oprosti, nisam nesto raspolozen za neke opsirne elaborate.Ivan Dmitrič Gromov wrote:A šta je razlog današnjeg stanja kakvo jeste?
jos mi je vise zao jer vidim da bi se moglo s tobom kvalitetno raspravljat'.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

oprosti, nisam nesto raspolozen za neke opsirne elaborate.Ivan Dmitrič Gromov wrote:A šta je razlog današnjeg stanja kakvo jeste?

..niste ni vi cvice..rugate se s hrvatima od 2004 s komsicem..ne glumi naivnost..ave pod devizom tlaci koga mozes..carobnjak N wrote:Ne znam otkud priča da Bošnjaci negiraju bilo koji narod u BiH.
Političari iz rs-a redovno Bošnjake zovu "muslimani" , implicirajući da smo vjerska skupina, a ne narod.
Negiraju bosanski jezik.
Bošnjaci to nigdje ne rade.
Ne znam zašto i otkud uopće priča "zar vi mislite protjerati milion Srba iz Bosne"
To niko nema ni želju ni ideju , jer to je glupo.
To što su Bošnjaci za prestanak postojanja rs entiteta, uopće ne znači ni pod razno da su za protjerivanje Srba.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Stalni pokušaji destabilizacije BiH iz rs-a, blokiranje euroatlanskih integracija i potpirivanjeIvan Dmitrič Gromov wrote:A šta je razlog današnjeg stanja kakvo jeste?

hm.. mozda mnogo manje medju politicarima, ali medju narodom svakakako, od pisanja pojedinih medija pa do raznoraznih komentara. mislim da se ipak moze koliko-toliko steci uvid u neko razmisljanje prosjecnog covjeka citajuci komentare po portalima.carobnjak N wrote:Ne znam otkud priča da Bošnjaci negiraju bilo koji narod u BiH.
Političari iz rs-a redovno Bošnjake zovu "muslimani" , implicirajući da smo vjerska skupina, a ne narod.
Negiraju bosanski jezik.
Ne znam zašto i otkud uopće priča "zar vi mislite protjerati milion Srba iz Bosne"
To što su Bošnjaci za prestanak postojanja rs entiteta, uopće ne znači ni pod razno da su za protjerivanje Srba.

Ok. Možda ćeš nekad biti. Odnedavno sam tu na forumu, malo pokušavam stvoriti "širu sliku" gdje ovo vodi i ima li nade da se ovi nacioni usaglase u državu dovoljno funkcionalnu da se priča o platama, inicijalnim sredstvima za biznise, napretku, umjesto o nacionalističkim ambicijama rata koji u glavama nikad nije prestao.dobre.vibracije wrote:oprosti, nisam nesto raspolozen za neke opsirne elaborate.Ivan Dmitrič Gromov wrote:A šta je razlog današnjeg stanja kakvo jeste?
jos mi je vise zao jer vidim da bi se moglo s tobom kvalitetno raspravljat'.
Ne poznaješ dovoljno političku situaciju, površan si .dr laganini wrote:..niste ni vi cvice..rugate se s hrvatima od 2004 s komsicem..ne glumi naivnost..ave pod devizom tlaci koga mozes..carobnjak N wrote:Ne znam otkud priča da Bošnjaci negiraju bilo koji narod u BiH.
Negiraju bosanski jezik.
Ma komentari po portalima nisu uopće realna referenca. Ljudi pišu svašta i obično su to reakcije nadobre.vibracije wrote:hm.. mozda mnogo manje medju politicarima, ali medju narodom svakakako, od pisanja pojedinih medija pa do raznoraznih komentara. mislim da se ipak moze koliko-toliko steci uvid u neko razmisljanje prosjecnog covjeka citajuci komentare po portalima.carobnjak N wrote:Ne znam otkud priča da Bošnjaci negiraju bilo koji narod u BiH.
Negiraju bosanski jezik.
vec sam napisao otkud prica o protjerivanju. dolazi od retorike bosna bosnjacima, a ne mozes reci da niko nema tu zelju.

..nisam primjetio da se pretrgli da udovoljite u toj situaciji na legitimno pravo da hrvati imaju svog predstavnika...usudio bi se rec a ste uzivali ...carobnjak N wrote:Ne poznaješ dovoljno političku situaciju, površan si .dr laganini wrote:..niste ni vi cvice..rugate se s hrvatima od 2004 s komsicem..ne glumi naivnost..ave pod devizom tlaci koga mozes..carobnjak N wrote:Ne znam otkud priča da Bošnjaci negiraju bilo koji narod u BiH.
Negiraju bosanski jezik.
Komšića je izabrala lijeva opcija, Socijalistička, crveni ne zeleni . Oni su tad gajili iluzije o tome da će se vratiti
na prijeratnu BiH u kojoj se neće birati vlast na osnovu etničke pripadnosti. Naravno, nisu imali uspjeha jer tako nešto
može proći samo kod Bošnjaka, a kod ostala dva naroda ne.
Mislim da će se ove godine to i zakonski onemogućiti, opet na zahtjev vama omraženog Izetbegovića

A zašto nije opcija prihvatiti postojanje RS kad je to već volja ogromne većine srpskog naroda?carobnjak N wrote:Ma komentari po portalima nisu uopće realna referenca. Ljudi pišu svašta i obično su to reakcije na
neke događaje u rs ili Dodikove uvredljive poruke.
Progon Srba ne može biti opcija ni u naučnoj fantastici .
Prvo, to je genocid . Drugo, to je skakanje sebi u stomak i sa ekonomske strane jer ako nema ljudi nema ni
poreza.
Nije u tome problem, nego destabilizacija države i kočenje iste prema euroatlasnkim integracijama, od straneIvan Dmitrič Gromov wrote:A zašto nije opcija prihvatiti postojanje RS kad je to već volja ogromne većine srpskog naroda?carobnjak N wrote:Ma komentari po portalima nisu uopće realna referenca. Ljudi pišu svašta i obično su to reakcije na
neke događaje u rs ili Dodikove uvredljive poruke.
Progon Srba ne može biti opcija ni u naučnoj fantastici .
Prvo, to je genocid . Drugo, to je skakanje sebi u stomak i sa ekonomske strane jer ako nema ljudi nema ni
poreza.

Budimo realni, ne poznaješ dovoljno političku situaciju u Bosni. Javno, Dodik je za EU ali sve čini da uspori BiH u tome.Ivan Dmitrič Gromov wrote:negirao ko šta ili ne negirao, i BiH i RS su ti činjenice u realnosti. A i Srbi su ti za tu EU, niko to ne koči. Jedino nisu za NATO, nikad neće ni biti, a to valjda razumiješ.
Sekularizam je inače ugrožena varijanta, nije to samo u RS slučaj. Dženaza ispred Parlamentarne skupštine je ista stvar.

Ivan Dmitrič Gromov wrote:Vidiš, ja sam bio i u Potočarima, i u Prijedoru, čak i na Korićanskim stijenama, tamo su se desile strašne stvari. Samo bolestan čovjek može to poricati i opravdavati. Ja nemam taj problem, tu je samo stid što je to neko uradio u ime mog naroda, i bol za tim pobijenim jadnicima.
U kontekstu izjednačavanja krivice, a samim tim, to je i negiranje, odnosno banaliziranje (kako to rekoše iz Evropske Komisije) najstrašnijih primjera ratnih zločina.A takvu BiH kakva je bila od 1992. do Dejtona ne bih poželio nikom, to je najgora BiH u istoriji ove zemlje, sa najgorim političarima na svim stranama, i sa najgorim idejama ikad.
samo da kažem da je SDA jedna ultranacionalistička stranka koja je nanijela nemjerljivu štetu Bosni i Hercegovini, ništa manju nego SDS i HDZ, ako ne i veću, i da ta stranka nikad neće izgraditi dobru i jaku BiH
Naravno da je tako, zato ti i govorim.Samo moraš znati, da bi se ovo društvo izliječilo, empatija mora biti obostrana, a sudovi bi trebali služiti pravdi a ne politici.
Zbog svega navedenog, ne zanima me šta mislite, jer to ionako nije realnost!Ja ti pričam o realnosti, o stavovima u srpskom nacionu jer ih poznajem pobliže od tebe.
Ima, naravno da ima, pročitaj moj prethodni pasusNa ovom forumu zapravo pokušavam uvidjeti ima li ovaj tamni vilajet neku svijetliju budućnost, ili se sve priprema za neko novo klanje.
Jel to baš ne možeš, a da ih ne spomeneš?Da se razumijemo, ja zasigurno neću učestvovati u nekom narednom "bosanskom" bratoubilačkom ratu, ratovao bih samo u slučaju da nas neko treći napadne, šta ja znam, lupetam sad, neke Švabe ili Turci.
Svjestan sam razlike, ali ni to od tebe nije dovoljno. Nedostaje ti suština, konkretnost i strategija rješavanja ovih problema. Jednom nešto konkretno kad učiniš, za očekivati je da i druga strana nešto takvo učini. Ovako, sve se vrti u krug.Burazeru Behko, nisi ti upoznao srpskog ultranacionalistu ako misliš da sam ja jedan od tih. Znaš kad će ti srpski ultranacionalista reći "moja država Bosna i Hercegovina"? Nikad
Danas, Denis Zvizdić u Briselu, izjavio da je cilj BiH, puno članstvo u NATO-u, pa prema tome, o čemu ti tu pričaš? Zar stvarno misliš, da će tolika sila čekati da im kapu skroje neki lokalni Srbi?A ako se nastavi ovakav trend odnosa u BiH, srpsko nacionalno biće u BiH će se potpuno radikalizovati u tom smislu, pa zaista niko neće doživljavati BiH kao svoju državu i imaćete novo Kosovo - teritorijalnu autonomnu jedinicu koja ima samo jedan cilj - odcijepiti se, kad tad.
Nije 8. januar glavni problem, nego ono što su Srbi, kao i obično, na raskrsnici. Lijevo Evropa-desno Rusija. Čak i ako zanemarimo velikosrpski projekat, imamo veliki porblem oko te raskrsnice i jedne velike partije šaha koja se igra na ovim prostorima.Kad vidim Bakira i Dodika, pomislim da je kasno. Kad vidim da je najveći problem ove države 9. januar, pomislim da je kasno. Ne znam... Imam ponudu da se iselim u Kanadu, nisam pametan šta da radim...
Pa i nije baš. Istina je da je u Federaciji, sve sami goli kriminalac, mito, korupcija, nepotizam, mafija itd.. ali u RS je još gore i to znatno još gore. Prosto je nevjerovatno, da neko može biti još gori od FederacijeJedino što ti moram reći da je slično i u Federaciji, i da Federacija nikad nije pokrivala neke gubitke Republike Srpske, to su politikantske bajke, kao u Federaciji cvjetaju ruže a RS očaj. Sve je to u 5 deka jarane.
Pokazao, jer si tvrdio da BiH nije nikad postojala.. Šta bi?Te karte koje si pokazao... "Od Kulina Bana i davnijeh dana"... nemam snage, vjeruj mi, da se zajebavam s tim... To je fino štivo za čitati "kad nestane struje", ali ni na jedan način ne pomaže niti se odnosi na današnju Bosnu i Hercegovinu. Od dnevnopolitičkih prepucavanja više mrzim jedino istorijska prepucavanja.
Ponovo pročitaj onaj moj pasus, u ovom trenutku, osmi odozdoNego, kako ćemo mi urediti ovu našu BiH ljudi a da ne bude novih ratova i sukoba, da se svi nacioni osjećaju neugroženo?? Šta dalje ljudi?? Da čujem prijedloge, ideje, kako napraviti BiH po mjeri svih naroda i građana? Je li to moguće uopšte?

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest