MorningStar wrote: ↑03 Sep 2021, 15:08 Morat cemo onda krajinu otkacit posto je duze u hrvatskoj bila
Pošteno je razmijenjena, za priimorje.
Moderator: Krokodil Behko
MorningStar wrote: ↑03 Sep 2021, 15:08 Morat cemo onda krajinu otkacit posto je duze u hrvatskoj bila
I primorje je duze u HR ( mislim samo se referiram na sandzak primjer sto si dao)Krokodil Behko wrote: ↑03 Sep 2021, 17:18MorningStar wrote: ↑03 Sep 2021, 15:08 Morat cemo onda krajinu otkacit posto je duze u hrvatskoj bila
Pošteno je razmijenjena, za priimorje.
Ne govorim o narodima i ko ima kakav status već o teritorijianimals wrote: ↑03 Sep 2021, 13:07Pa Srbi i Hrvati ravnopravni narodi BiH.Naseef Mushroom wrote: ↑03 Sep 2021, 12:57
Aha
Vidim hrvatskom "toru" si dao legitimnost poput Sandžaka. To je Tuđman davno ukinuo.
Zašto pitaš sta je sa Hrvatima kada činimo zajedničku Federaciju i idemo zajedno ili naprijed ili nazad?.
Uostalom je nerealno porediti i rs sa Sandžakom.
Šta neko u Daytonu stavio Žepče kao dio rs-a i to im daje pravo da se smatraju da če jednog dana biti dio Srbije?
Pa Srbi su morali u dnevnim novinama čitati jesu li dobili rs i koji im gradovi sve pripadaju , eto koliko je nerealno porediti ih sa Sandžakom.
Sandzaklije, regija ili manjina u Srbiji..
Normalno, neuporedivo..
MorningStar wrote: ↑03 Sep 2021, 17:21 I primorje je duze u HR ( mislim samo se referiram na sandzak primjer sto si dao)
Moja greska pogresno sam razumio oko sporazuma.Krokodil Behko wrote: ↑03 Sep 2021, 17:33MorningStar wrote: ↑03 Sep 2021, 17:21 I primorje je duze u HR ( mislim samo se referiram na sandzak primjer sto si dao)
Jel ti mene razumiješ?
Rekao sam u prvom postu, pošteno je razmijenjeno, dobili su primorje, a mi cazinsku krajinu.
Nema se šta pričati. Tim karlovačkim sporazumom, u međunarodno-pravnom kontekstu, definisane su granice između dviju država, BiH i Hrvatske. Mi to primorje ne tražimo, niti oni imaju pravo tražiti bilo šta na našoj strani.
Nemoj mislit da se stari sporazumi ne pikaju. Itekako se pikaju. Pika se čak i srednjovijekovni sporazum, kad je kraljevina Bposna prodala dio Pelješca Dubrovniku. Baš su bili glupi, ali jebiga, potpisano je.
Nismo Srbija, pa da bacamo pod noge i izigramo svaki sporazum kojeg smo prethodno potpisali. Tačno ne znam da li ima ijedan, a da ga Srbija inje izigrala.
MorningStar wrote: ↑03 Sep 2021, 17:42Moja greska pogresno sam razumio oko sporazuma.Krokodil Behko wrote: ↑03 Sep 2021, 17:33
Jel ti mene razumiješ?
Rekao sam u prvom postu, pošteno je razmijenjeno, dobili su primorje, a mi cazinsku krajinu.
Nema se šta pričati. Tim karlovačkim sporazumom, u međunarodno-pravnom kontekstu, definisane su granice između dviju država, BiH i Hrvatske. Mi to primorje ne tražimo, niti oni imaju pravo tražiti bilo šta na našoj strani.
Nemoj mislit da se stari sporazumi ne pikaju. Itekako se pikaju. Pika se čak i srednjovijekovni sporazum, kad je kraljevina Bposna prodala dio Pelješca Dubrovniku. Baš su bili glupi, ali jebiga, potpisano je.
Nismo Srbija, pa da bacamo pod noge i izigramo svaki sporazum kojeg smo prethodno potpisali. Tačno ne znam da li ima ijedan, a da ga Srbija inje izigrala.
I naravno nema ko sta pravo traziti , granice znamo i kada bi svi ih postovali (posebno srbija) bilo bi svima bolje.
Pa ti tu jesu normalni, ali ipak je u pitanju ženska odbojka i nema tu ultrasa i sličnih. Šipak bi tako bilo da je u pitanju muški fudbal.MorningStar wrote: ↑03 Sep 2021, 11:10I u beogradu ustanu himni bih i pljescu, tu se radi o normalnim ljudima.Naseef Mushroom wrote: ↑03 Sep 2021, 11:08
I u Jelahu peru besplatno Srbima auta, u Visokom slušaju Cecu, u Tuzli aplaudiraju srbijanskoj himni, u Maglaju od svih pjevača zovu Gocu Tržan koja na Twitteru piše o poturčenim Srbima i tako u krug...
Da je vise takvih mozda bi normalnije i zivili , medjutim nije. A kad se ratuje - ratuje se , kad se miruje - miruje se.
pa more, a i ne mora biti, kad srbija dostigne level francuske u materijalnom i zakonodanom smislu, onda bi to moglo biti debatno, a dotad mozes koristiti tu laznu analogiju.
Da, ako bi ih tjerali da to rade u arapskim zemljama.
Uh za mene su ovi "Bosnjaci" u Sandžaku, Srbijanci, rodeni su u Srbiji. Tako su ovi u takozvani Srbi u RS-u Bosanci, rodeni su u Bosni.
Ja kolko se razumijem u geografiju Sandzak jos uvijek pripada Srbiji
E tu sam te čeko da ti opalim čvoku
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests