E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija, SanM

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11776
Joined: 03 May 2013, 14:19
Status: Offline

C: Španija, Ukrajina, Slovačka, Bjelor. Makedonija, Luksemb.

Post by Lebowski » 03 Aug 2014, 15:08

Image

Image



Španija (branioci titule)
Nakon 1964. i osvjanja titule na svom tlu Španija je decenijama tražila pravu igru i rezultate na velikim takmičenjima. U pravo izdanje došli su tek trijumfima na EP 2008. i SP 2010 a sve to su krunisali i odbranom naslova EP 2012. godine što je prvi put da je neko i odbranio istu.


Ukrajina
Ukrajina je u vrijeme Sovjetskog saveza davala ogroman značaj za uspjehe SSSR-a na velikim takmičenjima i kao takvi su osvojili prvo EP 1960 a kao drugi su završili još tri puta, izgubivši od Španije 1965, Njemačke 1972. i Holandije 1988. kao nezavisna zemlja učestvovali su samo jednom i to kao sudomaćini EURA 2012. ali se nisu proslavili u grupi sa Švedskom, Francuskom i Engleskom.


Slovačka
Čehoslovačka je najveći uspjeh ostvarila 1976. pobjedom u finalu protiv Nijemaca na penale, poslije 2:2.
Zanimljivo je da je 8 od 11 igrača bilo iz Slovačke. Nakon samostalnosti nisu imali nekih značajnih rezultata.


Bjelorusija
Nisu imali značajnijih rezultata a u kampanji za EURO 1996 pobijedili su Holandiju 1:0 što je najveći uspjeh.


Makedonija
Bez značajnihih rezultata od nezavisnosti a prva utakmicu su odigrali 1996. u remiju protiv branioca titule Danske u Skoplju.


Luxembourg
Najveći uspjeh doživjeli su prije 50 godina veličanstvenom pobjedom na Holandijom u Roterdamu od 2:1 što ih je odvelo u četvrtfinale gdje su izgubili od Danske ali tek nakon uzvratne utakmice.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 11776
Joined: 03 May 2013, 14:19
Status: Offline

E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija, SanM

Post by Lebowski » 03 Aug 2014, 15:50

Image


Image


Engleska
Engleska važi za vječitog "loosera" na EP i jedina nacija osvajač SP koja nije uspjela osvojiti i evropsko.
Nikada nisu došli ni do finala a najbliže su bili na svom terenu kada su 1996. izgubili na penale od Njemačke. kao svjetski šampioni iz 1966. došli su i do polufinala Ep 1968.


Švicarska
Kvalificirali se na EURO 96 i 2004 ali nisu ostvarili neke rezultate osvojivši tek jedan bod u grupnoj fazi. Domaćini EP 2008 ali ni tada nisu iskoristili prednost domaćeg terena ostvarivši pobjedu nad Portugalom tek nakon 2 poraza od Češke i Turske.


Slovenija
Kao nezavisna nastupa od 1992 a u periodu do 2002 učestvovali su na svim evropski i svjetskim takmičenjima. Nakon toga bez značajnijih rezultata.


Estonija
U kvalifikacijama za EURO 2012 ostvarili najveći uspjeh pobjedom nad Sjevernom Irskom, osvajanjem drugog mjesta u grupi i učešćem u baražu gdje su izgubili od Republike Irske.


Litvanija
Debi u kvalifikacijama bio im je za nastup u Engleskoj 1996 kada su imali zapažene pobjede protiv Ukrajine 2:0 i Slovenije 2:1 ali nikada nisu mogli iznad trećeg mjesta u grupi što im je i najveći uspjeh. 2004 su im trebala tri boda za učešće.


San Marino
Prvi put učestvovali u kvalifikacijama za EURO 1992 a kampanju su završili sa osam poraza u osam utakmica uz gol razliku 1:33. još uvijek čekaju prvi bod u kvalifikacijama a za to vrijeme dali su 6 golova u 56 utakmica a primili 253. :klanja
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: C: Španija, Ukrajina, Slovačka, Bjelor. Makedonija, Luks

Post by storm » 09 Sep 2014, 05:33

Image

Španjolska - Makedonija 5:1

Daleko najuvjerljivija bila je reprezentacija Španjolske koja je s pet pogodaka ispratila Makedoniju. Mojsov je u 15. minuti prekršajem u svom šesnaestercu zaustavio Silvu, a Sergio Ramos je bio siguran i Panenkom prevario Pacovskog za minimalno vodstvo. Nepune dvije minute poslije Španjolska je udvostručila svoju prednost. Juanfran je na drugoj vratnici dobio loptu i iz prve ju vratio na peterac gdje je potpuno sam bio Paco i bez ikakvih problema pogodio nebranjenu mrežu Makedonije.

Ipak, u 28. minuti i gosti su došli do pogotka, također s bijele točke. Juanfran je neoprezno startao na Trajkovskog, dok Iker Casillas nije imao nikakve šanse protiv Ibraimija. U trećoj minuti sudačke nadoknade Busquets je udarcem iz daljine ponovno odveo Španjolsku na dva pogotka prednosti.

Drugo poluvrijeme bilo je puno izjednačenije, za razliku od prvog, a nakon samo dvije minute Adis Jahović se našao u sjajnoj prilici, no taj udarac brani Casillas. Kazna je za promašaj stigla tri minute poslije. David Silva je dao loptu na lijevu stranu za Jordija Albu koji mu je ponovno vraća i Silva prizemnim udarcem pogađa suprotni kut Pacovskog.

Prilika nije nedostajalo, a za novi pogodak čekalo se do prve minute sudačke nadoknade. Silva je ukrao loptu Makedoncima i na desnoj strani uposlio Pedra koji sjajnim lobom postavlja velikih i zasluženih 5:1.

Ukrajina - Slovačka 0:1

Minimalnom pobjedom kvalifikacije je otvorila i Slovačka na gostovanju u Ukrajini, a jedini pogodak na susretu viđen je u ranoj fazi utakmice. Marek Hamšik je dao loptu za Maka koji s ruba šesnaesterca prizemnim udarcem pogađa mrežu Pjatova.

Ukrajina je do kraja bila dominantnija, posebno u drugom dijelu utakmice, pokušavala doći barem do poravnanja rezultata, ali Slovačka je uspjela zadržati rezultat i upisati sva tri boda na teškom gostovanju.

Luksemburg - Bjelorusija 1:1

Iznenađenje večeri priredio je Luksemburg koji je na svom terenu došao do boda protiv favorizirane Bjelorusije. Poveli su domaći igrači pred kraj prvog dijela utakmice kada je u 43. minuti Gerson iskoristio asistenciju Da Mote.

Mnogobrojni napadi Bjelorusa nisu bili uspješni sve do 78. minute. Kalačev je dao loptu za Drahuna koji je uspio napokon zatresti domaću mrežu, a više od toga protiv momčadi kojoj je jedini cilj bio obrana jednostavno se nije moglo.

Kvalifikacije, skupina C
08.09.2014.
Španjolska 5 : 1 Makedonija
Ukrajina 0 : 1 Slovačka
Luksemburg 1 : 1 Bjelorusija

LJESTVICA
1 Španjolska 1 +4 3
2 Slovačka 1 +1 3
3 Bjelorusija 1 0 1
4 Luksemburg 1 0 1
5 Ukrajina 1 -1 0
6 Makedonija 1 -4 0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija,

Post by storm » 09 Sep 2014, 05:37

Švicarska - Engleska 0:2

Ne toliko zanimljivu utakmicu odigrali su Švicarska i Engleska koja je bila uspješnija i osvojila prva tri boda. Nakon prvog dijela susreta mreže su mirovale, iako su obje momčadi imale svoje prilike. Wayne Rooney je pokušao tri puta matirati Sommera, dok su u redovima Švicarske prijetili Seferović i Lichsteiner.

Lichsteiner je okušao svoj udarac i nakon četiri minute igre u nastavku, no iako je imao dobru poziciju lopta je otišla daleko od Hartovih vrata. U 52. minuti opasno je bilo i pred domaćim vratima, ali udarac Raheema Sterlinga završio je u bloku švicarskih braniča.

U 57. minuti Seferović se našao u odličnoj situaciji za postizanje pogotka i pucao pod gredu što je Hart uspio obraniti, a nakon dvije minute pogodak je došao na suprotnoj strani. Rooney je povukao loptu od sredine terena i na lijevoj strani uposlio Sterlinga koji odmah upošljava Dannyja Welbecka, a novi igrač Arsenala s pet metara pogađa Sommerovu mrežu.

Švicarci su pokušavali izjednačiti rezultat, a najveću priliku je imao Josip Drmić koji je sam izašao pred Harta, ali odlazi previše u stranu i loptu na putu do mreže blokira gostujući branič. Sve dvojbe otklonio je Welbeck na asistenciju Rooneyja u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.


Estonija - Slovenija 1:0

Slovenija je u prvoj utakmici novog kvalifikacijskog ciklusa putovala u Estoniju odakle se vraća praznih ruku. Prvi dio potekao je bez rezultatskih promjena, a posao domaćinu olakšao je Stevanović koji je u 79. minuti isključen iz igre. Od tri žuta kartona, koliko ih je pokazao glavni sudac na cijeloj utakmici, slovenski je reprezentativac dobio dva.

Estonci, koji su uglavnom bili u podređenom položaju, iskoristili su to u 86. minuti. Strijelac pogotka vrijednog pobjede bio je Purje, igrač koji je u igru ušao samo minutu ranije. Nakon velike gužve u gostujućem šesnaestercu i nakon što su loptu nekoliko puta Slovenci blokirali došla je do Purja koji nije imao težak zadatak.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Posts: 120132
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Has thanked: 6876 times
Been thanked: 7756 times
Status: Offline

Re: E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija,

Post by Krokodil Behko » 09 Sep 2014, 09:15

Kako mi se čini, Slovenci neće uloviti ni treće mjesto.
online

User avatar
laganini
Spamer
Spamer
Posts: 15651
Joined: 04 Jun 2013, 02:01
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija,

Post by laganini » 09 Sep 2014, 20:28

već na svjetskomprevenstvu sam konstatirao da englezi imaju odličnu repku..tada samo nisu imali sreće...rutinski su digli švice koja je vrlo vrlo jaka... :pusi
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija,

Post by storm » 09 Sep 2014, 20:32

Krokodil Behko wrote:Kako mi se čini, Slovenci neće uloviti ni treće mjesto.
ma hoče ....i prošle kvale su pogubili dosta na početku, pa su se na kraju za gol šibali sa islandom za drugo mjesto...poraz gore i nije neka tragedija, pogotovo jer su prva dva mjesta 100% čekirana
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: C: Španija, Ukrajina, Slovačka, Bjelor. Makedonija, Luks

Post by storm » 10 Oct 2014, 05:27

Image

Kvalifikacijski poraz Španjolske nakon osam godina, Abdurahimi spriječio iznenađenje


Piše:
Davor Mikulić


Definitivno najveće iznenađenje večeri priredili su reprezentativci Slovačke koji su rezultatom 2:1 slavili protiv Španjolske. Blizu iznenađenja bio je i Luksemburg u Makedoniji kojoj je pobjedu donio Besart Abdurahimi u sudačkoj nadoknadi...

Bjelorusija - Ukrajina 0:2

Nakon domaćeg poraza u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo Ukrajina je ostvarila pobjedu u Borisovu gdje su porazili domaću Bjelorusiju. Bio je to susret bez puno prigoda za postizanje pogotka, no Ukrajinci su većinu vremena imali loptu u svom posjedu.

Mreže su mirovale sve do 82. minute kada je vlastitu mrežu pogodio Martinovič. Domaća se momčad nije uspjela vratiti nakon toga, ali je reprezentacija Ukrajine stigla i do drugog pogotka kojim su zaključili utakmicu i potvrdili osvajanje prvih bodova. U trećoj minuti sudačke nadoknade Jarmolenko je uposlio Sidorčuka koji je uspio loptu poslati iza leđa domaćeg vratara.

Makedonija - Luksemburg 3:2

Reprezentacija Makedonije sasvim sigurno nije očekivala da će protiv Luksemburga do pobjede doći tek u samoj završnici utakmice, posebno nakon što je Trajkovski pogodio za vodstvo u 20. minuti. Međutim, već do poluvremena gosti su potpuno okrenuli rezultat i na odmor otišli s prednošću. Prvo je Bensi izjednačio u 39. minuti, da bi Turpel u 44. minuti bio strijelac za preokret.

U drugom je poluvremenu domaći sastav zaigrao onako kako se očekivalo od samog početka i bio puno bolji, a u 66. minuti rezultat je s bijele točke poravnao Adis Jahović. Luksemburg se uspješno branio i odolijevao svim napadima, no obrana je popustila u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je unaprijed planiranu pobjedu svojim pogotkom donio Besart Abdurahimi. Za Makedoniju je svoj prvi nastup odradio Arijan Ademi odigravši svih 90 minuta.

Slovačka - Španjolska 2:1

Za najveće iznenađenje večeri pobrinula se Slovačka koja je na svom terenu pobijedila Španjolsku, iako su gosti bili dominantni u svim segmentima tijekom svih 90 minuta. Prvi im je to kvalifikacijski poraz još od 2006. godine kada je bolja bila reprezentacija Švedske.

Slovačka je povela u 17. minuti nakon što su nešto ranije obje momčadi imale po jednu odličnu prigodu. Weiss je kratko dodao loptu za Kučku nakon slobodnog udarca na otprilike 25 metara, a on pogađa "kroz" Casillasa. Do odlaska na predah dvaput je opasnije prijetio Raul Albiol, te jednom Sergio Busquets, no promjena nije bilo.

Nastavili su Španjolci s prijetnjama i u nastavku kada su pokušavali Fabregas i Diego Costa, ali pogodak je stigao tek osam minuta prije kraja susreta. Jordi Alba je ubacio loptu koju je dočekao Paco Alcacer i poravnao rezultat. Možda se činilo kako bi Španjolci mogli doći i do pobjede, no domaća im je reprezentacija priredila i drugi šok. Duris je u 87. minuti s desne strane ubacio loptu na drugu vratnicu gdje se našao Stoch koji je glavom zatresao mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

09.10.2014.
Bjelorusija 0 : 2 Ukrajina
Makedonija 3 : 2 Luksemburg
Slovačka 2 : 1 Španjolska

LJESTVICA
1 Slovačka 2 +2 6
2 Španjolska 2 +3 3
3 Ukrajina 2 +1 3
4 Makedonija 2 -3 3
5 Luksemburg 2 -1 1
6 Bjelorusija 2 -2 1
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija,

Post by storm » 10 Oct 2014, 05:31

Image

Švicarska doživjela i drugi poraz, pala u Sloveniji, Englezi bez problema

Piše:
Josip Piršljin


Nogometna reprezentacija Švicarske otvorila je kvalifikacije za Europsko prvenstvu s dva poraza. Ovog puta Petkovićevi igrači su poraženi u Mariboru od Slovenije i sada se nalaze u neugodnoj situaciji. Englezi nisu imali problema protiv San Marina, a u baltičkom okršaju slavila je Estonija.

Skupina E

Slovenija se iskupila pred svojim navijačima na Ljudskom vrtu za poraz u Estoniji. U Maribor je došla Švicarska Vladimira Petkovića, no nije uspjela upisati prve bodove u kvalifikacijskoj skupini E za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Momčad Srećka Kataneca pobijedila je 1:0 kasnim pogotkom Milivoja Novakovića, napadača japanskog Shimizua S-Pulsea. Pogodak vrijedan slavlja nad Švicarcima Slovenci su postigli u 79. minuti nakon što je Dejana Lazarevića u kaznenom prostoru srušio Johan Djourou, a Novaković bio precizan iz jedanaesterca.

Englezi su na Wembleyju ugostili slabašni San Marino i očekivano visoko slavili. Time su igrači Roya Hodgsona povezali dvije pobjede poslije uspješnog gostovanja u Švicarskoj. U Londonu se do prvog pogotka čekalo do 25. minute kada je strijelac bio Jagielka.

Do kraja prvog poluvremena još je Rooney s bijele točke povisio vodstvo Engleske, a odmah nakon početka drugog dijela 3:0 je postavio Welbeck na asistenciju Oxlade-Chamberlaina. Isti je igrač ponovno bio asistent u 72. minuti, a pogodak je postigao Townsend. Konačni rezultat postavio je gostujući igrač Della Valle autogolom.

Estonija je u prošlom kolu napravila odličan posao pobijedivši Sloveniju, ali ta tri boda nije kapitalizirala u Litvi. Domaćin je, naime, minimalno slavio i time upisao šesti bod u dvije utakmice. Sve do 76. minute na semaforu je stajalo 0:0, no tada je Mikoliunas zabio za Litvance i donio svojoj momčadi pobjedu. Estoniji je još pred kraj dvoboja isključen Kallaste.

Kvalifikacije za EP 2016, skupina E:
Engleska - San Marino 5:0
Slovenija - Švicarska 1:0
Litva - Estonija 1:0

LJESTVICA
1 Engleska 2 +7 6
2 Litva 2 +3 6
3 Estonija 2 0 3
4 Slovenija 2 0 3
5 Švicarska 2 -3 0
6 San Marino 2 -7 0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: C: Španija, Ukrajina, Slovačka, Bjelor. Makedonija, Luks

Post by storm » 13 Oct 2014, 05:39

Slovačka jedina s maksimalnim učinkom, Španjolci uvjerljivi protiv Luksemburga


Image

Piše:
Davor Mikulić


Reprezentacija Slovačke slavljem je u Bjelorusiji ostala jedina u skupini C s maksimalnim učinkom, dok je Španjolska sa po dva pogotka u svakom poluvremenu očekivano slavila protiv Luksemburga...

Bjelorusija - Slovačka 1:3

U prilično izjednačenom susretu odigranom u Bjelorusiji pobjedu i nova tri boda upisala je reprezentacija Slovačke koja je nakon tri kola jedina u svojoj skupini s maksimalnih šest osvojenih bodova.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez rezultatskih promjena, a onda je u 65. minuti vodstvo gostima donio Marek Hamšik. Weiss je prošao po lijevoj strani i vratio povratnu loptu na koju je naletio igrač Napolija i neobranjivo pogađa gornji lijevi kut Gutorovih vrata.

Izjednačio je domaćin pogotkom Kalačeva u 79. minuti, no nakon samo pet minuta Slovačka je ponovno povela. Strijelac je bio ponovno Hamšik, a pogodio je s gotovo iste udaljenosti kao i kod prvog pogotka. S lijeve je strane pucao Stoch, a lopta se odbija do Hamšika koji zabija iz prve.

Potvrda pobjede i osvajanja nova tri boda stigla je u prvoj minuti sudačke nadoknade. Slovački je vratar ispucao loptu koja daleko leti i prolazi domaće braniče, a prihvaća ju Šestak, te s desetak metara pogađa desni kut.

Luksemburg - Španjolska 0:4

Puno lakši, sasvim očekivano, posao imala je Španjolska na gostovanju kod Luksemburga koji je u posljednjoj utakmici namučio Makedonce. Nešto više pokušaja imali su igrali Vicentea del Bosquea u prvom dijelu, no po dva pogotka u svakom bila su sasvim dovoljna za uvjerljivu pobjedu, drugu u tri odigrane utakmice.

Mrežu vratara Jouberta načeo je David Silva u 27. minuti kada je primirio loptu Kokea i sjajno pogodio gornji desni kut, a do odlaska na odmor do pogotka je došao i Paco Alcacer kojemu je asistirao strijelac prvog pogotka.

U nastavku su mreže mirovale nešto više od dvadeset minuta prije nego što su Španjolci došli i do trećeg pogotka. Nakon slobodnog udarca s lijeve strane i velike gužve u šesnaestercu do lopte je došao Diego Costa koji pogađa iz blizine.

Susret je zaključen u 88. minuti kada je sjajno proigravanje Rodriga prizemnim udarcem u suprotni kut poslao Bernat.

12.10.2014.
Bjelorusija 1 : 3 Slovačka
Luksemburg 0 : 4 Španjolska
Ukrajina 1 : 0 Makedonija
09.10.2014.
Bjelorusija 0 : 2 Ukrajina
Makedonija 3 : 2 Luksemburg
Slovačka 2 : 1 Španjolska

LJESTVICA
1 Slovačka 3 +4 9
2 Španjolska 3 +7 6
3 Ukrajina 3 +2 6
4 Makedonija 3 -4 3
5 Bjelorusija 3 -4 1
6 Luksemburg 3 -5 1
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija,

Post by storm » 13 Oct 2014, 05:42

Slovenci u Litvi nadogradili pobjedu nad Švicarcima, Englezi minimalno u Estoniji


Image

Piše:
Josip Piršljin


U skupini E kvalifikacija za Europsko prvenstvo odigrane su još dvije utakmice. Slovenija je povezala dvije pobjede, bila je uspješna u Litvi, dok je u Estoniji gostovala Engleska koja je slavila lijepim pogotkom Rooneyja.

Englezi su došli do treće pobjede u isto toliko utakmica na gostovanju u Estoniji. Za osvajanje devetog boda bio im je dovoljan jedan gol koji je pao u drugom poluvremenu. Hodgson je postavio svoje igrače u 4-3-1-2 formaciju s time da je u ulozi polušpice bio Lallana, a u napadu su igrali Rooney i Welbeck.

Domaći su se na Le Coq Areni u Tallinnu očekivano postavili defenzivno i orijentirali se na kontranapade, no u prvom dijelu nije bilo previše prilika na utakmici. Sve do 73. minute na semaforu je stajalo 0:0, a tada je pobjedu Gordom Albionu donio napadač Manchester Uniteda.

Rooney je odlučio izvesti slobodni udarac iz izgledne pozicije i napravio je to odlično prebacivši živi zid i pogodivši mrežu vratara Pareika. To je bilo dosta za slavlje Engleske koja je od 48. minute imala igrača više jer je drugi žuti karton dobio Estonac Klavan.

Milivoje Novaković je najzaslužniji što se Slovenija nakon trećeg kola nalazi na drugom mjestu, odmah iza Engleske. Najprije je zabio jedini pogodak Švicarskoj, a potom je Litvi zabio još dva. Slovenci su slavili 2:0 i veoma zadovoljni se mogu vratiti klupskim obavezama.

U 33. minuti gostujući igrači su dobro kombinirali nakon čega je Pečnik gurnuo Novakovića pred Arlauskisa, a napadač japanskog Shimizua nije pogriješio. Pet minuta kasnije još jedna odlično izvedena akcija rezultirala je drugim golom Novakovića kojem je domaći vratar obranio prvi pokušaj, no drugi nije mogao.

12.10.2014.
Litva 0 : 2 Slovenija
Estonija 0 : 1 Engleska

LJESTVICA
1 Engleska 3 +8 9
2 Slovenija 3 +2 6
3 Litva 3 +1 6
4 Estonija 3 -1 3
5 Švicarska 2 -3 0
6 San Marino 2 -7 0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija,

Post by storm » 15 Nov 2014, 19:49

Slovenci poveli na Wembley -u i na kraju izgubili 3-1 :cudi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: C: Španija, Ukrajina, Slovačka, Bjelor. Makedonija, Luks

Post by storm » 16 Nov 2014, 05:57

Slovačka ostala maksimalna i nakon Makedonije, uvjerljivi Španjolci protiv Bjelorusije

Piše:
Davor Mikulić

Image

Tri večerašnja susreta skupine C kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj donijela su tri pobjede, a nešto uspješniji bili su gosti. Ukrajina je s tri pogotka Yarmolenka slavila protiv Luksemburga, Slovaci su bili bolji od Makedonije, a Španjolska nije imala nikakvih problema s Bjelorusima...
Luksemburg – Ukrajina 0:3

Zasluženu pobjedu upisali su reprezentativci Ukrajine na gostovanju u Luksemburgu i tako pobjegli svom prvom pratitelju Makedoniji na šest bodova prednosti. Briljirao je Yarmolenko, 25-godišnji igrač kijevskog Dinama, koji je danas bio zaslužan za sva tri pogotka gostiju.
U prvom poluvremenu susreta s velikim brojem prigoda na obje strane, gledatelji su vidjeli samo jedan pogodak. Nakon ubačaja iz kuta u 33. minuti i velike gužve u šesnaestercu, lopta se vratila do Yarmolenka, a on ju s pet metara zakucava pod gredu.
Osam minuta igre u nastavku bilo je dovoljno za drugi pogodak kada je odličnim udarcem pogodio suprotnu stranu domaćeg vratara, da bi samo tri minute poslije postavio konačnih 3:0. Prevario je svog čuvara, izborio se za udarac i lijevom nogom još jednom pogodio neobranjivo za Jouberta.

Makedonija – Slovačka 0:2

Vrlo zanimljivo bilo je u Makedoniji odakle je puni plijen odnijela Slovačka koja je već nakon prvih 45 minuta imala velikih 0:2. Slovaci su nakon četiri odigrana kola jedina reprezentacija s maksimalnim učinkom u skupini C.
Nešto više pokušaja tijekom prvog dijela susreta imali su domaći igrači, no za razliku od Slovaka nisu znali iskoristiti ukazane prilike pa su već od 25. minute bili u minimalnom zaostatku nakon što je Kucka pogodio na asistenciju Weissa. U 38. minuti bilo je 0:2, a za to se pobrinuo Nemec koji je pronašao put do mreže Pacovskog.
Drugo poluvrijeme bilo je bitno drugačije jer su oba vratara imala puno manje posla. Gosti su, očekivano, prepustili kontrolu lopte Makedoncima, ali bez prave opasnosti za Kozacika pa se rezultat nije mijenjao.
Španjolska – Bjelorusija 3:0

Kao što se i očekivalo, bez ikakvih problema svoj je posao odradila Španjolska protiv koje gosti iz Bjelorusije nisu imali previše šansi. Pedro je zaprijetio već u sedmoj minuti kada mu je nedostajalo preciznosti, a nakon dvadeset minuta pitanje pobjednika bilo je riješeno.
Domaćina je u vodstvo u 18. minuti fenomenalnim udarcem s dvadesetak metara doveo Isco, a samo minutu poslije prednost je udvostručio Sergio Busquets. Juanfran je poslao prizemnu loptu s desne strane, a gostujući igrač skreće ravno na nogu Busquetsa koji pogađa Zhenovov donji lijevi kut.
S tim se rezultatom otišlo na predah, a konačnih 3:0 postavljeno je već u 55. minuti kada se među strijelce upisao i Pedro. Ponovno je asistent bio Juanfran čiju loptu igrač Barcelone zakucava pod gredu i bez ikakvih šansi ostavlja gostujućeg vratara.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija,

Post by storm » 16 Nov 2014, 06:03

Slovenci poveli u Londonu i onda se raspali, Engleska ostala stopostotna

Piše:
Branimir Korać

Image

Engleska je primila prvi pogodak u kvalifikacijama, međutim i dalje je ostala na stopostotnom omjeru. U Londonu je ugostila Sloveniju koja je stigla do vodstva, solidno se držala, ali nakon vodećeg pogotka otišla je u poraz...
Slovenija je u London doputovala s velikom željom da ostane neporažena, međutim na kraju nije izdržala. Stigla je do vodstva u 58. minuti, ali niti 15 minuta kasnije već je zaostajala s visokih 3:1.
Nathaniel Clyne debitirao je u engleskom sastavu na desnom boku, a Wayne Rooney igrao je svoju 100. utakmicu u dresu Engleske i obojica su odradili dobar posao.
U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, Slovenija je solidno zatvorila prilaze svojem golu, a ono prilika što su i stvorili, Englezi nisu iskoristili.
Drugo poluvrijeme ipak je bilo sadržajnije i donijelo je četiri pogotka. Engleska je nastavila s boljom igrom, no povela je Slovenija.
U 58. minuti dosuđen je slobodni udarac uz aut liniju daleko od gola, odlično je ubacio Kirm, a Jordan Henderson glavom je krasno prebacio i prevario Harta.
No kratko je trajalo slavlje Slovenije koja na vrlo glup način pomaže Englezima. Rooney se prošetao kroz slovensku obranu, a onda ga je potpuno nepotrebno s leđa srušio Boštjan Cesar i nije bilo nikakve dvojbe. Kazneni udarac za domaćina i pogodak Rooneyja za 1:1.
Podiglo je to Engleze, a pogubno utjecalo na Slovence koji u 66. minuti nižu pogreške u obrani i lopta dolazi do samog Dannyja Welbecka koji bez problema zabija.
Welbeck je bio precizan i u 72. minuti nakon lijepe akcije sa Sterlingom i tu je pala i definitivna odluka. Slovenija je imala šansu smanjiti preko Rotmana, ali on je sa 16 metara pucao visoko preko gola.

Kvalifikacije, skupina E
15.11.2014.
Švicarska 4 : 0 Litva
Engleska 3 : 1 Slovenija
San Marino 0 : 0 Estonija

LJESTVICA
1 Engleska 4 +10 12
2 Švicarska 4 +5 6
3 Slovenija 4 0 6
4 Litva 4 -3 6
5 Estonija 4 -1 4
6 San Marino 4 -11 1
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: C: Španija, Ukrajina, Slovačka, Bjelor. Makedonija, Luks

Post by storm » 27 Mar 2015, 23:29

Grupa C kvalifikacija za EP
Španija minimalno, Slovačka jednom nogom na EP

Piše: V. Vukmirović

Večeras su odigrane tri utakmice u okviru grupe C, a najviše razloga za zadovoljstvo imaju Slovačka i Španija koje su se dodatno približile plasmanu na Evropsko prvenstvo.


Španija je na domaćem terenu dočekala Ukrajinu protiv koje je upisala minimalnu, ali vrlo vrijednu pobjedu. Strijelac jedinog pogotka na utakmici je bio Alvaro Morata u 28. minuti.

Slovačka je u duelu protiv Luksemburga efikasna bila u prvom poluvremenu. Nemec u 10., Weis u 21. i Pekarik u 40. minuti bili su strijelci za pobjedu od 3:0, kojom je Slovačka ostala stopostotna nakon pet kola i nalazi se u odličnoj poziciji za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Makedonija se domaćim porazom od Bjelorusije već oprostila od borbe za plasman na Evropsko prvenstvo. Iako su domaći već u 9. minuti poveli preko Trajkovskog, Slovačka je preko Kalacheva i Bordacheva u finišu utakmice stigla do preokreta i prve pobjede u kvalifikacijama.

Za Makedoniju je od prve minute nastupio fudbaler Sarajeva Krste Velkoski, a igru je napustio u 63. minuti.

Kvalifikacije za EP, grupa C:

Španija - Ukrajina 1:0
Slovačka - Luksemburg 3:0
Makedonija - Bjelorusija 1:2

1. SLOVAČKA 5 5 0 0 15
2. ŠPANIJA 5 4 0 1 12
3. UKRAJINA 5 3 0 2 9
4. BJELORUSIJA 5 1 1 3 4
5. MAKEDONIJA 5 1 0 4 3
6. LUKSEMBURG 5 0 1 4 1
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija,

Post by storm » 27 Mar 2015, 23:30

Kvalifikacije za EP, grupa E
Engleska nadigrala Litvu, pobjede Slovenije i Švicarske

Piše: A. Pašić

Večerašnjim utakmicama nastavljene su kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu, a svoju snagu u grupi E demonstrirala je reprezentacija Engleske.


Engleska je na domaćem terenu savladala Litvu rezultatom 4:0 i tako upisala petu pobjedu u grupi E. Za trijumf izabranika Hodgsona pobrinuli su se Rooney, Welbeck, Sterling i Kane kojem je ovo bio prvijenac u dresu s državnim grbom.

Kada su u pitanju ostale utakmice iz ove grupe, Slovenija se protiv San Marina raspucala tek u nastavku utakmice. Iličić je u 10. minuti doveo svoj tim u vodstvo, ali to je bilo sve od golova u prvih 45. minute igre. U nastavku, u samo tri minute Slovenija završava priču protiv slabašnog San Marina.

Kampl je u 49. minuti pogodio za 2:0, da bi minut kasnije Struna postigao treći gol na utakmici. Već u 52. minuti novi gal za Slovence, strijelac je ovoga puta bio iskusni Novaković. Lazarević je u 73. minuti povosio na 5:0, da bi konačan rezultat deset minuta kasnije postavio Ilić.

Pobjedu je ostvarila i Švicarska, savladavši Estoniju sa 3:0. Radost domaćim navijačima već u sedmoj minuti donio je Schar, a na novi pogodak Švicarske čekalo se do 27. minute. Mrežu Estonije pogodio je Xhaka, a konačnih 3:0 postavio je Seferović. Vrijedi istaći da je asistent kod sva tri pogotka bio Shaqiri.

Engleska se nakon pobjede nalazi na liderskoj poziciji grupe E, na drugom mjestu je Slovenija, dok treće mjesto zauzima Švicarska.

Kvalifikacija za EP, grupa E:

Engleska - Litva 3:0
Slovenija - San Marino 6:0
Švicarska - Estonija 3:0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
laganini
Spamer
Spamer
Posts: 15651
Joined: 04 Jun 2013, 02:01
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija,

Post by laganini » 28 Mar 2015, 13:41

...vec na svjetskom sam reka da englezi i.aju strasnu repku ali nisu imali srece..laka konjica...a zna se da ne volim engleze opcenito.. :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

User avatar
laganini
Spamer
Spamer
Posts: 15651
Joined: 04 Jun 2013, 02:01
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: C: Španija, Ukrajina, Slovačka, Bjelor. Makedonija, Luks

Post by laganini » 28 Mar 2015, 13:45

..djelomicno sam gleda ukrajinu bili su zreli za vise... :ok
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Posts: 120132
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Has thanked: 6876 times
Been thanked: 7756 times
Status: Offline

Re: C: Španija, Ukrajina, Slovačka, Bjelor. Makedonija, Luks

Post by Krokodil Behko » 10 Apr 2015, 09:58

Sušić i Hadžibegić kandidati za selektora Makedonije

Image

Bivši selektori naše nogometne reprezentacije Safet Sušić i Faruk Hadžibegić se nalaze na dužem spisku kandidata za novog selektora Makedonije.

Naime, nakon selekcija Makedonije je nedavno ostala bez selektora, jer je Đurevski dobio otkaz zbog loših igara u u kvalifikacijama za EURO 2016.godine.

Pored bh. stručnjaka na listi za novog selektora Makednije se nalazi Zlatko Kranjčar, Hristo Stoichkov i ostali.
online

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Posts: 74128
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: E: Engleska, Švicarska, Slovenija, Estonija, Litvanija,

Post by storm » 10 Oct 2015, 00:14

EURO 2016
Slovenci ispali iz borbe za izravan plasman


Piše: A.Ha.

Foto: Hina



Slovenija ostala bez šansi za izravan plasman na Euro

Slovenija je golom Birse vodila do 86. minute protiv Litve. Tada je Novikovas realizirao jedanaesterac i Slovence ostavio bez izravnog plasmana na Europsko prvenstvo budući da je Švicarska sa 7:0 pobijedila San Marino i kolo prije kraja pobjegla Slovencima na nedostižnih pet bodova. Sloveniji za dokvalfiikacije treba najmanje bod u posljednjem kolu protiv San Marina.




Engleska je u istoj skupini E upisala i devetu pobjedu u devetoj utakmici. S 2:0 golovima Walcotta i Sterlinga pobijedila je Estoniju.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Locked

Return to “Kontejner”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests