Nole wrote:Dok sam još tu da kažem da me je Behko lažno optužio za broj žrtava u Jasenovci tvrdeći , kad dam bio baniran da pišem pola miliona....na temi Naser Orić imate istinu....
Jesil ti pjan, lud ili i jedno i drugo?
Naravno da si tako tvrdio, ono u svom stilu, "Ja samo kažem šta je rekao Simon Vizental, nisam ja kriv".
Potom, banovan si na temi o Oluji, samo na jedan dan jer sam te na taj način spašavao, od mnogo većeg bana, kojeg bi ti možda zalijepila Maja, da je naišla.
Ne mislim ja ništa posebno dobro, ni o tebi ni o laganom, samo eto, zbog tog nekog staža i učešća, eskiviram koliko god mogu, da vas banujem, sve dok me vi sami ne dovedete pred svršen čin.
Jesam li ti lijepo rekao tog dana da imaš sijaset tema o NDH i da na njima možeš do mile volje šarati o Jasenovcu, Paveliču i ostalim? Jesam li?
Krokodil Behko wrote:Po ko zna koji put, evo, imamo temu o Jasenovcu, pa tamo bi bilo prikladnije, za taj tekst.
viewtopic.php?f=27&t=13449
Malo mi ovo providno. I na temi o Oluji, i na temi o Srebrenici (stavljanje znaka jednakosti između --

) i na temi o Markalama, o Kapiji, o Vukovaru, o opsadi Sarajeva, itd, svugdje se spinuje na Jasenovac.
Pogle' koliko tema o tim stvarima imamo, a i to sam ti tad pokazao.
viewtopic.php?f=27&t=13934
viewtopic.php?f=27&t=17848
I mnoštvo ostalih "običnih" tema hrvatskih rabota.
viewtopic.php?f=27&t=13449
viewtopic.php?f=27&t=15217
viewtopic.php?f=27&t=15707
viewtopic.php?f=27&t=17056
viewtopic.php?f=27&t=17891
viewtopic.php?f=27&t=15841
viewtopic.php?f=27&t=15180
viewtopic.php?f=27&t=14463
Idemo dalje:
Ban na mjesec dana, dobio si ne zbog Jasenovca i nekih cifri, nego si na temu o Srebrenici kačio neki norveški dokumentarac, također u svom stilu "Ne tvrdim ja to, nego vam samo pokazujem", mada mi za taj uradak znamo već 5 godina.
Nego, ti izgleda ne znaš, 11. juli je i zvanično, Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici širom EU, pa ne znam šta misliš promijeniti s tim. čak sam ti i rekao tom prilikom, u vezi tog dokumentarca:
Krokodil Behko wrote:
Nije mi bilo mrsko da provjerim šta si pisao, na temi o Jasenovcu. I tu si "kao slučajno" pominjao cifru od 500.000 žrtava i isticao monstruoznost tog zločina. Zapravo, on jeste monstruozno-monstruozan i to znamo svi.
E sad, kvaka je u tome, da je neki Hrvat na proljeće lansirao dokumentarac koji se tebi nije dopao i rekao si da je to revizionizam i sl, a ovaj ti je dokumentarac, kako vidim, odličan i vrijedi ga pogledati.
Ali ti si, kao i obično, odlučio obesmišljavati i tu temu, inače najkrvaviju iz 90-ih godina, metodom karakterističnom za tebe - Niđe veze s temom, pominjanje svega i svačega, jer bitno je ubaciti neki spin.
Nole wrote:
Ajmo od početka...02.i 03. 05. 1992. koliko je vojnika JNA pobijeno u Sarajevu??? Da li je na Skenderiji ubijeno i paljeno el tramvajskim žicama , mislim 12. momaka vojnika JNA koji su "krivi" jedino što su bili tamo na osluženju vojnog roka??? Da li je te momke rodila neka majka? Mnogi od njih još ni sex nisu imali!!! Njihova krivica je jedino ta što ih je neko iz kasarne poslao u dom JNA!!! I??? Jel neko odgovarao za taj zločin??? Nije burazeru!!! Dobrovoljačka: Da li je Alija tražio 1300 pušaka M48 od JNA i svo naoružanje iz jedne kasarne u SA(ne mgu se setiti sad imena, sutra ti i kažem koje) Da li je dobio i 1300 M48 ( puška je i dan danas nojbolji lovački karabin, 3000m domet sa optikom koja je postojala u Sarajevu na 1000m smrtonosna, a ne razbacuje municiju) i sve naoružanje iz te kasarne??? Jeste!!! Zašto je presečena kolona u kojoj je i Alija bio i pobijeno 6 momaka , a 207 zarobljeno i mučeno???
Da nije neko drugi očekivao da Kukanjac ( kukala mu majka nesposobna) popizdi i ubije Aliju a on preuzme vlast???
General Mekenzi je zapisao da mu je to NAJGORI DAN U ŽIVOTU...
Proveri podatke i onda se javi...
Ako želiš ujutru imaš lične podatke o svih 45 pobijenih, bez razloga, momaka drugog i trećeg maja u Sarajevu!
Lako je optuživati druge...osudimo zločince, ratne profitere iz naših redova!!! Ne volim ni Arkana ni Šešelja!!! Da ste pobili njihove, a ne momke JNA koji nisu svojom voljom bili u Satrajevu, ne bih vam ni reči rekao...ovako...i vi ste zloćinci....sory istina boli!!!
Koja riječ iz ovog posta, ima veze sa Srebrenicom?
Jedna jedina?