Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Nole »

Julia-Klara wrote:Pitaj SVOJU Vladu ne mene, i ljude koji su ubijali civile.
Tu su , oko tebe
Ma što nisu u Hagu bre???
Ko ih štiti? Ko ima tolika muda????
Danci
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 966 times
Been thanked: 1187 times

Post by Danci »

Ima li pravde na ovom svijetu...
Kada vidim skakavca u sobi,više skačem ja ,nego on
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Danci wrote:Ima li pravde na ovom svijetu...
Nema, svi znamo...al niMilošević ni svi posle njega nisu bili moćni toliko da ih zaštite od ratnog zločina...jedino ratni zločin nikada ne zastareva pa pitam ko ih štiti...ja ne umem dati odgovor...u Srebrenici i okolini od 92. do 95. je pobijeno previše ljudi...i Naser Orić je pušten iz Haga a postoje dokazi..i imaju snimci gde srpski vojnici streljaju ljude...ko ih štiti???
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Nole wrote:
Tu su , oko tebe
Vi glupani koji glasate za njih i njihove pulene...
kakva muda..sve na finjaka
(da znam da ti ne glasujes i imaš 17 dana na ratištu u slavoniji btw koji si kurec tražio tamo)

I tak to :kafa
onda se cudite ko pura dreku, tko ih čuva :lup
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

storm wrote:
Nole wrote:
Tu su , oko tebe
Vi glupani koji glasate za njih i njihove pulene...
kakva muda..sve na finjaka
(da znam da ti ne glasujes i imaš 17 dana na ratištu u slavoniji btw koji si kurec tražio tamo)

I tak to :kafa
onda se cudite ko pura dreku, tko ih čuva :lup
Pogledaj dokumentarac koji sam ja ovde danas postavio na ovoj temi... Onda možemo nastaviti polemikom al bez pretnji..ono ja sam moderator...ako želiš polemiku realnu ja sam za...gadim se onih što sam gledao u studiju koji su streljali mlade momke...al ima još neko ko treba nekoga da se gadi...e da Bošnjak i Norvežanin snimili film dokumentarac o Srebrenici...
Storme od kraja osamdesetih iste face u politici...sve go lopov...ne glasam ..i boli me baš šta ti misliš...
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Šta cvilis opet... Tko je spomenuo moderaturu?

Nego gdje su fotografije sa stadiona?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Post by Krokodil Behko »

Nole wrote: Pogledaj dokumentarac koji sam ja ovde danas postavio na ovoj temi... Onda možemo nastaviti polemikom al bez pretnji..ono ja sam moderator...ako želiš polemiku realnu ja sam za...gadim se onih što sam gledao u studiju koji su streljali mlade momke...al ima još neko ko treba nekoga da se gadi...e da Bošnjak i Norvežanin snimili film dokumentarac o Srebrenici...
Storme od kraja osamdesetih iste face u politici...sve go lopov...ne glasam ..i boli me baš šta ti misliš...

Evo, ja spominjem moderaturu.
Sačekaj dok pristavim ručak i unormali se, nemam sad vremena.
Danci
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 966 times
Been thanked: 1187 times

Post by Danci »

Nole wrote:
Danci wrote:Ima li pravde na ovom svijetu...
Nema, svi znamo...al niMilošević ni svi posle njega nisu bili moćni toliko da ih zaštite od ratnog zločina...jedino ratni zločin nikada ne zastareva pa pitam ko ih štiti...ja ne umem dati odgovor...u Srebrenici i okolini od 92. do 95. je pobijeno previše ljudi...i Naser Orić je pušten iz Haga a postoje dokazi..i imaju snimci gde srpski vojnici streljaju ljude...ko ih štiti???
Ja sve mislim da se negdje krije istina ..samo di...
Storm, ne kvari sebi dan ccc
Kada vidim skakavca u sobi,više skačem ja ,nego on
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

Krokodil Behko wrote:
Nole wrote: Pogledaj dokumentarac koji sam ja ovde danas postavio na ovoj temi... Onda možemo nastaviti polemikom al bez pretnji..ono ja sam moderator...ako želiš polemiku realnu ja sam za...gadim se onih što sam gledao u studiju koji su streljali mlade momke...al ima još neko ko treba nekoga da se gadi...e da Bošnjak i Norvežanin snimili film dokumentarac o Srebrenici...

iznenadio me ovaj film što ima link na temi...učesnici dokumentarca su i ljudi van Balkana, koji su bili tamo svedoci...pogledaj , razmisli...meni više ništa nije jasno...ko je koga i koliko u Bosni.... :cudi
Moj zaključak...u Srebrenici je klao svako svakoga i pljačkao čim je bio jači....Jadni ljudi odande...drugi komentar nemam...
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..poznto srlsko izjednacimo krivce...i ne samo srpsko nego i ovi yugonostalgicara..ne treba hag ne triba ovo ono zna se da je bio genocid u srebrenici i svako umanjivanje toga je jos jedan zloci...ko da ja ravdam jasenovac..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Nole wrote:
Krokodil Behko wrote:

iznenadio me ovaj film što ima link na temi...učesnici dokumentarca su i ljudi van Balkana, koji su bili tamo svedoci...pogledaj , razmisli...meni više ništa nije jasno...ko je koga i koliko u Bosni.... :cudi
Moj zaključak...u Srebrenici je klao svako svakoga i pljačkao čim je bio jači....Jadni ljudi odande...drugi komentar nemam...
Nemam šta gledati, poznato mi je od prije 5 godina.
Čak smo imali i temu o tome, otvorio je Mrki (ko bi drugi), a zanimljivo, trajno je banovan, upravo zbog takvih i sličnih teorija, po kojima su Srebreničani ubijali i zakopavali sami sebe.

Nije mi bilo mrsko da provjerim šta si pisao, na temi o Jasenovcu. I tu si "kao slučajno" pominjao cifru od 500.000 žrtava i isticao monstruoznost tog zločina. Zapravo, on jeste monstruozno-monstruozan i to znamo svi.

E sad, kvaka je u tome, da je neki Hrvat na proljeće lansirao dokumentarac koji se tebi nije dopao i rekao si da je to revizionizam i sl, a ovaj ti je dokumentarac, kako vidim, odličan i vrijedi ga pogledati.

De, pojasni mi ove svoje vlastite proturječnosti?

Uopšte mi je neshvatljiva glupost hrvatskih političara, jer ih srpske kolege karaju kako žele, oko Jasenovca.

Trebali bi reći, sve što Srbi kažu za Jasenovac, isto to trebaju reći i za Srebrenicu. Sve što mi Hrvati činimo u vezi Jasenovca i istine oko njega, trebaju i srpski političari činiti oko Srebrenice. Tačka!
Uvjeren sam da bi nam odmah svima bilo bolje, pošto je činjenica da u HR niko ne negira Jasenovac i svu tu monstruoznost, niti gurka pod tepih, a antifa je dosta jaka.
Prisjetimo se kako je neslavno prošao taj dokumentarac u samoj HR?

E sad, hajmo o Srebrenici, iz tog ugla.

I nemoj više da donosiš glupe članke i klipove o Srebrenici.
Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole »

dr laganini wrote:..poznto srlsko izjednacimo krivce...i ne samo srpsko nego i ovi yugonostalgicara..ne treba hag ne triba ovo ono zna se da je bio genocid u srebrenici i svako umanjivanje toga je jos jedan zloci...ko da ja ravdam jasenovac..
Ajmo od početka...02.i 03. 05. 1992. koliko je vojnika JNA pobijeno u Sarajevu??? Da li je na Skenderiji ubijeno i paljeno el tramvajskim žicama , mislim 12. momaka vojnika JNA koji su "krivi" jedino što su bili tamo na osluženju vojnog roka??? Da li je te momke rodila neka majka? Mnogi od njih još ni sex nisu imali!!! Njihova krivica je jedino ta što ih je neko iz kasarne poslao u dom JNA!!! I??? Jel neko odgovarao za taj zločin??? Nije burazeru!!! Dobrovoljačka: Da li je Alija tražio 1300 pušaka M48 od JNA i svo naoružanje iz jedne kasarne u SA(ne mgu se setiti sad imena, sutra ti i kažem koje) Da li je dobio i 1300 M48 ( puška je i dan danas nojbolji lovački karabin, 3000m domet sa optikom koja je postojala u Sarajevu na 1000m smrtonosna, a ne razbacuje municiju) i sve naoružanje iz te kasarne??? Jeste!!! Zašto je presečena kolona u kojoj je i Alija bio i pobijeno 6 momaka , a 207 zarobljeno i mučeno???
Da nije neko drugi očekivao da Kukanjac ( kukala mu majka nesposobna) popizdi i ubije Aliju a on preuzme vlast???
General Mekenzi je zapisao da mu je to NAJGORI DAN U ŽIVOTU...
Proveri podatke i onda se javi...
Ako želiš ujutru imaš lične podatke o svih 45 pobijenih, bez razloga, momaka drugog i trećeg maja u Sarajevu!
Lako je optuživati druge...osudimo zločince, ratne profitere iz naših redova!!! Ne volim ni Arkana ni Šešelja!!! Da ste pobili njihove, a ne momke JNA koji nisu svojom voljom bili u Satrajevu, ne bih vam ni reči rekao...ovako...i vi ste zloćinci....sory istina boli!!!
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 346 times

Post by Mirelam »

Pa eto bio si na terenu i sam govoriš da su Cetnici bili pored tebe, pa sto ih ne pobi sve redom j.... te hrabra i pravedna.
A a o toj maladjariji prestani da seres.U punoj ratnoj opremi krenuli kod Lutve na tucanu kafu, ali u quvcu. Tenkovi sprzeni 200 m od Predjednistva dok je Fikret cekao u prikrajku da preuzme Predsjednistvo.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24731 times
Been thanked: 6459 times

Post by Veca »

KOMESAR wrote:Anonimnom dojavom jednog stanovnika Bajne Bašte u Srbiji otkrivena je najveća masovna grobnica Bošnjaka na Balkanu. Prema procjeni i riječima svjedoka u ovoj grobnici se nalaze tijela oko 2000 žrtava sa područja Podrinja koje su prevožene u Srbiju i tamo ubijane.

Mjesto osiguravaju srbijanske policijske snage, a otkop će vršiti Centar za nestale osobe BiH.

Prema riječima svjedoka iz Srbije (Milana .M) u strijeljanju Bošnjaka u Bajnoj Bašti učestvovali su i dobrovoljci iz Valjevskog i Užičkog korpus

...ovo tek sad saznah! :sok ...hvala Milanu od srca sto je otkrio-svjedocio o ovome! :(
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Veca wrote:
KOMESAR wrote:Anonimnom dojavom jednog stanovnika Bajne Bašte u Srbiji otkrivena je najveća masovna grobnica Bošnjaka na Balkanu. Prema procjeni i riječima svjedoka u ovoj grobnici se nalaze tijela oko 2000 žrtava sa područja Podrinja koje su prevožene u Srbiju i tamo ubijane.

Mjesto osiguravaju srbijanske policijske snage, a otkop će vršiti Centar za nestale osobe BiH.

Prema riječima svjedoka iz Srbije (Milana .M) u strijeljanju Bošnjaka u Bajnoj Bašti učestvovali su i dobrovoljci iz Valjevskog i Užičkog korpus

...ovo tek sad saznah! :sok ...hvala Milanu od srca sto je otkrio-svjedocio o ovome! :(
Neistinite informacije ne pomažu mnogo, a Komesar ih počesto donese.
Istina je najbolja, pa kakva god.

Ovako se završilo, s tom informacijom.
Portal bhmagazin neki dan je objavio, a jučer demantovao informaciju o postojanju masovne grobnice u Bajinoj Bašti, koju je, medju ostalima, prenio i naš portal.Prenosimo demant bh magazina u izvinjenje čitaocima zbog pogrešno objavljene informamcije.

“U razgovoru sa Lejlom Čengić-portparolom Instituta za nestale osobe BiH dobili smo informaciju da oni ne posjeduju nikakve podatke o postojanju masovne grobnice na području Bajne Bašte u Srbiji te da je ta informacija vjerovatno lažna.
Osoba koja je dostavila tu informaciju u našu redakciju je izbrisala svoj Facebook profil pa se time informacija može smatrati lažnom jer je dostavljena da bi se podigle nacionalne teznije...
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24731 times
Been thanked: 6459 times

Post by Veca »

:ccc ...obrisi Behko postove,ako je laz!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Post by Julia-Klara »

N emogu vjerovati da se novinari uzdaju u informacije koje posalje neko sa Facebooka :sok
Pa ne moze gore :grana
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

PRVA MINISTRICA ŠKOTSKE U POTOČARIMA: Nicola Sturgeon u posjetu BiH došla na poziv Majki Srebrenice

Image
Prva ministrica Škotske Nicola Sturgeon posjetila je danas Memorijalni centar u Potočarima, gdje se susrela s majkama Srebrenice i, zajedno sa njima i britanskim ambasadorom u Bosni i Hercegovini Edwardom Fergusonom, u Memorijalnom centru položila vijenac i odala počast žrtvama genocida u Srebrenici.
Image
Sturgeon je naglasila da je privilegija posjetiti Srebrenicu i iz prve ruke saznati kako su se preživjeli i ožalošćeni članovi porodica žrtava genocida izborili da očuvaju uspomene na svoje voljene.

Podsjetila je da je više od 8.000 muškaraca i dječaka izgubilo živote, te smatra jako bitnim da se ono što se desilo u Srebrenici, u jednom od najmračnijih poglavlja u Evropi, nikada ne zaboravi.

- Škotska ima snažne veze sa BiH i željela sam da tokom ove posjete odam počast žrtvama genocida u ime stanovnika Škotske, ali i da naučim na koji način možemo iskoristiti sjećanje na ono što se desilo u Srebrenici kako bi se suprotstavili netoleranciji i mržnji bilo gdje na svijetu.
U svijetu u kome su, na žalost, sukobi još uvijek jako prisutni, nikada ne smijemo zaboraviti na lekcije iz prošlosti dok pokušavamo graditi mirniju i tolerantniju budućnost - kazala je ona.

Na poziv Majki Srebrenice, prva ministrica Škotske posjetila je BiH ovog vikenda kako bi saznala više o posljedicama genocida u Srebrenici.

Prošle godine, prva ministrica je prisustvovala pomenu koji je britanska humanitarna organizacija "Remembering Srebrenica" organizovala u Edinburgu kako bi obilježila 20. godišnjicu genocida.

Nakon razgovora sa Majkama Srebrenice, prihvatila je njihov poziv da, uime škotskog odbora organizacije "Remembering Srebrenica", posjeti Bosnu i Hercegovinu.

U njenoj pratnji je velečasna Lorna Hood, bivša moderatorica Škotske crkve, te predsjedavajući i osnivač humanitarne organizacije "Remembering Srebrenica" Waqar Azmi, saopćeno je iz Britanske ambasade u BiH.

(SB)
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Prva ministrica bezočno laže: Teško da Škotska i BiH imaju ikakve, a kamoli snažne veze :o

A šta je pak moderatorica crkve :roll
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Da li je dobio i 1300 M48 ( puška je i dan danas nojbolji lovački karabin
uvijek se oduševim tim i sličnim glupostima :hihi

pazi netko je njemu rekao 1979 godine da je to najbolji lovački karabin na svijetu (mada ni tad nije bio al ok :oo )
frajer tvrdi bez srama i 2016 godine istu laž i zaginuo bi za nju :lud

Nebina je puška u biti....samo ukazujem na obrazac i razmjere destrukcije stanja duha ...
Post Reply

Return to “Politika u BiH”