Referendum(i) u RS

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 20 times
Status: Offline

Re: Nakon Srebrenice, referendum i u Brčko Distriktu?

16 Aug 2016, 22:20

statebriga wrote:
Julia-Klara wrote::bih :bih :bih

(ubice me vila)
jedna od najruznijih zastava u svijetu :kafa

:obrve

Zastava BiH izabrana za jednu od najljepših na planeti :ble

http://www.avaz.ba/clanak/250511/zastav ... na-planeti

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23239 times
Been thanked: 6112 times

16 Aug 2016, 23:15

Rockefeller wrote:I još nešto: ne daj bože da jednog dana, pod ovakvim okolnostima u svijetu, BiH postane dominantno Bošnjačka odnosno muslimanska država. Toj BiH prvi ja to ne želim jer mislim da bi to po nju bilo pogubno.

Ono što bi se desilo je da bismo odbili nacionalizam Zapada (Europe) ali bismo ga zamjenili teokratijom Istoka. Možda ne prva generacija ali deseta ili dvadeseta bi. I uvukli bismo sami sebe u spiralu u kojoj nam ne bi bilo spasa, a po drugoj strani prokockali bismo sve prednosti koje BiH ima.

Zato je za BiH važno da bude gradjanska država a za Bošnjaka da nikad ne dozvoli da bude apsolutna većina u svojoj državi. Ili da se poslužim još jednim citatom: "Ne napravi zločin za koji te optužuju."

...aferim! :naklon ...ovako i ja razmisljam! :pusa :ok
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Ivan Dmitrič Gromov
Sitna buranija
Sitna buranija

17 Aug 2016, 08:22

Bogme, drug Mohr, rat u BiH nije bio agresija naprosto jer BiH niko nije napao, već su tu ratovali građani BiH različitih nacija i religija. To ti je činjenica, sve drugo su politikantske bajke koje imaju za cilj istaći kako BiH pripada jednima a ne pripada drugima ili trećima, i kako je samo jedna strana "u pravu", a nije. "Agresija na BiH" je obični politikantski pojam i nema veze sa činjenicama. Srbi ne mogu biti agresori na sopstvenu zemlju, osim u glavama onih koji Srbima osporavaju pravo da je ovo i njihova zemlja. Prosto ko pasulj. Suočavanje sa činjenicama treba krenuti od te jednostavne istine.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

17 Aug 2016, 11:00

Ovaj se zeza :rol
koga je naoružavala jna već krajem osamdesetih po hrvatskoj i bih?

Ne pljugamo ti mi ovdje te spike - ko nas bre zavadi...
Zašto su onda srbija i hrvatska potpisnice tj supotpisnici daytonskog sporazuma...
Dogovor o izlovu ribe u savi i drini :misli
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9493 times
Been thanked: 11235 times
Status: Online

17 Aug 2016, 11:17

storm wrote: Dogovor o izlovu ribe u savi i drini :misli
:valja :valja

Ma jok, ono što je poznato, Milošević je svo slobodno vrijeme u Daytonu, provodio za šankom nekog bara, a jenkiji su iz strateških razloga, za šankericu postavili neku atraktivnu curu, ali ona je sasvim slučajno bila uposlenik obavještajnih službi, pa ga pijanog nasanjkala :D

Alija je "jeo mekdonaldse", kako on to kaže :plavi

A Franjo, e to ne znam :?
Vjerovatno nije bio puno društven.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

17 Aug 2016, 11:21

Ovaj gori od noleta sestre mi
🐽

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

17 Aug 2016, 11:34

Hannibal Lecter wrote:Ovaj gori od noleta sestre mi
nećeš ni kafu dobit od mene kad se vidimo...tebi ću mlake vode poručiti od konobara stoko bez repa :ble

Pardon: konobarice!!! Šta će mo nas dvojica tamo di su konobari :cudi ;)
Last edited by Nole on 17 Aug 2016, 11:39, edited 1 time in total.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

17 Aug 2016, 11:38

storm wrote:Ovaj se zeza :rol

Zašto su onda srbija i hrvatska potpisnice tj supotpisnici daytonskog sporazuma...
Hrvati planirali delove BIH u Hrvatskoj, a Sloba planirao BIH u krnjoj Jugoslaviji ( BIH, Crna Gora, Makedonija i Srbija) još nudio Aliji da bude PRVI PREDSEDNIK ...
Lažem li nešto?

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

17 Aug 2016, 11:42

Nole wrote:
Hannibal Lecter wrote:Ovaj gori od noleta sestre mi
nećeš ni kafu dobit od mene kad se vidimo...tebi ću mlake vode poručiti od konobara stoko bez repa :ble

Pardon: konobarice!!! Šta će mo nas dvojica tamo di su konobari :cudi ;)
Hahahahqh :pusa
🐽

Ivan Dmitrič Gromov
Sitna buranija
Sitna buranija

17 Aug 2016, 13:23

E raja, vidim fino se vi zabavljate. Neka, treba se malo i nasmijati. :)
Saudijska Arabija je takođe naoružavala jednu od strana u sukobu, ljudstvom i lovom. USA takođe, lovom i oružjem i angažovanjem svojih f-16 aviona. Hrvatska takođe, i ljudstvom, i lovom, resursima, i oružjem, i konkretnim akcijama svoje regularne vojske. Srbija takođe, samo bez konkretnih akcija svoje regularne vojske. I još po neka zemlja i interesna grupa.
Naravno, od svega vi ćete reći "Srbi su izvršili agresiju", i za vas je tu priča završena. Srbi, vidim, nisu građani BiH po vašim standardima, ni tad bili niti sad jesu, za vas su Srbi agresori. Može, nema problema, svako ima pravo na svoj stav. Sreća pa postoji Republika Srpska, pa ne moram te nebuloze slušati bar na pola teritorije ove zemlje. Pardon, na 49% teritorije. Uzdravlje! :pivo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

17 Aug 2016, 14:06

Nole wrote:
storm wrote:Ovaj se zeza :rol

Hrvati planirali delove BIH u Hrvatskoj, a Sloba planirao BIH u krnjoj Jugoslaviji ( BIH, Crna Gora, Makedonija i Srbija) još nudio Aliji da bude PRVI PREDSEDNIK ...
Lažem li nešto?
Ti si pokazni primjerak teze Dobrice (koja ironija od imena) Ćosića
ali ne mislim da lazes svjesno... Samo si zadojen i krivo ti zbog tvog naroda...
i mene je sramota pojedinih primjeraka mogali ne kopam rukama i nogama da ih operem kao ti svoje...
a relativizaciju i virtualnu bi trebalo kazneno goniti.
gdje su fotografije nole?!

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2917 times

17 Aug 2016, 15:07

Jel ovaj GROMOVSKI rek`o ista novo...... :p
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 20 times

17 Aug 2016, 15:47

Ivan Dmitrič Gromov wrote:Bogme, drug Mohr, rat u BiH nije bio agresija naprosto jer BiH niko nije napao, već su tu ratovali građani BiH različitih nacija i religija. To ti je činjenica, sve drugo su politikantske bajke koje imaju za cilj istaći kako BiH pripada jednima a ne pripada drugima ili trećima, i kako je samo jedna strana "u pravu", a nije. "Agresija na BiH" je obični politikantski pojam i nema veze sa činjenicama. Srbi ne mogu biti agresori na sopstvenu zemlju, osim u glavama onih koji Srbima osporavaju pravo da je ovo i njihova zemlja. Prosto ko pasulj. Suočavanje sa činjenicama treba krenuti od te jednostavne istine.

HAG - Vrhovni savjet odbrane (VSO) SR Jugoslavije zaključio je u avgustu 1994. da oficiri koji su službovali u Vojsci Republike Srpske (VRS) i Srpske vojske Krajine (SVK) "imaju status pripadnika Vojske Jugoslavije" i da, stoga, "moraju izvrštavati stavove i odluke" VSO SRJ. To pokazuju zapisnici i stenografske bilješke sa zasjedanja VSO SRJ koji su, kao dokazi optužbe, uvedeni u spis na suđenju bivšem načelniku Generalštaba VJ Momčilu Perišiću, optuženom za pomaganje i podržavanje zločina nad nesrbima u Sarajevu, Zagrebu i Srebrenici 1993-95. "Pošto su Vojska Republike Srpske i Srpska vojska Krajine vojske srpskog naroda, one treba da prate interese cjeline srpskog naroda. Zbog toga i starješine 30. i 40. kadrovskog centra, koje imaju status pripadnika Vojske Jugoslavije, moraju izvršavati stavove i odluke Vrhovnog savjeta odbrane Savezne Republike Jugoslavije", piše u zaključcima sa sjednice VSO SRJ, održane 9. avgusta 1994, u koje je Beta imala uvid.

Prema zaključima sa 58. sjednice VSO SRJ, održane 21. novembra 1996, u tom trenutku se "iz budžeta VJ u Republici Srpskoj plaća 4.846 vojnih i civilnih lica".

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Su ... vije/89009

Prvo, užasna je besmislica tvrditi da neka zemlja nekome pripada ili ne pripada, jasno je da ona pripada svima koji u njoj žive (istinabog, u različitim katastarsko-gruntovnim jedinicama), i kao drugo, kada, gdje i ko je to tvrdio ili tvrdi? Baš naprotiv, Srbe najviše i jedi to kada im se kaže da je BiH (i) njihova domovina :123

Dakle, comrade Gromov, mani se tih bapskih naricaljki, daj nešto ozbiljno ako imaš...

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

17 Aug 2016, 15:57

..ivane cemu skrivanje intelektualnom spikom da si yugokoministicki nacionalnist sto dokazujes tezom o građanskom ratu i teznjomm bih muslimana za islamistickom drzavom ..zaboravicemo rat u hr u bih je poceo rusenjem hrvatskog sela ravna u zaledjini dubrovnik..jna se odredila i time je srusila zanji temelj yugoslavenstva...da u ravnom nisu moz spremali narusenje yuge.. :hihi sve ostalo je povjest ko je moga i kako..rat je pocela srbija u srbiji se i zavrsio ako je..

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23239 times
Been thanked: 6112 times

17 Aug 2016, 17:03

:kafa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

17 Aug 2016, 20:09

Ivan Dmitrič Gromov wrote:E raja, vidim fino se vi zabavljate. Neka, treba se malo i nasmijati. :)
Saudijska Arabija je takođe naoružavala jednu od strana u sukobu, ljudstvom i lovom. USA takođe, lovom i oružjem i angažovanjem svojih f-16 aviona. Hrvatska takođe, i ljudstvom, i lovom, resursima, i oružjem, i konkretnim akcijama svoje regularne vojske. Srbija takođe, samo bez konkretnih akcija svoje regularne vojske. I još po neka zemlja i interesna grupa.
Naravno, od svega vi ćete reći "Srbi su izvršili agresiju", i za vas je tu priča završena. Srbi, vidim, nisu građani BiH po vašim standardima, ni tad bili niti sad jesu, za vas su Srbi agresori. Može, nema problema, svako ima pravo na svoj stav. Sreća pa postoji Republika Srpska, pa ne moram te nebuloze slušati bar na pola teritorije ove zemlje. Pardon, na 49% teritorije. Uzdravlje! :pivo
:hihi

počeo je na finjaka, valjat bombe ispod stola...svi smo mi ono ovo :o
građani :place
u tri posta skida masku....fkt mi je djelovao tvrdji orah na početku :kafa

ali da ti malo odgovorim...
kada su te pomoći stizale?
malo bi mogli u vremenskom kontekstu zar ne?
Kome se dijelilo oružja JNA? (samo da te upozorim, zucneš li da nije, momentalno letiš)
Npr vrlo je bitno tko je počeo sa radnjama, koje su omogučile agresiju....kasnije odgovore na tu istu, osim toga što se brani kućni prag, ne možeš staviti u isti kontekst....ako ipak pokušaš ili si jako neinformiran ili zao....treće nema
Što ćemo sa dobrovoljcima iz srbije :hm
Moja pitanja i ne iziskuju odgovore gospon gromoviti, ja ih dobro znam...ti se malo zapitaj.

nora
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

17 Aug 2016, 22:04

Ivan Dmitrič Gromov wrote:Bogme, drug Mohr, rat u BiH nije bio agresija naprosto jer BiH niko nije napao, već su tu ratovali građani BiH različitih nacija i religija. To ti je činjenica, sve drugo su politikantske bajke koje imaju za cilj istaći kako BiH pripada jednima a ne pripada drugima ili trećima, i kako je samo jedna strana "u pravu", a nije. "Agresija na BiH" je obični politikantski pojam i nema veze sa činjenicama. Srbi ne mogu biti agresori na sopstvenu zemlju, osim u glavama onih koji Srbima osporavaju pravo da je ovo i njihova zemlja. Prosto ko pasulj. Suočavanje sa činjenicama treba krenuti od te jednostavne istine.
e Vanja :grana

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

17 Aug 2016, 22:11

nora wrote:
Cuj gradjani. :plavi

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9790 times
Been thanked: 16439 times

17 Aug 2016, 22:31

nora wrote:
Odakle li samo ispadaju ovakvi biseri :lup
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Ivan Dmitrič Gromov
Sitna buranija
Sitna buranija

19 Aug 2016, 11:31

E raja, ja sam mislio da ovdje ima neko ko je spreman razgovarati o činjenicama i realno diskutovati, kad ono čista kontaminacija. Drug Mohr, tvoje pozivanje na Haški sud u slučaju Perišić je smiješno kao dokaz agresije jer propuštaš suštinu: Haški sud rat u BiH ne zove "agresija na BiH" već "tragični sukob u BiH", a general Perišić je oslobođen u tom istom postupku na koji se pozivaš. A taj odlomak samo pokazuje da je Srbija finansijski pomagala VRS. Pa? Jel drugi nisu radili isto to? Hrvatska nije finansirala i pomagala HVO? Saudijska Arabija i USA nisu finansirale i naoružavale ABIH? Jel Srbija možda osuđena za agresiju ili genocid u BiH? Jesi li svjestan da vojska Srbije nije nikada direktno učestvovala u vojnim akcijama u BiH? To smo bili mi, Srbi građani BiH. A tu smo i danas, zar ne primjećuješ da nismo otišli u Srbiju jer i nismo iz Srbije? Dakle, argumenti su ti pretanki. Toliko pretanki da se ne mogu zvati argumentima. Bapske priče buraz.

Evo da vam ilustrujem da svi shvatite gdje griješite: Bosanci Srbi se poklali sa bosancima Bošnjacima i bosancima Hrvatima, a i bosanci Bošnjaci i bosanci Hrvati se poklali međusobno takođe. Svak sa svakim (tj. svak protiv svakog). I nakon 4 godine klanja Ameri ih sve zatvore u vojnu bazu u Dejtonu za isti sto dok se ne dogovore. I dogovoriše se. Jedni se vraćaju kući, mašu dejtonskim sporazumom i viču "Hura, odbranili smo se od agresije na BiH i BiH ostaje cjelovita!"; drugi viču "Hura, odbranili smo se u odbrambeno-otadžbinskom ratu i sad smo konstitutivni i imamo entitet RS"; treći viču "hura, odbranili smo se u domovinskom ratu i mi smo konstitutivni"! A onda vaš novi član foruma kojeg vidim baš i ne volite jer vam govori istinu u lice i sa lakoćom obara politikantsku logiku vaših argumenata, Ivan Dmitrič Gromov, kaže: "Halo, kreteni, nije to ni agresija na BiH, ni odbrambeno-otadžbinski rat, ni domovinski rat. To je građansko-vjerski bratoubilački rat gdje su se sukobili građani BiH različitih nacionalnosti i vjere, i nakon što je rat završen, svi oni i dalje su građani BiH i evo opet žive zajedno." Jel vam malo jasnije? Nije? Nisam ni mislio da će biti, jer sve ovo vi znate samo ne dopire do mozga, draži vam je nacionalizam i rat koji u vašim glavama još uvijek traje. 2o i kusur godina nakon rata vama su Srbi agresori a ne građani BiH? Toliko o vama. Toliko o vašoj viziji BiH gdje su Srbi "prihvaćeni". Alija Izetbegović nije nikakva građanska opcija, nikada nije bio. To je ultranacionalista, isto što i Karadžić. Sa moje tačke gledišta: smeće koje je bratske južnoslovenske narode uvelo u krvavi rat kako bi njihove kaste vedrile i oblačile u porobljenim kolonizovanim nacionalnim torovima koji su nastali raspadom Juge.

I još samo jedan detalj za druga Mohr-a (on je ipak najkvalitetniji sagovornik ovdje): ne jede se Srbi kad im kažeš da su iz BiH, to ti je predrasuda čista. i tog 9. januara 1992. oko kojeg je cijela ova furtutma Srbi nisu proglasili "nezavisnu Republiku Srpsku" nego "Srpsku Republiku Bosnu i Hercegovinu". Dugo mi živimo ovdje buraz da bi se jedili što smo ovdje. Još samo da vi to skontate.

Ostalima na ove silne gluposti nemam namjeru odgovarati, neki plitki forumaški trijumfalizam "mislili smo da je tvrđi orah" i ostale gluposti. Dame i gospodo, dobar dan, živite u BiH gdje su Srbi konstitutivni narod, gdje je Republika Srpska ustavotvorna činjenica. Kako ste? Kako tripovi oko toga da su Srbi agresori? Baš mi je žao što je loše... jer ja jesam Srbin, ali nikada nisam bio niti ću kada biti agresor na BiH.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”