Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by KOMESAR » 14 Jul 2017, 16:20

Samo da se zna!
Štab ministra Ramića je bio smješten u četničkom hotelu u Vlasenici.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by KOMESAR » 22 Dec 2017, 10:26

IGK: Tražimo od Majki Srebrenice da javno povuku Cvijet Srebrenice od Aleksandra Vučića

Aleksandar Vučić je sahranio Konvenciju o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida, sahranio istinu i pravdu, udaljio stabilnost, pomirenje i povjerenje, definitivno pokazao vlastiti opstanak na ideologiji Velike Srbije za koju se tako fizički i duhovno borio za vrijeme agresije i genocida u BiH.

Najveće postignuće međunarodnih sudova, nacionalnih sudova i brojnih rezolucija Vijeća sigurnosti UN je je sudsko priznanje genocida u Srebrenici. Ustanovljeno da su Bosanski Srbi predvođeni Mladićem i Karadžićem uz ključnu podršku tadašnjeg srbijanskog režima krivi za genocid što je ključno za historijsko razumijevanje i razotkrivanje prirode Republike Srpske kao entiteta zasnovanog na genocidu.

Genocid u Srebrenici je osuđen i rezolucijama Kanadskog parlamenta, Američkog kongresa i senata, Australijskog parlamenta, Evropskog parlamenta i parlamentima više od 20 drugih država. Tako cijeli civilizirani svijet zna istinu, koju Vučić pokušava da prikrije. Veto zbog kojeg Vučić posthumno nagrađuje Čurkina ne može zaustaviti istinu niti umanjiti borbu za pravdu. Vučić je samo po ko zna koji pot ponizio žrtve, pokazujući sebe u pravom svijetlu. Na ovakve poteze Vučića Majke Srebrenice moraju reagovati, moraju aktivno djelovati, ne smiju šutjeti. Došlo je vrijeme da Majke Srebrnice javno povuku Cvijet Srebrenice, simbol največeg zločina u Evropi poslije holokausta, genocida u Srebrenici od Vučića, negatora genocida u Srebrenici. Cvijet Srebrenice na nekome koji ne prizna genocid u Srebrenici je poniženje ne samo za žrtve genocida u Srebrenici i BiH, već i za sve žrtve svih do sadašnjih zločina protiv čovjeka i civilizacije. Onaj ko nastavlja zločinački hod ka realizaciji Karadžićeve i Mladičeve zločinačke ostavštine, na račun države BiH ne može nositi Cvijet Srebrenice.

Umjesto da se Vučić ogradi od onih koji su činili agresiju i genocid, umjesto da osudi negatore genocida, umjesto da natjera sve one koji znaju za lokacije grobnica da iste otkriju, umjesto traženja oprosta i izražavanja pokajanja na pružene majčine - srebreničke ruke, on vraća anticivilizacijskim, nehumanim, ponižavajučim činom postuhumne dodjele odlikovanja antidiplomati Vitaliju Čurkinu zbog uloženog anticivilizacijskog veta na Rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o osudi genocida u Srebrenici.

Vučić navedenim nehumanim odlikovanjem negira presuda oba internacionalna suda u Hagu, ne priznaje suverenitet, integritet i politički subjektivitet države BiH, ugrožava mir i stabilnost, uslovljava pomirenje samo ako se svi zločini zaborave, a stanje nastalo genocidom prihvati kao činjenično. Karadžićeva ostavština se nastavlja zahvaljujući Vučiću i Vučićima. Tako Vučić šalje poruku da je genocid uvijek moguć i izvjestan, čime je preživjele žrtve genocida najgrublje povrijedio i kaznio. Vučić negiranjem genocida u Srebrenici šalje poruku da se genocid može dogoditi u svakom trenutku, a što isključivo zavisi samo od motiva, interesa i ciljeva velikih, jakih i moćnih država.

Dok Beograd i Zagreb kontinuirano negiraju mogućnost postojanja BiH, što je kontinuitet antibosanske politike, žrtve nikada ne smiju zaboraviti da je nad građanima BiH, posebno Bošnjacima, sa ciljem da se BiH izbriše s lica svijeta, izvršen genocid i da rezultat tog genocida pod imenom „entitet rs“ i danas postoji na tlu BiH. Slično je i sa "herceg bosna". Bosansko pitanje prevazilazi srpsko-hrvatske historiografske mitove. Zločinci koji kontinuirano antibosanski djeluju nisu se suočili sa svojim zločinima. Zato se žrtve ne smiju priviknuti da genocidom određuju svoju budućnost. Jer BiH ima samo priznat teritorijalni integritet, ali nepotpun suverenitet i politički subjektivitet, saopćio je Institut za istraživanje genocida Kanada.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Posts: 120145
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Has thanked: 6889 times
Been thanked: 7763 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Krokodil Behko » 22 Dec 2017, 10:43

Odlična ideja. Usput, proglasiti ga za persona non grata.
online

User avatar
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Posts: 86350
Joined: 28 Nov 2015, 20:04
Has thanked: 853 times
Been thanked: 1641 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Mutevelija » 25 Dec 2017, 09:02

Pero la suerte se ensañó contigo
Y te dejó con el alma
Hecha pedazos
Tú corazón
Quedó herido y sin perdón
Ya no sabe como amar
Como piedra endureció

🍉🍉🍉🍉

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Posts: 120145
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Has thanked: 6889 times
Been thanked: 7763 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Krokodil Behko » 20 Jan 2018, 16:56

DANAS SE MALO ZNA: Bošnjaci u Srebrenici 1942. od pokolja spasili 3.500 Srba


Slučajevi hrabrosti i solidarnosti u Drugom svjetskom ratu nisu bili rijetki, a ljudi kakav je bio tuzlanski muftija Šefket efendija Kurt bilo je mnogo. Zalaganjem tih danas pomalo i zaboravljenih heroja otpora fašizmu spašeno je hiljade nevinih života a njihove priče, ako su uopšte zapisane, pohranjene su u prašnjavim i oronulim arhivima Bosne i Hercegovine, piše Al Jazeera Balkans


Uloga koju su Bošnjaci imali u otporu fašizmu, tokom Drugog svjetskog rata, velika je i od neprocjenjivog značaja, a broj onih koji su izravno i sa punom sviješću o posljedicama takvog čina stupili u otvorenu konfrontaciju sa ustaškim fašizmom ne može se sa sigurnošću znati.



Politika progona



Historija, međutim, bilježi i pamti veliki broj slučajeva u kojima su se Bošnjaci i njihovi vjerski i politički lideri usprotivili praksi ustaškog terora koji je provođen pod okriljem NDH-azijske politike progona srpskog i jevrejskog stanovništva, piše Al Jazeera Balkans.



I dok se mnogo pisalo o onima koji su pristupajući NOB-u kročili na put vojnog otpora i neposredne borbe protiv politike zločina o desecima i stotinama onih koji su djelovali civilnim putem i neposrednim ljudskim aktivizmom malo je pridavano pažnje u zvaničnim historiografijama i njihova imena danas su skoro i zaboravljena.



Ime tuzlanskog muftije Šefketa efendije Kurta ponukalo nas je da sprovedemo malo istraživanje o primjerima gdje su Bošnjaci neposredno spriječili planove NDH o pogromu srpskog stanovništva i uz pomoć direktorice Instituta za historiju u Sarajevu došli smo do podataka o slučaju kada su Bošnjaci Srebrenice od pokolja spasili 3.500 Srba.



Radeći na istraživanju slučajeva hrabrosti i spašavanja u Drugom svjetskom ratu, historičarka Milišić došla je do dokumenta iz kojeg se jasno vidi da je 1942. u srebreničkom srezu planirano masovno ubistvo 3.500 Srba iz Srebrenice i okolnih mjesta.



Ustaška Crna legija



Milišić objašnjava da su područje srebreničkog sreza zauzela ustaška Crna legija i da je s njihovim dolaskom na prostore istočne Bosne počeo organizirani teror nad stanovništvom srpske nacionalnosti. Taj je teror svoj vrhunac trebao doseći pogromom srebreničkih Srba.



"Ne treba zaboraviti činjenicu da je početkom aprila 1942. Srebrenicu zauzela Crna legija, pod vodstvom Jure Francetića. Ustaški teror je dostigao vrhunac u ljeto 1942. a naređenje za pokolj Srba tog područja izdao je natporučnik Kurelac. Sakupljeno je oko 3.500 Srba, muškaraca, žena i djece sa područja srebreničkog sreza i zatvoreno u barake, a jame za njihovo ubijanje bile su spremne, ali zahvaljujući komšijama muslimanima nije došlo do toga."



Sretna okolnost htjela je da jedan ustaški oficir plan povjeri jednom srebreničkom uglednom Bošnjaku, koji nije oklijevao da o tome obavijesti viđenije sugrađane, a zatim zajedno s njima krene u operaciju osujećivanja ustaškog plana istrebljenja Srba.



"Ustaški logornik Slavko Oraščić u povjerenju je saopštio nekim muslimanima, građanima Srebrenice, tačnije Nazifu Klančeviću da Kurelac priprema pokolj svih zatvorenih Srba i kaže se da je na intervenciju građana muslimana došlo naređenje iz Tuzle da se svi Srbi puste na slobodu".



U teškim ratnim uslovima i u zemlji koja je bila još uvijek nerazvijena obavijestiti ustašku komandu u Tuzli o namjerama njihove ekspoziture u Srebrenici nije bilo jednostavno, ali nepostojanje saobraćajne infrastrukture nije spriječilo srebreničke Bošnjake da traže intervenciju.



Depeša iz Tuzle



"I pored te činjenice Bošnjaci Srebrenice 1942. godine su se oduprli zlu, oduprli su se zovu zločina i zločinaca i oni su saznali da će se izvršiti pokolj nad Srbima. Hitno su se organizovali na jednom sastanku i uputili su depešu u Tuzlu. Tada nije bilo telefona, mobitela i televizije, i jedino sredstvo komunikacije su depeše koje su se protezale do 10 godina iza Drugog svjetskog rata dok nije telefonski saobraćaj uspostavljen i izgrađen".



Milišić objašnjava da ovo nije bio prvi pokušaj ustaškog pokolja Srba srebreničkog sreza. U ljeto 1941. godine, na pravoslavni praznik Vidovdan, pohapšeni su ugledniji srebrenički Srbi, ali i tada su oslobođeni na intervenciju lokalnog bošnjačkog stanovništva, koje nije dozvolilo da se izvede pokolj njihovih komšija.



"Tada nije došlo do masovnog hapšenja, samo su uhapsili uglednije građane srpske nacionalnosti jer je, kaže se u jednom dokumentu, bila intervencija da se Srbi masovno ne hapse. Dakle mještani su već u ljeto 1941. intervenisali i Srbi su pušteni iz zatvora. A uhapšeni iz okolnih sela su zadržani u zatvoru do ustanka u augustu 1941".



Kako će se kasnije uspostaviti svi napori srebreničkih bošnjaka bili su "uzaludni", jer će ustaše u srebreničkom srezu izvršiti svoje zločinačke planove. Pokolj koji su napravili u junu 1943. bio je strašan i svirep, kaže Milišić.



Pokolj iz 1943. godine



"Kurelac je sredinom juna 1943. izvršio pokolj Srba, nekoliko muslimana i par Jevreja u Srebrenici i obližnjim selima. Osobno je poubijao predsjednika kotorskog suda Muhameda Aganovića, njegovu suprugu i troje djece te upravnika pošte Džemaludina Plisku".



Motiv za ubijanje Aganovića, Pliske i nekolicine drugih srebreničkih Bošnjaka bila je njihova opredijeljenost da sarađuju i pomažu partizanske jedinice u istočnoj Bosni.



Prilikom kratkotrajne partizanske kontrole Srebrenice, priča Milišić, Aganović je u svojoj kući ugostio rukovodioce NOB-a, a Plisko je bio ubijen samo zbog jedne paušalne i neprovjerene optužbe koja ga je teretila da je protivnik NDH i da podržava antifašistički pokret.



"Kada su partizani u junu 1943. oslobodili Srebrenicu nekoliko je partizana odsjelo kod Aganovića i onda su ustaške vlasti, prilikom ponovne okupacije Srebrenice, to iskoristili kao motiv da ga ubiju. Jedan od motiva, koji se spominje u literaturi, je bio i taj što je Aganovićeva supruga bila po nacionalnosti Srpkinja, što lično mislim da apsolutno nije bilo važno u ovom slučaju. Najmlađe njegovo dijete imalo je 13 mjeseci. Džemaludina Plisku je, s druge strane, optužio neki Rom ustaškom poručniku Kurelcu da je protivnik ustaške države i da je saradnik partizana i ovaj ga je ustrijelio pred poštom 14. juna 1943.".



Pronalazak dokumenta



Iako se slučaj spašavanja srpskog stanovništva Srebrenice u Drugom svjetskom ratu rijetko spominje dokument koji "pamti" događaje i glavne aktere sačinjen je u avgustu 1945, a pronašao ga je Tuzlanski historičar Đorđe Lazarević u jednom zapisniku Zemaljske komisije za zločine Bosne i Hercegovine.



Od tada njegovo postajanje gotovo da je bilo namjerno prešućivano, priča Milišić koja je cijeli dokument i događaje koje opisuje znanstveno obradila i predstavila u studiji Primjeri tolerancije, pomoći, pokušaja zaštite progonjenih (O jednom malo poznatom dokumentu).



(Vijesti.ba / Al Jazeera)
online

User avatar
gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Posts: 1291
Joined: 07 Jan 2018, 22:02
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by gaga » 20 Jan 2018, 17:12

Zato su im Srbi vratlili genocidom i pokoljem.Gledam nedavno na youtube gdje Srbi iz Foce koji rade u Gorazdu pjevaju....ko je prvi ja sam drugi da pijemo turske krvi.Nece se Bosnjaci opametiti za sto godina.
Pametni uce i od budala, budale ni od pametnih

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by KOMESAR » 21 Jan 2018, 17:07

gaga wrote: 20 Jan 2018, 17:12 Zato su im Srbi vratlili genocidom i pokoljem.Gledam nedavno na youtube gdje Srbi iz Foce koji rade u Gorazdu pjevaju....ko je prvi ja sam drugi da pijemo turske krvi.Nece se Bosnjaci opametiti za sto godina.
Bosnjaci kojim je zarada ispred domovine i sjunarodnjaka u zivotu odrzavaju cetnike iz Foce i okoline.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by KOMESAR » 21 Jan 2018, 17:08

KOMESAR wrote: 21 Jan 2018, 17:07
gaga wrote: 20 Jan 2018, 17:12 Zato su im Srbi vratlili genocidom i pokoljem.Gledam nedavno na youtube gdje Srbi iz Foce koji rade u Gorazdu pjevaju....ko je prvi ja sam drugi da pijemo turske krvi.Nece se Bosnjaci opametiti za sto godina.
Bosnjaci kojim je zarada ispred domovine i sunarodnjaka u zivotu odrzavaju cetnike iz Foce i okoline.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Lada
Na probnom
Na probnom
Posts: 5
Joined: 02 Feb 2018, 19:30
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Lada » 02 Feb 2018, 19:48

Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

User avatar
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Posts: 37668
Joined: 09 Dec 2012, 16:58
Location: NORDPOL
Has thanked: 2866 times
Been thanked: 2204 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Pasaga » 02 Feb 2018, 19:53

Lada wrote: 02 Feb 2018, 19:48 Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Lado....o cemu se ovde radi....?
... predugo je ovo.... nema se vremena ...jbg ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

User avatar
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Posts: 37668
Joined: 09 Dec 2012, 16:58
Location: NORDPOL
Has thanked: 2866 times
Been thanked: 2204 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Pasaga » 02 Feb 2018, 20:26

Na Balkanu,vazi za sve te banane .....
Prioritet mora biti.... odgojit barem 2-3 generacije,u karantinu....
...bez ikakvog kontakta sa danasnjom demokratijom koja zivi tu,koja se naziva demokratijom.....

... tek tad.... MOZDA ......
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

User avatar
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Posts: 26348
Joined: 08 Dec 2012, 19:16
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 14241 times
Been thanked: 3770 times
Status: Online

Re: Srebrenica - genocid

Post by Veca » 02 Feb 2018, 22:09

...joj Pasage :roll ...nije ni procit'o, a citira onoliki post, ne znam vala, sto ce ti to?...komotno si mog'o Ladu pitat' ispod njegovog posta! :ccc


...gledaj ti komandanta 28.divizije, tko bi to rek'o?!
Zena koja ima kcer, sjedi na stolici-zena koja ima sinove naslanja se na zid.

User avatar
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Posts: 86350
Joined: 28 Nov 2015, 20:04
Has thanked: 853 times
Been thanked: 1641 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Mutevelija » 03 Feb 2018, 00:54

Image

Srpsk iizvori znači 2000 vojnika pobijeno.
Pero la suerte se ensañó contigo
Y te dejó con el alma
Hecha pedazos
Tú corazón
Quedó herido y sin perdón
Ya no sabe como amar
Como piedra endureció

🍉🍉🍉🍉

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Posts: 120145
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Has thanked: 6889 times
Been thanked: 7763 times
Status: Offline

Reuters: Bošnjakinje žrtve silovanja moraju plaćati Republici Srpskoj što su preživjele rat

Post by Krokodil Behko » 02 Mar 2018, 11:07

Image

Bahira je imala samo 14 godina kada su je pripadnici vojske bosanskih Srba više puta silovali pri napadu na njeno selo tokom rata u BiH, piše jutros Reuters tematizirajući borbu žrtava zločina za pravnu statisfakciju.

Bahira je samim čudom ostala živa, a posljednje dvije decenije pokušava prevazići traumu, navodi se u tekstu. A, onda je prošle godine na rođendan dobila riješenje sa suda po kojem mora platiti sudske troškove zbog tužbe koju je podnijela za odštetu prije dvije godine i odustala od nje. Iznos je šest puta veći od naknade koju prima kao civilna žrtva.

– Zaledila sam se kada sam vidjela da moram platiti 3.000 KM. Još me upozoravaju da ću biti uhapšena ako ne platim, kaže Bahira, koja je Reutersu pristala govoriti pod uvjetom anonimnosti. Taj dan je, kaže, pokušala samoubistvo, iako je danas udata i odgaja dvoje djece.

Agencija navodi da je više od 20.000 žena bilo žrtva sistematskog seksualnog zlostavljanja tokom rata, a Bahira je imala sreću da dobije besplatnu pravnu pomoć putem koje su uspjeli sniziti troškove na 600 KM.

– Ali, hiljade drugih preživjelih, uglavnom Bošnjaka, se suočava sa teškim kaznama jer sudovi u RS odbacuju njihove zahtjeve za repatrijacijom. Mnogi nemaju mogućnost za pravnom pomoći – navodi se u tekstu. Žrtve su često bez posla i lošeg zdravlja.

– Žrtve su veoma ranjive i sada prolaze kroz nove traume – kaže Adrijana Hanušić-Bećirović, pravnica u projektu Trial International, koji pomaže žrtvama.

Agencija navodi da je problem nastao jer u BiH nije usvojen državni zakon o žrtvama torture, zbog čega se u oba entiteta različito tretiraju zahtjevi za odštetom. Međunarodne organizacije su kritizirale državu zbog takve situacije, ali srpski zastupnici u državnom parlamentu blokiraju usvajanje takvog zakona. Prošle sedmice Narodna skupština RS je u preliminarnoj proceduri usvojila zakon koji tretira odštetu, ali Bošnjaci kažu da je diskriminirajući protiv nesrpskih žrtava.

– Bili smo uhapšeni, premlaćivani, jednva preživjeli i sada prolazimo novu torturu. Plaćamo zato što smo preživjeli – kazao je Behadil Dizdarević, jedan od bh. logoraša, prenosi Reuters.


(SB)
online

Max
Sitna buranija
Sitna buranija
Posts: 306
Joined: 04 Jan 2017, 14:47
Status: Offline

Re: Reuters: Bošnjakinje žrtve silovanja moraju plaćati Republici Srpskoj što su preživjele rat

Post by Max » 02 Mar 2018, 11:35

cujem triumfalno cerekanje hijena jer im jos jednom ubodose noz

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: Reuters: Bošnjakinje žrtve silovanja moraju plaćati Republici Srpskoj što su preživjele rat

Post by storm » 02 Mar 2018, 14:31

Šugavci smrdljivi...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 29635
Joined: 09 Dec 2016, 08:03
Been thanked: 15 times
Status: Offline

Re: Reuters: Bošnjakinje žrtve silovanja moraju plaćati Republici Srpskoj što su preživjele rat

Post by Nice try » 02 Mar 2018, 16:58

Ko ono kaže da pravda uvijek pobjedi i da zle stigne kazna?
Svijet je jadno mjesto
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

User avatar
gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Posts: 1291
Joined: 07 Jan 2018, 22:02
Status: Offline

Re: Reuters: Bošnjakinje žrtve silovanja moraju plaćati Republici Srpskoj što su preživjele rat

Post by gaga » 02 Mar 2018, 17:09

Nice try wrote: 02 Mar 2018, 16:58 Ko ono kaže da pravda uvijek pobjedi i da zle stigne kazna?
Svijet je jadno mjesto
Kad sjedes u pogresan voz,svaka ti je stanica pogresna,tako je i sa Republikom Zlocinackom.
Pametni uce i od budala, budale ni od pametnih

User avatar
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Posts: 26348
Joined: 08 Dec 2012, 19:16
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 14241 times
Been thanked: 3770 times
Status: Online

Re: Reuters: Bošnjakinje žrtve silovanja moraju plaćati Republici Srpskoj što su preživjele rat

Post by Veca » 02 Mar 2018, 17:15

...sta da se normalno kaze na ovo, staaaaaaaaaaa?
Zena koja ima kcer, sjedi na stolici-zena koja ima sinove naslanja se na zid.

User avatar
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Posts: 34535
Joined: 05 Oct 2011, 11:33
Location: Pije kahvu s podzidom.
Has thanked: 424 times
Been thanked: 623 times
Status: Offline

Re: Reuters: Bošnjakinje žrtve silovanja moraju plaćati Republici Srpskoj što su preživjele rat

Post by Zagorka » 03 Mar 2018, 00:15

Veca wrote: 02 Mar 2018, 17:15 ...sta da se normalno kaze na ovo, staaaaaaaaaaa?
Nista. Nemas sta.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”

Who is online

Users browsing this forum: Arthur Dent, baton, Masamune, Shadow and 19 guests