Ratni zločini - zločinci - suđenja

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9135 times
Been thanked: 10846 times
Status: Offline

Re: Srbija naučno dokazuje Markale, Kapiju, Ferhadiju......

21 Sep 2016, 10:19

Nije sve tako crno.
Ovih je dana u Srbiji, u sjeni ovih naših referenduma i biti ili ne biti Srbije, oko odnosa sa Rusijom, otpočeo sudski proces stoljeća. Sude nekih osam ljudi, zbog strijeljanja 1300+ Srebreničana u hangaru, u Kravicama.
E što ti je statistika. Vidi mi broja - 1300+, jer nisam upamtio tačan broj žrtava tog zločina, a možda je ono + brojem veće od Markala.
I tu neko priča i konstruiše oko masakra u Markalama.

Zanima me, da li će izvršiti i stručnu ekspertizu Golubovih jaja, da vide da li je ostao trag od Hankine štikle :123

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3847 times
Been thanked: 2888 times

21 Sep 2016, 10:23

Krokodil Behko wrote:Nije sve tako crno.
Ovih je dana u Srbiji, u sjeni ovih naših referenduma i biti ili ne biti Srbije, oko odnosa sa Rusijom, otpočeo sudski proces stoljeća. Sude nekih osam ljudi, zbog strijeljanja 1300+ Srebreničana u hangaru, u Kravicama.
E što ti je statistika. Vidi mi broja - 1300+, jer nisam upamtio tačan broj žrtava tog zločina, a možda je ono + brojem veće od Markala.

Zanima me, da li će izvršiti i stručnu ekspertizu Golubovih jaja, da vide da li je ostao trag od Hankine štikle :123
Golub nema jaja...bas ko ni kokos sike
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 11:53

Krokodil Behko wrote:Nije sve tako crno.

Bar će nekoga osuditi za monstruozne zločine u Srebrenici...Ko je FBIH osuđen za zločine nad Srbima? Ima li bar jedan primer...Markale...ne žuri sačekajmo rezultate istrage...moguće i da kažu sa položaja VRS niko ne tvrdi suprotno. Znam samo da je u presudi Raši , 40god, pisalo da nije moguće tačno utvrditi odakle je granata pala...sačekajte pa onda pišite...ako sam za ban slobodno banirajte...ja sam ovde samo izrazio sumnju u tu granatu i nikad tvrdio ko ju je ispalio....e sad ima li ovde dijaloga to je pitanje za upravu foruma...Bože moj život ide dalje.. Dok sam još tu da kažem da me je Behko lažno optužio za broj žrtava u Jasenovci tvrdeći , kad dam bio baniran da pišem pola miliona....na temi Naser Orić imate istinu....

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 12:05

Socrates wrote:Nole, jesi li ti glup ili....?

Šta, yebote? Evo, ja ti kažem, nisi četnik, ali si yebeno glup.

A i ovi što se svadjaju sa tobom oko jedne granate potpuno gube iz vida "the big picture". Ovakvi načini zamagljivanja najvaznijih stvari i prebacivanja lopte na jedan izolovani incident su poznati u medijskom spinovanju.

Dakle, Nole, opsada Sarajeva od strane srpske vojske je trajala skoro četiri godine i nisu slali cevape Sarajlijama nego hiljade i hiljade granata je bačeno i poginule su hiljade ljudi i djece.

Valjda ti je to, iako si Srbin, očigledno.

Ako tebi jedna granata u tom višegodišnjem zlocinackom granatiranju Sarajeva predstavlja neki argument za bilo sta, neku nadu da "tvoji" politicari nisu naredili sistematsko unistavanje glavnog grada susjedne drzave, ili nadu da su neciji drugi politicari losi barem kao tvoji, onda odmah da ti kažem, ti nisi normalan čovjek i idi na psihijatrijsko posmatranje.
Opsada Sarajeva...pa zato je i Raša dobio 40 godina...ova jedna je izazvala reakciju NATO na položaje VRS, i u Hagu nije dokazano da je ispaljeno sa položaja VRS pa postoji sumnja da je u pitanju autoterorizam Alije Izetbegovića....Ako su je ispalili sa položaja VRS nek streljaju Rašu , bolje nije ni zaslužio, a šta ako je upitanju autoterorizam? Šta porodice žrtava da misle? Zar žrtve ne zaslužuju istinu?
Šta je glupo u mom shvatanju?

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 12:08

I time se ne pravdaju zločini koji su počinili Srbi...ni to nigde nisam napisao...ja ih osuđujem.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9135 times
Been thanked: 10846 times

21 Sep 2016, 15:43

Nole wrote:Dok sam još tu da kažem da me je Behko lažno optužio za broj žrtava u Jasenovci tvrdeći , kad dam bio baniran da pišem pola miliona....na temi Naser Orić imate istinu....
Jesil ti pjan, lud ili i jedno i drugo?

Naravno da si tako tvrdio, ono u svom stilu, "Ja samo kažem šta je rekao Simon Vizental, nisam ja kriv".

Potom, banovan si na temi o Oluji, samo na jedan dan jer sam te na taj način spašavao, od mnogo većeg bana, kojeg bi ti možda zalijepila Maja, da je naišla.

Ne mislim ja ništa posebno dobro, ni o tebi ni o laganom, samo eto, zbog tog nekog staža i učešća, eskiviram koliko god mogu, da vas banujem, sve dok me vi sami ne dovedete pred svršen čin.

Jesam li ti lijepo rekao tog dana da imaš sijaset tema o NDH i da na njima možeš do mile volje šarati o Jasenovcu, Paveliču i ostalim? Jesam li?

Krokodil Behko wrote:Po ko zna koji put, evo, imamo temu o Jasenovcu, pa tamo bi bilo prikladnije, za taj tekst.

viewtopic.php?f=27&t=13449

Malo mi ovo providno. I na temi o Oluji, i na temi o Srebrenici (stavljanje znaka jednakosti između -- :lud) i na temi o Markalama, o Kapiji, o Vukovaru, o opsadi Sarajeva, itd, svugdje se spinuje na Jasenovac.
Pogle' koliko tema o tim stvarima imamo, a i to sam ti tad pokazao.
viewtopic.php?f=27&t=13934

viewtopic.php?f=27&t=17848

I mnoštvo ostalih "običnih" tema hrvatskih rabota.

viewtopic.php?f=27&t=13449

viewtopic.php?f=27&t=15217

viewtopic.php?f=27&t=15707

viewtopic.php?f=27&t=17056

viewtopic.php?f=27&t=17891

viewtopic.php?f=27&t=15841

viewtopic.php?f=27&t=15180

viewtopic.php?f=27&t=14463

Idemo dalje:

Ban na mjesec dana, dobio si ne zbog Jasenovca i nekih cifri, nego si na temu o Srebrenici kačio neki norveški dokumentarac, također u svom stilu "Ne tvrdim ja to, nego vam samo pokazujem", mada mi za taj uradak znamo već 5 godina.
Nego, ti izgleda ne znaš, 11. juli je i zvanično, Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici širom EU, pa ne znam šta misliš promijeniti s tim. čak sam ti i rekao tom prilikom, u vezi tog dokumentarca:
Krokodil Behko wrote: Nije mi bilo mrsko da provjerim šta si pisao, na temi o Jasenovcu. I tu si "kao slučajno" pominjao cifru od 500.000 žrtava i isticao monstruoznost tog zločina. Zapravo, on jeste monstruozno-monstruozan i to znamo svi.

E sad, kvaka je u tome, da je neki Hrvat na proljeće lansirao dokumentarac koji se tebi nije dopao i rekao si da je to revizionizam i sl, a ovaj ti je dokumentarac, kako vidim, odličan i vrijedi ga pogledati.
Ali ti si, kao i obično, odlučio obesmišljavati i tu temu, inače najkrvaviju iz 90-ih godina, metodom karakterističnom za tebe - Niđe veze s temom, pominjanje svega i svačega, jer bitno je ubaciti neki spin.

Nole wrote: Ajmo od početka...02.i 03. 05. 1992. koliko je vojnika JNA pobijeno u Sarajevu??? Da li je na Skenderiji ubijeno i paljeno el tramvajskim žicama , mislim 12. momaka vojnika JNA koji su "krivi" jedino što su bili tamo na osluženju vojnog roka??? Da li je te momke rodila neka majka? Mnogi od njih još ni sex nisu imali!!! Njihova krivica je jedino ta što ih je neko iz kasarne poslao u dom JNA!!! I??? Jel neko odgovarao za taj zločin??? Nije burazeru!!! Dobrovoljačka: Da li je Alija tražio 1300 pušaka M48 od JNA i svo naoružanje iz jedne kasarne u SA(ne mgu se setiti sad imena, sutra ti i kažem koje) Da li je dobio i 1300 M48 ( puška je i dan danas nojbolji lovački karabin, 3000m domet sa optikom koja je postojala u Sarajevu na 1000m smrtonosna, a ne razbacuje municiju) i sve naoružanje iz te kasarne??? Jeste!!! Zašto je presečena kolona u kojoj je i Alija bio i pobijeno 6 momaka , a 207 zarobljeno i mučeno???
Da nije neko drugi očekivao da Kukanjac ( kukala mu majka nesposobna) popizdi i ubije Aliju a on preuzme vlast???
General Mekenzi je zapisao da mu je to NAJGORI DAN U ŽIVOTU...
Proveri podatke i onda se javi...
Ako želiš ujutru imaš lične podatke o svih 45 pobijenih, bez razloga, momaka drugog i trećeg maja u Sarajevu!
Lako je optuživati druge...osudimo zločince, ratne profitere iz naših redova!!! Ne volim ni Arkana ni Šešelja!!! Da ste pobili njihove, a ne momke JNA koji nisu svojom voljom bili u Satrajevu, ne bih vam ni reči rekao...ovako...i vi ste zloćinci....sory istina boli!!!
Koja riječ iz ovog posta, ima veze sa Srebrenicom?
Jedna jedina?

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

21 Sep 2016, 18:47

Nole wrote:I time se ne pravdaju zločini koji su počinili Srbi...ni to nigde nisam napisao...ja ih osuđujem.

Kako i na koji način si osudio bilo sta? Osim što ponavljas da su svi krivi jednako, pravu osudu nigdje nisam vidio.

Pazi, to bi trebala biti bezuslovna osuda agresije na BIH kao suverenu i međunarodno priznatu državu, agresije u kojoj su snage Srbije obavljale najprljavije poslove oko totalnog etničkog čišćenja, masovnih ubistava i genocida u pograničnim podrucjima. A zatim i totalna podrška domaćim izdajnicima u Republici Srpskoj na obavljanju totalnog istrijebljenja bosnjackog naroda i ostalih ljudi gdje god su stigli.

Ti se uhvatio jedne granate. Nije NATO bombardovao srpske položaje zbog Markala, nego zato što je uvidio, yebeno kasno, da sa Milosevicem nema dogovora. Kamo sreće da je i ranije.Bilo bi i manje žrtava i manje mržnje da su još 91-ve dali Miloševiću po picki kukavičkoj.

Zato ste i izgubili Kosovo. Sa Miloševićevim nije bilo dogovora. Osim, naravno, Franje, on se sasvim lijepo dogovarao sa Slobom oko Bosne. Picke kukavicke.
. . . . . . . . .

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 19:16

Gospodine Behko: Napisao sam Vam da je Franjo Tuđman iznosio podatke o 30.000 žrtava, ja od oko 95.000 žrtava Jasenovca, a Simon Vizantel oko pola miliona...setite se gospodine Behko teme o Naseru bila je polemika između nas dvojice 85.000 i 95.000...
Postoji izreka ( ja je nisam izmislio) : Ubiti čoveka je zločin! Ubiti milion ljudi je statistika!
Zašto gospodine Behko nikada niste naveli da sam ovde pomenuo i Franjinu cifru od 30.000 žrtava? A, lakše je reći Mišo pominje Simona Vizantela i tvrdi 500.000 žrtava....i jedna dečija suza pa je mnogo! Nemojte vi u Bosni dozvoliti ni jednu dečiju suzu , a ne daj Bože, da opet brojimo mrtve....e to vas sve tamo molim.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

21 Sep 2016, 19:24

Nole

Jel znaš ti prestat srat ili ćeš se i dalje ponašati, k'o dijete kad mu uzmeš igračku?
Sredi se...nikome nije u interesu tvoj ban, jer da jest, kako zapomazes ovdje, letio bi davnih dana...
I nauci već jednom pisati u prikladne teme... Ima konkretno o tematici koju vidno obozavas, pregršt tema a ne da na svakoj mogućoj vrtiš jedno te isto...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 19:25

Socrates wrote:
Nole wrote:I time se ne pravdaju zločini koji su počinili Srbi...ni to nigde nisam napisao...ja ih osuđujem.

Kako i na koji način si osudio bilo sta? Osim što ponavljas da su svi krivi jednako, pravu osudu nigdje nisam vidio.

Pazi, to bi trebala biti bezuslovna osuda agresije na BIH kao suverenu i međunarodno priznatu državu, agresije u kojoj su snage Srbije obavljale najprljavije poslove oko totalnog etničkog čišćenja, masovnih ubistava i genocida u pograničnim podrucjima. A zatim i totalna podrška domaćim izdajnicima u Republici Srpskoj na obavljanju totalnog istrijebljenja bosnjackog naroda i ostalih ljudi gdje god su stigli.

Ti se uhvatio jedne granate. Nije NATO bombardovao srpske položaje zbog Markala, nego zato što je uvidio, yebeno kasno, da sa Milosevicem nema dogovora. Kamo sreće da je i ranije.Bilo bi i manje žrtava i manje mržnje da su još 91-ve dali Miloševiću po picki kukavičkoj.

Zato ste i izgubili Kosovo. Sa Miloševićevim nije bilo dogovora. Osim, naravno, Franje, on se sasvim lijepo dogovarao sa Slobom oko Bosne. Picke kukavicke.
Otvorimo temu novu jer bih na ovoj temi zaglavio ban...slobodno napravi temu : Pičke Sloba-Franjo....imali bi svi šta da pišemo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 19:26

Nole wrote:Gospodine Behko: Napisao sam Vam da je Franjo Tuđman iznosio podatke o 30.000 žrtava, ja od oko 95.000 žrtava Jasenovca, a Simon Vizantel oko pola miliona...setite se gospodine Behko teme o Naseru bila je polemika između nas dvojice 85.000 i 95.000...
Postoji izreka ( ja je nisam izmislio) : Ubiti čoveka je zločin! Ubiti milion ljudi je statistika!
Zašto gospodine Behko nikada niste naveli da sam ovde pomenuo i Franjinu cifru od 30.000 žrtava? A, lakše je reći Mišo pominje Simona Vizantela i tvrdi 500.000 žrtava....i jedna dečija suza pa je mnogo! Nemojte vi u Bosni dozvoliti ni jednu dečiju suzu , a ne daj Bože, da opet brojimo mrtve....e to vas sve tamo molim.

Jesi li ti pijan ili ti je teško shvatiti osnovnu misao? Ne kritikuje tebe Behko zbog iznošenja bilo kojih podataka oko Jasenovca, nego sto ih iznosis na milion tema koje uopste nisu povezane sa Jasenovcem.
. . . . . . . . .

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 19:29

Nole wrote:
Socrates wrote:

Otvorimo temu novu jer bih na ovoj temi zaglavio ban...slobodno napravi temu : Pičke Sloba-Franjo....imali bi svi šta da pišemo
Dok te ne vidim da osudis agresiju Srbije na BIH, i sve što je sa tim islo, sa tobom nema ozbiljne priče ni o čemu.
. . . . . . . . .

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 11 times

21 Sep 2016, 19:33

Naravno, oni uvijek yebeno kasno uviđaju :p O da, sa Slobom je itekako bilo dogovora, svih tih krvavih i najtežih godina (valjda zaboravljate da je Sloba tada od strane Zapadnih partnera nazivan kao faktor stabilnosti u regionu; tek kad se Slobu moglo sjebati na pravi, odgovarajući i adekvatan način, uslijedio je ključni dogovor, znan kao Daytonski sporazum ;) Nisu Kosovo zato izgubili (ako su ga ikad i imali), nego zato što je potreban kao (vojna) baza i kao bogato rudno nalazište ;) Jasno, i kao ključnu tačku za trgovinu organima i narkoticima i ostalim mafijaškim poslovima. To su fakti, koje je ustanovila komisija EU parlamenta :cudi No, o tome se glasno šuti...

Što se tiče same rekonstrukcije tragičnih događaja iz naslova teme, ne znam kome bi moglo smetati da se ona provede. Potrebno je razlučiti stvari po sebi i za sebe, da se filozofski izrazim. Drugarica JK kaže da su Markale laž: taj čin sam po sebi (dakle činjenično) nije laž, svi znamo da se dogodio. Nikome normalnome ne bi smetalo da se utvrdi i kako i zašto se dogodio. Možda bismo se mogli i iznenaditi nekim stvarima, ako imamo u vidu svu prljavštinu tog nesretnog (da podvučem: klasnog) rata i sve te trgovine za sve vrijeme njegova trajanja; naime, svi znamo (valjda :roll ) da je vrlo jasno i precizno zadokumentovano naručeno dejstvovanje jedne od zaraćenih strana po ciljevima one druge ili treće, prema svjedočenjima samih aktera (npr. generala Dudakovića i Milovanovića, Mirze Hajrića i dr.) u dokumentarnom filmu Dogovoreni rat. Možemo se osvrnuti i na pokušaj atentata na generala Halilovića itd. Takođe bismo trebali obratiti pažnju i na svjedočenje Hakije Meholjića, kao i na Sizifov posao Hasana Nuhanovića...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 19:36

Sheval wrote:Cisto za informaciju...Srbi u ist. Hercegovini su bili naoruzani vec 1988.g.
Toliko o belosvetskoj zaveri i popularnoj ko nas bre zavadi.
O stratistima necu ni rijeci...nicijim.
Degutantno je igrati se kostima.
88. nisu, 90. jesu...ne preteruj ni ti...čak su početkom rata u BIH naplaćivali granate iz haubica Nora 155mm i Hrvatima i Bošnjacima kada je trebalo jednim ili drugima. Čuo sam priču: Hrvati potiskaju jako Bošnjake u zapadnoj Hercegovini , kad Srbi iz istočne Hercegovine udariše haubicama po Hrvatima. Javlja se čovek za vezu iz bošnjačkog štaba i saopštava da nemaju novac da plate za te granate. Srbin mu na radiovezi odgovora: Nema veze, kuća časti.
Poenta: Onim lopovima igra rezultat nerešeno jer uvek mogu od jednih ili drugih kradu jugoslovenski novac.
Sa žrtvama se ne smemo igrati. I svi moramo priznati zločine iz naših redova i kazniti zločince...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 19:40

Sheval wrote:Dobro....Noleta malo prebacuje :hihi
Sad ce tu napisati kako je razbio 4 sipca i kako su poskupile banane :zubi
Bem te luda pa sa Šipcima se korektno sarađuje. Uredne su platiše...aj ne baš svi al zadovoljavajuća većina...Ja nisam funkcioner radikalne stranke pa radim sa svima ko želi da plati moj proizvod, makar i sa malim zakašnjenjem valute plaćanja

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 19:42

Sheval wrote:Ti placanje granata nije javna tajna...bilo je toga i istina je.
Ali 1988 je ipak u pitanju...provereno :zubi
Nemam pojma o tome jer smo tad svi navijali za Jugoslaviju, za razliku od Maksimira 1990. protiv Holandije....j.... te Aleksandre Karađorđeviću!

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 19:53

Socrates wrote:
Nole wrote:
Socrates wrote:

Dok te ne vidim da osudis agresiju Srbije na BIH, i sve što je sa tim islo, sa tobom nema ozbiljne priče ni o čemu.
Aj samo ti meni prvo odgovori na pitanje: Ko je uništio Jugoslaviju?
P.S. Ko ju je stvorio ne moraš objašnjavati...svi znamo...mada i ovo drugo znamo...

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

21 Sep 2016, 20:08

Mohr wrote:Naravno, oni uvijek yebeno kasno uviđaju :p O da, sa Slobom je itekako bilo dogovora, svih tih krvavih i najtežih godina (valjda zaboravljate da je Sloba tada od strane Zapadnih partnera nazivan kao faktor stabilnosti u regionu; tek kad se Slobu moglo sjebati na pravi, odgovarajući i adekvatan način, uslijedio je ključni dogovor, znan kao Daytonski sporazum ;) Nisu Kosovo zato izgubili (ako su ga ikad i imali), nego zato što je potreban kao (vojna) baza i kao bogato rudno nalazište ;) Jasno, i kao ključnu tačku za trgovinu organima i narkoticima i ostalim mafijaškim poslovima. To su fakti, koje je ustanovila komisija EU parlamenta :cudi No, o tome se glasno šuti...

Što se tiče same rekonstrukcije tragičnih događaja iz naslova teme, ne znam kome bi moglo smetati da se ona provede. Potrebno je razlučiti stvari po sebi i za sebe, da se filozofski izrazim. Drugarica JK kaže da su Markale laž: taj čin sam po sebi (dakle činjenično) nije laž, svi znamo da se dogodio. Nikome normalnome ne bi smetalo da se utvrdi i kako i zašto se dogodio. Možda bismo se mogli i iznenaditi nekim stvarima, ako imamo u vidu svu prljavštinu tog nesretnog (da podvučem: klasnog) rata i sve te trgovine za sve vrijeme njegova trajanja; naime, svi znamo (valjda :roll ) da je vrlo jasno i precizno zadokumentovano naručeno dejstvovanje jedne od zaraćenih strana po ciljevima one druge ili treće, prema svjedočenjima samih aktera (npr. generala Dudakovića i Milovanovića, Mirze Hajrića i dr.) u dokumentarnom filmu Dogovoreni rat. Možemo se osvrnuti i na pokušaj atentata na generala Halilovića itd. Takođe bismo trebali obratiti pažnju i na svjedočenje Hakije Meholjića, kao i na Sizifov posao Hasana Nuhanovića...
Šta uopste ovaj komentar znaci? Očigledno je odgovor meni, u kojem ti Zapad krivis za sve. O čemu ti uopste pričaš kad pričaš o Kosovu? O organiziranom kriminalu, pravu naroda da se samopredijeli, ili da zapravo narod nema pravo da se samoopredijeli ako u tom narodu ima kriminalaca. Ili sve Kosovske Albance poistovjećujes sa kriminalcima u njihovim redovima?

Srbija je imala Kosovo dovoljno dugo da od njega napravi nesto i nešto ne vidim da su ista napravili. Ako, dakle, i jeste ogrezlo u kriminalu, onda je valjda nešto i do srpske nesposobnosti da uspostavi normalnu državu u "kolijevci". A Zapad sve radi sa interesom, tako da, hvala ti na toploj vodi. Ni Istok nije ništa bolji, a boga mi, ni mi sto smo između Istoka i Zapada.
. . . . . . . . .

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

21 Sep 2016, 20:14

8:00 :oo :mah hvala mišo

http://www.youtube.com/watch?v=Zi9FIgAlcYk

dosta off-a
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13963 times
Been thanked: 9642 times

21 Sep 2016, 20:43

Mohr wrote:Naravno, oni uvijek yebeno kasno uviđaju :p O da, sa Slobom je itekako bilo dogovora, svih tih krvavih i najtežih godina (valjda zaboravljate da je Sloba tada od strane Zapadnih partnera nazivan kao faktor stabilnosti u regionu; tek kad se Slobu moglo sjebati na pravi, odgovarajući i adekvatan način, uslijedio je ključni dogovor, znan kao Daytonski sporazum ;) Nisu Kosovo zato izgubili (ako su ga ikad i imali), nego zato što je potreban kao (vojna) baza i kao bogato rudno nalazište ;) Jasno, i kao ključnu tačku za trgovinu organima i narkoticima i ostalim mafijaškim poslovima. To su fakti, koje je ustanovila komisija EU parlamenta :cudi No, o tome se glasno šuti...

Što se tiče same rekonstrukcije tragičnih događaja iz naslova teme, ne znam kome bi moglo smetati da se ona provede. Potrebno je razlučiti stvari po sebi i za sebe, da se filozofski izrazim. [b]Drugarica JK kaže da su Markale laž[/b]: taj čin sam po sebi (dakle činjenično) nije laž, svi znamo da se dogodio. Nikome normalnome ne bi smetalo da se utvrdi i kako i zašto se dogodio. Možda bismo se mogli i iznenaditi nekim stvarima, ako imamo u vidu svu prljavštinu tog nesretnog (da podvučem: klasnog) rata i sve te trgovine za sve vrijeme njegova trajanja; naime, svi znamo (valjda :roll ) da je vrlo jasno i precizno zadokumentovano naručeno dejstvovanje jedne od zaraćenih strana po ciljevima one druge ili treće, prema svjedočenjima samih aktera (npr. generala Dudakovića i Milovanovića, Mirze Hajrića i dr.) u dokumentarnom filmu Dogovoreni rat. Možemo se osvrnuti i na pokušaj atentata na generala Halilovića itd. Takođe bismo trebali obratiti pažnju i na svjedočenje Hakije Meholjića, kao i na Sizifov posao Hasana Nuhanovića...
Gdje to ti procita,majke ti? :sok De ponovo
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Post Reply

Return to “EX YU”