Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by KOMESAR » 26 May 2018, 19:20

Ko bi bolje od Bakira Izetbegovića obavljao transplantacije?
Neko ko je živio sa dva predsjednika, kaže Izetbegović, ili četiri despota, svejedno, morao je nešto naučiti o vladanju.


Da je neko drugi njegovu familiju usporedio sa Kennedyjevima, Bakir Izetbegović bi na to mogao odgovoriti tužbom, piše autorAnadolija
Veli neki dan Bakir Izetbegović, govoreći o tome zašto supruga mu Sebija ipak neće biti kandidatkinja SDA za bošnjačku članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine:

"Nismo zreli poput američkog društva gdje imate Kennedyjeve jer dobro rade svoj posao. U politici kada živite sa predsjednikom, Alijom i Bakirom, neke stvari naučite. Ona ima dobar politički refleks, izvanredan karakter i ima liderske sposobnosti što je dokazala na Kliničkom centru, mogla bi da radi svaku poziciju u ovoj državi, ali smo odlučili da presiječemo, jer ovo društvo još nije zrelo za takve stvari“.

Da je neko drugi njegovu familiju usporedio sa Kennedyjevima, Bakir Izetbegović bi na to mogao odgovoriti tužbom, sa dobrim izgledima da izgura svoje na sudu.

Jer ta je usporedba, da prostite, jeziva i prijeteća. Da je ko Izetbegoviće usporedio sa Kennedyjevima, ja bih napisao tekst o tome kako je to nedopustivo i sramno.

Zašto? Zato što čak i na Wikipedia-i postoji odrednica "Prokletstvo Kennedyjevih".

Sudbina Kennedyjevih
Zato što je, ako se nisam zabrojao, 14 članova porodice Kennedy tragično završilo život.

Zato što su smrti Kennedyjevih tako opštepoznate i dio pop kulture, da je Jello Biafra još 1978. svoj hardcore band nazvao „Dead Kennedys“ – Mrtvi Kenedijevi.

Zato što, pored najpoznatijih mrtvih Kennedyja, Johna F. Kennedyja (ustrijeljenog u Dallasu), Roberta F. Kennedyja (ustrijeljenog na losanđeleskom aerodromu), morbidna lista sadrži i članove američke dinastije koji su stradali zbog neuspjele lobotomije, u padu aviona, na skijanju, dva dana po rođenju, od OD-a kokainom...

Razumijete zašto su Kennedyjevi (skoro pa) posljednja familija sa kojom bih uporedio Nikolaidise? Simpsoni? Super. Teletabisi, ako su familija, a neki vele da jesu? Ih, đe ne može. Baja Patak i njegovi? Jašta. Soprano? Hajde, može i to. Corleone? Radije ne, ali bolje i to nego Kennedyjevi. Zapravo, ovako na prvu loptu, jedina familija spram čijeg kraja porodična istorija Kennedyjevih zvuči kao zbirka vedrih anegdota su – Romanovi.

Dakako, Bakir je Izetbegović usporedbom sa Kennedyjevima htio reći nešto drugo, zbog čega mu iskaz nije manje nesretan.

Ni manje komičan.

Jer je član Predjedništva Bosne i Hercegovine zapravo htio reći – Bushovi. Oni su, Bushovi, a ne Kennedyjevi, dali dva američka predsjednika, a treći je bio guverner Floride.

Jer je član Predjedništva Bosne i Hercegovine saopštio kako Bošnjaci još nisu dovoljno demokratski zreli da na čelu države prihvate trećeg člana dinastije Izetbegović. Jer je, kao što je opštepoznato, jedan narod napokon demokratski zreo kada bez izlišnih i glupih pitanja prihvata prenos vlasti sa jednog člana familije na drugog.

Demokratski nedovršeni
Bošnjaci su, eto, procijenjeno je, demokratski nedovršeni. Nisu jedini. Čak bi i među Crnogorcima bilo onih koji bi se opirali ako bi Milo Đukanović jednoga dana, kada odradi još dva mandata na mjestu Predsjednika i dva-tri kao premijer, odlučio da vlast preda sinu.

Bakir Izetbegović, međutim, nije isključio mogućnost da supruga Sebija prihvati neku drugu odgovornu funkciju u političkom sistemu. Iako je saopštio da bi ona "mogla da radi svaku poziciju u ovoj državi", on je ipak ne vidi kao premijerku. "Ne vjerujem da je baš za toga, ali možda nešto što se odnosi na zdravstvo jer je tu zaista dobra", istakao je.

Kad bi se čovjek držao logike, što bi Drug Tito rekao, kao pijan plota, morao bi se zapitati: kako Sebija Izetbegović nije "baš za premijera“, ako bi „mogla da radi svaku poziciju u ovoj državi“? Možda, recimo, poziciju predsjednice stranke?

Teza Bakira Izetbegovića, ipak, nije posve nelogična. Ona, zapravo, proizilazi iz logike bosanskohercegovačkog političkog sistema. U kojem, sve i da ste u tijelu pojedinca meterijalizovani zbir najboljih liderskih osobina Churchilla, De Gaullea, Aleksandra Velikog i Kemala Ataturka, ne možete u Predsjedništvo ako niste „iz redova konstitutivnih naroda“. U Bosni i Hercegovini ne postoji društvo, još manje društvo slobodnih građana. Umjesto toga postoje konstitutivni narodi i njihovi pripadnici. Od toga da se vlast bira iz redova "konstitutivnih naroda" samo je korak do izbora vlasti iz redova porodice. Jer porodica je osnovna ćelija društva – pardon, u bosanskohercegovačkom slučaju, naroda. Porodica je baza. A kadrove valja birati otud – iz baze.

Konstitutivni ili geniji
Dakako, problem čak i prosvijećenih despotija i dinastija je to što ne postoji garancija da će nakon prosvijećenoga na vlast doći isti takav despot, a ne, recimo, neko poput Caligule, neko ko će svoga konja postaviti u Senat. Ali... Osamdesetih godina sam strasno pratio NBA ligu, pa sam zapamtio trenera Denver Nuggetsa (ne i njegovo ime). Taj je, na upit novinara, zašto u igri čitavu utakmicu drži igrača koji je promašio 15 šuteva rekao: a ko mi garantuje da neće pogoditi narednih petnaest? Razumijete: to što su četvorica iz dinastije uništili zemlju, ne znači da pod petim ona neće procvjetati.

Jer, kao što je rekao Bakir Izetbegović: neko ko je živio sa dva predsjednika, ili četiri despota, svejedno, morao je nešto naučiti o vladanju. Ko bi se u kvantnu fiziku mogao razumjeti bolje od supružnika kvantnih fizičara?

Ako vam je potrebna hitna transplantacija jetre ili bubrega, ko bi to mogao obaviti bolje od Bakira Izetbegovića, koji je, živeći sa doktoricom, htio-ne htio, morao naučiti medicinu?

Ako vam se čini da pretjerujem, moj je argument ovo: najzahtjevnija transplantacija manje je kompleksna od političkog zadatka da se od Dejtonske Bosne i Hercegovine napravi prosperitetna zemlja koja će funkcionisati bez aparata za održavanje života.

Za tako nešto potreban je ne neko iz "redova konstitutivnih naroda“ i konstitutivnih porodica, nego neko iz redova genija.


Andrej Nikolaidis
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

User avatar
Yoker
Sitna buranija
Sitna buranija
Posts: 404
Joined: 05 Jun 2016, 20:28
Location: Sarajevo
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Yoker » 26 May 2018, 19:56

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je na početku Konvencije stranke, nakon što su jednoglasno izabrana radna tijela i dnevni red, predstavio Izbornu platformu SDA.
Izetbegović je podsjetio da je SDA osnovana na današnji dan prije 28 godina, a da je osnivanju stranke prethodio bolan politički proces – “Sarajevski proces”.

Prve ideje vezane za stranku su bile da se ona smatra nastavljačem Spahine stranke, Muslimanske jugoslovenske organizacije – kazao je Izetbegović, naglasivši da se ipak odlučilo krenuti sa jedinstvenim imenom i političkim programom, što je predložio Benjamin Isović, sin Safeta Isovića.
Predsjednik SDA je kazao da će bošnjački narod svoje najteže trenutke preživjeti za vrijeme proteklog rata, a da su se bh. patrioti uspjeli organizirati i odbraniti se od neprijatelja.

Prihvatili smo nepravedni mir vjerujući da je bolje pregovarati deset godina nego deset dana ratovati – izjavio je Izetbegović.
Govoreći o uspjesima nakon rata, Izetbegović je podsjetio na brojne reforme, poput ujedinjenja Oružanih snaga BiH i Obavještajno-sigurnosne agencije, te da su kadrovi SDA bili lideri u provođenju najvažnijih reformi.

Nije bilo lako u ovom mandatu definirati Koordinacioni sistem, dogovoriti reformu odbrane, strategiju međunarodnih odnosa, strateške dokumente koji su bili na čekanju gotovo deceniju – izjavio je predsjednik SDA, napomenuvši i važnost usvajanja Zakona o akcizama.
Uz sve krize, usporavanja i otpore, učinili smo to mi iz SDA – dodao je.

U aktuelnom mandatu su svi nivoi vlasti u BiH, koje su predvodili kadrovi SDA, su, smatra Izetbegović, napravili najveći pomak od rata.

Našom predizbornom platformom iz 2014. godine fokus smo stavili na ekonomske teme. Na bazi ove platforme izrađen je program Reformska agenda, koju su prihvatili lideri ostalih stranaka. Implementacija je tekla otežano jer se opozicija nije držala potpisanog. Najbitniji pomaci su napravljeni na putu integrisanja BiH u EU i NATO – kazao je Izetbegović.
Dodao je da je postignut veliki rast namjenske industrije, kako one za izvoz tako i one za „ne daj Bože“, te da je usvojen niz fiskalnih zakona.

Direktni rezultati su povećanje zaposlenih za 50.000, smanjenje broja nezaposlenih za skoro 60.000, porast BDP-a preko tri posto, nagli porast izvoza, koji je prošle godine iznosio 17 posto, porast broja turističkih noćenja u prosjeku od preko 20 posto godišnje, porast direktnih poreza u FBiH u prosjeku sedam posto. BiH je najmanje zadužena zemlja u Evropi – podsjetio je predsjednik SDA.
Kazao je da je Vijeće ministara BiH uspjelo izvršiti sve najvažnije osobe, što je rezultiralo skidanjem BiH sa sive liste FATF-a.

Izetbegović je kazao da smo došli di pozicije iz koje se vidi cilj te je predložio da se platforma SDA odnosi na osam godine i da se zove „Agenda SDA – BiH 2026“. Do 2026. godine, dodao je, BiH može postati stabilna i prosperitetna zemlja. Taj proces podrazumijeva završetak odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika do kraja ove godine.

Svaki korak prilagođavanja naše legistlative znači napredak BiH – kazao je, dodavši da bi BiH trebala postati članica EU-a 2026. godine.
Predsjednik SDA je poručio da je u narednom periodu neophodno napraviti iskorake na putu BiH ka članstvu u NATO-u, a da bi naša zemlja mogla postati članica te Alijanse prije 2026. godine. Naglasio je da svaki građanin ove zemlje mora biti ravnopravan na svakom pedlju BiH, a da je, na ekonomskom planu, potrebno novim zakonskim rješenjima olakšati poslovanje stranih investitora u BiH.

Poseban fokus je posvetio obrazovanju te borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Kazao je da je broj administracije potrebno svesti na 35.000 činovnika te da je neophodno, kada je zdravstveni sistem u pitanju, odvojiti privatnu praksu od javne.

Dovršiti gradnju autocesta na kompletnoj trasi Koridora VC, izgraditi autoput Sarajevo – Beograd – ciljevi su SDA kada su infrastrukturni projekti u pitanju, uz izgradnju brzih cesta prema Goraždu i Bihaću, za šta su, tvrdi Izetbegović, već osigurana sredstva.
Među ciljevima je i izgradnja aerodroma u Bihaću te unapređenje uvjeta na postojećim aerodromima te unapređenje rada u rudnicima u FBiH.

Kroz sve to, u sljedećih osam godina je potrebno podići BDP prosječno pet posto godine. Porast industrijske proizvodnje također godišnje pet posto, porast izvoza za sedam posto godišnje – izjavio je Izetbegović.
Za realizaciju navedenog je potrebno 12 milijardi KM, što će dovesti do rasta budeta, prosječne plaće na 1.450 KM u 2026. i prosječne penzije. Broj uposlenih bi trebao porasti na jedan milion, a stopa nezaposlenosti bi pala na ispod 15 posto.

Potreban nam je u sljedećih osam godina mir, stabilnost i spremnost na reforme. Uz trenutnu situaciju, ovaj plan nije ostvariv. Ponovo nam je potreban angažman međunarodne zajednice – izjavio je Izetbegović.
Sve ono što je izgledalo kao nerealno u proteklom periodu, a što je ipak ostvareno, je, tvrdi Izetbegović, pokazatelj da je sve ono što je najavljeno za naredni period ipak ostvarivo. U tom kontekstu je podsjetio na odbranu BiH od agresije i uspjehe Armije RBiH, te na ostvarene reforme i proces obnove zemlje.

Podsjetio je na rast životnog standarda od kraja rata u odnosu na današnjicu te da su posebni iskoraci na tom putu ostvareni u tekućem mandatu, zahvaljujući angažmanu vlada koje su predvodili Denis Zvizdić i Fadil Novalić.

http://www.bh-vijesti.com/izetbegovic-p ... mi-iz-sda/

I ptice na grani znaju da bez angažmana MZ prije svega Amerike u Bosni će i u narednom periodu
ostati status kvo. Takvo stanje da se ne lažemo, odgovara političkoj oligarhiji iz sva tri tora.
Činjenica je da SDA ne može sama sprovesti zacrtanu agendu. Ostale kvazi probosanske stranke samo gledaju sopstveni interes, fotelje i sl. Bosna im je zadnja rupa na svirali.
"Kakve su ti misli, takav ti je život"

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by KOMESAR » 03 Jun 2018, 21:20

Jovan Divjak, penzionisani general Armije RBiH povodom hapšenja Selmira Mašetovića, studenta iz BiH,u Turskoj :

- S obzirom na odlične veze između Bakira i predsjednika Turske , čudi me što Izetbegović nije intervenirao, ako ništa drugo da se raspita o čemu se tu radi. Ovako je ovaj mladić prepušten interesima druge države. On je građanin BiH, on pripada bošnjačkom narodu i očekujem da direktno Bakir Izetbegović digne slušalicu i razgovora s čovjekom kojem je Alija Izetbegović ostavio BiH u amanet .

- Pošto se samo nagađa da se nešto desilo, da je dječak nešto skrivio, država se mora boriti za njega do samog kraja.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by KOMESAR » 04 Jun 2018, 21:36

Neka ga sad hebu i Bakir i Erdogan.Nimalo mi ga nije žao.Od toliko normalnih zemalja u svijetu našao Tursku da se u njoj školuje.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

User avatar
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 12409
Joined: 07 Jul 2014, 15:53
Location: raždeGo
Been thanked: 4 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Podrinjac » 04 Jun 2018, 22:19

Pored Njemačke, odeš u Tursku da se obrazuješ. I na kraju ispaštaj zbog političke gluposti, i zbog nesposobnosti svoje 'države' da te odbrani.

User avatar
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Posts: 86350
Joined: 28 Nov 2015, 20:04
Has thanked: 853 times
Been thanked: 1641 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Mutevelija » 04 Jun 2018, 22:21

A da je otišao u njemačku i radio na baušteli a ne sjedio i studirao i odugvlačio imao bi pare i slobodu :)
Pero la suerte se ensañó contigo
Y te dejó con el alma
Hecha pedazos
Tú corazón
Quedó herido y sin perdón
Ya no sabe como amar
Como piedra endureció

🍉🍉🍉🍉

User avatar
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 44805
Joined: 09 Jan 2016, 07:50
Location: . . . . . . . . .
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Socrates » 05 Jun 2018, 08:11

Pa sta ste udarili na njega?

Svašta. :rol
. . . . . . . . .

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by KOMESAR » 24 Jun 2018, 17:25

35963477_181635642506838_3671491027060916224_n.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Posts: 120132
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Has thanked: 6876 times
Been thanked: 7755 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Krokodil Behko » 24 Jun 2018, 17:38

Wodafak. Đe je on ranjen? Gađo ga neko kovanicama, u trezoru?
online

User avatar
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Posts: 102580
Joined: 18 Dec 2015, 11:40
Has thanked: 2951 times
Been thanked: 3054 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Chloe » 24 Jun 2018, 20:49

Fakat? :misli ... Zar je bio ranjen? Ako nije zašto su to ubacili? ... :hm
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

User avatar
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Posts: 86350
Joined: 28 Nov 2015, 20:04
Has thanked: 853 times
Been thanked: 1641 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Mutevelija » 24 Jun 2018, 20:52

Kao mati se sikiram dijete se pobilo
Pero la suerte se ensañó contigo
Y te dejó con el alma
Hecha pedazos
Tú corazón
Quedó herido y sin perdón
Ya no sabe como amar
Como piedra endureció

🍉🍉🍉🍉

User avatar
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 64067
Joined: 03 Sep 2015, 23:23
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2189 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Hannibal » 24 Jun 2018, 21:19

mozda se posjeko dok je rezo salamu, i to je rana
🐽

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by KOMESAR » 30 Jun 2018, 13:10

Jas mislio neko se šprda sa predsjednikom,a on uistinu ratni vojni invalid?

TREBA GA SKINUTI JAVNO I PREGLEDATI.
JE LI BIO NA KOMISIJAMA I REVIZIJAMA RANA.
PO NJEGOVOJ INVALIDNINI OD 640 KM ON JE NEPOKRETAN 100% RATNI VOJNI INVALID.
TRAŽIM OD SRALKE BUKVAREVIĆA DA PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI PODNESE ZAHTJEV ZA PONOVNU REVIZIJU INVALIDNOSTI BAKIRA IZETBEGOVIĆA.
Last edited by KOMESAR on 30 Jun 2018, 15:13, edited 1 time in total.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by KOMESAR » 30 Jun 2018, 13:35

Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

User avatar
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Posts: 37663
Joined: 09 Dec 2012, 16:58
Location: NORDPOL
Has thanked: 2865 times
Been thanked: 2202 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Pasaga » 30 Jun 2018, 14:02

... nemogu sad trazit temu...
... neka ih oboje ovdje ..... :D.


http://www.bhdijaspora.net/kadrovska-kr ... dinu-dana/
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by KOMESAR » 30 Jun 2018, 22:12

Pasaga wrote: 30 Jun 2018, 14:02 ... nemogu sad trazit temu...
... neka ih oboje ovdje ..... :D.


http://www.bhdijaspora.net/kadrovska-kr ... dinu-dana/
Nedo bog da je muško!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

User avatar
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Posts: 26271
Joined: 08 Dec 2012, 19:16
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 14138 times
Been thanked: 3735 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Veca » 02 Jul 2018, 10:45

NEK' vam zive IZMETBEGOVICI I SDA!!!

Zena koja ima kcer, sjedi na stolici-zena koja ima sinove naslanja se na zid.

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by KOMESAR » 09 Aug 2018, 14:30

Izetbegović: ”Dobri ljudi vole Aliju da i ne znaju zašto ga vole. Vole ga. Loši ljudi ne vole Aliju. Čuvajte se ljudi koji ne vole Aliju”

p.s.
Ja znam dvojicu Alija koji su davno promjenili ime. Vjerujem da je to masovna pojava samo se krije.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

User avatar
alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 15966
Joined: 22 Jul 2018, 16:33
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by alcapone » 09 Aug 2018, 16:01

Kakir
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3

User avatar
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11755
Joined: 28 Dec 2013, 23:26
Location: Ilidža
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by KOMESAR » 10 Aug 2018, 12:21

Jučer sam malo navratio do prijatelja u Livno i ostao zapanjen. Na svakom stubu,ama baš na svakom,visi zastava HB.tako je veli mi ondašnji fratar u svim okupiranim gradovima zapadne Hercegovine. Zna li Bakir Izetbegović o čemu se radi i šta se sprema?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”

Who is online

Users browsing this forum: HAVANA and 18 guests