joj tebe,pa nisam ja zapela za enticki aspekt pospisa vec su insitirali odgovorni dva entieta,a koje danas zovu etnitetaSocrates wrote:Stvarno nemam strpljenja za tvoje sve izraženije lupanje, ali politika je, po definiciji "ko dobija sta, kako i kada". Pošto je popis stanovnistva isključivo politička kategorija, jer ga vrše države, a ne neki Marsovci koje, iz dosade, zanima kako mi živimo ovdje, popis se koristi, u normalnim državama, izmedju ostalog, za bolju raspodjelu državnih resursa, dakle za "who gets what, when and how". Logično je, dakle, da se koristi za poboljšanje nečijih života.statebriga wrote:
Popis nema cilje poboljsanje necijeg zivota,kako si to zakjucioA daj mi primjere tih manjina u SAD koje su ugrozene
![]()
Pa ne moras biti rodjen u BiH da bi se osjecao Bosancem,eto istovremeno si Hrvat,jer imas i HR pasos ,a nisi rodjen u HR![]()
Ja bih trebala,kao i ti poveati svoj identet sa tri danasnje Balkanske drzave,ali,ipak, najvise me privlaci moj Hrvatski dio idnetieta,jer mi je u HR najbolje,imam rodbinu i prijatelje,i to je jedina lokacija na Balkanu koja mi je najljepsa.Kako se Hrvati ponasjau prema Srbima i Bosnjacima me apsolutno ne interesira,jer je to politicka igra bez granica.Meni svi idu jednako na zivce.Tebi se ne dopada vjerovatno negativna odnos prema Bosnjacima,jer je,naslucujem, jedan od tvojih roditleja musliman (pisao si nesto o tome ranije). Amerikanka sam iskljucivo jer zivim u SAD,i imvam isti stav ,kao sto ti imas u vezi svog Kanadskog identeta.
A to što si ti zapela samo za etnički aspekt popisa, to je tvoj problem.
Pitanje o etno-nacianalnoj pripadnosti je dodano do politicara u BiH,a nije postavljeno od strane EU
Politika i ekonomija uvijek funkconiraju zajedno

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)