izvor i dalje prisutan u svim (nastalim) stvarima i pojavama.

Ako malo proucis savremenu nauku, brzo ces shvatiti da oni ne vjeruju u jedan izvor svih stvari. Naivno je i povrsno zakljuciti da oni vjeruju u - materiju, tvar, kao izvor svega... kada oni samu tvar razlazu i objasnjavaju nizom subatimskih cestica itd. Dakle, mislim da je i ova pretpostavka netacna.
0
http://forum.srednjiput.rs/

User avatar
ElTriconi
Inventar foruma
Inventar foruma
Reactions: 4137
Posts: 6116
Joined: 24 Mar 2019, 14:13
Mood:
Status: Offline

Re: Union

Post by ElTriconi » 22 Apr 2019, 09:28

Kae

Image

:obrve
0
Nu!

User avatar
Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Reactions: 215
Posts: 1630
Joined: 29 Dec 2015, 00:34
Location: Martin Brod
Contact:
Status: Offline

Re: Union

Post by Fazlija » 22 Apr 2019, 09:32

bjelost wrote:
07 Apr 2019, 21:38
• Šta je najveće buduće naučno dostignuće?
• Šta je najveće tehnološko dostignuće koje bi nekad trebalo doći?
Pazi... koje bi nekada trebalo doci... pa kako bi smo mi to mogli znati, pobogu :)

To je ko da ocekujes od ljudi iz 16. stoljeca da ti kazu... najznacajnije naucno dostignuce je otkrice magnetnih polja, a najveci tehnoloski izum je elektromotor na izmjenicnu struju...

Pa kako bi oni to mogli znati?
0
http://forum.srednjiput.rs/

User avatar
bjelost
Na probnom
Na probnom
Reactions: 0
Posts: 85
Joined: 05 Sep 2015, 20:28
Status: Offline

Re: Union

Post by bjelost » 11 Jul 2019, 15:54

0
Više o svemu na linku ... :respekt
https://sites.google.com/site/bjelost/home

:bih:

User avatar
Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Reactions: 215
Posts: 1630
Joined: 29 Dec 2015, 00:34
Location: Martin Brod
Contact:
Status: Offline

Re: Union

Post by Fazlija » 11 Jul 2019, 22:32

Daj molim te Ljubi tamo pojasni te stvari na temi Svijest... vas dvojica bi ste se sigurno dobro razumjeli.

Nije da se Ljubo i ja ne razumijemo... bas lijepo pricamo. Ali ovo tvoje bi mu sjelo na prvu.
0
http://forum.srednjiput.rs/

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests