Meni su kao ateistu vjernici ponekad teško shvatljivi, a ovi drugi su mi skroz zagonetka...
Kako možeš vjerovati samo u ono, što ti trenutačno odgovara...

U islamu ima i muslimana koji su antivjernicimehaning wrote:Znači i u islamu ima "vjernika na pola"...![]()
Meni su kao ateistu vjernici ponekad teško shvatljivi, a ovi drugi su mi skroz zagonetka...![]()

Kako je islam postala religija s kojom se danas lako manipulise i poigrava mnogo toga ima od strane drugih pa i samih "muslimana" .Vjerujes u Allaha njemu se molis on je najveci nas gospodar tako vazi za sve muslimane ,a drugi namecu ono sto vazi za njih i tu dolazi do sudaranja ove dvije strane.mehaning wrote:Znači i u islamu ima "vjernika na pola"...![]()
Meni su kao ateistu vjernici ponekad teško shvatljivi, a ovi drugi su mi skroz zagonetka...![]()

Galieva wrote:Kako je islam postala religija s kojom se danas lako manipulise i poigrava mnogo toga ima od strane drugih pa i samih "muslimana" .Vjerujes u Allaha njemu se molis on je najveci nas gospodar tako vazi za sve muslimane ,a drugi namecu ono sto vazi za njih i tu dolazi do sudaranja ove dvije strane.mehaning wrote:Znači i u islamu ima "vjernika na pola"...![]()
Slazem se Remzudine, ali i ovaj podrinjac nije puno bolji, ipak mislim, da su ovo dvije mlade duse kojima je dosadno pa ovdje bezveze raspravljaju samo je problem sto se ne zezaju, nego su se ozbiljno zapaliliRemzudin wrote:Galieva wrote:Kako je islam postala religija s kojom se danas lako manipulise i poigrava mnogo toga ima od strane drugih pa i samih "muslimana" .Vjerujes u Allaha njemu se molis on je najveci nas gospodar tako vazi za sve muslimane ,a drugi namecu ono sto vazi za njih i tu dolazi do sudaranja ove dvije strane.mehaning wrote:Znači i u islamu ima "vjernika na pola"...![]()
Ja mislim da tebe muci jedna agonija inferioranskog komplexa i da ti nije svesno sta tu brbljas !!!
Ja sam ateista mozda cak i antiteista i o svim poznatim religijama znam i previse toga i mnogo vise od tih vjernika.... Mozes misliti cuda kada se raspravljam sa islamistom i on hoce da mi citira neki ajet ili se ne moze sjetiti pa ja citiram ili on pocne i stane na pola, a ja zavrsim isti slucaj je i sa biblijom kada mi neko kaze pa u bibliji je to receno, a ja odgovorim npr je li mislis na ono sa pocetka evandelja po marku i tu bude time outPodrinjac wrote:Dokaz jeste avatar, i te kako.khryapa wrote:Raspravljati bezveze ... Njemu je dokaz tvoj avatar, a tebi to da je on ateista .... Totalno nepovezano pišete ... I o onome što sam pročitao oboje imati jako malo znanjeo Islamu što je najzalosnijeGalieva wrote: Objasnjenje ?
Neka osoba koja je vjerski pokrivena nikad ne bi postavljala slike sisulja na profilu.
Ja nisam musliman (zapravo, nisam vjernik) tako da nisam obavezan išta znati o islamu i općenito o religijama. Vi ste ti koji bi trebali čitati s obzirom da ste muslimani, valjda.

Remzudin wrote:Galieva wrote:mehaning wrote:Znači i u islamu ima "vjernika na pola"...![]()
Meni su kao ateistu vjernici pote]
Kako je islam postala religija s kojom se danas lako manipulise i poigrava mnogo toga ima od strane drugih pa i samih "muslimana" .Vjerujes u Allaha njemu se molis on je najveci nas gospodar tako vazi za sve muslimane ,a drugi namecu ono sto vazi za njih i tu dolazi do sudaranja ove dvije strane.
Ja mislim da tebe muci jedna agonija inferioranskog komplexa i da ti nije svesno sta tu brbljas !!!
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Šta ti misliš?khryapa wrote:Ako ima boga ja nemam svoju volju ja sam ništa ... Ako nema boga ja imam svoju volju onda je sve moje ili se ubijam ili sam čovjeko-bogMohr wrote:Ne, ateisti vjeruju u čovjeka, kao što to, uostalom, čine i teisti. I njima je bio potreban bogočovjek iliti božji poslanik od krvi i mesa, da bi uopšte došli na ideju o spoznaji bogaKOMESAR wrote: p.s.
Nije mi najjasniji taj ateizam.Je li oni baš vjeruju u ništa?![]()
E sad, da li bi ti Meša, bez tih (ljudsko)historijskih događaja, (po)vjerovao u boga, dakle bez vjerovjesništva, (posredovane) objave itd.Bezbeli ćeš reći da bi, ali...
U tom slučaju se postavlja (logično) pitanje: Zašto je gospodaru bilo potrebno da im šalje objave i vjerovjesnike da bi im ukaz'o na svoje postojanje, ako, kao što ti tvrdiš, riječima se to ne može opisati niti umom shvatiti
U vezi cegaKOMESAR wrote:Šta ti misliš?khryapa wrote:Ako ima boga ja nemam svoju volju ja sam ništa ... Ako nema boga ja imam svoju volju onda je sve moje ili se ubijam ili sam čovjeko-bogMohr wrote:Ne, ateisti vjeruju u čovjeka, kao što to, uostalom, čine i teisti. I njima je bio potreban bogočovjek iliti božji poslanik od krvi i mesa, da bi uopšte došli na ideju o spoznaji bogaKOMESAR wrote: p.s.
Nije mi najjasniji taj ateizam.Je li oni baš vjeruju u ništa?![]()
E sad, da li bi ti Meša, bez tih (ljudsko)historijskih događaja, (po)vjerovao u boga, dakle bez vjerovjesništva, (posredovane) objave itd.Bezbeli ćeš reći da bi, ali...
U tom slučaju se postavlja (logično) pitanje: Zašto je gospodaru bilo potrebno da im šalje objave i vjerovjesnike da bi im ukaz'o na svoje postojanje, ako, kao što ti tvrdiš, riječima se to ne može opisati niti umom shvatiti

Galieva wrote:Remzudin wrote:Galieva wrote:mehaning wrote:Znači i u islamu ima "vjernika na pola"...![]()
Meni su kao ateistu vjernici pote]
Kako je islam postala religija s kojom se danas lako manipulise i poigrava mnogo toga ima od strane drugih pa i samih "muslimana" .Vjerujes u Allaha njemu se molis on je najveci nas gospodar tako vazi za sve muslimane ,a drugi namecu ono sto vazi za njih i tu dolazi do sudaranja ove dvije strane.
Inferiornost je kompleks niže vrijednosti u psiholoskom smislu je osjećaj da neka osoba manje vrijedi od druge osobe u ovom smislu . Ovaj osjecaj je u vecini slucajeva nesvjestan i obicno je pokretac da osoba s ovim osjecajima prekompenzira, sto za rezultat dovodi do ekstremnih ponasanja tipa veliki uspjeh ili ekstremno sizoafektivo ponasanje ili oboje za razliku od normalnih osjecaja inferiornosti koji znaju biti poticaj za stvaranje kompleks inferiornosti je napredni stadij negativnog poticaja koji se usadjuje u mentalitet i zivotni stil osobe i vuce za sobom osobu koja je pod ovim utjicajem da se povlaci iz konfliktnih situacija.
Ali vidis moguce je sve jer nedostaje mi samopouzdanja iako znam napraviti veliki uspjeh kada hocu ,a kada bi se osvrnuli na tvoje postove malo je onoga sto bi mnogi pomislili kao i na onoj temi o nekim carolijama necu da pomislim da si skrenuo a mozda i jos nije kasno nebitno ajde uzivaj.

ja gledam u vatruGalieva wrote:Drago mi je zbog tebe kopirala sam iskljucivo da ti vidis i malo razmislis ali nebitno hajde svoj put furajnastavi gledati u kasike
Ne dajem velike sanse njegovom postojanju, ako i postoji nije iz ovih danasnjih religija koje su jedna velika manipulatorska bagra, prije svih krscanstvo na celu sa crnim papom i jezuitima, ali i ostale su ista bagra samo mnogo slabije, da bi se mogle mjeriti sa crkvom i masonimaKOMESAR wrote:U vezi boga?khryapa wrote: U vezi cega
Kako se onda zemlja okreće? Sama od sebe?khryapa wrote:Ne dajem velike sanse njegovom postojanju, ako i postoji nije iz ovih danasnjih religija koje su jedna velika manipulatorska bagra, prije svih krscanstvo na celu sa crnim papom i jezuitima, ali i ostale su ista bagra samo mnogo slabije, da bi se mogle mjeriti sa crkvom i masonimaKOMESAR wrote:U vezi boga?khryapa wrote: U vezi cega
Tesko pitanje jos tezi odgovor... Mnogi ga nisu dali , pa necu ni ja ... Ako je iza toga bog on nije ovaj iz Islama, Krscanstva i Judaizma...Ali ima bezbroj teorija i sve su nedokazive kao i postojanje bogaKOMESAR wrote:Kako se onda zemlja okreće? Sama od sebe?khryapa wrote:Ne dajem velike sanse njegovom postojanju, ako i postoji nije iz ovih danasnjih religija koje su jedna velika manipulatorska bagra, prije svih krscanstvo na celu sa crnim papom i jezuitima, ali i ostale su ista bagra samo mnogo slabije, da bi se mogle mjeriti sa crkvom i masonimaKOMESAR wrote:U vezi boga?khryapa wrote: U vezi cega

Kako se ti (o)krećeš MešaKOMESAR wrote:Kako se onda zemlja okreće? Sama od sebe?khryapa wrote:Ne dajem velike sanse njegovom postojanju, ako i postoji nije iz ovih danasnjih religija koje su jedna velika manipulatorska bagra, prije svih krscanstvo na celu sa crnim papom i jezuitima, ali i ostale su ista bagra samo mnogo slabije, da bi se mogle mjeriti sa crkvom i masonimaKOMESAR wrote:U vezi boga?khryapa wrote: U vezi cega
hahaahhahahahaahhahMohr wrote:Kako se ti (o)krećeš MešaKOMESAR wrote:Kako se onda zemlja okreće? Sama od sebe?khryapa wrote:Ne dajem velike sanse njegovom postojanju, ako i postoji nije iz ovih danasnjih religija koje su jedna velika manipulatorska bagra, prije svih krscanstvo na celu sa crnim papom i jezuitima, ali i ostale su ista bagra samo mnogo slabije, da bi se mogle mjeriti sa crkvom i masonimaKOMESAR wrote: U vezi boga?
Nekako se je morala zavrtiti?khryapa wrote: Tesko pitanje jos tezi odgovor... Mnogi ga nisu dali , pa necu ni ja ... Ako je iza toga bog on nije ovaj iz Islama, Krscanstva i Judaizma...Ali ima bezbroj teorija i sve su nedokazive kao i postojanje boga
Nema dugo odkako je cijeli kler tvrdio da miruje...KOMESAR wrote:Nekako se je morala zavrtiti?khryapa wrote: Tesko pitanje jos tezi odgovor... Mnogi ga nisu dali , pa necu ni ja ... Ako je iza toga bog on nije ovaj iz Islama, Krscanstva i Judaizma...Ali ima bezbroj teorija i sve su nedokazive kao i postojanje boga
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests