Rece ChurchillVladimir RUS wrote:
Snaćićemo se mi i bez vas. Svojim postupcima unazad nekoliko godina pokazujete sve svoje mane i slabosti lagodnog načina života koji se bazira na tuđoj muci, suzama, krvi i znoju.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Rece ChurchillVladimir RUS wrote:
Snaćićemo se mi i bez vas. Svojim postupcima unazad nekoliko godina pokazujete sve svoje mane i slabosti lagodnog načina života koji se bazira na tuđoj muci, suzama, krvi i znoju.
Ne znam u detalje jer ne pratim baš mnogo, samo znam da neki spominju ulazak Srbije u EU negdje oko 2020, a ulazak BiH u EU u kontekstu preciznog datuma kad bi to okvirno moglo da se desi, a ne u vidu floskule više niko i ne spominje. Najvjerovatnije je to pod velikim znakom pitanja, kao i sam opstanak EU.Krokodil Behko wrote:Kako ti to znaš?
Šta si odgovorio na ono pitanje, koliko je poglavlja završeno?
Nisam primjetio nikakav konkretan odgovor.
Krokodil Behko wrote:Pa danas, neko donese vijest o ulaganju Azerbejdžanaca cca 1.000.000.000 marakaSamo jedna vijest.
Ih. Koliko imaš "Prevenata" (proizvođača autodijelova) po Srbiji da više ni sam ne znam koliko ih ima. Dali u BiH ima još koji proizvođač autodijelova, a da je veličine Preventa?Krokodil Behko wrote:Ma ima, mrsko mi da guglam, ali evo jedne koja zarađuje više nego smederevska željezara, bar duplo. Zapravo, razlika je tolika, da je potpuno nekorektno, ubacivati je u istu rečenicu sa smederevskom željezarom.
http://www.prevent.ba/bs/kompanija
Minus dugovi.Krokodil Behko wrote:Zapravo, i obična fabrika sode iz Lukavca, zaradi više nego ta željezara.
http://pressrs.ba/vijesti/drustvo/na-de ... -09-2016-1Krokodil Behko wrote:Da i to je zahvaljujući tebi i tvojim istomišljenicima, sa vlažnim snovima i sl.
Ljudi su tu, da vas odbrane i da vam odbrane taj RS, od vas samih i vaših suludih ideja.
BDP je važan ako je potpomognut industrijskim razvojem i realnim sektorom. Ako je riječ o turizmu, e onda u realnosti uglavnom samo vlasnici hotelskih lanaca i drugih ugostiteljskih objekata na moru ili na planini imaju koristi od ekonomskog razvoja. Naduvani standard ništa ne znači ako je broj ljudi koji su na birou veliki. To se najbolje vidi u BiH koja ima veći prosječni platežni standard negoli što ga ima Srbija, a u stvarnosti duplo veću stopu nezaposlenosti negoli što je ona u Srbiji. Čak što više, bosanskohercegovačka stopa od preko 50 odsto nezaposlenog radnosposobnog stanovništva je afrička. Čak mislim da ovolike stope nezaposlenosti nema ni u mnogim afričkim zemljama. Kakav sistem takav i standard. Dok je nama okupatora takav će nam i životni standard biti. Nekada smo se poredili sa zapadom kao uzorom na koga se treba ugledati, a do prije koju godinu sa Slovenijom, a u zadnje vrijeme sa Srbijom. Kako je krenulo, uskoro će nam i Kosovo biti naprednije od nas. I šta nam to govori? Da mi tapkamo cijelo ovo vrijeme u jednom mjestu.Krokodil Behko wrote:Ma ja baaa
Momak, GDP je u ekonomiji važan za svaku zemlju. Nema važnijeg parametra.
To ti je isto kao kad ja tebe, kao pojedinca, ocjenjujem ekonomski i pitam te kolika ti je plata. Ista meta-isto odstojanje.
Rat u BiH se završio prije 21 godinu. Da smo cijelu ekonomiju podredili sadnji jabuka danas bi BiH bila evropska pa čak i svjetska velesila po broju uzgojenih jabuka. Koji imaš izgovor za 21 godinu nečinjenjenja ničega po pitanju poboljšanja ekonomske aktivnosti? Sa druge strane, Srbija je u NATO bombardovanju pretrpjela štetu koja se procjenjuje do čak 100 milijardi dolara! I takva nikakva Srbija uspjela je da ostavi BiH jedno nekoliko godina iza sebe. I tako dok svi konkrewtno rade po pitanju poboljšanja ekonomije u svojim zemljama ti se Behko zavaravaj kako je BiH na istom nivou kao i komšijske zemlje. Možda je i bilo tako, ali prije jedno 16 godina.Krokodil Behko wrote:Baška to, porediš BiH u ratu porušenu, sa Srbijom i veličaš neke nijanse, umjesto da fino objasniš zašto je roba iz Srbije tako jeftina, kod nas? Kolike su im plate, pa mora biti tako jeftino i UVIJEK na štetu kvaliteta proizvoda?
Vladimir RUS wrote:Ne znam u detalje jer ne pratim baš mnogo, samo znam da neki spominju ulazak Srbije u EU negdje oko 2020Krokodil Behko wrote:Kako ti to znaš?
Šta si odgovorio na ono pitanje, koliko je poglavlja završeno?
Nisam primjetio nikakav konkretan odgovor.
E u pravu si, a ionako je bijeda od investicije, ta milijarda.Krokodil Behko wrote:Pa danas, neko donese vijest o ulaganju Azerbejdžanaca cca 1.000.000.000 marakaSamo jedna vijest.
Zatošto Azerbejdžanci za sada samo obećavaju i ništa trenutno ne rade po tom pitanju.
Stvarno me iznenađuješ s glupim komentarima.Ih. Koliko imaš "Prevenata" (proizvođača autodijelova) po Srbiji da više ni sam ne znam koliko ih ima. Dali u BiH ima još koji proizvođač autodijelova, a da je veličine Preventa?Krokodil Behko wrote:Ma ima, mrsko mi da guglam, ali evo jedne koja zarađuje više nego smederevska željezara, bar duplo. Zapravo, razlika je tolika, da je potpuno nekorektno, ubacivati je u istu rečenicu sa smederevskom željezarom.
http://www.prevent.ba/bs/kompanija![]()
Minus dugovi.Krokodil Behko wrote:Zapravo, i obična fabrika sode iz Lukavca, zaradi više nego ta željezara.![]()
http://tip.ba/2015/06/18/rjesavanje-fab ... u-stecaju/
![]()
Tu ti je i Cimos TMD, pa tako da ništa od onog nebuloznog komentara, kako je Prevent jedini u BiH u toj branši.Najveći izvoznici u 2015. godini su: Arcelor Mittal, Prevent Visoko, Aluminij Mostar, Alumina Zvornik, Sisecam Soda Lukavac, GIKIL Lukavac, Bimal Brčko, Optima Grupa Banja Luka, Borac Export-Import Travnik i CIMOS TMD Gradačac.
http://pressrs.ba/vijesti/drustvo/na-de ... -09-2016-1Krokodil Behko wrote:Da i to je zahvaljujući tebi i tvojim istomišljenicima, sa vlažnim snovima i sl.
Ljudi su tu, da vas odbrane i da vam odbrane taj RS, od vas samih i vaših suludih ideja.
![]()
A šta je gatibo, realni sektor ako nije industrija?BDP je važan ako je potpomognut industrijskim razvojem i realnim sektorom.
Ako je riječ o turizmu, e onda u realnosti uglavnom samo vlasnici hotelskih lanaca i drugih ugostiteljskih objekata na moru ili na planini imaju koristi od ekonomskog razvoja.
Jel ko umro od gladi? Nije. Znači da evidencija nezaposlenih, ili nije tačna ili je pojaka dijaspora.Naduvani standard ništa ne znači ako je broj ljudi koji su na birou veliki. To se najbolje vidi u BiH koja ima veći prosječni platežni standard negoli što ga ima Srbija, a u stvarnosti duplo veću stopu nezaposlenosti negoli što je ona u Srbiji.
Statistika nacionalnih računa proizvodi Bruto domaći proizvod (BDP) koji je najznačajniji makroekonomski indikator i pokazatelj razvijenosti jedne ekonomije. Obračuni se rade prema proizvodnom i dohodovnom pristupu u skladu/sukladno sa metodologijama „Evropski/Europski sistem računa“ (ESA) i „Sistem nacionalnih računa“ (SNA).
....ma nema se šta komentarisatiNekada smo se poredili sa zapadom kao uzorom na koga se treba ugledati, a do prije koju godinu sa Slovenijom
Ja nemam nikakav, niti mi je potreban, FBiH je katastrofa, ali je pojam ekonomije za RS, iskreno? Ista ova FBiH porušena i popaljena, nedostižna je za RS, u ovom trenutku i tako dođemo do istine oko toga ko koči a ko ne koči BiH.Koji imaš izgovor za 21 godinu nečinjenjenja ničega po pitanju poboljšanja ekonomske aktivnosti?
Prihvaćena aplikacija znaci... Ok, sad ćemo vas dotjerati... Pogrešan odgovor, znaci reakciju... I tako jedno za drugim...Julia-Klara wrote:
Bas! Kako god, prihvatili su aplikaciju, sad su na redu upitnici i pitanja,a tesko da cemo tu proci. Doduse, i Rumunija je, pa... Ko ce znati
Sa'će on promijeniti ploču. Neće više biti-nema on šansi kod moje ćerke.Rum wrote:Sad ce me nole za zeta uzeti posto sam europejac
Ma kad je ono Milanović pričao o big shitu , svi su propustili i dio kad priča o tome da se BiH morastorm wrote:Prihvaćena aplikacija znaci... Ok, sad ćemo vas dotjerati... Pogrešan odgovor, znaci reakciju... I tako jedno za drugim...Julia-Klara wrote:
Bas! Kako god, prihvatili su aplikaciju, sad su na redu upitnici i pitanja,a tesko da cemo tu proci. Doduse, i Rumunija je, pa... Ko ce znati
Kako malo pratim puno se uradilo posljednjih godinu dvije, sad ce jos brze...
Neka mlati Bruxelles... Neka malo odhebu BG i ZG...
...ti prizivas Dr. laganog....storm wrote:Prihvaćena aplikacija znaci... Ok, sad ćemo vas dotjerati... Pogrešan odgovor, znaci reakciju... I tako jedno za drugim...Julia-Klara wrote:
Kako malo pratim puno se uradilo posljednjih godinu dvije, sad ce jos brze...
Neka mlati Bruxelles... Neka malo odhebu BG i ZG...
..to fovic gura inace nikad s mista..Julia-Klara wrote:toliko o propalom projektu![]()
sta ono rece EU o aplikaciji o clanstvu?