Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Posts: 120132
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Has thanked: 6876 times
Been thanked: 7757 times
Status: Offline

Bakir Izetbegović

Post by Krokodil Behko » 10 Nov 2012, 15:25

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Image

Izetbegović, koji je predao predsjedavanje kolektivnim šefom države srpskom članu Nebojši Radmanoviću, u intervjuu za "Nezavisne novine" sporazum SNSD-a i SDP-a ocjenjuje kao iznimno štetan za državu BiH i bošnjački narod.

Izetbegović za "Nezavisne" potpuno otvoreno govori o stanju u državi, političkoj krizi, vlastitim ambicijama da preuzme liderstvo u SDA, nesumnjivo jednoj od najvećih političkih partija u BiH, te procjenjuje da se u državi ništa dramatično neće desiti do općih izbora 2014. godine.

"Narod će tada reći šta misli o onima koji prave svađu među Bošnjacima, o onima koji svakodnevnim sebičnim kavganjem odbijaju investicije, otvaranje novih radnih mjesta i ozdravljenje odnosa u zemlji", ističe Izetbegović.

Nakon neviđenih obrata i dešavanja na sjednicama oba doma parlamenta BiH, iskristalisana je nova šestorka na državnom nivou u kojoj bi, kako je poznato, SBB trebalo da zamijeni SDA. Smatrate li i Vi, poput lidera Vaše stranke Sulejmana Tihića, da je SDA izigrana od strane pojedinih političkih opcija ili ste mišljenja da su se te stranke vodile pragmatizmom i sračunale da će više profitirati u koaliciji sa SDP-om?

Vodile su se pragmatizmom i računicom. To je logično i očekivano i to nije problem. Problem je kad se krši zadana riječ, naročito zapisana riječ, potpisani sporazum. Ako se na datu riječ, na potpisan sporazum ne može računati, tada se više ni na što ne može računati, nema pravila, ništa više nije sigurno niti pouzdano. A to su uradili predsjedniku Tihiću. Oni koji su pogazili vlastitu riječ doveli su u pitanje vlastiti dignitet i povjerenje, ne samo u odnosu na Tihića i SDA, nego u odnosu na bilo koju stranu s kojom će ubuduće pregovarati.

Vjerujete li da je uspostava nove šestorke već gotova stvar i da će svi procesi koji slijede, poput imenovanja dva nova državna ministra i jednog zamjenika ministra umjesto smijenjenih kadrova SDA glatko proći?

Ko to može predvidjeti nakon, kako vi rekoste, neviđenih obrata i dešavanja? Zlatko Lagumdžija je, bez pravog razloga, provodivog plana i jasne projekcije, krenuo u smjenjivanje kadrova SDA. Nakon što mu je SDA uzvratila i počela da smjenjuje kadrove SDP-a gdje god može, i nakon što je SDA porazila SDP na lokalnim izborima, Lagumdžija je nastavio da srlja, krenuo je u nove akcije koje bjelodano idu na štetu države Bosne i Hercegovine. Lagumdžiju vodi sujeta, panična potreba da pod svaku cijenu dokaže ko je gazda u Federaciji BiH, a ovakvi motivi i emocije nisu dobar savjetnik u politici. Ako se provede sporazum SNSD-a i SDP-a bit će ugrožena pozicija Bošnjaka u Bosni i Hercegovini, a time i SDP-a u bosanskohercegovačkoj politici i, naravno, pozicija dr Zlatka Lagumdžije u SDP-u.

Kako, inače, ocjenjujete sporazum SDP-a i SNSD-a i njegove detalje te spekulacije da postoji i dio dogovora koji nije dostupan javnosti?

O dijelu dogovora koji je predočen javnosti je sve već rečeno - on ide na štetu države Bosne i Hercegovine, odnosno nezavisnih tijela koja jačaju tu državu, demokratske institucije i mehanizme na koje se ona oslanja. Onima koji vladaju, u tom kratkom vremenu dok vladaju, odgovara kontrola nad medijima, policijom, tužilaštvima, odgovara im da potroše novac kojim je trebalo da obnovimo mrežu "Elektroprenosa", da izvuku keš iz Centralne banke i zamijene ga obveznicama. Građanima to sigurno ne odgovara, bez obzira na to u kom entitetu živjeli, trebaju im profesionalni i neovisni mediji, sudije, policajci. Građanima i privrednim subjektima treba kvalitetan "Elektroprenos", stabilna Centralna banka itd.

A što se tiče spekulacija o tajnom dijelu, ne bih se htio u to upuštati. Vrijeme će pokazati šta je sve dogovoreno, recimo u energetskom sektoru. Spekulacija koja možda ima utemeljenja je ona koja procjenjuje da je Dodikov napad, zahtjev za smjenu Lagumdžije pred lokalne izbore, bio dogovoren dio igre. Bošnjaci, odnosno glasači u Federaciji BiH, po automatizmu podržavaju onoga koga Milorad Dodik napadne. Zahtjev za smjenu, prekid saradnje je trajao kratko, upravo toliko koliko je trebalo da se Lagumdžija podrži na izborima, a onda se sve vratilo saradnji u kojoj Bošnjaci ostaju "kratkih rukava".

Za nekoliko mjeseci je kongres SDA. Namjeravate li se ponovo kandidirati za predsjednika stranke i vjerujete li da je pravo vrijeme da preuzmete liderstvo u ovoj nesumnjivo velikoj političkoj partiji?

Vrijeme je i za takve odluke. Razgovarat ću s ljudima iz rukovodstva i s terena i procijeniti zajedno s njima šta su pravi koraci koji mogu ojačati SDA u ovom turbulentnom momentu.

Može li se, u slučaju najgoreg scenarija, desiti razbijanje SDA na dvije frakcije?

Ja nikada neću razbiti stranku koju su osnovali moj otac i grupa odlučnih ljudi koje sam istinski poštovao. I, kao što rekoh, učinit ću sve za njeno jačanje, bio predsjednik ili običan član SDA. Mislim da isti stav i odnos ima i predsjednik Tihić. Ali za neke druge, koji su u SDA ušli kad se više nije dijelio rizik nego fotelje i privilegije, ova stranka ne znači ono što znači nama SDA prvoborcima.

Gospodine Izetbegoviću, slažete li se s ocjenama da, osim općeg konsenzusa u državi za pristupanje EU, BiH zbog različitih unutrašnjih interesa u ovom trenutku nema ozbiljniji koncept vlastite vanjske politike?

Ne mislim da je stanje tako loše, ponovo se radi o nekoliko procenata pitanja u kojima se razilazimo. I to je za očekivati. U Vijeću sigurnosti UN-a smo se pokazali dobro, dobili pohvale. Imamo dobre odnose sa zemljama Evrope, Amerike, s Rusijom, Kinom, zemljama islamskog svijeta itd. Proces pomirenja u regionu napreduje i mi tu dajemo snažan doprinos. Nije to tako loše.

Nakon što je postalo jasno da će Zlatko Lagumdžija ostati šef bh. diplomatije, kako s ove distance komentirate veliku buru koja se podigla nakon što je BiH u Generalnoj skupštini UN-a podržala rezoluciju za Siriju na osnovnu Vaše i Lagumdžijine preporuke, što je u RS ocijenjeno kao direktno kršenje Ustava BiH?

Bura je možda bila predstava za javnost, kao što rekoh maločas. Ako to nije bilo posrijedi, onda se radi o pretjerivanju, o bahatoj reakciji Milorada Dodika. Nije bilo razloga za takvu reakciju. Lagumdžija je postupio po mojoj instrukciji, a ona se kretala u okviru ranijih rezolucija kojima su određeni stavovi BiH o sukobu u Siriji. Držao sam se tih stavova jer Komšić i Radmanović nisu dali nove, nisu pristali na telefonsku sjednicu niti su došli na vanrednu sjednicu koja je bila zakazana u skladu s Poslovnikom. Na kraju je Radmanović čak izjavio da je sadržaj nove rezolucije bio i prihvatljiv.

Kao jednog od najutjecajnijih bošnjačkih političara i sina čovjeka koji je bio prvi predsjednik RBiH, moram Vas pitati u kojem pravcu ide ova država i slažete li se s ocjenama intelektualaca da su posvađani bošnjački lideri zapravo najveća opasnost za njen opstanak?

Ova država ne ide, ona stoji. Ali vrijeme ide. I idu izbori 2014. godine, pa će narod reći šta misli o onima koji prave svađu među Bošnjacima. I općenito o onima koji svakodnevnim sebičnim kavganjem odbijaju investicije, otvaranje novih radnih mjesta, ozdravljenje odnosa u zemlji. Nije to daleko vrijeme i neće se ništa dramatično desiti do tada.

Kakva je trenutno situacija u Predsjedništvu BiH, u kojem, u ovom trenutku, sjede visoki čelnici SDA i SNSD-a, čiji su odnosi nakon posljednjih dešavanja narušeni, te Željko Komšić, koji nakon napuštanja SDP-a zasad predstavlja samo građane koji su glasali za njega?

Nas trojica imamo korektne, pa i prijateljske odnose. I kad nam se stavovi razilaze, ne ljutimo se jedni na druge, ne pravimo dramu. Može se reći da se u 99 posto stvari slažemo, a onaj jedan procenat prihvatamo kao usud. A što se Željka Komšića tiče, on, kao što rekoste, predstavlja samo građane, ali tih građana ima 330.000.
online

User avatar
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 45896
Joined: 01 Sep 2011, 22:10
Location: Kosmicki raspor
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by Heidi » 10 Nov 2012, 15:28

vrijeme je da se svi nosite k vragu!!!
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

User avatar
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Posts: 8758
Joined: 26 Jan 2012, 20:39
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by STrendzer » 10 Nov 2012, 15:32

Krokodil Behko wrote: Može se reći da se u 99 posto stvari slažemo
na sta li je tacno ovaj sonjo ovdje mislio?..na laz ili na slogu?!

User avatar
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11733
Joined: 18 Aug 2011, 23:07
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by blento59 » 10 Nov 2012, 15:33

ocigledno na laz
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

User avatar
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Posts: 31591
Joined: 28 Sep 2010, 18:17
Has thanked: 7128 times
Been thanked: 3862 times
Status: Online

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by Mister No » 10 Nov 2012, 16:10

Krajnje vrijeme da se podijele i da prestanu uzimati sebi za pravo predstavljanje cijelog jednog naroda...
High Hopes...

User avatar
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 12908
Joined: 07 Oct 2010, 22:49
Has thanked: 801 times
Been thanked: 923 times
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by carobnjak N » 10 Nov 2012, 16:43

Bakir treba da preuzme kormilo te stranke svakako i ako uspije od sada ima moj glas .
Mislim da je on jedan izuzetno kvalitetan političar i čovjek koji zaista nije u politici iz ličnog interesa već iz želje da pomogne Bošnjacima ,a samim time i ojača BiH.
Političari koje ljudi ne vole su skoro uvjek odgovorni i spremni reći realnu sliku stanja narodu ,međutim narod voli priče o velikim promjenama i voli kad ga lažu kako se sve može za čas promijeniti nabolje ,a onda kad zasjednu u fotelje bude i gore .
Mi trebamo više ovakvih ljudi koji su spremni se javno izvinuti Srbima za zlo koje im je neko nanio od našeg naroda ali i koji se ne libe nazvati selam na skupštini Un-a .
Naravno nama od toga neće biti bolje ali o ekonomiji treba da brinu ministri ekonomije ,a ni nje nema bez riješenih unutarnjih odnosa naroda u BiH.
Nama Bošnjacima takav čovjek zaista treba i uvjek ću ga podržati
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

User avatar
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11733
Joined: 18 Aug 2011, 23:07
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by blento59 » 10 Nov 2012, 16:48

carobnjak Nurudin wrote:Bakir treba da preuzme kormilo te stranke svakako i ako uspije od sada ima moj glas .
Mislim da je on jedan izuzetno kvalitetan političar i čovjek koji zaista nije u politici iz ličnog interesa već iz želje da pomogne Bošnjacima ,a samim time i ojača BiH.
Političari koje ljudi ne vole su skoro uvjek odgovorni i spremni reći realnu sliku stanja narodu ,međutim narod voli priče o velikim promjenama i voli kad ga lažu kako se sve može za čas promijeniti nabolje ,a onda kad zasjednu u fotelje bude i gore .
Mi trebamo više ovakvih ljudi koji su spremni se javno izvinuti Srbima za zlo koje im je neko nanio od našeg naroda ali i koji se ne libe nazvati selam na skupštini Un-a .
Naravno nama od toga neće biti bolje ali o ekonomiji treba da brinu ministri ekonomije ,a ni nje nema bez riješenih unutarnjih odnosa naroda u BiH.
Nama Bošnjacima takav čovjek zaista treba i uvjek ću ga podržati
daleko mu kuca od moje bila
taj selam u un mu bas i nije neki plus
hocemo u eu sa tim glupostima
politika i vjera su nebo i zemlja
pa nismo mi saudijska arabija
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

User avatar
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Posts: 1775
Joined: 24 Dec 2011, 23:30
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by Major » 10 Nov 2012, 17:20

Neka se oni selame i pozdravljaju kako hoce, fakt je da mi ni na jednom polju ne napredujemo.
Meni licno ne smeta kako se on selami ili pozdravlja, ali pitam se, sta je sa nasim sluzbenim jezikom, uostalom,
mi smo i multinacionalna sredina.
Ako se mi i dan danas dijelimo na torove, kakve god da mi imamo politicare (uostalom,kakvi su to politicari koji zgrcu iskljucivo u svoj dzep) nikada
se mi sa mrtve tacke pomjeriti necemo.

SDA nemora da kuka na druge, u demokratskim krugovima je uobicajeno da se na politickoj bini prave kojekakve smicalice.
U ovom slucaju SDA stranku su izigrali ali i biraci ih nisu nagradili, sa cime da ih nagrade.
Silajdzic je posteno politicku samarcinu dobio po nosu, plasim se da istu sudbinu u skoroj buducnosti i SDA ne stigne.

U sustini nikakvu razliku ne vidim izmedju Bakira i Tihica, ako imamo u vidu da su uvjereni vjernici, od kuda nam hrabrost prebaciti im nepostenje.
Svaki onaj ko se Bogu moli i klanja pet namaza ima moje povjerenje, ko mu to povjerenje ne udjeljuje, mora sam sa sobom rascistiti.

Kao sto rekoh, ko u Allaha vjeruje cist je ko suza u oku....oni nisu koruptni, povjerljivi su i rade iskljucivo u intresu gradjana.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

User avatar
silence
Inventar foruma
Inventar foruma
Posts: 9687
Joined: 18 Oct 2010, 23:07
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by silence » 10 Nov 2012, 17:47

Kakva je trenutno situacija u Predsjedništvu BiH, u kojem, u ovom trenutku, sjede visoki čelnici SDA i SNSD-a, čiji su odnosi nakon posljednjih dešavanja narušeni, te Željko Komšić, koji nakon napuštanja SDP-a zasad predstavlja samo građane koji su glasali za njega?

Nas trojica imamo korektne, pa i prijateljske odnose. I kad nam se stavovi razilaze, ne ljutimo se jedni na druge, ne pravimo dramu. Može se reći da se u 99 posto stvari slažemo, a onaj jedan procenat prihvatamo kao usud. A što se Željka Komšića tiče, on, kao što rekoste, predstavlja samo građane, ali tih građana ima 330.000.


Svaka čast, političar na nivou...Ovo je pravi primjer kako treba fino prijateljski sarađivati...bez ljutnje... Po vom bi se reklo da nam teče med i mlijeko, ili im teče med i mlijeko. :DD


Major

Post Postano: 10 nov 2012, 17:20

Neka se oni selame i pozdravljaju kako hoce, fakt je da mi ni na jednom polju ne napredujemo.
Meni licno ne smeta kako se on selami ili pozdravlja, ali pitam se, sta je sa nasim sluzbenim jezikom, uostalom,
mi smo i multinacionalna sredina.


Radila sam neke poslove pri svojoj općini, pa kada je na sastanke ulazio predsjedinik Komisije pozdravljao je ovako:

"Eselamu alejkum i dobar dan."

To je multinacionalni pozdrav ovdje u općinskim prostorijama. :kafa
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

User avatar
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Posts: 1775
Joined: 24 Dec 2011, 23:30
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by Major » 10 Nov 2012, 19:32

Radila sam neke poslove pri svojoj općini, pa kada je na sastanke ulazio predsjedinik Komisije pozdravljao je ovako:

"Eselamu alejkum i dobar dan."

To je multinacionalni pozdrav ovdje u općinskim prostorijama. :kafa
Silence,
ja sticem dojam da je mnogima ako ne i vecini od veceg znacaja kako ce biti pozdrvaljen u odnosu na kvalitetno radno mjesto,
koliko i kako ce biti zdravstveno i solcijalno osiguran.
Pozdravi me kako dolikuje da mi je dusa na mjestu, a kakva nam je perspektivni pogled na sutra to je drugorazredno.
Dovoljno je samo procitati nase portale (D.avaz, Oslobodjenje, Vecernje, kao i druge) onda nam je sve jasno.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

User avatar
silence
Inventar foruma
Inventar foruma
Posts: 9687
Joined: 18 Oct 2010, 23:07
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by silence » 10 Nov 2012, 20:25

Jeste, tu si potpuno upravu. Čudan smo mi narod, jako čudan. Ali sreća je da nismo svi isti, bez obzira na vjeroispovjest. Pozdrav, po meni treba da se prilagodi čovjeku i mjestu, a ne da pozdrav bude isticanje nacionalnog, kako bi u očima bio veći i drugačiji, prilagođen novokomponovanim vremenima.
Po meni je pozdrav privatna stvar, mislim na način kako ću kome da ga uputim, unaprijed znam. Službene prostorije su za jedan uobičajeni davno stečeni pozdrav na ovim prostorima, na našem maternjem jeziku.

A kada smo kod medija, pratim ih i zgražavam se na činjenično stanje koje svaki dan sve više i više izlazi na vidjelo. Može Bakir preuzeti SDA i zaluđivati mase, ali je na sonu sasvim drugačije stanje. Da ne nabrajam, samo ću reći da smo pod njihovim vodstvom dotakli dno, možda čak i tonemo... :sok

Kada si pomenuo štampu, ovako nešto se može da pročita svaki dan. Ovako se zaluđuju oni kojima je prioritet sve drugo osim ugodnog života, uvjek kažem dostojnog čovjeka, jer ovdje mnogi ne žive onako kako bi trbalo da živi čovjek u normalnim okolnostima. Ovo stanje je daleko od normalnog stanja.
Onog dana kada ljudi prestanu da poistovjećuju religiju sa strankom, tek onda će stanje da krene nabolje. Vješto su izmanipulisali narod, a za to su iskoristili religiju. Samo mi nije jasno kako to ljudi ne vide, kako su slijepi kod očiju?..... :grana

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/interne ... -portalima
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

User avatar
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Posts: 8758
Joined: 26 Jan 2012, 20:39
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by STrendzer » 10 Nov 2012, 20:53

carobnjak,
jedna izreka kaze;"svaki cigo svoga konja hvali"!..a ti nas'o bas ovoga "konja" da hvalis!?..

i velis kao;"on nema financijskog interesa da bi ucinio ovo ili ono.."?!..

:D. :D. :D.
pa on je "zaradio" teskom mukom :bua da mu vise ni 25-om koljenu ne treba,sve posteno,vlada Sarajevom,uzeo sve sto se moglo uzet,razhebo sa bratijom sve moguce,milijarde € donatorstva iz inozemstva su nestale a nista se nije u sustini izgradilo,uradilo,napravilo!!..ustvari jest,zezno sam se,gore na jednoj lokaciji kod Sarajeva je izgradjeno naselje specijalno za ovakve "zvjerke" kao sto je ovaj i njemu slicni..Vile osigurane svim mogucim osiguranjima,zazidane u tvrdjave,sa kapijama na infrazrake itd...to jesu izgradili..

uh,zamalo ne ogrijesih dusu..

User avatar
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 12908
Joined: 07 Oct 2010, 22:49
Has thanked: 801 times
Been thanked: 923 times
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by carobnjak N » 10 Nov 2012, 20:59

silence wrote:Jeste, tu si potpuno upravu. Čudan smo mi narod, jako čudan. Ali sreća je da nismo svi isti, bez obzira na vjeroispovjest. Pozdrav, po meni treba da se prilagodi čovjeku i mjestu, a ne da pozdrav bude isticanje nacionalnog, kako bi u očima bio veći i drugačiji, prilagođen novokomponovanim vremenima.
Po meni je pozdrav privatna stvar, mislim na način kako ću kome da ga uputim, unaprijed znam. Službene prostorije su za jedan uobičajeni davno stečeni pozdrav na ovim prostorima, na našem maternjem jeziku.

A kada smo kod medija, pratim ih i zgražavam se na činjenično stanje koje svaki dan sve više i više izlazi na vidjelo. Može Bakir preuzeti SDA i zaluđivati mase, ali je na sonu sasvim drugačije stanje. Da ne nabrajam, samo ću reći da smo pod njihovim vodstvom dotakli dno, možda čak i tonemo... :sok

Kada si pomenuo štampu, ovako nešto se može da pročita svaki dan. Ovako se zaluđuju oni kojima je prioritet sve drugo osim ugodnog života, uvjek kažem dostojnog čovjeka, jer ovdje mnogi ne žive onako kako bi trbalo da živi čovjek u normalnim okolnostima. Ovo stanje je daleko od normalnog stanja.
Onog dana kada ljudi prestanu da poistovjećuju religiju sa strankom, tek onda će stanje da krene nabolje. Vješto su izmanipulisali narod, a za to su iskoristili religiju. Samo mi nije jasno kako to ljudi ne vide, kako su slijepi kod očiju?..... :grana

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/interne ... -portalima
Pa Avaz i njegov boss su živi primjer toga što pričaš ,isti Radončić je bio deceniju i po u SDA ,od državnih para napravio neboder i sad kao nešto blati Izetbegovića . Skoro da nema broja tih bedastih novina da u njima nema članak o Bakiru ,na koje se ovaj uopšte nije osvrtao i dao je samo jedan interviju u vezi toga "Oslobođenju" gdje je izjavio da svako onaj ko utvrdi da on ima bilo šta više od onoga što je iznio u svojoj imovinskoj kartici ,će mu to prepisati i istog momenta izaći iz politike.
Bakir je vjerovali ili ne vrlo principijelan političar ,iako su ga blatili godinama čovjek se nije zamarao s tim ,nije se spušato na taj nivo i iskreno se nadam da će preuzimanjem stranke napraviti reforme i da će to postati istinska i ozbiljna bošnjačka stranka.
Pola posla se već odradilo samo od sebe kad su u Fahrinu stranku potrčali žetoni i oportunisti u strahu od gubitka fotelja.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

User avatar
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 12908
Joined: 07 Oct 2010, 22:49
Has thanked: 801 times
Been thanked: 923 times
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by carobnjak N » 10 Nov 2012, 21:07

burek67 wrote:carobnjak,
jedna izreka kaze;"svaki cigo svoga konja hvali"!..a ti nas'o bas ovoga "konja" da hvalis!?..

i velis kao;"on nema financijskog interesa da bi ucinio ovo ili ono.."?!..

:D. :D. :D.
pa on je "zaradio" teskom mukom :bua da mu vise ni 25-om koljenu ne treba,sve posteno,vlada Sarajevom,uzeo sve sto se moglo uzet,razhebo sa bratijom sve moguce,milijarde € donatorstva iz inozemstva su nestale a nista se nije u sustini izgradilo,uradilo,napravilo!!..ustvari jest,zezno sam se,gore na jednoj lokaciji kod Sarajeva je izgradjeno naselje specijalno za ovakve "zvjerke" kao sto je ovaj i njemu slicni..Vile osigurane svim mogucim osiguranjima,zazidane u tvrdjave,sa kapijama na infrazrake itd...to jesu izgradili..

uh,zamalo ne ogrijesih dusu..
Čovjek jeste imućan ali ništa pretjerano i laž je da je obezbjedio ta koljena ,to je obična floskula iskovana upravo od ljudi koji su tako nešto radili.
Ja sam njega pratio dugo kao političara i uvjeren sam da je baš naprotiv on jedan vrlo rijedak primjer časnog političara koji voli svoj narod i želi mu samo dobro te da se zbog toga bavi politikom.
On nije uopće razmetljiv i glasan lik ali sve što kaže i kako postupa je na mjestu ,pa i u svijetu su ga prepoznali kao ozbiljnog tradicionalistu i čovjeka koji se brine o svome narodu.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

User avatar
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11733
Joined: 18 Aug 2011, 23:07
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by blento59 » 10 Nov 2012, 21:07

silence wrote:
Kakva je trenutno situacija u Predsjedništvu BiH, u kojem, u ovom trenutku, sjede visoki čelnici SDA i SNSD-a, čiji su odnosi nakon posljednjih dešavanja narušeni, te Željko Komšić, koji nakon napuštanja SDP-a zasad predstavlja samo građane koji su glasali za njega?

Nas trojica imamo korektne, pa i prijateljske odnose. I kad nam se stavovi razilaze, ne ljutimo se jedni na druge, ne pravimo dramu. Može se reći da se u 99 posto stvari slažemo, a onaj jedan procenat prihvatamo kao usud. A što se Željka Komšića tiče, on, kao što rekoste, predstavlja samo građane, ali tih građana ima 330.000.


Svaka čast, političar na nivou...Ovo je pravi primjer kako treba fino prijateljski sarađivati...bez ljutnje... Po vom bi se reklo da nam teče med i mlijeko, ili im teče med i mlijeko. :DD


Major

Post Postano: 10 nov 2012, 17:20

Neka se oni selame i pozdravljaju kako hoce, fakt je da mi ni na jednom polju ne napredujemo.
Meni licno ne smeta kako se on selami ili pozdravlja, ali pitam se, sta je sa nasim sluzbenim jezikom, uostalom,
mi smo i multinacionalna sredina.


Radila sam neke poslove pri svojoj općini, pa kada je na sastanke ulazio predsjedinik Komisije pozdravljao je ovako:

"Eselamu alejkum i dobar dan."

To je multinacionalni pozdrav ovdje u općinskim prostorijama. :kafa
kao onaj pop iz gunje prije nekih 40-ak godina kad je ulazio u kafanu
i pozdravljao sa
"faljen isus, merhaba i zdravo pa nek uzme kome je sta pravo"
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

User avatar
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11733
Joined: 18 Aug 2011, 23:07
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by blento59 » 10 Nov 2012, 21:10

carobnjak Nurudin wrote:
burek67 wrote:carobnjak,
jedna izreka kaze;"svaki cigo svoga konja hvali"!..a ti nas'o bas ovoga "konja" da hvalis!?..

i velis kao;"on nema financijskog interesa da bi ucinio ovo ili ono.."?!..

:D. :D. :D.
pa on je "zaradio" teskom mukom :bua da mu vise ni 25-om koljenu ne treba,sve posteno,vlada Sarajevom,uzeo sve sto se moglo uzet,razhebo sa bratijom sve moguce,milijarde € donatorstva iz inozemstva su nestale a nista se nije u sustini izgradilo,uradilo,napravilo!!..ustvari jest,zezno sam se,gore na jednoj lokaciji kod Sarajeva je izgradjeno naselje specijalno za ovakve "zvjerke" kao sto je ovaj i njemu slicni..Vile osigurane svim mogucim osiguranjima,zazidane u tvrdjave,sa kapijama na infrazrake itd...to jesu izgradili..

uh,zamalo ne ogrijesih dusu..
Čovjek jeste imućan ali ništa pretjerano i laž je da je obezbjedio ta koljena ,to je obična floskula iskovana upravo od ljudi koji su tako nešto radili.
Ja sam njega pratio dugo kao političara i uvjeren sam da je baš naprotiv on jedan vrlo rijedak primjer časnog političara koji voli svoj narod i želi mu samo dobro te da se zbog toga bavi politikom.
On nije uopće razmetljiv i glasan lik ali sve što kaže i kako postupa je na mjestu ,pa i u svijetu su ga prepoznali kao ozbiljnog tradicionalistu i čovjeka koji se brine o svome narodu.
toliko je castan da kad sam bio u sarajevu 1999
svi pravi borci su psovali majku i njemu i njegovom "casnom"ocu
i cudili se odakle mu onoliko stanova u sarajevu posle rata kad je u rat usao kao kokuz
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Ruana
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by Ruana » 10 Nov 2012, 21:13

Nisu svi, nemoj generalizovati.

User avatar
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11733
Joined: 18 Aug 2011, 23:07
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by blento59 » 10 Nov 2012, 21:15

99% od onih sa kojima sam razgovarao
a svi su bili od prvog dana na prvoj liniji
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

User avatar
silence
Inventar foruma
Inventar foruma
Posts: 9687
Joined: 18 Oct 2010, 23:07
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by silence » 10 Nov 2012, 21:17

Nurudine...Vrijeme će pokazati sve... A pored toga imamo činjnično stanje... Nije mene briga koliko je Bakirovo imovinsko stanje i na koji način ga je stekao. Vjerujem da će i to jednog dana da se preispita i da će biti predočeno ovom siromašnom narodu. Mene jedino zanima ovo stanje i imovinsko stanje bosanaca i hercegovaca. Neću da kažem Bošnjaka, jer Bošnjaci baš zbog ovakvih ne žele da se izjašnjavaju više kao Bošnjaci, žele da budu Bosanci... :grana
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

User avatar
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11733
Joined: 18 Aug 2011, 23:07
Status: Offline

Re: BAKIR IZETBEGOVIĆ: Vrijeme je da preuzmem SDA

Post by blento59 » 10 Nov 2012, 21:20

ja sam bosanac i ostacu bosanac a ne tamo neki izmisljeni bosnjak
nisam rodjen u onom hrvatskom selu bosnjaci
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Post Reply

Return to “Politika u BiH”

Who is online

Users browsing this forum: HAVANA and 12 guests