PREMIERSHIP/CHAMPIONSHIP
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9668 times
- Been thanked: 11413 times
- Status: Offline
Re: Engleska premier liga
Sad je tek zanimljivo. City, Tottenham, Liverpool, Arsenal.
Svi su tu negdje i to bi bila ta 4 kandidata za titulu.
City ima malo više izgleda, ali sačekajmo još. Arsenal je ipak jak tim, a na klupi Liverpoola sjedi Klopp, koji je bez nekih zvučnih imena napravio dobar tim.
Svi su tu negdje i to bi bila ta 4 kandidata za titulu.
City ima malo više izgleda, ali sačekajmo još. Arsenal je ipak jak tim, a na klupi Liverpoola sjedi Klopp, koji je bez nekih zvučnih imena napravio dobar tim.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9857 times
- Been thanked: 16622 times
- Status: Online
Polako Behko, dugo je do maja 

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- dr laganini
- Inventar foruma
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9668 times
- Been thanked: 11413 times
Nemaju, ali su borbeni i imaju trenera, a glavni je adut što ne igraju Evropu, pa tako da se neće puno umoriti. Sve zavisi od izdržljivosti Cityja.
@Spaciška, izvini, Chelsea mi nešto poslab, kao i utd.
@Spaciška, izvini, Chelsea mi nešto poslab, kao i utd.

- spacebound
- Urednik foruma
Forma ja promjenjiva, ko zna sta se još moze desiti.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
....i meni miriše na liverpooldr laganini wrote:..jeli vrime za liverpul..imaju li kvalitetu..
Habibti, ya nour el - ain... 

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Mi pobjedili City, toliko lako da lakse nije moglo, a opet nas niko ne uzima ozbiljno.
Jaci smo nego prosle godine, ne toliko po igracima, nego po uigranosti i hemiji u timu, imamo fantasticnog trenera i nikoga se ne bojimo.
Pritisak je manji na nas nego na ostale u vrhu tabele, jer nama ni plasman u Ligu Prvaka nije neuspjeh.
Jedini smo bez poraza, a vec smo igrali protiv Liverpula i Sitija.
Najbolja odbrana u ligi, 3 gola u sedam utakmica. Everton je drugi, sa pet golova. City i Arsenal primili sedam, Liverpol cak 10, od ovih sto ste ih nabrojali za favorite.
Tvrde utakmice izvlacimo odbranom. Jesmo imali podbacaj protiv Monaca, ali i City je podbacio protiv Celtica.
Ne kazem da cemo osvojiti prvenstvo, nego da izgledamo dobro kao tim.

Jaci smo nego prosle godine, ne toliko po igracima, nego po uigranosti i hemiji u timu, imamo fantasticnog trenera i nikoga se ne bojimo.

Pritisak je manji na nas nego na ostale u vrhu tabele, jer nama ni plasman u Ligu Prvaka nije neuspjeh.
Jedini smo bez poraza, a vec smo igrali protiv Liverpula i Sitija.
Najbolja odbrana u ligi, 3 gola u sedam utakmica. Everton je drugi, sa pet golova. City i Arsenal primili sedam, Liverpol cak 10, od ovih sto ste ih nabrojali za favorite.

Ne kazem da cemo osvojiti prvenstvo, nego da izgledamo dobro kao tim.

. . . . . . . . .
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Socrates
- Forum [Bot]

Ali, stvarno, mnogo znaci atmosfera oko tima.
Nemamo zvijezda u timu, a svi bitni igraci potpisali nove ugovore. Generalno, atmosfera oko kluba je fantasticna, pogotovo sto se gradi novi stadion, koji ce za Emirates da bude Nou Kamp.

Kad jedan Hugo Lorris, koji je definicija uvijek nezadovoljnog igraca i uobrazenka, kaze da se u Tottenhamu osjeca kao kod kuce i da je atmosfera posebna, onda to nesto i govori.

Ako nisi gledao, mi smo City zgromili i dotukli presingom. Pepu je ostalo da se cese po celavoj glavi. Nije imao nijedan odgovor.

. . . . . . . . .
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
Sila stadion rahmeta mi dedinog
Ma ja odgledo jednu utakmicu ove sezone pojma nemam sta se desava al mi cudno da neko navija za totenhem
Ma ja odgledo jednu utakmicu ove sezone pojma nemam sta se desava al mi cudno da neko navija za totenhem
🐽
- greeneyes
- Hadžija
Tottenham je najjači defanzivno, ali su isto tako najlošiji ofanzivno(od ovih velikih). Dodaš još tome da nemaju taj šampionski mentalitet(lošija verzija Arsenala) i dobiješ razlog zbog čega se ne guraju medj' favorite. Mada je još uvijek (pre)rano pričati o nekim kandidaturama za šampiona. Ali ako se onak poimenično + po dosad prikazanom traži favorit onda je to City. United je zasad razočarao i ako uskoro ne pohvataju konce kaskat će. A Liverpool će s Kloppom(bar dok se ne sklopi neka fina slika po Kloppovom jusu) imati nekonstantan hod. Biće tu pobjeda protiv velikih, ali isto tako i padova protiv manjih ekipa.
Samo sabura
- Socrates
- Forum [Bot]
Ne mozes pricati o sampionskom mentalitetu u vezi tima (Tottenhama) koji je imao dosta problema da postane stabilan i koji tek od prije dvije-tri godine (otkad smo prodali Balea) ima neku znacajniju finansijsku pozadinu.greeneyes wrote:Tottenham je najjači defanzivno, ali su isto tako najlošiji ofanzivno(od ovih velikih). Dodaš još tome da nemaju taj šampionski mentalitet(lošija verzija Arsenala) i dobiješ razlog zbog čega se ne guraju medj' favorite. Mada je još uvijek (pre)rano pričati o nekim kandidaturama za šampiona. Ali ako se onak poimenično + po dosad prikazanom traži favorit onda je to City. United je zasad razočarao i ako uskoro ne pohvataju konce kaskat će. A Liverpool će s Kloppom(bar dok se ne sklopi neka fina slika po Kloppovom jusu) imati nekonstantan hod. Biće tu pobjeda protiv velikih, ali isto tako i padova protiv manjih ekipa.
Sa obzirom na pare ulozene, City i Chelsea bi uvijek trebali biti prvaci. I da dodam i Man Utd., i donekle Arsenal.
Sampionski mentalitet Cityja je upitan. Pep ima sampionski mentalitet, ali, vidjecemo kako ce da se bori sa engleskim specificnostima, kao sto su sezona bez zimske pauze, neizbjezne povrede, drugaciji nacin sudjenja, nevjerovatan pritisak stampe, itd. U nedelju je izgledao kao izgubljeno dijete.

Jedini pravi tim sa sampionskim mentalitetom u Premier Ligi je bio Man U pod Fergusonom.
. . . . . . . . .
- greeneyes
- Hadžija
Tottenham je stabilan klub unazad 5-6 godina, tako da priča o nestabilnoti baš i ne stoji. A okosnica ovog tima(Lloris, Eriksen, Vertonghen, Kane) je zajedno već 2-3 sezone, a prošle sezone su imali savršenu priliku da postanu šampioni, kao i crveni susjedi, ali su kao i oni pokazali luzerski mentalitet. Na tome, kao i na samom mladjahnom sastavu Tottenhama i manjku šampionskih igrača(izuzev bivših Ajaxovaca ne znam da iko ima neki zapaženiji trofej) ka'em da nisu šampionska ekipa. Da mogu sad bih stavio kuĆu i okučnicu da ni Tottenham ni Arsenal neće osvojiti titulu.
Pa ne vidim da su nešt' plaho City i Chelsea kiksnuli, ipak uz šampionski United vode glavnu riječ godinama unazad. Igrači Cityja mahom imaju titula iza sebe, a o Pepovom šampionskom mentalitetu da ne pričamo. Pep je nadigran od strane Poccethina, ali je svima jasno da Pep trenutno igra s pojedincima koji nisu po njegovom štihu, manje zbog stila igre-više zbog istrošenosti(bekovske pozicije npr.) da će tu biti promjena već u zimskom prelaznom roku.
Pa ne vidim da su nešt' plaho City i Chelsea kiksnuli, ipak uz šampionski United vode glavnu riječ godinama unazad. Igrači Cityja mahom imaju titula iza sebe, a o Pepovom šampionskom mentalitetu da ne pričamo. Pep je nadigran od strane Poccethina, ali je svima jasno da Pep trenutno igra s pojedincima koji nisu po njegovom štihu, manje zbog stila igre-više zbog istrošenosti(bekovske pozicije npr.) da će tu biti promjena već u zimskom prelaznom roku.
Samo sabura
- Socrates
- Forum [Bot]
Prosla sezona je bila suluda i ja je nikad necu prezaliti, ali mi i nismo trebali da se borimo za tu titulu. To je druga priča. I kao odgovor na tvoj komentar o igračima sa trofejima, ni Leicester nije imao nijednog igrača sa titulom, pa su je osvojili. To ne znaci da imaju šampionski mentalitet nego da drugi, bogatiji, timovi nisu imali.
A u tu grupu jednostavno ne možeš svrstati mladi Tottenhamov tim, jer Poccetino je tek počeo da stvara i tim i atmosferu u timu prosle sezone.
Otkad gledam Premier League, ja se ne sjećam da smo mi ikad kupili igrača svjetske klase, a Arsenal, Chelsea, Man U, City, pa čak i Liverpool (Suarez) jesu. Mi jednostavno nismo u toj posebnoj eliti. Ne možeš zato govoriti o nekoj stabilnosti za vrh Premiershipa, sto se tiče Totenhama.
Bale je kod nas došao kao veoma brzi lijevi bek, a otišao kao jedan od pet-sest najopasnijih igrača svijeta po protivnički gol.
Modric je bio veliki talent, ali sa igračima iz centralne Evrope nikad ne znaš kako će se uklopiti u profesionalnijoj ligi.
Kada smo prvi put izborili Ligu Prvaka, napadač nam je bio Peter Crouch
a čak je i Niko Kranjcar igrao neku ulogu u tom timu. A i Adebayor mi je jedno vrijeme kidao zivce svake sedmice. Pa se sjećam da je i Corluka bio redovan igrač tih godina. (Ili možda malo prije toga).
Kane, recimo, je bio u drugom planu, sretan ako je na klupi, iako talentiran od najranije mladosti. Sve do prije par sezona.
A što se tiče šampionskog mentaliteta Cityija, njih su Arapi kupili 2008. U osam sezona nezapamcenog trošenja, oni su uzeli dvije titule. A u Ligi Prvaka nikad nisu bili ozbiljan konkurent. To nije šampionski mentalitet. Nikad nisu vezali titulu, pa da čovjek kaže da imaju neki kontinuitet. U posljednje dvije sezone, nisu bili ni blizu da je osvoje.
Chelsea je malo bolji - potrošili su stotine i stotine miliona u 13 odina, ako ne i par milijardi, a imaju četiri titule, dvije su osvojili vezano (prva Mourinho era), i dva finala Lige Prvaka, jedno dobijeno.
O Arsenalu i Liverpoolu ne vrijedi pričati.
I pored svega toga, mi se ne možemo (još uvijek) porediti sa takvim klubovima?
Naše vrijeme, sto se tice bogatstva, možda tek dolazi, jer se financijski poboljšavamo bez zaduživanja. Novi stadion je trošak, ali se i to pametno radi. Imamo, recimo, deal sa NFL oko igranja utakmica američkog fudbala na tom stadionu.
A u tu grupu jednostavno ne možeš svrstati mladi Tottenhamov tim, jer Poccetino je tek počeo da stvara i tim i atmosferu u timu prosle sezone.
Otkad gledam Premier League, ja se ne sjećam da smo mi ikad kupili igrača svjetske klase, a Arsenal, Chelsea, Man U, City, pa čak i Liverpool (Suarez) jesu. Mi jednostavno nismo u toj posebnoj eliti. Ne možeš zato govoriti o nekoj stabilnosti za vrh Premiershipa, sto se tiče Totenhama.
Bale je kod nas došao kao veoma brzi lijevi bek, a otišao kao jedan od pet-sest najopasnijih igrača svijeta po protivnički gol.
Modric je bio veliki talent, ali sa igračima iz centralne Evrope nikad ne znaš kako će se uklopiti u profesionalnijoj ligi.
Kada smo prvi put izborili Ligu Prvaka, napadač nam je bio Peter Crouch

Kane, recimo, je bio u drugom planu, sretan ako je na klupi, iako talentiran od najranije mladosti. Sve do prije par sezona.
A što se tiče šampionskog mentaliteta Cityija, njih su Arapi kupili 2008. U osam sezona nezapamcenog trošenja, oni su uzeli dvije titule. A u Ligi Prvaka nikad nisu bili ozbiljan konkurent. To nije šampionski mentalitet. Nikad nisu vezali titulu, pa da čovjek kaže da imaju neki kontinuitet. U posljednje dvije sezone, nisu bili ni blizu da je osvoje.
Chelsea je malo bolji - potrošili su stotine i stotine miliona u 13 odina, ako ne i par milijardi, a imaju četiri titule, dvije su osvojili vezano (prva Mourinho era), i dva finala Lige Prvaka, jedno dobijeno.
O Arsenalu i Liverpoolu ne vrijedi pričati.
I pored svega toga, mi se ne možemo (još uvijek) porediti sa takvim klubovima?
Naše vrijeme, sto se tice bogatstva, možda tek dolazi, jer se financijski poboljšavamo bez zaduživanja. Novi stadion je trošak, ali se i to pametno radi. Imamo, recimo, deal sa NFL oko igranja utakmica američkog fudbala na tom stadionu.
Last edited by Socrates on 04 Oct 2016, 05:47, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa kad se sjetim, yebote, kad smo doveli Scott Parkera u trideset i nekoj godini da nam bude srednji odbrambeni, kad tad nisam otišao bungee jumping bez konopca zbog fudbala, neću nikad. 

. . . . . . . . .
Mourinizirani united

Liverpool i United odigrali najlošiji derbi desetljeća
Piše: I.G.
Foto: Getty Images/Guliver Image
LIVERPOOL i Manchester United nisu uspjeli zabiti gol u derbiju 8. kola Premierlige. Prvi put nakon čak jedanaest godina sudar najtrofejnijih engleskih klubova završio je bez golova.
Od prve minute za Liverpool je igrao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, a Jurgen Klopp izveo je 4-3-3 formaciju sa Sturridgeom, Maneom i Firminom u napadu. Jose Mourinho ostavio je kapetana Waynea Rooneyja na klupi, a u vezni red stavio Younga, Herreru i Rashforda kojima su leđa čuvali Pogba i Fellaini, dok je u napadu bio Zlatan Ibrahimović.
Liverpool je imao veliku šansu pobjedom se izjednačiti sa Manchester Cityjem na prvom mjestu, no "Redsi" nisu uspjeli probiti čvrsti obrambeni zid gostiju koji su se od napada domaćih branili i sa 7-8 igrača u zadnjoj liniji.
Puno se očekivalo od ovog okršaja, ali skupo plaćene zvijezde, posebno one s Old Trafforda, razočarale su gledatelje slabim i neatraktivnim nogometom.
U prvom poluvremenu Liverpool je više od 20 minuta čekao na prvi udarac prema golu iako su od prve do posljednje minute imali više od 60% posjeda lopte. S druge strane, United nikada do sada nije imao tako mali posjed lopte u prvenstvu, a u 90 minuta uputio je jedan pravi udarac u okvir gola. Ibrahimović i Pogba udarali su neprecizno iz daljine sa više od 30 metara, a više posla imao je na drugoj strani golman De Gea koji je najzaslužniji za izboreni bod. U 30. minuti Španjolac je sjajnom reakcijom obranio udarac Firmina glavom sa 11 metara.

Nakon vrlo razočaravajućih prvih 45 minuta u drugom se dijelu ipak igrao bolji nogomet. Probudio se Liverpool i stvorio više prilika u nastavku, ali protiv Mourinhovog bunkera "Redsi" nisu mogli. Prvu veliku priliku propustio je za goste Ibrahimović (55) koji je na dodavanje Pogbe pucao glavom pored gola. Zatim je De Gea dobio novu priliku da zablista i dobrim reakcijama obranio opasne udarce Cana (59) i Coutinha (72).

Na ljestvici vode Manchester City i Arsenal s po 19 bodova, Liverpool je sada četvrti sa 17 bodova, a Manchester Unitd sedmi s 14 bodova.

Liverpool i United odigrali najlošiji derbi desetljeća
Piše: I.G.
Foto: Getty Images/Guliver Image
LIVERPOOL i Manchester United nisu uspjeli zabiti gol u derbiju 8. kola Premierlige. Prvi put nakon čak jedanaest godina sudar najtrofejnijih engleskih klubova završio je bez golova.
Od prve minute za Liverpool je igrao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, a Jurgen Klopp izveo je 4-3-3 formaciju sa Sturridgeom, Maneom i Firminom u napadu. Jose Mourinho ostavio je kapetana Waynea Rooneyja na klupi, a u vezni red stavio Younga, Herreru i Rashforda kojima su leđa čuvali Pogba i Fellaini, dok je u napadu bio Zlatan Ibrahimović.
Liverpool je imao veliku šansu pobjedom se izjednačiti sa Manchester Cityjem na prvom mjestu, no "Redsi" nisu uspjeli probiti čvrsti obrambeni zid gostiju koji su se od napada domaćih branili i sa 7-8 igrača u zadnjoj liniji.
Puno se očekivalo od ovog okršaja, ali skupo plaćene zvijezde, posebno one s Old Trafforda, razočarale su gledatelje slabim i neatraktivnim nogometom.
U prvom poluvremenu Liverpool je više od 20 minuta čekao na prvi udarac prema golu iako su od prve do posljednje minute imali više od 60% posjeda lopte. S druge strane, United nikada do sada nije imao tako mali posjed lopte u prvenstvu, a u 90 minuta uputio je jedan pravi udarac u okvir gola. Ibrahimović i Pogba udarali su neprecizno iz daljine sa više od 30 metara, a više posla imao je na drugoj strani golman De Gea koji je najzaslužniji za izboreni bod. U 30. minuti Španjolac je sjajnom reakcijom obranio udarac Firmina glavom sa 11 metara.

Nakon vrlo razočaravajućih prvih 45 minuta u drugom se dijelu ipak igrao bolji nogomet. Probudio se Liverpool i stvorio više prilika u nastavku, ali protiv Mourinhovog bunkera "Redsi" nisu mogli. Prvu veliku priliku propustio je za goste Ibrahimović (55) koji je na dodavanje Pogbe pucao glavom pored gola. Zatim je De Gea dobio novu priliku da zablista i dobrim reakcijama obranio opasne udarce Cana (59) i Coutinha (72).

Na ljestvici vode Manchester City i Arsenal s po 19 bodova, Liverpool je sada četvrti sa 17 bodova, a Manchester Unitd sedmi s 14 bodova.
Habibti, ya nour el - ain... 

- spacebound
- Urednik foruma
Mourinho pred meč protiv Chelseaja: Neću slaviti ako postignemo gol na Stamford Bridgeu
Jose Mourinho će sutra u 17 časova ponovo kročiti na Stamford Bridge, a to je, naravno, bio povod britanskim novinarima da iz njega pokušaju "izvući" poneku zanimljivu izjavu. A to su i dobili.
Kako će biti dočekan? Ovacijama? Zvižducima?
"Lagao bih kada bih rekao da me ne interesuje to, ali da budem potpuno iskren, kada izlazim na teren ne fokusiram se na takve stvari. Tada me zanima samo utakmica. Šta će se desiti u nedjelju? Stvarno ne znam. Možda se navijači sjete lijepih stvari i da me pozdrave, a možda budu i protiv mene jer sam menadžer Uniteda. Nikad nisam govorio loše o bivšim klubovima, a u nedjelju ću samo raditi svoj posao", rekao je Portugalac i dodao:
"Ako postignemo gol, neću slaviti. Mislim da ću moći zadržati emocije. I ako mi publika počne dobacivati, neću reagovati. Dovoljno sam zreo da mogu kontrolisati emocije", poručio je Mourinho.
Također je izjavio kako nikada nije bio prijatelj sa vlasnikom Plavaca Romanom Abramovičem.
"Abramovič i ja nikada nismo bili prijatelji. To je uvijek bio odnos vlasnik-trener. Mnogo ga poštujem", rekao je Mourinho.
Jose Mourinho će sutra u 17 časova ponovo kročiti na Stamford Bridge, a to je, naravno, bio povod britanskim novinarima da iz njega pokušaju "izvući" poneku zanimljivu izjavu. A to su i dobili.
Kako će biti dočekan? Ovacijama? Zvižducima?
"Lagao bih kada bih rekao da me ne interesuje to, ali da budem potpuno iskren, kada izlazim na teren ne fokusiram se na takve stvari. Tada me zanima samo utakmica. Šta će se desiti u nedjelju? Stvarno ne znam. Možda se navijači sjete lijepih stvari i da me pozdrave, a možda budu i protiv mene jer sam menadžer Uniteda. Nikad nisam govorio loše o bivšim klubovima, a u nedjelju ću samo raditi svoj posao", rekao je Portugalac i dodao:
"Ako postignemo gol, neću slaviti. Mislim da ću moći zadržati emocije. I ako mi publika počne dobacivati, neću reagovati. Dovoljno sam zreo da mogu kontrolisati emocije", poručio je Mourinho.
Također je izjavio kako nikada nije bio prijatelj sa vlasnikom Plavaca Romanom Abramovičem.
"Abramovič i ja nikada nismo bili prijatelji. To je uvijek bio odnos vlasnik-trener. Mnogo ga poštujem", rekao je Mourinho.