Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3921 times
Been thanked: 2952 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by Pasaga » 31 Jul 2016, 22:29

KOMESAR wrote:Ovo je nečuveno!
Bakir se javno hvali kako je preko jarana dogovorio ovaj kafanski susret koji će našea građane zadužiti za novu milijardu ,a državu još više razoriti.
Necuvenije je to sto ce se on predstavljat kao mirakel....
Dok tamo,u smuskoj ce The Krkan pricat isto,samo u svoju korist.
U medjuvremenu Drzave sve manje.
Ko ce odobravat Bakirovu spiku,jel presao crvenu liniju?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4403 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek » 01 Aug 2016, 12:24

Eno i Cova popizdio :D
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Yoker
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yoker » 01 Aug 2016, 14:23

Pasaga wrote:
KOMESAR wrote:Ovo je nečuveno!
Bakir se javno hvali kako je preko jarana dogovorio ovaj kafanski susret koji će našea građane zadužiti za novu milijardu ,a državu još više razoriti.
Necuvenije je to sto ce se on predstavljat kao mirakel....
Dok tamo,u smuskoj ce The Krkan pricat isto,samo u svoju korist.
U medjuvremenu Drzave sve manje.
Ko ce odobravat Bakirovu spiku,jel presao crvenu liniju?
Bit će da je sastanak upriličen samo zbog kredita MMF-a. To prolazi.
A za ostalo slijedi blokada HDZ-a. Već viđeno na ovim prostorima.
Uvijek na kraju najdeblji kraj izvuku Bošnjaci zahvaljujući podaničkoj i
minderaškoj politici njihovih političkih predstavnika.
"Kakve su ti misli, takav ti je život"

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9864 times
Been thanked: 11657 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 01 Aug 2016, 18:27

Moguća su dva scenarija

Prvi:
Dogovorili se dva kuma (Dodik i Čović), da se ide na to da se potpiše taj kredit, pa onda fino na ručak i ispričati bajku o tom mehanizmu koordinacije, a Čović će to naknadno blokirati.

Drugi i vjerovatniji:
Prije desetak dana, HDZ je preglasan oko prijedloga Zakona o igrama na sreću, pa sad larmaju s ciljem političke trgovine. Ako SDA odustane od tog zakona, ovo prolazi ko kroz kajmak.

Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 872 times

Post by Sheval » 01 Aug 2016, 18:36

Ne izlazim na izbore...nisam nikad...i daleko su moja uvjerenja od onih koje propagira SDA ali gledao sam kampanju...volim taj cirkus....i moram priznati da je Bake najvise ispunio od onog sto je obecao.Cudno ali istinito.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 346 times

Post by Mirelam » 01 Aug 2016, 21:04

Sta rijeti. Turska ima jednog diktatora, a mi izgleda tri. :ooo
Rastakanje drzave, ako se to drzavom moze zvati, vec 25 godina. Dogovor u kafani i potpisivanje masnim prstima od janjetine, a onda treci jaran se uvrijedio jer njega na dernek ne zovnuse. :(
Ali kazu , svaki narod ima onakvu vlast , kakvu zasluzuje. :cudi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9864 times
Been thanked: 11657 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 01 Aug 2016, 21:17

Šuti, dobro su.
Jučer je bila i korida, pa dobro da dogovor nije pao u Čevljanovićima :rol

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 01 Aug 2016, 21:19

Krokodil Behko wrote:Šuti, dobro su.
Jučer je bila i korida, pa dobro da dogovor nije pao u Čevljanovićima :rol
...falio mu je jaran tamo...
..mikrofon ceko.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 01 Aug 2016, 21:37

Bravo Bakire. Nek si Dodu dokazao ko je gazda u ovoj državi.

U JEDINTVU JE SNAGA !!!!!!!

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 346 times

Post by Mirelam » 02 Aug 2016, 20:02

Volio bih da imam restoran pa da mi dodje ovaj trojac i sjedne, pa da im pridjem stolu i pripupitam "Sta cete Vi?", pa da mi pocnu nabrajat' , de begovu, narezi malo suhovine i vlasickog, livanjskog, meni krusku, ja cu himber, daj lozu,pite vake, nake, ...
"Ma ne pitam vas to, nego sta cete vi ovdje, jebli sve svoje, haj razgulite da vam policiju ne bi zvao"
Ono sto kazu, dotaknes dno i kontas nema dalje, a sutradan vidis da moze i dublje. :bua

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac » 02 Aug 2016, 20:05

Sultan naš.
Zaslužio je moj glas na sljedećem glasanju.

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr » 07 Aug 2016, 20:34

KAFANE SU NAŠI UNIVERZITETI: Pet stvari koje smo od Bakira naučili u kafani

Piše: Andrej Nikolaidis

Jedna od najcitiranijih, ujedno i najjezivijih „dubokih misli“ iz vremena Jugoslavije glasila je: „Kafane su naši univerziteti“.

Zato što to jeste bilo tako, završili smo – onako.

U današnjoj Bosni i Hercegovini kafane nisu samo univerziteti, nego su još i skupštine, vlade i predsjedništva.

Tako je član kolektivnog predsjeništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, ovih dana napravio omanju kafansku državničku turneju. Sa polovičnim uspjehom. U motelu pored Sarajeva sa Miloradom Dodikom je dogovorio da odblokira evropski put BiH, dok u kafani kod Fikreta Pljevljaka u Orahovici sa Draganom Čovićem nije uspio dogovoriti ništa. Jer ovaj u kafanu nije ni došao.

Da bi Bosna i Hercegovina friško odblokiranim putem zaista stigla u EU, svako treba dati svoj doprinos u ispunjavanju takozvanih „evropskih obaveza“. Svi, pa i mi novinari. Stoga „Žurnal“, u želji da dostigne najviše standarde evropskog novinarstva, analizu o uticaju kafane na bosanskohercegovačku politiku donosi u formatu koji je do savršenstva doveo ugledni britanski magazin NME.

Ta sada već elektronska novina, naime, svakodnevno donosi tekstove o „Pet stvari koje smo naučili iz novog selfija Kim Kardašijan Vest“ , „Deset stvari koje vjerovatno ne znate o Pokemon Go“ i „Petnaest stvari o kojima se najviše priča nakon premijere novog Bijonsinog spota“.

Moram priznati da sam isprva smatrao da su ti tekstovi idiotski. Mislio sam da je to dio sveopšte retardacije ljudske vrste: koja se, doduše, nikada nije visoko digla, ali uvijek može niže pasti. Držao sam, još, kako su naše prigradske kafane, po svojim intelektualnim dometima i korpusu znanja, u odnosu na NME i svijet o kojem ta novina piše – i Oksford, i Kembriž i Prinston i Jejl, ujedno. Ali standard je standard, naročito kad je evropski – možeš ga ne odobravati, ali ga moraš prihvatiti.

Dakle, kojih smo pet stvari o Bosni i Hercegovini naučili nakon Bakirove posjete Orahovici?

Jedan. Fikret Pljevljak, vlasnik kafane u kojoj se Izetbegović i Čović nisu sastali, pravi dobar burek. Način na koji je Bakir Izetbegović to saopštio novinarima ne ostavlja mjesta sumnji. Ali čak ni dobar burek ne može ujediniti bosanskohercegovačke političare. Situacija, dakle, nije ozbiljna, ali je bezizlazna.

Dva. Bakir Izetbegović je štedljiv i dobronamjeran čovjek – voli da da i ne voli da se baci. Kako to znamo? Zato što je novinare pozvao da uđu kod Fikreta i pojedu ono što se spremilo za Čovića i njegove.

Učinio je to iako su mu novinari postavljali provokativna pitanja, na primjer – zašto se sastaju u kafanama, a ne u institucijama sistema. Našto je Bakir odgovorio:

„A što da ne? Svejedno je gdje ćemo se dogovoriti“.

Baš tako. Kao što je svejedno i gdje se neće dogovoriti, što je češći slučaj. Ovdje ne treba biti licemjer. Treba poći od sebe. Gdje biste se vi radije ne-dogovorili: u nekakvoj bezličnoj kancelariji ili kod Kibeta? Gdje biste vi više voljeli da vam propadnu pregovori o izmjeni Ustava: u skupštini ili u bašči kod Ene, na Sedreniku? Da li biste, nakon što druga strana demonstrativno napusti pregovore, radije ostali sami sa šest čaša kisele na stolu, ili bi vam pregovarački neuspjeh lakše pao ako biste utjehu potražili u napuštenoj jagnjetini i ostavljenom roštilju?

Tri. Moguće da postoji dobar razlog zašto Čović nije došao. Na osnovu čega to tvrdimo? Na osnovu Fikretovog menija. Prisjetimo se, Bakir je novinare pozvao na „burek i ribu“. To otvara niz pitanja. Jesu li uz burek servirali jogurt? Šta su služili uz ribu? Blatinu? A jel bila hladna ko zmija? Ako burek nije bio od pastrmke, ili od galeba, poslužiti ribu nakon njega uvreda je za dobar ukus. Možda je Čović mislio doći, a onda u protokolu vidio da će nakon bureka poslužiti ribu? Možda ga je tu pukla paranoja? Koga i ne bi? Koja bi budala povjerovala u dobre namjere onoga ko ti nakon bureka i jogurta iznese ribu i crno vino?

Četiri. Bakir Izetbegović dvije godine nije bio na godišnjem i ponekad voli da ode u restoran. Šta više voli, burek ili ribu? E, to ne znamo, zato što se od onolikih okupljenih novinara niko nije sjetio da pita. Iako su pitali svašta: i o prekompoziciji vlasti, i o odnosima Banjaluke i Sarajeva... sve, samo ne ono što je bitno.

Pet. Dragan je, bez obzira na možebitne rezerve prema mesno-ribljem meniju, trebao doći u Orahovicu, kod Fikreta. Zašto? Zato što bi to bilo dobro za njegov narod. Kako mi to znamo? Bakir Izetbegović je rekao kako to što Čović nije došao nije dobro ni za bošnjački, ni za hrvatski narod. Logiciramo: ako nije dobro što nije došao, bilo bi dobro da je došao. Je li to logički zaista tako? To zavisi od logičke škole, odnosno od univerziteta, odnosno od kafane. Koja je logička škola na snazi kod Fikreta Pljevljaka, u Orahovici? To ne znamo. Ali znamo, ponovimo, da je dobar burek.

Pametnome dosta.

http://www.youtube.com/watch?v=XXQVaId4AAQ

P.S.
Riječ je, dakle, o Fikretu Prevljaku, nekakvom (bivšem) generalu :o Armije BiH

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA » 09 Aug 2016, 04:32

:D. burek efendija --a fADIL :ha

Image
Blic pitanja

Koje je marke bio Vaš prvi automobil?

- Stojadin, naravno.

Omiljeni bend/pjevač/pjevačica?

- “Azra”, “Dugme”, “Mostar Sevdah Reunion”, Stivi Vonder (Stevie Wonder), Sting, BB King, Santana.

Pjesma koja Vam popravlja raspoloženje?

- “Što je danas lijep i sunčan dan” od Nene Belana.

Omiljeni autor?

- Meša Selimović, Sidran, Dostojevski, Ibrišimović.

S kojom željom liježete, a s kojom se budite?

- Sa željom da Bosna i Hercegovina i njen narod dočekaju istinski mir i prosperitet.

Utječu li snovi na Vaše raspoloženje?

- Ne, mada je bilo istinitih snova.

Lov ili ribolov?

- Nijedno, ne volim prekidati živote.

U koju izreku vjerujete?

- Ima ih više, ali prvo načelo morala je u svakom slučaju: “Ne čini drugima ono što ne želiš da tebi drugi čine.”
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/249240/ni-rij ... Th4rD.dpuf

Bloomberg: Bosna druga “najjadnija država” na svijetu.
Indeks jada“ (Misery Index) računa se tako što se uzmu u obzir inflacija, odnosno rast cijena, i stopa nezaposlenosti. Bosna je dobila skor od 48,97 posto, što je drugi najgori rezultat na svijetu.

Istraživanje Bloomeberga obuhvatilo je 74 svjetske ekonomije.

:pusi
Image

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe » 09 Aug 2016, 07:51

Nema druge, ovog Bakira se treba pod hitno riješiti da se sredi situacija u BiH. :zubi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 09 Aug 2016, 10:26

Chloe wrote:Nema druge, ovog Bakira se treba pod hitno riješiti da se sredi situacija u BiH. :zubi
Kako,kad vozovi ne saobraćaju oko Bos.Šamca.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 20 Aug 2016, 21:29

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=28040

...ovo je najbolje razvalit.....
...Bosna bi prodisala....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac » 20 Aug 2016, 21:38

Bakir, naš sultan, da te Allah proživi još dugo dugo. Samo đikanima i izdajicama ne odgovaraš. Polako, odgovarat ćeš.

U JEDINSTVU JE SNAGA !!

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24564 times
Been thanked: 6392 times

Post by Veca » 20 Aug 2016, 21:41

Pasaga wrote:http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=28040

...ovo je najbolje razvalit.....
...Bosna bi prodisala....

...dijasporcicu,nemoj tako,znas da neamo pravo glasa! ...suti i :pusi
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 21 Aug 2016, 21:50

...nemojte mu zamjerit...
ovo je radi finoce.....
...Nemogu da cekam....kad ce taj referendum.... :jutarnja

http://depo.ba/clanak/151150/bakir-izet ... n-je-jedan
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 21 Aug 2016, 23:07

Nešto razmišljam i mislim da bi se to trebalo uraditi: SDA bi trebala ujediniti sve bošnjačke stranke u jednu stranku (pod bošnjačke ubrajam i probosanske poput SDP-a ili komšićeve stranke, termin bošnjačke sam upotrijebio jer mi je najlakše napraviti razliku medju njima i recimo stranke Ivanića).

Ujediniti ih na platformi koja im je zajednička - cjelovita i očuvana BiH, sve ostalo mora fluktirati: kada npr narod ili opština na izborima žele ljevlje opcije moraju postojati mehanizmi unutar stranke koji će odraziti volju gradjana.

U suštini pozivam na jednopartijski sistem unutar jednog naroda.

Postoje razlozi zašto ovo mislim: prvo ja sam skeptičan po pitanju demokratije ukoliko se ne radi o naciji sa visokom stopom educiranog stanovništva. U svakom drugom slučaju sam (više) pobornik ograničene demokratije po uzoru na grčke gradove-države.

Druga stvar je da bi to osulo političku poziciju "Srba" u BiH jer bi nastali vakum na bošnjačkoj političkoj sceni oni morali zapuniti i time bismo srpske lijeve stranke pretvorili u bosanske lijeve stranke i posljedično mnoge srpske nacio-socijaliste u bosanske nacio-socijaliste jer bismo ih približili bošnjačkim nacio-socijalistima.

*ovo nacio stavljam isključivo da stavim naglas na to da se oni koliko bore za ideje socijalizma toliko i za ideje nacionalizma.

I treća stvar jednostranačje bi dalo političku stabilnost FBiH iz koje bi se mogao graditi ekonomski razvoj.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Post Reply

Return to “Politika u BiH”