Muškarci, koje ženske osobine vas najviše nerviraju?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Post Reply
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7448 times
Been thanked: 17309 times
Status: Offline

Muškarci, koje ženske osobine vas najviše nerviraju?

Post by Maja » 23 Nov 2011, 13:38

Jedna edukativna tema za nas cure, pa da čujem.
Moj dragi kaže da ga najviše nerviraju cure koje psuju.
A curama s kojima je u vezi najviše zamjeri kad ga sramote pred prijateljima :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9164 times
Been thanked: 10882 times
Status: Online

Re: Muškarci, koje ženske osobine vas najviše nerviraju?

Post by Krokodil Behko » 23 Nov 2011, 17:42

Ne smeta mi bas puno,kad cure psuju. Dozvoljavam im onako,da se izraze u
afektu,kad im "dodje". A pogotovo im dozvoljavam navedeno kad im udje.
Jednostavno uzivam kad psuju u tim trenucima. Sto strasnije i prljavije
psuju,ja se osjecam,sve uzvisenije i uzvisenije. Pravi pravcati Budha :valja
Nirvana,stoprocentna i bez greske. Najvise volim,kad mi kazu:
j.... te u vrh glavica.. Ima nesto uzviseno u toj psovci.
A opcenito,ne volim umisljene curekao ni one,koje su opsjednute komsilukom
i drustvom,u tom nekom,malogradjanskom kontekstu. Isto tako,smeta mi kad
je zenska neuredna i ne drzi do nekih osnovnih manira,na javnom mjestu.
Fino velim,visoke i niske,mrsave ili debele,plavke ili crnke,manje ili vise zgodne,
sve su privlacne i zenstvene. samo je potreban stav,prica i neki osnovni maniri :cvike

bmw
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by bmw » 23 Nov 2011, 18:24

kad zena zaradjuje vise od muskarca, samo nece priznati.
Jest' da se to ne moze nazvati nikako zenskom osobinom, ali to je jedino sto sam primetila da je mom muzu zasmetalo kod mene.
A znam zena koje, kao sto Maja spomenu, najvise "kljucaju" partneru pred drustvom, ili zena koje stalno negoduju, po citav dan i pitam se kako uopste uspiju naci nekoga a kamoli ga zadrzati pored sebe.

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by niska grana » 28 Nov 2011, 10:58

Gotovo nijedna ili bolje rečeno ništa posebno a da isto nije prisutno i kod drugog spola.
Možda samo jedna osobina, mada ni ona nije isključivo ženska: nepresušan talenat za sasvim bespotrebno izazivanje problema i belaja sa nesagledivim posljedicama doslovno ni iz čega.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7448 times
Been thanked: 17309 times

Post by Maja » 29 Nov 2011, 12:24

Želite li mir u kući: Osam stvari koje nikada ne smijete reći svom suprugu!

Jedna od najboljih stvari u braku je ta da možete u društvu svoga supruga biti apsolutno opušteni te sa njim raspravljati o gotovo svakoj temi, sa naglaskom na gotovo svakoj. Mada imate potrebu sa svojim suprugom određene teme i probleme detaljno raspraviti, važno je paziti na način na koji ćete to napraviti.

Prema psihoterapeutkinji i autorici knjige 'Every Day Love, Speaking kindly is a skill that couples have to learn', Judy Ford, iznošenje vlastite zabrinutosti na grublji način dugoročno može biti vrlo štetno za osjećaje vašeg supruga, ali i za vaš odnos. Zato biste svakako trebali izbjegavati određene stvari govoriti svome suprugu, piše shine.yahoo.com.

Isti si kao i tvoj otac
'Ovakvom izjavom ga omalovažavate, a u njemu se javlja strah da je naslijedio sve najgore osobine svoje porodice,' upozorava Judy Ford. Prije nego mu kažete da je isti kao i njegov otac, dobro razmislite i realno ih uporedite. Tako naprimjer ako njegov otac nije navikao počisti iza sebe, a sada tu istu osobinu primjećujete i kod svog supruga, umjesto da mu oštrim glasom uporedite sa ocem, jednostavno ga zamolite da makne svoj tanjir, čarape ili odjeću.

Kada ćeš pronaći novi posao?
'Prije nego ga upitate kada će potražiti novi posao, upitajte se zašto vi to želite. Ne sviđa vam se koliko je vremena odsutan od kuće? Smatrate da bi trebao biti ambiciozniji? Mislite da ne zarađuje dovoljno? Prije nego li kažete nešto što bi ga moglo povrijediti, zapitajte se koji su vaši razlozi,' kaže Judy Ford. Budite posebno oprezni kada započinjete razgovor o temama koje se tiču njegove sposobnosti da se brine za porodicu, a nespretno izražavanje na ovom skliskom području može biti kobno. 'Kako biste izbjegli svađu na ovome području, redovno razgovarajte o vašim karijerama, željama i ambicijama. Ukoliko želite razgovarati o visini njegove plaće, prvo započnite razgovor o načinu života kakav biste voljeli voditi,' kaže Ford.

Majka me upozorila da ćeš učiniti tako nešto
Mada ste očito jako ljuti kada se spremni posegnuti i za ovim oštrim oružjem, to baš i nije dobra ideja. 'Umjesto da pokušate potvrditi svoj argument, ovim načinom vi mu govorite da niste na njegovoj strani ili na strani vaše veze. Pokušajte svoje probleme riješiti iznošenjem vlastitih želja i argumenata bez nepotrebnog upletanja trećih,' kaže Judy Ford, prenosi Tportal.

Ostavi to, obavit ću ja to sama
Ovakva izjava je štetna iz dva razloga; poljuljati ćete ulogu vašeg supruga kao sposobne osobe na koju se cijela porodica može osloniti te potaknuti ćete frustriranost neprestanim uvjeravanjem kako on ništa ne može napraviti kako treba. Ukoliko ovu rečenicu često koristite, vaš suprug bi vrlo lako moga pomisliti: 'Nikada ne mogu ništa napraviti kako treba i više ne znam kako da joj ugodim.' Bolji način je da mu pokažete ili mu savjetujete kako da nešto napravi, a na sitne pogreške i pokoji propust zažmirite.

Ti uvijek…! Ti nikada…!
'Parove uvijek savjetuje da nikada ne upotrebljavaju ove dvije fraze je u trenutku kada ih izgovorite stvaraju negativno okruženje, zaustavlja komunikaciju i potencira odbrambeni stav kod druge osobe. Ovakve izjave mogu natjerati vašeg supruga da se osjeća napadnutim, a velike su i šanse da će vam uzvratiti istom mjerom. Ako postoje određeni problemi koje biste željeli riješiti, izbjegnite generaliziranje i pokušajte se usredotočiti na konkretnu situaciju ili problem,' savjetuje Ford.

Zar se opet moramo družiti sa njim?
Nema ničeg loše u tome da vaš suprug ima prijatelje koji vama baš i nisu dragi, niko niti ne zahtijeva da morate obožavati njegove prijatelje. Ono što je pogrešno je ovakvo vrijeđanje prijatelja vašeg supruga i jasno izražavanje koliko vam nije simpatičan. Umjesto gunđanja i otvorenog pokazivanja nezadovoljstva, predložite mu da provede večer u društvu dečki i lijepo se zabavi, a vi sami sebi organizujte zabavu po mjeri.

Molim te, pripazi na djecu, ali to napravi tako kako ja kažem
Ovo je klasičan primjer novopečene mame koje u samom početku majčinstva teško prepuštaju brigu o djetetu nekome drugome, uključujući i svom suprugu. Međutim, ovakav stav vrlo brzo bi moga posti i navika što dovodi do pojave vrlo nezdravih osjećaja. 'Ukoliko mu stalno dajete do znanja da nešto radi krivo, mogli biste ga natjerati da se emocionalno isključi. Zato nemojte sitničariti sve dok je beba sigurna, sita, čista i vesela,' kaže Ford.

Misliš da ti te traperice i dalje pristaju?
Mada ga ovim pitanjem možda blago želite upozoriti da je skupio koji kilogram viška te izraziti zabrinutost za njegovo zdravlje to nije dobar način. 'Možda mislite da ste mu suptilno prenijeli poruku da se brinete za njegovo zdravlje, ali umjesto toga on će misliti da vrijeđate njegov izgled. Umjesto toga pohvalite njegov izbor košulje, a nakon toga mu preložite zajedničku šetnju nakon večere,' kaže Ford.

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/zabava/sex-files ... z1f5nk6DdK

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by niska grana » 29 Nov 2011, 16:52

Ovakva izjava je štetna iz dva razloga; poljuljati ćete ulogu vašeg supruga kao sposobne osobe na koju se cijela porodica može osloniti te potaknuti ćete frustriranost neprestanim uvjeravanjem kako on ništa ne može napraviti kako treba. Ukoliko ovu rečenicu često koristite, vaš suprug bi vrlo lako moga pomisliti: 'Nikada ne mogu ništa napraviti kako treba i više ne znam kako da joj ugodim.'
Baš naprotiv; da sam suprug, vjerovatno bih vrlo lako pomislio: "Ja sam stvarno sretan čovjek"....ne bi mi ta rečenica nikad dosadila :srce :D

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 29 Nov 2011, 17:23

niska grana wrote:
Ovakva izjava je štetna iz dva razloga; poljuljati ćete ulogu vašeg supruga kao sposobne osobe na koju se cijela porodica može osloniti te potaknuti ćete frustriranost neprestanim uvjeravanjem kako on ništa ne može napraviti kako treba. Ukoliko ovu rečenicu često koristite, vaš suprug bi vrlo lako moga pomisliti: 'Nikada ne mogu ništa napraviti kako treba i više ne znam kako da joj ugodim.'
Baš naprotiv; da sam suprug, vjerovatno bih vrlo lako pomislio: "Ja sam stvarno sretan čovjek"....ne bi mi ta rečenica nikad dosadila :srce :D
Jao,jao prijatelju,.. nisi to smio napisati :ne
Ideja redovno posjecuje ovakve teme. Procitace i jao si ga se tebi :D.

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by niska grana » 29 Nov 2011, 18:13

:D.
Joj da, baš sam neoprezan i smeten......sreća pa tema nije na Filozofiji & Psihologiji, ovako se bar mogu nadati da će je zaobići :D
(ps vidim da si i ti zbog sličnog propusta maločas fasovao od Lune :oo )

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 29 Nov 2011, 20:42

Ma kakva Luna baaa.
sad ce ona fasovati,cim uhvatim malo vremena pa cu i nju da uhvatim :D.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 30 Jan 2012, 15:00

Krokodil Behko wrote:Ma kakva Luna baaa.
sad ce ona fasovati,cim uhvatim malo vremena pa cu i nju da uhvatim :D.
kako ovo meni promake... :oklagija .. haj´ sad da vidim sta ces ti :zubi
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 30 Jan 2012, 15:17

Nema vise zenskih osobina koje me nerviraju jer sam shvatio da je zivot samo jedan...mislim davno sam to znao ,...ono...ali sam to poceo da sprovodim u djelo. Malo mi je glupo razdvajanje na muske i zenske stvari koje nas nerviraju ali eto...moras nekada da se stopis u sivilo danasnjeg razmisljanja kako bi sacuvao mozak od stetnih vijuganja....Od covjeka se moze napraviti sto god pozelis...i dobrica i monstrum i prijatelj, neprijatelj, pa i sve ovo zajedno itd...Nerviraju me stereotipi....nervira me blebetanje o bontonu, pravednosti, moralu itd....Svi koji prave razlike...oni koji blebecu o bontonu, pravdi, moralu itd. ..ne bore s oni za ovo nabrojano...oni se bore da pobjedi njihova slika o tome kakav covjek treba da bude.Nije li to nametanje?? JESTE!!! Kako kaze jedan pametni ciko "Zeni su nuzna djeca, muskarac je uvijek sredstvo."...Uopste me nista ne nervira kod zena...Zato ja fino "odvrnem" pojacalo i stresem zice da gore i tako odem iz ovog svijeta...ne na tren...nego na cijelu vjecnost....
Image

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 30 Jan 2012, 15:26

String wrote:Nema vise zenskih osobina koje me nerviraju jer sam shvatio da je zivot samo jedan...mislim davno sam to znao ,...ono...ali sam to poceo da sprovodim u djelo. Malo mi je glupo razdvajanje na muske i zenske stvari koje nas nerviraju ali eto...moras nekada da se stopis u sivilo danasnjeg razmisljanja kako bi sacuvao mozak od stetnih vijuganja....Od covjeka se moze napraviti sto god pozelis...i dobrica i monstrum i prijatelj, neprijatelj, pa i sve ovo zajedno itd...Nerviraju me stereotipi....nervira me blebetanje o bontonu, pravednosti, moralu itd....Svi koji prave razlike...oni koji blebecu o bontonu, pravdi, moralu itd. ..ne bore s oni za ovo nabrojano...oni se bore da pobjedi njihova slika o tome kakav covjek treba da bude.Nije li to nametanje?? JESTE!!! Kako kaze jedan pametni ciko "Zeni su nuzna djeca, muskarac je uvijek sredstvo."...Uopste me nista ne nervira kod zena...Zato ja fino "odvrnem" pojacalo i stresem zice da gore i tako odem iz ovog svijeta...ne na tren...nego na cijelu vjecnost....
kako fino receno...
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 30 Jan 2012, 15:27

String wrote:Nema vise zenskih osobina koje me nerviraju jer sam shvatio da je zivot samo jedan...mislim davno sam to znao ,...ono...ali sam to poceo da sprovodim u djelo. Malo mi je glupo razdvajanje na muske i zenske stvari koje nas nerviraju ali eto...moras nekada da se stopis u sivilo danasnjeg razmisljanja kako bi sacuvao mozak od stetnih vijuganja....Od covjeka se moze napraviti sto god pozelis...i dobrica i monstrum i prijatelj, neprijatelj, pa i sve ovo zajedno itd...Nerviraju me stereotipi....nervira me blebetanje o bontonu, pravednosti, moralu itd....Svi koji prave razlike...oni koji blebecu o bontonu, pravdi, moralu itd. ..ne bore s oni za ovo nabrojano...oni se bore da pobjedi njihova slika o tome kakav covjek treba da bude.Nije li to nametanje?? JESTE!!! Kako kaze jedan pametni ciko "Zeni su nuzna djeca, muskarac je uvijek sredstvo."...Uopste me nista ne nervira kod zena...Zato ja fino "odvrnem" pojacalo i stresem zice da gore i tako odem iz ovog svijeta...ne na tren...nego na cijelu vjecnost....
:bravo
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 26 Feb 2012, 09:29

Itekako ih ima.
Danas ce me nervirati, zenska sklonost, da paradira na nekom mjestu, jer je to plod njene fikcije. Samo ne znam, sta sam bogu skrivio, da ja budem dio ostvarenja te fikcije. I to radi puno zena. Izmastaju, da se zele, pojaviti na ovom ili onom mjestu sa nekim tipom, koji im se dopadne i to iz razloga, znanih samo njima. Puno bi bolje bilo, da se pojavimo u spavacoj sobi. Ionako je to silj.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 26 Feb 2012, 13:18

Krokodil Behko wrote:Itekako ih ima.
Danas ce me nervirati, zenska sklonost, da paradira na nekom mjestu, jer je to plod njene fikcije. Samo ne znam, sta sam bogu skrivio, da ja budem dio ostvarenja te fikcije. I to radi puno zena. Izmastaju, da se zele, pojaviti na ovom ili onom mjestu sa nekim tipom, koji im se dopadne i to iz razloga, znanih samo njima. Puno bi bolje bilo, da se pojavimo u spavacoj sobi. Ionako je to silj.
Ako mozes malo podrobnije pojasniti tu navodnu zensku sklonost da paradira na nekom mjestu koje je plod fikcije.
Meni je licno(i to cu reci sto puta)jako ruzno trpanje svih zena i svih muskaraca u isti kos.
Zena ima opatica,prostitutki,mulaima,onih od karijere i domacica,lezbejki i onih sto vele muskarce,onih sto daruju bubreg partneru,i onih sto samo pare gledaju,smatrate li i dalje da sve imaju iste osobine? :123
Povrsan nacin razmisljanja,to moze reci samo neko ko ne poznaje dovoljno zene,a takvih je dosta unatoc suprotnim tvrdnjama.

(takodje muskaraca ima pedera,pedofila,nekrofila,zoofila,silovatelja,normalnih,smatrate li i dalje da je svima isto u glavi?) :123
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Sta ne volite kod zenskog pola?

Post by blento59 » 08 Jul 2012, 15:37

Zasto bas to ne volite?

Pravila:
Zaobici komentarisanje fizickog izgleda
Ne racunaju se zenske osobe sa kojima ste u krvnom srodstvu (znamo da mame i sestre znaju dobro da treniraju nerve)

ja npr. ne volim bezrazloznu zensku ljubomoru i beskonacno
oblacenje i sminkanje pred izlazak
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Re: Sta ne volite kod zenskog pola?

Post by harlekin » 08 Jul 2012, 19:45

ja ne volim to sto im je izgled bitniji od toga da znaju zasto je mjesec napola taman (dozivio to).

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 08 Jul 2012, 23:29

Ne volim zenturace koje si uzmu za pravo nametnuti zivotna pravila nevjestama, tim mladjahnim, neiskvarenim stvorenjima koja ih krajnje postuju, a na koje se gleda nimalo drugacije do kao na tudzu kost. hallo, otkud u 21. vijeku takve nesorte?!
Ne volim te svekrvetine koje imaju kcerku iste dobi kao i nevjestu, gdje kcerka uziva slobodu sopstvenog izbora, za razliku od jadne nevjestice kojoj se bira s kim se moze druziti, kojoj se bira sta smije obuci, gdje smije otici i itsl. Ne volim te svekrvetine sto najmladjem ozenjenom sinu ne daju od sebe, sto najmladji sin nema petlju suprotstaviti se majci koja je, na osnovu pomenutih argumenata, danas, u savremenom dobu, vise maceha no majka.
Ne volim ni takve sinove; njima mozak ne treba, majka misli u njihovo ime.
Ne volim te svekrvetine koje se hvalisu ostavrenim, izgradjenim, tipa "Napravila sam im toliko i toliko kuca", a nikad firme nisu vidjele niti se ikakvim privatnim biznisom bavile. To da su kuce ponapravljane, istice na sav glas, svakom prilikom, ali nikada da kaze da ih nije ona zaradila vec djeca koja rade a njoj moraju dati cijelu platu u shake, kao i njen muz.
Nije mi zao ni njenog muza. Dozvolio zenturaci da mu komanduje.
Nije mi zao ni nevjestice - jel ona normalna pa to trpi, zdrava mlada? Ima svoj posao, sta ako s mlakonjom ima dijete???
Svekrvetina je jos u kuvetu, nazalost - nema joj smrti bez tokmaka, znaci, nevjesti nikad nece svanuti.

Ne volim zene koje puno pricaju,
ne volim zene koje se konstantno hvalisu
ne volim zene koje tracaju i raspredaju o tudzim problemima, a svoje, jos vece probleme skrivaju pod tepih
ne volim smor zene; one koje zivkaju partnera svako-malo
ne volim zene koje na pogresan nacin cuvaju svog partnera, a taj nacin je da ga 100%-tno kontrolisu.
ne volim zavidne u ma kom smislu
ne volim histericne kao ni krmaste
ne volim zene koje MORAJU cesto da telefoniraju
ne volim lazljivice i peksin zene ...
toliko za ovaj put
E sad necu ni kako ja hocu

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 08 Jul 2012, 23:33

Ovo je kontam za muškinje,ne? :cudi :oo ....i mi moRemo?okeJJ dakle,da ja nesto "mudro" :p

Sta znam,valjda otprilike što i kod muškog.....dvolične,lažljive,prljave,one koje smatraju da su iznad svega i da im treba tron i kruna.....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 870 times

Post by Sheval » 09 Jul 2012, 00:35

Meni se ne sviđa kad žena nije normalna.
To mi je nekako najgore.

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”