Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

User avatar
Čupava
Pour toujours..
Pour toujours..
Reactions: 19023
Posts: 30148
Joined: 16 Feb 2016, 13:35
Location: Kad zatvorim oci, budem gdje pozelim...<3
Status: Offline

Re: Policija u Banjoj Luci privela Davora Dragičevića

Post by Čupava » 17 Jan 2019, 20:44

Mala_Mu wrote:
17 Jan 2019, 20:08
Čupava wrote:
17 Jan 2019, 20:05


E bas ti hvala.. :pusa u koliko pocinje ?
Mislila sam da sam napisala, senilnost :D.
20:30
:pusa
Dobro da sam prebacila odmah... počelo u 20:10 ...
0
...Neke misli je tesko uspavati...

User avatar
Mala_Mu
Urednik foruma
Urednik foruma
Reactions: 20503
Posts: 48731
Joined: 09 Feb 2014, 13:14
Location: Dolina Mumijevih
Mood:
Zodiac:
Status: Offline

Re: Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Post by Mala_Mu » 14 Feb 2019, 22:19

Ubistvo Davida Dragičevića: Ponuđena nagrada od 50.000 eura za nove dokaze

Image

Udruženje "Pravda za Davida i svu djecu BiH“, registrovano u Beču, raspisalo je nagradu od 50.000 eura za svaki novi, kredibilan dokaz, koji može doprinijeti da se iza rešetaka nađu ubice i naručioci ubistva Davida Dragičevića, kao i njihovi saučesnici.

Udruženje nudi ovu novčanu nagradu svakom onom ko im dostavi snimke sa nadzornih kamera Raiffeisen banke iz ulice Vase Pelagića u Banjoj Luci, koje pokrivaju prostor parkinga iza Metalske škole, gdje je u noći 18. marta 2018. godine, prema svjedočenju Jovanke Bošnjak, teško pretučen David Dragičević, prenosi Slobodan Vasković na svom blogu.

Udruženje "Pravda za Davida i svu djecu BiH“ takođe nudi nagradu za video snimke na kojima se vide osobe koje fizički zlostavljaju Davida Dragičevića, nakon što je otet u centru Banja Luke.

"Udruženje ima saznanja iz kredibilnih i pouzdanih izvora da ti video zapisi postoje i poziva sve one koji imaju saznanja o tome, ili posjeduju video zapise, da im ih dostave. Udruženje garantuje da će identitet svih onih, koji im dostave navedene video snimke, biti potpuno zaštićen, kao i da će im biti isplaćen navedeni novčani iznos", navodi Vasković.

Udruženje "Pravda za Davida i svu djecu BiH“ poziva i sve one, koji posjeduju snimke nadzornih kamera iz Gospodske ulice, Jevrejske ulice, Zanatskog centra, Ulice Ivana Franje Jukića i ostalih ulica u najužem centru Banjaluke, da im dostave te snimke koji pokrivaju vrijeme od 00.00 sati do 05.00 sati 18. marta 2018. godine.

klix.ba
0
Ja sa strane samo posmatram taj svijet..

User avatar
Mala_Mu
Urednik foruma
Urednik foruma
Reactions: 20503
Posts: 48731
Joined: 09 Feb 2014, 13:14
Location: Dolina Mumijevih
Mood:
Zodiac:
Status: Offline

Re: Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Post by Mala_Mu » 15 Feb 2019, 12:56

Slučaj Memić: Alisa Mutap uputila pismo javnosti

Image

Alisa Mutap, djevojka koja je bila sa Dženanom Memićem osmog februara 2016. godine, kada je ovaj mladić zadobio povrede od kojih je sedam dana kasnije i preminuo, odlučila je kako kaže "radi postupaka i obraćanja porodice Memić i lica koja ih iz sebi znanih motiva podržavaju, prinuđena da se opet obrati javnosti", javlja N1.

"Ovdje posebno ukazujem na obraćanja zastupnice Skupštine Kantona Sarajevo, koja je ne samo na populistički način došla u Skupštinu KS kao predstavnica stranke koja je formirala vladu u Kantonu Sarajevo (Narod i pravda), sa krajnje ograničenim obrazovanjem i nikakvih iskustvom ili setom sposobnosti za tako odgovornu funkciju (najbolji pokazatelj ovoga je da je na sjednici Skupštine KS, kada je na dnevnom redu bio izvještaj o radu KCUS, dotična zloupotrijebila svoju funkciju u privatne svrhe, pokušavajući prikupiti podatke vezane za slučaj tragično stradalog Dženana, pokazujući potpuno nerazumijevanje funkcije zastupnika i procedure razmatranja izvještaja o radu neke javne ustanove).

Protekle tri godine su prošle u obmanjivanju javnosti, u kojem sam doživljavala prijetnje smrću, uz slikovite opise šta mi se treba (i šta će mi se) dogoditi prije toga. Naravno, ništa drugo se i nije moglo očekivati u situaciji u kojoj se javnost i mediji zloupotrebljavaju u političke i ekonomske ciljeve, iskorišćavajući najtragičniji događaj koji je mogao neku porodicu zadesiti.

"U prošlom obraćanju javnosti sam iznijela veći dio navoda iz prvostepene presude Seferovićima, ali ovim putem pozivam javnost u BiH da prouče izjave članova porodice Memić i lica koja ih podržavaju u zadnje 2,5 godine-nemoguće je ne primjetiti kontradiktorne tvrdnje, spominjanja političara (u pravilu stranaka direktnih suparnika stranke Narod i pravda), zbunjivanje javnosti neistinama", napisala je Mutap u otvorenom pismu javnosti i nastavila:

"Očigledno je da ne postoji svrha bez prisustva medija. Izjava koja me najviše navela na ovo obraćanje je kada je zastupnica Naroda i Pravde u Kantonalnoj skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić za javnost izjavila kako moja porodica i ja prodajemo svoju imovinu da bi napustili državu (drugim rječima pobjegli), da sam ja trenutno u Italiji, pa bih ovim putem željela da kažem da se radi o potpunoj neistini, usmjerenoj na izazivanje gnjeva javnosti prema meni i mojoj porodici.

Ja ne idem nigdje i ne bježim-ja nemam razloga. Nisam u Italiji, u Sarajevu sam.Muriz Memić me je nedavno pratio sa autom, da upotrijebim omiljenu floskulu-zna on i datum i vrijeme-a znam i ja-možemo se dogovoriti ko će reći koje. Nisam zaposlena nigdje, trenutno studiram, nezaposlena sam. Ni na čijoj smrti ne zarađujem, ne ostvarujem političku karijeru, niti popularnost. Protiv mene se ne vodi nikakav krivični postupak, za razliku od članova porodice Memić. Ja ne obmanjujem javnost, ne plaćam intervjue, ne namještam emisije sa unaprijed pripremljenim pitanjima.

Ja trenutno učim, studiram, obrazujem se, kako bih jednog dana mogla informisano i odgovorno obavljati svoj posao. Također, i dalje se oporavljam od povreda koje sam zadobila te nesretne noći, koje su sada već prerasle u trajno stanje gotovo potpunog gubitka vida u jednom oku", poručila je Mutap.

"Da sam htjela ići, mogla sam to davno učiniti, a ne bih trpjela prijetnje, uzemiravanja, grafite i praćenja protekle tri godine. Poštedila bih i svoju porodicu toga.

Neprimjereno je da porodica Memić dovodi u zabludu javnost, da Tužilaštvo BiH sprovodi istragu u predmetu Dženan Memić, jer Tužilastvo BiH isključivo prikuplja podatke u odnosu na PRIJAVE porodice Memić, a još istraga nije otvorena. Ja neću tvrditi da je pravosuđe u BiH savršeno, niti je to bilo gdje na svijetu. Međutim, kao državljanka BiH sam zgrožena napadima porodice Memić na brojne tužioce u BiH, koji svakodnevno procesuiraju krivična djela, dovodeći u opasnost svoju sigurnost. Također, zapanjena sam „uslovljavanjem“ porodice Memić i lica koja ih podržavaju „podrške“ određenim tužiocima i sudijama. Naravno, uslov je tretiranje ovog predmeta na način kako to porodica Memić želi, a ne kako je to propisano zakonima u BiH.

Također, upadljivo je da se određeni nosioci pravosudnih funkcija, suočeni sa postavljenima ili problemima sa sopstvenom involviranošću u kriminalne aktivnosti pribjegavaju slučaju Memić kao dimnoj bombi za javnost. Ovo sve je naravno dovelo do gubitka povjerenja građana u pravosuđe, koje ne treba biti slijepo, ali je nedopustivo da se nosioci pravosudnih funkcija etiketiraju kao kriminalci bez ikakvih dokaza.

Ovim putem htjela bih da pozovem Tužilastvo BiH, tužioce koji rade na prikupljanju podataka u ovom predmetu, da me kontaktiraju ukoliko im na bilo koji način mogu pomoći da se utvrde činjenice. Ja sam, kao i do sada, na raspolaganju za sva ponovna ispitivanja, vjestačenja, poligraf (koji sam uredno prošla, mada je porodica Memić u javnosti navodila da sam prevarila uređaj?!) i sve sto smatrate svrsishodnim.

Još jednom da napomenem da sam sve to prošla BEZ ADVOKATA, za razliku od vas koji ste odmah angažovali istog. I napominjem još jednu stvar, za koju se čini da se malo izgubila-meni je 2016. godine bilo 19 godina. Krajnje je zapanjujuća činjenica i ponižavanje inteligencije državljana BiH da sam ja sa 19 godina to sve uspjela.

Smatram da Bosna i Hercegovina itekako ima stručne psihologe, psihijatre i ljekare, ali čini se da nažalost porodica Memić nije istog mišljenja. Ja sam spremna da se podvrgnem bilo kakvoj vrsti vještačenja, od strane stručnjaka (ne populistički predloženih kvazistručnjaka). Jedan od primjera kvazistručnjaka je naravno Željko Karan, koji je slavan u vezi sa svojim nalazom o pokojnom Davidu Dragičeviću, a koji je bio vještak U KORIST Seferovića i njegov nalaz je Kantonalni sud u Sarajevu, prihvatio. Možda javnost ne zna, ali Karanov nalaz je bio jedan od presudnih za oslobađanje Seferovića?! Željku Karanu je porodica Memić aplaudirala u sudnici kada je završio svoje izlaganje i analizu događaja koje je samo vidio na papiru i na osnovu toga donio svoj nalaz.

Ovo obraćanje javnosti, za koje sam svjesna da će izazvati dodatne napade na mene i moju porodicu, ima samo jedan cilj: da pokuša javnosti u BiH pokazati koliko je konstatno manipulisana od strane porodice Memić i lica koja ih podržavaju, a koja pri tome ostvaruju svoje brojne ciljeve-političke, ekonomske, egocentrične", riječi su Mutap.

face.ba
0
Ja sa strane samo posmatram taj svijet..

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Reactions: 14269
Posts: 21933
Joined: 09 Dec 2016, 08:03
Status: Offline

Re: Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Post by Nice try » 15 Feb 2019, 15:33

Danas je pune tri godine.
Ne dao Bog nikome ni ovakve sudbine, ni ovakvih spoticanja, traženja, sumnje i nemira.
0

User avatar
Mala_Mu
Urednik foruma
Urednik foruma
Reactions: 20503
Posts: 48731
Joined: 09 Feb 2014, 13:14
Location: Dolina Mumijevih
Mood:
Zodiac:
Status: Offline

Re: Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Post by Mala_Mu » 15 Feb 2019, 21:21

Da, tri duge godine.. Porodici svaka cast na snazi istrajnosti..
0
Ja sa strane samo posmatram taj svijet..

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 8691
Posts: 83415
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Online

Re: Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Post by Krokodil Behko » 06 Mar 2019, 17:30

Davidovo tijelo bit će ekshumirano pa pokopano u Austriji


Image

U UTORAK, 12. ožujka, obavit će se ekshumacija posmrtnih ostataka ubijenog Davida Dragičevića, nakon čega će njegovo tijelo biti prevezeno u austrijski gradić Weiner Neustadt, prenosi Klix Slobodana Vaskovića, kontroverznog novinara koji od početka piše o ovome slučaju.

Posmrtni ostaci Davida Dragičevića bit će pokopani u petak, 15. ožujka, na austrijskom groblju "Friedhof der Stadt" u blizini Beča.

Ekshumacija se radi na zahtjev Davidove obitelji.

Točno vrijeme sprovoda bit će naknadno objavljeno.
0
online

User avatar
Mutevelija
Energetski vampir
Energetski vampir
Reactions: 8823
Posts: 57483
Joined: 28 Nov 2015, 20:04
Location: Left 28 Jul 2019, 20:26
Status: Online

Re: Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Post by Mutevelija » 12 Mar 2019, 17:04

Dobra simbolika drzave I mladi mrtvi odlaze
0
Sta blejis u potpis.
Gledaj svoja posla.

User avatar
Hannibal
Burgija
Burgija
Reactions: 16118
Posts: 41252
Joined: 03 Sep 2015, 23:23
Location: fictional character from sarajevo
Mood:
Zodiac:
Status: Online

Re: Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Post by Hannibal » 12 Mar 2019, 17:06

jooj iskopase momka :lupa
0
👉👌
mozete da me povrijedite, ali ne i da me ozlijedite

User avatar
Čupava
Pour toujours..
Pour toujours..
Reactions: 19023
Posts: 30148
Joined: 16 Feb 2016, 13:35
Location: Kad zatvorim oci, budem gdje pozelim...<3
Status: Offline

Re: Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Post by Čupava » 12 Mar 2019, 17:10

Vidjela sam snimka.... :(
0
...Neke misli je tesko uspavati...

Post Reply

Return to “BiH”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests