Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
--desilo se -RS--dok Klinton nije dao zeleno svjetlo nije se nista ni desilo.
Ko da uživa i u čemu?SPINERKA wrote:--desilo se -RS--dok Klinton nije dao zeleno svjetlo nije se nista ni desilo.--uzivajte
Pa dobro, tvoja reakcija je klasična reakcija čovjeka koji zna da su mainstream mediji korumpirani, pa se svjesno, pa cak i podsvjesno, buni. Korumpirana je i svjetska politička scena, sva politicka tijela, ukljucujuci Ujedinjene Nacije i sve međunarodne financijske institucije.zloćko_tokmak wrote:@socrates
što se mene tiče,ja nisam ni pridavao niti pridajem veliku pažnju izborima za predsjednika SAD-a,ali kad sam vidio da je velika većina na strani Hillary,onda sam reagirao kao što obično reagiram,a to je da stajem na stranu onih protiv koga su mainstream mediji...
slučajno sam naletio na sličnu temu na forum.hr i kad sam pročitao šta pišu ljudi koji znaju puno više o ovome od mene,shvatio sam da sam nesvjesno na pravoj strani...da sad ne reklamiram ,a ima jako puno sadržaja tamo...
vidim da si ti na fonu i ovdašnjih medija,koji ničim izazvani u vijestima,bez ograda,Donalda Trumpa nazivaju kontroverznim kandidatom republikanske stranke za predsjednika SAD-a...![]()
a ja se pitam po čemu je on to točno kontroverzan?
npr.,da tebe sad odjednom forumaši počnu nazivati kontroverznim @socratesom u negativnom smislu, bez ikakvog povoda,kako bi ti reagirao...![]()
kao što je rethna iznenada postao mislilac pa je to izazvalo velike kontroverze na forumu...
@vilence pilence,složit ćeš se sa mnom da pojam hrvatska ljevica zapravo ne postoji,
odnosno da ljevica u Hrvatskoj ( npr. SDP) nije državotvorna,tj. da ti pojedinci nisu politički Hrvati,čast izuzecima,nego da su politički Jugoslaveni...
..sad ne mogi izčitat iz tvog posta jel to zamjeraš europi il americi..Socrates wrote:Ma da, predizborna fora. Šta ti opet lupas?
Čak je i Klinton bio izolacionista. Pa se i izdešavalo u Bosni sta se izdešavalo dok je kilava Evropa pila viski sa Miloševićem.
Al' hajde, nismo samo mi nayebali zbog izolacionizma nego i, recimo, Rwanda. Mada, koga je ikad u zapadnom svijetu bilo briga što se Afrikanci rokaju.
Nauči bosanski kad si već na bosanskom forumu.dr laganini wrote:..sad ne mogi izčitat iz tvog posta jel to zamjeraš europi il americi..Socrates wrote:Ma da, predizborna fora. Šta ti opet lupas?
Čak je i Klinton bio izolacionista. Pa se i izdešavalo u Bosni sta se izdešavalo dok je kilava Evropa pila viski sa Miloševićem.
Al' hajde, nismo samo mi nayebali zbog izolacionizma nego i, recimo, Rwanda. Mada, koga je ikad u zapadnom svijetu bilo briga što se Afrikanci rokaju.mislim za ex yu..
..americi sve zamjeraju i kad se miša i kad ne..storm wrote:Pa europa je i dan danas impotentna po tom pitanju... Da sutra dodje do iste situacije, samo bi se sastajali i vrtjeli glavama i izdavali poruke zabrinutosti...
Vojno i geostrateski EU je nula bodova... Opet sve ide na usa i rusiju kao aktere
..a Putin bi mogao dobiti partnera koji ima slične poglede u vidu Trumpa...
Dobro je soc izvukao zaključak...
Vjerojatno zato jer su skloni stvoriti uvjete za frku, pa kao u western filmovima na kraju uz trube upasti kao good guys...dr laganini wrote:..americi sve zamjeraju i kad se miša i kad ne..storm wrote:Pa europa je i dan danas impotentna po tom pitanju... Da sutra dodje do iste situacije, samo bi se sastajali i vrtjeli glavama i izdavali poruke zabrinutosti...
Vojno i geostrateski EU je nula bodova... Opet sve ide na usa i rusiju kao aktere
..a Putin bi mogao dobiti partnera koji ima slične poglede u vidu Trumpa...
Dobro je soc izvukao zaključak...
Socrates wrote:Pa dobro, onda je čitava Hrvatska desničarska, sto je tragedija samo po sebi.
Bilo kako bilo, voljeli vi Amerikance ili ne, oni su završili naše ratove a ne kilava Evropa ili mi sami. Možete se vi zanositi Olujama i bajkama za malu djecu, ali dok Klinton nije dao zeleno svjetlo nije se nista ni desilo. U skladu sa tim, njegova žena mora da čuva tu "legacy", pa bez obzira kolika je stoka, uvijek je bolja od Trumpa.
Kad si mala zemlja u danasnjem svijetu, šuti i nadaj se onome sto je za tebe manje zlo kada su u pitanju velike sile. Neshvatljivo mi je, iz tog razloga, da Hrvat iz Bosne i Hrvatske može da podržava Trumpa u bilo kojem scenariju. A Bosnjak još i neshvatljivije.
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests