TROSJED
Moderator: VIP
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Status: Offline
- toxic
- Forum [Bot]
- Been thanked: 1 time
Re: Kako ih otkriti da lažu?!
Samo dobro pamcenjeKako ih otkriti da lažu?!
Kad ni ne znaju sta su slagali pa nakon nekog vremena upitas za istu stvar, a dobijes potpuni drugi odgovor
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
Ma sreo sam ih svih profila, koji zaobiđu svih tih deset znakova... A neki jednostavno reagiraju tako u razgovoru... Ovo mi se cini dosta generalno... Ja naprimjer radim rukama lagao, ne lagao
Neki isto jednostavno bulje bez treptaja
Ovo sa pamćenjem nije loše za one koje poznaješ... U susretu sa neznancima ne pomaže.... A oni bas puno vole slagati
Ovo sa pamćenjem nije loše za one koje poznaješ... U susretu sa neznancima ne pomaže.... A oni bas puno vole slagati
Habibti, ya nour el - ain... 
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
...nisi ti prico samnom.....storm wrote:Ma sreo sam ih svih profila, koji zaobiđu svih tih deset znakova... A neki jednostavno reagiraju tako u razgovoru... Ovo mi se cini dosta generalno... Ja naprimjer radim rukama lagao, ne lagao![]()
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9959 times
- Been thanked: 16760 times
Ja nikad ne sjedim mirno, ispada da stalno lazem 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Izraelci imaju na aerodromima vrhunske detektive... Skuze masu terorista samo promatranjem...bio je tu negdje članak...
Imaju set pitanja i nema šanse proći...
Zadnji propust su imali, ako se dobro sjećam sedamdesetih godina
Imaju set pitanja i nema šanse proći...
Zadnji propust su imali, ako se dobro sjećam sedamdesetih godina
Sta znam...iskreno.. I te postapalice su onako... Ali svako ponavljanje je sumnjivo... Iskren da budemSheval wrote:Ako cesto ponavlja...iskreno...
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Pa kad bih pratio sve ove znakove ne bih nista drugo ni radio.
Samo sabura
E bas totoxic wrote:Samo dobro pamcenjeKako ih otkriti da lažu?!
Kad ni ne znaju sta su slagali pa nakon nekog vremena upitas za istu stvar, a dobijes potpuni drugi odgovor
- dr laganini
- Inventar foruma

pravo na prosvjed...
Prosvjed ili posuđenica Demonstracija (iz latinskoga demonstrare= pokazati) označava javni skup ili javno okupljanje osoba radi izražavanja protesta ili mišljenja. U totalitarnim ili nedemokratskim državama, kao što su bile bivše socijalističke države bile su isključivo oni prosvjedi dozvoljeni, koje je vlada prethodno naredila..
- dr laganini
- Inventar foruma

Re: pravo na prosvjed...
...moja prva sijecanj prosvjeda u bivsoj jugi su protesti za vrijeme Hrvatskoga proljeća koji su od strane vlasti nasilno ugušeni...
- dr laganini
- Inventar foruma

..prvi dozivljaj koji sam vidio u zivo je bio u trstu...hrpa ljudi nosi transparente i nesto galame..odmaka sam se i ceka kad ce policija krenut... 
- dr laganini
- Inventar foruma

..onda su bili studentski protesti 1989. godini u Kini, koje je vojska oružjem ugušila kao i ruske demonstracije 1993. godine koje je Boris Jeljcin ugušio vojnim napadom na ruski parlament...naravno ne triba zaboravit walensu i gdanjsk osamdeseti..
- dr laganini
- Inventar foruma

Razlozi za demonstratcije mogu biti protesti
protiv politike vlade,
za mir,
Kritike prema globalizaciji,
za zaštitu okoliša,
za ili protiv izgradnje odredenih gradevinskih projekata (smetlišta, cesti, industrijskih pogona),
demonstracije sindikata, za vise novčanih sredstava za školstvo … itd.
protiv politike vlade,
za mir,
Kritike prema globalizaciji,
za zaštitu okoliša,
za ili protiv izgradnje odredenih gradevinskih projekata (smetlišta, cesti, industrijskih pogona),
demonstracije sindikata, za vise novčanih sredstava za školstvo … itd.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Po prirodi sam buntovnik ....
Ko bi rek'o? ... Ali sa godinama pod samokontrolom ...
Moje prvo javno istupanje ili protestovanje je bilo u februaru 1994. godine kad su četnici uz podršku autonomaša napravili veliku ofanzivu na Bihaću,
koliko se sjećam jedna od najgorih situacija koju je Bihaćki okrug imao u ratu.
Okupljanje je bilo na trgu u ??
prijepodne, ne sjećam se tačnog vremena organizovanja :jonas više se ne sjećam ni kako smo se uspjeli okupiti
jer smo uglavnom bilo pod nadzorom, čini mi se oko 100 -injak nas je bilo ...
Tražili smo da Vojska APZB prestane napade na teritorij koji je pod kontrolom 5. Korpusa. Nije bilo transparenta, osim obraćanja
jedne naše sugrađanke (Spkinja- patriotski nastrojana prema BiH ) apelujući na razumjevanje i podršku Armiji BiH tj. 5. Korpusu,
protiv zajedničkog neprijatelja ...
"Pazili" su nas Specijalna jedinica"Šejle" i DV "Keka" koji su potom pokupili sve mušakrce koji su se tu našli,
i neke žene te ih odveli u zatvor, potom u logor.
Bilo je strašno gledati kako vuču, guraju udaruju te ljude, vriska - skika, Boće sačuvaj ....
Pošto sam čaršijsko dijete starosjedioca, u "šejlicama" je bilo moje čaršijske raje, rodbine, poznanika koji su me pazili, a kad je zagužvalo,
dvojica su me izvukla i odveli kući (među opasnim specijalcima bilo je momaka sa strane, koji su bili žestoki, ljuti , kivni i njih sam se zaista plašila ) ...
Gadno je bilo suočenje sa tatom, aauuuuu jes' grmilo i sjevalo ...
On je bio pod radnom obavezom cijeli rat, odmah su mu javili da sam na protestu,
(kasnije sam saznala da ga je stričević zadržavao 2-3 sata da se smiri, bez belaja po mene )
porodica je ionako imala dovoljno muke da nas sačuva zatvora, pretresa,
moj ispad su svi osudili i "nabili mu na nos" ...
Prostestom smo ažurirali babinovcima bazu "kontraša", poslije čega su tek učestali pretresi, zatvori, logori ...
Ko bi rek'o? ... Ali sa godinama pod samokontrolom ...
Moje prvo javno istupanje ili protestovanje je bilo u februaru 1994. godine kad su četnici uz podršku autonomaša napravili veliku ofanzivu na Bihaću,
koliko se sjećam jedna od najgorih situacija koju je Bihaćki okrug imao u ratu.
Okupljanje je bilo na trgu u ??
jer smo uglavnom bilo pod nadzorom, čini mi se oko 100 -injak nas je bilo ...
Tražili smo da Vojska APZB prestane napade na teritorij koji je pod kontrolom 5. Korpusa. Nije bilo transparenta, osim obraćanja
jedne naše sugrađanke (Spkinja- patriotski nastrojana prema BiH ) apelujući na razumjevanje i podršku Armiji BiH tj. 5. Korpusu,
protiv zajedničkog neprijatelja ...
"Pazili" su nas Specijalna jedinica"Šejle" i DV "Keka" koji su potom pokupili sve mušakrce koji su se tu našli,
i neke žene te ih odveli u zatvor, potom u logor.
Bilo je strašno gledati kako vuču, guraju udaruju te ljude, vriska - skika, Boće sačuvaj ....
Pošto sam čaršijsko dijete starosjedioca, u "šejlicama" je bilo moje čaršijske raje, rodbine, poznanika koji su me pazili, a kad je zagužvalo,
dvojica su me izvukla i odveli kući (među opasnim specijalcima bilo je momaka sa strane, koji su bili žestoki, ljuti , kivni i njih sam se zaista plašila ) ...
Gadno je bilo suočenje sa tatom, aauuuuu jes' grmilo i sjevalo ...
On je bio pod radnom obavezom cijeli rat, odmah su mu javili da sam na protestu,
(kasnije sam saznala da ga je stričević zadržavao 2-3 sata da se smiri, bez belaja po mene )
porodica je ionako imala dovoljno muke da nas sačuva zatvora, pretresa,
moj ispad su svi osudili i "nabili mu na nos" ...
Prostestom smo ažurirali babinovcima bazu "kontraša", poslije čega su tek učestali pretresi, zatvori, logori ...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14541 times
- Been thanked: 10043 times
Bilo je toga
Jedno od prvih znacajnijih je bilo okupljanje u gradu povodom pogibije jednog poznanika u Sloveniji (ili Hrvatskoj) , nisam vise ni sigurna, bio je redovni vojnik, poginuo nakon odlaska u vojsku poslije srednje skole, imao 18 godina.
Drugi,i za mene najbitniji je bio okupljanje povodom proglasenja nezavisnosti, u vrijeme kada smo se organizirali prvo da mitingujemo i podrzimo nezavisnost, onda se islo u Sarajevo kao podrska jer su pocela sranja (moji me nisu pustili da idem
kasnije odrastes
ali bih opet malo nosila transparente
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Hajmo @JK da pravimo buku, kakve proteste ... Baš je tiho na Forumu ....
:segacina
:segacina
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14541 times
- Been thanked: 10043 times
uf, nesto sam danas slaba s vremenom... bolje preko vikenda 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
Znam sigurno ima vrele krvi u vasim venama. Nekad doce dan kada cemo pokrenuti proteste na forumu.