Samo da pitam

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 20 times
Status: Offline

Re: Samo da pitam

Post by Mohr »

Lavlje_srce wrote:
KOMESAR wrote: Srbi nas napadaju zato što nas mrze, pa hoće da nam sjeme zatru (sjeti se samo porušenih džamija u prošlom napadu),a turci nas handre zato što smo naivni i što imamo Bakira.
Ni jedni nii drugi nemaju razloga da se bave nama. I jedni i drugi imaju bitnijih problema, a to sto su radili ne govori toliko o mrznji koliko o tome da su bili brojcano i naorazanjem neuporedivo jaci, a svijet bas i nije imao narocitih primjedbi (dok nisu bas preCerali je li).
'nači kad nekog voliš ili makar ne mrziš, a brojčano si i MTS-ovski neuporedivo jači, i pritom još imaš i prešutnu saglasnost "svijeta", onda ga malo pa sve više i više, dok baš dibidus ne prećeraš, ubijaš iz ljubavi Image
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce »

Mohr wrote:'nači kad nekog voliš ili makar ne mrziš, a brojčano si i MTS-ovski neuporedivo jači, i pritom još imaš i prešutnu saglasnost "svijeta", onda ga malo pa sve više i više, dok baš dibidus ne prećeraš, ubijaš iz ljubavi Image
Trolaj kod svoje kuce, ne ubacuj se u konverzaiju drugih.

Nije pristojno. Ako je neophodna definicija pristojnosti, samo se javi.

Nacionalna 'ljubav' i nacionalna 'mrznja' su ublehe. Postoji samo jedna istina: da rat odgovara osobama sa antisocijalnim crtama licnosti jer ce oni zbog nedostatka savjesti uciniti i najstrasnije zlocine i u ratu postaju neophodni. Nije Andric slucajno izjavio da: Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati To vrijeme koincidira sa zveckanjem oruzja. Ali niti su Srbi zli po defaultu, niti su Bosanci, Turci (ubaci po zelji) nevinasca po defaultu. Jaci tlaci, to je jedina prava istina. A onaj ko nije jak - pa sta mu je ostalo nego da se plasi s koje strane ce ga neko cusnuti. Tako se i Bosanci (ne znam kom nacionalnom korpusu ti pripadas, no i ne zanima me, dovoljno mi je vidjeti tvoj trolerski nacin obracanja) trebaju pozabaviti samima sobom, nikako Srbima, Turcima ili nekim trecim.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Lavlje_srce wrote:
KOMESAR wrote: Srbi nas napadaju zato što nas mrze, pa hoće da nam sjeme zatru (sjeti se samo porušenih džamija u prošlom napadu),a turci nas handre zato što smo naivni i što imamo Bakira.
Ni jedni nii drugi nemaju razloga da se bave nama. I jedni i drugi imaju bitnijih problema, a to sto su radili ne govori toliko o mrznji koliko o tome da su bili brojcano i naoruzanjem neuporedivo jaci, a svijet bas i nije imao narocitih primjedbi (dok nisu bas preCerali je li). Piataj raju iz Abu Ghraiba.

Turci i imaju razloga da nas handre zbog Bakira. Da smo se mi slucajno od kraja 96' naovamo pozabavili jacanjem infrastrukture i odbrambenih snaga zemlje, i jedni i drugi bi nam mogli pogledati registarske tablice. Ali bolje je trpjeti 'age i begove' kao i 'vlasteline' i 'stolne domoljube' (citaj intelektualce s dna kace) i usput cekati kome ce naumpasti da nas opet malo u ono malo mozga sto nam je ostalo. Ha ja, nisu nama krivi ni Turci niti Srbi.
Ima malo istine da SDA pravi begovate,no i bez njih i sa njima Srbi uzimaju sebi za pravo da trebaju da nas zatru. Ja ne znam gdje si i jesi li bila u dodiru s njima kad im se da šansa,ali ja sam to preživio.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

KOMESAR wrote: Ima malo istine da SDA pravi begovate,no i bez njih i sa njima Srbi uzimaju sebi za pravo da trebaju da nas zatru. Ja ne znam gdje si i jesi li bila u dodiru s njima kad im se da šansa,ali ja sam to preživio.
Ako nas ne daj Boze zatru, sami cemo biti krivi.

Zasto niko na svijetu ne moze zatrti Jevreje?

Samo zato sto su izvukli pouku iz onog sto im se desilo u proslosti. Mi koliko vidim nazalost nismo jer ne samo da ne ucimo iz tudjih gresaka nego ni iz vlastitih. Ali mozda se desi neko cudo. :)
Memento Mori

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

Kad će se @Melek vratiti? :123
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Lavlje_srce wrote:
KOMESAR wrote: Ima malo istine da SDA pravi begovate,no i bez njih i sa njima Srbi uzimaju sebi za pravo da trebaju da nas zatru. Ja ne znam gdje si i jesi li bila u dodiru s njima kad im se da šansa,ali ja sam to preživio.
Ako nas ne daj Boze zatru, sami cemo biti krivi.

Samo zato sto su izvukli pouku iz onog sto im se desilo u proslosti. Mi koliko vidim nazalost nismo jer ne samo da ne ucimo iz tudjih gresaka nego ni iz vlastitih. Ali mozda se desi neko cudo. :)
Čudo se neće desiti dok god postiji, zločinačka organizacija, SDA. Oni su nas unazadili toliko da za sljedećih dvjesto godina nećemo doći sebi.Do tada ćemo vjerovatno biti stjerani u Zenički pašaluk.
Vjetar
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

Post by Vjetar »

Lavlje_srce wrote: Ako nas ne daj Boze zatru, sami cemo biti krivi.

Kako je lijepo ovo kad boldiraš i talijaniziraš pojedine riječi, baš naglasi značenje i zvuči puno ozbiljnije.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

KOMESAR wrote: Čudo se neće desiti dok god postiji, zločinačka organizacija, SDA. Oni su nas unazadili toliko da za sljedećih dvjesto godina nećemo doći sebi.Do tada ćemo vjerovatno biti stjerani u Zenički pašaluk.
Ne znam bas jesu li zlocinci, meni vise izgledaju kao sitnosicardzijski umovi. Ali da su nas unazadili, jesu definitivno.
Memento Mori

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Lavlje_srce wrote:
Mohr wrote:'nači kad nekog voliš ili makar ne mrziš, a brojčano si i MTS-ovski neuporedivo jači, i pritom još imaš i prešutnu saglasnost "svijeta", onda ga malo pa sve više i više, dok baš dibidus ne prećeraš, ubijaš iz ljubavi Image
Trolaj kod svoje kuce, ne ubacuj se u konverzaiju drugih.

Nije pristojno. Ako je neophodna definicija pristojnosti, samo se javi.

Nacionalna 'ljubav' i nacionalna 'mrznja' su ublehe. Postoji samo jedna istina: da rat odgovara osobama sa antisocijalnim crtama licnosti jer ce oni zbog nedostatka savjesti uciniti i najstrasnije zlocine i u ratu postaju neophodni. Nije Andric slucajno izjavio da: Dodju tako ponekad vremena, kada pamet zacuti, budala progovori, a fukara se obogati To vrijeme koincidira sa zveckanjem oruzja. Ali niti su Srbi zli po defaultu, niti su Bosanci, Turci (ubaci po zelji) nevinasca po defaultu. Jaci tlaci, to je jedina prava istina. A onaj ko nije jak - pa sta mu je ostalo nego da se plasi s koje strane ce ga neko cusnuti. Tako se i Bosanci (ne znam kom nacionalnom korpusu ti pripadas, no i ne zanima me, dovoljno mi je vidjeti tvoj trolerski nacin obracanja) trebaju pozabaviti samima sobom, nikako Srbima, Turcima ili nekim trecim.
Kao prvo, ovo, kako mi se čini, nije nikakva privatna konverzacija (u konkretnom slučaju između tebe i druga Meše), nego je forum (ako pak ne znaš šta je forum, nije problem, možemo objasniti :hoi ) pa taj pokušaj samodopadljivog dociranja mo'š okačit mačku o rep :o Stoga mi definicija pristojnosti od takve neznalice nije potrebna :pusa

Ovo ostalo trućanje (napose citiranje Andrića, o kom, nesumnjivo, i duže i više znam nego ti, moguće više i od bilo kog forumaša). Ja nisam spomenuo konkretno ni Srbe, ni Turke, ni Bosance, nego sam se osvrnuo na tvoj veleumnu konstataciju, koja poentira onim da jači tlači, to je sve ;) A valjda onaj koji tlači (tako proizlazi iz Vaše postavke mademoiselle) to ne radi iz mržnje ili neke druge niske pobude, nego eto, iz tako nekog ćeifa ili blagonaklonosti. I to stoji. Jači je, pa je normalno i da tlači, tako kažete Vi, gospodična, čijih smo se krokodilskih suza nad svima potlačenima ovoga svijeta, a napose nad ženama od strane muško-šovinističkih svinja :o u potocima nagledali...

I bilo bi dobro da počneš malo razgovarati s ljudima, umjesto što histerično vrištiš na svakoga ko ti se (oponirajući, ne slažući se s tobom i protusloveći ti, opovrgavajući tvoje mišljenje) obrati.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Lavlje_srce wrote:
KOMESAR wrote: Čudo se neće desiti dok god postiji, zločinačka organizacija, SDA. Oni su nas unazadili toliko da za sljedećih dvjesto godina nećemo doći sebi.Do tada ćemo vjerovatno biti stjerani u Zenički pašaluk.
Ne znam bas jesu li zlocinci, meni vise izgledaju kao sitnosicardzijski umovi. Ali da su nas unazadili, jesu definitivno.
Nad svim čega su se takli napravili su zločin,ali nije to toliki problem.Lako ćemo mi vratiti ono što su Zukić i Bakir pokrali,lako ćemo amortizovati lutanje do Bošnjaštva,još lakše ćemo dići zdravstvo,školstvo,privredu..jer Bosna je bogata zemlja i umom i šumom,ali nikad nećemo odvrati Srbe od želje i nakane da nas nema.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

@Komesaru, ne slažem se s tobom.
Mi smo sebe unazadili sami ..
SDA i SDP i S BiH i SBB itd. svi su oni dijelili vlast. ... kakav je narod - takva je vlast ....

U mojoj čaršiji Autonomaši vladaju dvadeset godina, sve što je pod općinskom vlasti je bruka i sramota, jad i čemer .... :ooo
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Mohr wrote:Kao prvo, ovo, kako mi se čini, nije nikakva privatna konverzacija (u konkretnom slučaju između tebe i druga Meše), nego je forum (ako pak ne znaš šta je forum, nije problem, možemo objasniti :hoi ) pa taj pokušaj samodopadljivog dociranja mo'š okačit mačku o rep :o Stoga mi definicija pristojnosti od takve neznalice nije potrebna :pusa

Ovo ostalo trućanje (napose citiranje Andrića, o kom, nesumnjivo, i duže i više znam nego ti, moguće više i od bilo kog forumaša). Ja nisam spomenuo konkretno ni Srbe, ni Turke, ni Bosance, nego sam se osvrnuo na tvoj veleumnu konstataciju, koja poentira onim da jači tlači, to je sve ;) A valjda onaj koji tlači (tako proizlazi iz Vaše postavke mademoiselle) to ne radi iz mržnje ili neke druge niske pobude, nego eto, iz tako nekog ćeifa ili blagonaklonosti. I to stoji. Jači je, pa je normalno i da tlači, tako kažete Vi, gospodična, čijih smo se krokodilskih suza nad svima potlačenima ovoga svijeta, a napose nad ženama od strane muško-šovinističkih svinja :o u potocima nagledali...

I bilo bi dobro da počneš malo razgovarati s ljudima, umjesto što histerično vrištiš na svakoga ko ti se (oponirajući, ne slažući se s tobom i protusloveći ti, opovrgavajući tvoje mišljenje) obrati.
Da, mozda dociram ali me neces navuci na ad hominem.

Ipak je to tvoje oruzje. :) A (t)ko je histerican od nas dvoje, i to se vrlo jasno vidi. Da bi se izrazilo misljenje btw, moras ga posjedovati - ako ces bilo sta zapamtiti od mene, zapamti ovo.

Nije dovoljno pljuvati tudje.

Zbog cega se vrse napadi ti ipak necu pojasniti, ne da mi se. :)

Ovdje zavrsavam svaku komunikaciju s tobom. Hvala na paznji, od sada me mozes ignorirati. :)
KOMESAR wrote: Nad svim čega su se takli napravili su zločin,ali nije to toliki problem.Lako ćemo mi vratiti ono što su Zukić i Bakir pokrali,lako ćemo amortizovati lutanje do Bošnjaštva,još lakše ćemo dići zdravstvo,školstvo,privredu..jer Bosna je bogata zemlja i umom i šumom,ali nikad nećemo odvrati Srbe od želje i nakane da nas nema.
Kada dignemo zemlju (aBd), uz jake odbrambene snage, Srbi ce nam biti najmanji problem.

Nice to see you btw. :)
Last edited by Lavlje_srce on 23 Aug 2016, 21:55, edited 1 time in total.
Memento Mori

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Chloe wrote:@Komesaru, ne slažem se s tobom.
SDA i SDP i S BiH i SBB itd. svi su oni dijelili vlast. ... kakav je narod - takva je vlast ....

U mojoj čaršiji Autonomaši vladaju dvadeset godina, sve što je pod općinskom vlasti je bruka i sramota, jad i čemer .... :ooo
Narod je glasao i za SDP i za SBiH,ali SDA je još u ratu ovladala svakom porom našeg bitisanja,a naročito novcem,preko njega sudstvom,a onda svim drugim.Privid je da se je nešto pitao Haris i Zlatko.Sve je to samo igra!

p.s.
I kod vas u krajini je samo igra.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

KOMESAR wrote:

Narod je glasao i za SDP i za SBiH,ali SDA je još u ratu ovladala svakom porom našeg bitisanja,a naročito novcem,preko njega sudstvom,a onda svim drugim.Privid je da se je nešto pitao Haris i Zlatko.Sve je to samo igra!

p.s.
Optužuj stranke ali je do nas ...

Mi ne znamo cijeniti državu, mi ne znamo biti radišni i pošteni samima sebi, a svakom drugom znamo.
Vežeš li ti siguronosni pojas u autu?
Čekaš li u redu iako možeš prekoreda?
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Valja l' mi avatar? :obrve
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

Zgodna si @Podrinjac .... :zubi
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Chloe wrote:
KOMESAR wrote:

p.s.
Optužuj stranke ali je do nas ...

Mi ne znamo cijeniti državu, mi ne znamo biti radišni i pošteni samima sebi, a svakom drugom znamo.
Vežeš li ti siguronosni pojas u autu?
Čekaš li u redu iako možeš prekoreda?
Ko smo to mi?
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Lavlje_srce wrote:
Mohr wrote:Kao prvo, ovo, kako mi se čini, nije nikakva privatna konverzacija (u konkretnom slučaju između tebe i druga Meše), nego je forum (ako pak ne znaš šta je forum, nije problem, možemo objasniti :hoi ) pa taj pokušaj samodopadljivog dociranja mo'š okačit mačku o rep :o Stoga mi definicija pristojnosti od takve neznalice nije potrebna :pusa

Da, mozda dociram ali me neces navuci na ad hominem.

Ipak je to tvoje oruzje. :) A (t)ko je histerican od nas dvoje, i to se vrlo jasno vidi. Da bi se izrazilo misljenje btw, moras ga posjedovati - ako ces bilo sta zapamtiti od mene, zapamti ovo.

Nije dovoljno pljuvati tudje.

Zbog cega se vrse napadi ti ipak necu pojasniti, ne da mi se. :)

Ovdje zavrsavam svaku komunikaciju s tobom. Hvala na paznji, od sada me mozes ignorirati. :)
Ad hominem, omiljena filistarska poštapalica :o Molim lijepo, osvrni se malo natrag, pa pogledaj da upravo ti činiš to što drugima predbacuješ ;) Ad hominem je kad ljudima prigovaramo ili ih dezavuišemo, kompromitujemo itd. nevezano za samu (opštu) raspravu ili po pitanju nekog konkretnog problema o kom raspravljamo. Ja se obraćam (virtualnoj) osobi samo po osnovu onoga što javno govori, prema tome, i tu svoju uobičajenu krilaticu mo'š okačit mačku o rep :pusa Naročito stoga što se ti uopšte nisi ni osvrnula na moj "prigovor", nego si odma' drvlje i kamenje na me (dakle ad hominem, jer ti se iz nekog razloga ne sviđam :place ). Šta se pak jasno vidi, ja neću osporavati. Ti vjeruješ da imaš mišljenje a da ga ja nemam, i to je sve što imamo od tvoje argumentacije. Silan, strašan, ubjedljiv, ne(o)sporan rezon :cudi

I da, mogao sam i dosad (što uglavnom i jesam činio), a ubuduće ću, kao i dosad, sam cijeniti šta/ko/kad i zašto (ni)je za ignorisanje :hoi
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 37 times
Been thanked: 831 times

Post by Sibila »

Podrinjac wrote:Valja l' mi avatar? :obrve

ma dobar je :plavi :plavi

ali ja vise volim onaj svoj/tvoj. ali kako se vise ne volimo sta mogu, ne mogu te tjerati :ooo
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

KOMESAR wrote:
Hannibal Lecter wrote:Spreman sam za rat samo cekam da pukne
Imaš li kalašnjikov?