dr laganini wrote:..pa nitko ne brani nikome da ide..ja rećemo nikad nisam iša ni u čavoglave ni u knin al ima dosta mojih okolo koji idu svake godine..al opet fakat je da crveni izbjegavaju tu proslavu a to mi nije baš jasno..

U pravu si, oni izbjegavaju proslavu Oluje, s tim da nekako stičem utisak, da pored njih, ima i drugih pripadnika te neke intelektualne elite, a koji zaobilaze Knin. Nije ovo nikakvo opovrgavanje onog što ti tvrdiš, niti sam protiv proslave Oluje, nego samo skrećem pažnju na sadržinu ali i na ciljeve proslave, kao i na same poruke sa nje.
Nakon mnogo razmišljanja, možda je bolje da mi fino te zločine koje smo počinili prema Srbima, stavimo u isti rang sa njihovim zločinima, ako ne i ispred i na taj način, prebaciti lopticu na njihov teren.
Cilj bi bio da oni s tim zločinima, ne pokušavaju brisati svoje zločine, ili ih izjednačavati, relativizirati i sl.
Pošto cijeli svijet ionako zna da Oluja nije bila neka zločinačka ofanziva, to HR na primjer, neće koštati ništa

Evo, već tu na temi, Bošnjakinja iz Krajine, Chloe, rekla je da je to za nju bilo oslobođenje, a isto je rekla i srpkinja Titicha, koja je u tom periodu živila u HR.
Te dvije izjave, već daju pozitivnu ocjenu i kao što vidiš, ne moraš ići dalje od bosanskog foruma, da bi doznao šta misle realni ljudi iz drugih naroda.
Eh sad, kao što se u narodu kaže, ono što se mora, nije ni teško.
Pogotovo neće biti teško, ako imamo u vidu, da će poslije takvog nastupa i Srbi morati da učine isto, pa bi napokon došlo do tog nekog realnog poređenja svega i ocjene o karakterima ratova na ovim prostorima, tokom devedesetih i svačijoj ulozi u istima, kako u individualnom, tako i u smislu zacrtanih politika i strategija, koje su kolektivi izvršavali.
Ili se ja bar nadam, da to nije tako duboko ukorijenjeno i da nećemo opet i nakon toga vidjeti onu istu srpsku mantru, pa čak i da kažu: Eno ih priznali su da su svi zločinci, a da smo mi goloruki.. i sl.