Imam naviku sa svakim se pozdraviti i porazgovarati. Zadesiilo se par bračnih parova meni nepoznatih ali sam i stim ženama malo popričala, da bi mi jedna rekla da trebam roditi muško dijete i dati muževom bratu i snahi pošto oni nemaju djece.. ..

Moderator: spacebound
Procedura bi trebala postojati i za "normalne" porodjajeZagorka wrote:E bravo. Ubo si u srz. Postoje hrpe odbijenih parova. Zbog sto su siromasni,zbog sto su homo zbog milion stvari,ovisi o drzavi i zakonima u njoj.dr laganini wrote:...pa postoji procedura ne može to ako mi se ćeifne..
I vidis da je briga ispalila glupost kazujuci da usvaja ko zeli. I sam kazes da ne ide tek tako.
Najzad ja ne kritikujem nju sto nece da rodi,a iz njenog stava se jasno vidi kritika upucena (premda u celofanu),eto svi su losi jer ne usvajaju.
Ocigledno po njenom shvatanju svi bi mogli i svi bi trebali.
Osim nje,jakako
I sta si odlucila?Chloe wrote:Prije par noçi smo imali porodično okupljanje, oko 80. odraslih...
Imam naviku sa svakim se pozdraviti i porazgovarati. Zadesiilo se par bračnih parova meni nepoznatih ali sam i stim ženama malo popričala, da bi mi jedna rekla da trebam roditi muško dijete i dati muževom bratu i snahi pošto oni nemaju djece.. ... Prvi put smo se srele.
Socrates wrote:Ne slušaš Pixies - no children for you!!!
Ne navijas za Tottenham - sorry, in another life.... maybe.
Ne znaš razviti burek - idi u Indiju pa radjaj.
rethna wrote:I sta si odlucila?Chloe wrote:Prije par noçi smo imali porodično okupljanje, oko 80. odraslih...
Imam naviku sa svakim se pozdraviti i porazgovarati. Zadesiilo se par bračnih parova meni nepoznatih ali sam i stim ženama malo popričala, da bi mi jedna rekla da trebam roditi muško dijete i dati muževom bratu i snahi pošto oni nemaju djece.. ... Prvi put smo se srele.
vila,mislim da uloga majke nije kod svake zene jednako definisana,a djeci se moze pomoci i bez statndarne/normirane uloge majke,a djeca su jako fleksibilna,prihavtit ce osobe koja im pomoze onako kako im se osoba postavi; Ja uopste i ne pokusavam biti u ulozi ni standradne ni jako originalne majke,o tome pisem cijelo vrijemevila wrote:Da ponovim...ja ne vezem majcinstvo iskljucivo za biolosku vezu majka-djetestatebriga wrote: Ja sinoc,lijepo napisah da su moji roditleji odhranilistarije djete prije mog rodjenja,i oni su mi najbolji primjer,ali dzaba![]()
Starija djeca ,kao i svako zivo bice trazi majku,i moze dozivjeti osobu,koja ga odhrani kao majku,i to je jako razumljivo,jer majke su zene koje odogje djete,a ne koje ga iskljucivo rode i odbace od sebe. Pokusavam reci da uloga majke i uloga zene koje odgoji starije usvojeno djete nije razlicita u smislu odgovornosti odgoja djeteta,naravno da mora postojati konekcija,to sma podvukla,ali doticna konekcija ne moze biti identicna od konekcije zene koja je usvojila bebu,jer imaju durgacije zajdnicko iskustvo.
Nisam razumejla ,sto znaci,postavljanje interesa djeteta iznad licnih interesa!?
Ono sto me zanimalo sam pronasla u tvom ranijem odgovoru (prvi put sam previdjela) a to je da zelis pomoci pa cak i bez usvajanja..a to je po meni bolji izbor
Jer citajuci tvoje postove na ovoj temi stvorio mi se osjecaj da se ne vidis u ulozi majke pa se to vjerojatno nece promjeniti ni iza 50
I to je to...
--@statebriga -slazem se --bez obzira sto je -majcinstvo--krvna veza izmedju djeteta i majke ---bitno je i ko ga odgaja i koliko vremena provodi sa djetetommislim da uloga majke nije kod svake zene jednako definisana,a djeci se moze pomoci i bez statndarne/normirane uloge majke,a djeca su jako fleksibilna,prihavtit ce osobe koja im pomoze onako kako im se osoba postavi
..chloe garantiram muško ako ne bude vracam novac.Chloe wrote:rethna wrote:I sta si odlucila?Chloe wrote:Prije par noçi smo imali porodično okupljanje, oko 80. odraslih...
....
SPINERKA wrote:--@statebriga -slazem se --bez obzira sto je -majcinstvo--krvna veza izmedju djeteta i majke ---bitno je i ko ga odgaja i koliko vremena provodi sa djetetommislim da uloga majke nije kod svake zene jednako definisana,a djeci se moze pomoci i bez statndarne/normirane uloge majke,a djeca su jako fleksibilna,prihavtit ce osobe koja im pomoze onako kako im se osoba postavi
--imam blizak slucaj gdje je u kuci -baka vise paznje posvecivala djetetu i to dijete (sada odrasla osoba ) vise ljubavi ima prema baki nego majci.