Lavlje_srce wrote:Mohr wrote:'nači kad nekog voliš ili makar ne mrziš, a brojčano si i MTS-ovski neuporedivo jači, i pritom još imaš i prešutnu saglasnost "svijeta", onda ga malo pa sve više i više, dok baš dibidus ne prećeraš, ubijaš iz ljubavi

Trolaj kod svoje kuce, ne ubacuj se u konverzaiju drugih.
Nije pristojno. Ako je neophodna definicija pristojnosti, samo se javi.
Nacionalna 'ljubav' i nacionalna 'mrznja' su ublehe. Postoji samo jedna istina: da rat odgovara osobama sa antisocijalnim crtama licnosti jer ce oni zbog nedostatka savjesti uciniti i najstrasnije zlocine i u ratu postaju neophodni. Nije Andric slucajno izjavio da: Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati To vrijeme koincidira sa zveckanjem oruzja. Ali niti su Srbi zli po defaultu, niti su Bosanci, Turci (ubaci po zelji) nevinasca po defaultu. Jaci tlaci, to je jedina prava istina. A onaj ko nije jak - pa sta mu je ostalo nego da se plasi s koje strane ce ga neko cusnuti. Tako se i Bosanci (ne znam kom nacionalnom korpusu ti pripadas, no i ne zanima me, dovoljno mi je vidjeti tvoj trolerski nacin obracanja) trebaju pozabaviti samima sobom, nikako Srbima, Turcima ili nekim trecim.
Kao prvo, ovo, kako mi se čini, nije nikakva privatna konverzacija (u konkretnom slučaju između tebe i druga Meše), nego je forum (ako pak ne znaš šta je forum, nije problem, možemo objasniti

) pa taj pokušaj samodopadljivog dociranja mo'š okačit mačku o rep

Stoga mi
definicija pristojnosti od takve neznalice nije potrebna
Ovo ostalo trućanje (napose citiranje Andrića, o kom, nesumnjivo, i duže i više znam nego ti, moguće više i od bilo kog forumaša). Ja nisam spomenuo konkretno ni Srbe, ni Turke, ni Bosance, nego sam se osvrnuo na tvoj veleumnu konstataciju, koja poentira onim da
jači tlači, to je sve

A valjda onaj koji tlači (tako proizlazi iz Vaše postavke mademoiselle) to ne radi iz mržnje ili neke druge niske pobude, nego eto, iz tako nekog ćeifa ili blagonaklonosti. I to stoji. Jači je, pa je normalno i da tlači, tako kažete Vi, gospodična, čijih smo se krokodilskih suza nad svima potlačenima ovoga svijeta, a napose nad ženama od strane muško-šovinističkih svinja

u potocima nagledali...
I bilo bi dobro da počneš malo razgovarati s ljudima, umjesto što histerično vrištiš na svakoga ko ti se (oponirajući, ne slažući se s tobom i protusloveći ti, opovrgavajući tvoje mišljenje) obrati.