Ja se jos uvijek vrtim oko 82-83, masa toga dolazi poslije, a nije se moglo sve ni pratiti.

Druga stvar , pitanje je i ukusa sta se svidjalo , a sta ne.
Mislim da Haustor spomenuh vec. Medjutim osim muzicke scene, dolazi i jedan novi val pozorista, filma, knjizevnosti, radia, ....
Svako je vise manje pratio u svojim sredinama sta se desava, ali Sarajevo u jednom trenutku na RTV SA pocinje da emituje masu stvari i novih ideja , kao i gomilu mladih ljudi. Jedna od tih stvari je bila i omladinski program radio Sarajeva. Pokrece se novina Nasi Dani. Nocni program radio Sarajeva je poceo vec ranije, a onda nastupa i TV Nocni program, pocinje sa radom sarajevska akademija, ...
Tesko je to sve upratiti i sjetiti se jer je bilo zaista puno ( a meni se ne da guglati i kopati po netu.

)Koncerti na sve strane. Gomila mladih talentovanih ljudi koji su onda od 92 pa nadalje nestali i nasli se u nekim drugim zemljama i zivotima, jer nazalost bilo je i nekih drugih ideja koje su bile nespojive sa tom generacijom. Istina neki od njih su zajahali poslije i te ideje.
Elem tu smo negdje oko 82-83, kada pocinje jedna od kultnih radio emisija subotom ujutro (joj termina

) pod vostvom Bore Kontica zvana "Primus".