uvijek_kontra wrote:Kako ce mi bit sheban zivot jer se brinem
o svemu i svacemu i svakome, a sebe ne gledam.
gledaj ovako : npr. zasto brinuti o necemu na sta nemas uticaj, znaci neke stvari se dese ili ce se desiti a mi smo u startu zabrinuti i dumamo itd.......jedemo se. i kad sjedes fino uzmes kafu i cigaru i razmislis pa kazes : pa sta ja sad brinem o tome kad ionako ne mogu tu nista .
to je jedan primjer kada zaista nije do nas ....sto se kaze . znaci bespotrebno gubimo vrijeme i emocije, misli a nikakve koristi nikakvog rezultata .
kreni od onoga sto ne zavisi od tebe .
pa umjesto takvih misli i okupacija okreci se sebi ......sa malim sitnicama .....pocni piti npr jutarnju kafu misleci ili cak stavise mastajuci o necem lijepom . zamisljaj lijepe stvari nebitno kakve samo da su to pozitivne misli ......
ono na sta mozes uticati ok probas ono najbolje sto mozes i to je to .
mozda ne ide odmah ali ja sam se uvjerila.........kada pijem kafu jutarnju prije posla........nema negative......uzivam u tom espresu npr. ..jutarnjem suncu ....mislim o stvarima koje mi se mozda nikad nece desiti ali su lijepe......znaci nadjem nesto .....uhvatim se za tu misao i mastam o tome ...
eto . stajznam . zivot ce nam ioako vrlo brzo proletiti........kada npr. dozivimo neke starije godine.....shvaticemo da je smo prozivili toliko toga i sta - sekirali se.....jeli se.......dumali ...............ma. samo kazes sve ce proci umrijecemo svakako i za sta da se toliko oko svega brinemo ....itd.