Mnogo djece

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times
Status: Offline

Re: Mnogo djece

Post by Chloe »

Prije par noçi smo imali porodično okupljanje, oko 80. odraslih...
Imam naviku sa svakim se pozdraviti i porazgovarati. Zadesiilo se par bračnih parova meni nepoznatih ali sam i stim ženama malo popričala, da bi mi jedna rekla da trebam roditi muško dijete i dati muževom bratu i snahi pošto oni nemaju djece.. .. :cudi. Prvi put smo se srele. :123
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Zagorka wrote:
dr laganini wrote:...pa postoji procedura ne može to ako mi se ćeifne..
E bravo. Ubo si u srz. Postoje hrpe odbijenih parova. Zbog sto su siromasni,zbog sto su homo zbog milion stvari,ovisi o drzavi i zakonima u njoj.

I vidis da je briga ispalila glupost kazujuci da usvaja ko zeli. I sam kazes da ne ide tek tako.

Najzad ja ne kritikujem nju sto nece da rodi,a iz njenog stava se jasno vidi kritika upucena (premda u celofanu),eto svi su losi jer ne usvajaju.

Ocigledno po njenom shvatanju svi bi mogli i svi bi trebali.
Osim nje,jakako :kafa
Procedura bi trebala postojati i za "normalne" porodjaje :sok
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Ne slušaš Pixies - no children for you!!!

Ne navijas za Tottenham - sorry, in another life.... maybe.

Ne znaš razviti burek - idi u Indiju pa radjaj.
. . . . . . . . .
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna »

Chloe wrote:Prije par noçi smo imali porodično okupljanje, oko 80. odraslih...
Imam naviku sa svakim se pozdraviti i porazgovarati. Zadesiilo se par bračnih parova meni nepoznatih ali sam i stim ženama malo popričala, da bi mi jedna rekla da trebam roditi muško dijete i dati muževom bratu i snahi pošto oni nemaju djece.. .. :cudi. Prvi put smo se srele. :123
I sta si odlucila?
Question everything.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Socrates wrote:Ne slušaš Pixies - no children for you!!!

Ne navijas za Tottenham - sorry, in another life.... maybe.

Ne znaš razviti burek - idi u Indiju pa radjaj.
:D. to se zove kriterij
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

rethna wrote:
I sta si odlucila?
:klara .... :123
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera »

vila wrote:
statebriga wrote: Ja sinoc,lijepo napisah da su moji roditleji odhranilistarije djete prije mog rodjenja,i oni su mi najbolji primjer,ali dzaba :kafa
Starija djeca ,kao i svako zivo bice trazi majku,i moze dozivjeti osobu,koja ga odhrani kao majku,i to je jako razumljivo,jer majke su zene koje odogje djete,a ne koje ga iskljucivo rode i odbace od sebe. Pokusavam reci da uloga majke i uloga zene koje odgoji starije usvojeno djete nije razlicita u smislu odgovornosti odgoja djeteta,naravno da mora postojati konekcija,to sma podvukla,ali doticna konekcija ne moze biti identicna od konekcije zene koja je usvojila bebu,jer imaju durgacije zajdnicko iskustvo.
Nisam razumejla ,sto znaci,postavljanje interesa djeteta iznad licnih interesa!?
Da ponovim...ja ne vezem majcinstvo iskljucivo za biolosku vezu majka-djete
Ono sto me zanimalo sam pronasla u tvom ranijem odgovoru (prvi put sam previdjela) a to je da zelis pomoci pa cak i bez usvajanja..a to je po meni bolji izbor
Jer citajuci tvoje postove na ovoj temi stvorio mi se osjecaj da se ne vidis u ulozi majke pa se to vjerojatno nece promjeniti ni iza 50
I to je to...
vila,mislim da uloga majke nije kod svake zene jednako definisana,a djeci se moze pomoci i bez statndarne/normirane uloge majke,a djeca su jako fleksibilna,prihavtit ce osobe koja im pomoze onako kako im se osoba postavi; Ja uopste i ne pokusavam biti u ulozi ni standradne ni jako originalne majke,o tome pisem cijelo vrijeme :D Da dodam,svi imamo ili smo imali druagciji profil roditelja,oni su nam uzor. :D
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

mislim da uloga majke nije kod svake zene jednako definisana,a djeci se moze pomoci i bez statndarne/normirane uloge majke,a djeca su jako fleksibilna,prihavtit ce osobe koja im pomoze onako kako im se osoba postavi
--@statebriga -slazem se --bez obzira sto je -majcinstvo--krvna veza izmedju djeteta i majke ---bitno je i ko ga odgaja i koliko vremena provodi sa djetetom

--imam blizak slucaj gdje je u kuci -baka vise paznje posvecivala djetetu i to dijete (sada odrasla osoba ) vise ljubavi ima prema baki nego majci.
Image
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

Ne bi bas rekla da je majcinsto krvna veza izmedu majke i djeteta ali da je puno vise od krova nad glavom i financiske sigurnosti-sigurno jest
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Chloe wrote:
rethna wrote:
I sta si odlucila?
:klara .... :123
..chloe garantiram muško ako ne bude vracam novac. :zubi
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

SPINERKA wrote:
mislim da uloga majke nije kod svake zene jednako definisana,a djeci se moze pomoci i bez statndarne/normirane uloge majke,a djeca su jako fleksibilna,prihavtit ce osobe koja im pomoze onako kako im se osoba postavi
--@statebriga -slazem se --bez obzira sto je -majcinstvo--krvna veza izmedju djeteta i majke ---bitno je i ko ga odgaja i koliko vremena provodi sa djetetom

--imam blizak slucaj gdje je u kuci -baka vise paznje posvecivala djetetu i to dijete (sada odrasla osoba ) vise ljubavi ima prema baki nego majci.

Stvarnooo :sok :sok :sok

Zar postoji nesto takvo na svijetu. :kuku :kuku :kuku

O kakvo cudo, nista su piramide....

:rol

Marine Chapman su odgojili majmuni no kakve veze ti izdvojeni slucajevi imaju sa naslovom teme?
:rol

Sto ne mogu dosadnih postova....gori su mi od hejterskih... :kafa :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Post Reply

Return to “Brak & Porodica”