INCEST

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: INCEST

Post by Biba »

:ovaj Mislim da sam u nekoj temi opisala vec slucaj iz svog sela.
Djevojka je bliska rođakinja bila nasoj susjedi.
Stanovala je s momkom u Zagrebu a on joj je bio blizak rođak. Ne znam tocno koje koljeno, samo znam da se cijelo selo zgrazalo..
Majka djevojke je tada izmislila da je kci rodioa s drugim muskarcem samo da dokaze da njih dvoje nisu rod..
Taj brak nije bio zbog imanja a nasa susjeda je to tumacila da su stanovali zajedno i zblizili se...
Oni su jos uvijek zajedno....nemaju djece..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: INCEST

Post by Biba »

REMB wrote:
Podrinjac wrote:Incest je u prošlosti bio vrlo čest čak i potreban, dok je to danas luđački bolesno.
Kojoj prošlosti...kako misliš potreban?
Navodno su se u bogataškim obiteljima sklapali brakovi ne samo zbog bogatstva već i zbog negativne krvne rupe koju smatraju da je božanska i da su više vrijedni...
Ne kažem da vjerujem u to, ali i baba Vanga je spominjala procvat takvih stavova da će se uskoro dogoditi..
Kako da vjerujem kad eno pišu oni što komplutorski Bibliju izučavaju da će treći svjetski rat eskalirati 2112... :ovaj cudno... :cudi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Supružnici slučajno otkrili da su djed i unuka...

Post by dr laganini »

..Floridski milijarder (68) i njegova 44 godine mlađa supruga otkrili su sasvim slučajno da su djed i unuka dok su pregledavali fotografije u njegovom obiteljskom albumu, prenosi list Florida Sun, čiji se novinar također nije mogao načuditi kako se sudbina s njima poigrala.

Naime ispalo je da je djevojka kći njegova najstarijeg sina iz prvog braka
... :hm
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Supružnici slučajno otkrili da su djed i unuka...

Post by dr laganini »

Floridski milijarder (68) i njegova 44 godine mlađa supruga otkrili su sasvim slučajno da su djed i unuka dok su pregledavali fotografije u njegovom obiteljskom albumu, prenosi list Florida Sun, čiji se novinar također nije mogao načuditi kako se sudbina s njima poigrala.

Naime ispalo je da je djevojka kći njegova najstarijeg sina iz prvog braka
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Ipak, par je odlučio da se neće razvesti, da će se boriti za svoju vezu unatoč šokantnom otkriću: “Tek sad mi je jasno zašto sam se osjećao prilično čudno kada sam je ugledao na fotografiji, zašto sam imao osjećaj da proživljavam deja vu.

No neću se predati iako smo u rodu. Iza sebe već imam dva propala braka i odlučan sam da ista sudbina ne zadesi i treći”, ispričao je novinaru djed, kojem je supruga pružila punu podršku.

“Svi su parovi na svoj način posebni, a naša je veza toliko čvrsta da niti ovakvo što nije dovoljno da nas rastavi”, dodala je.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Ludi ameri....niko se ne obilazi po deceniju niti ko koga zna... :lud
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..ma i kod nas to dolazi rodbina se ne pozna i moguć je sličan scenarij..
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Ma dobro ne obilazi se ko prije ali ovo je bas nevjerovatno.....ne znas rodjenog djeda bkt :lud

I jos ce ostat skupa. O jbt bolest na kvadrat
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..za rubriku vjerovali il ne.. :place
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19309 times

Post by Maja »

Da se vi vjencate s nekim iz ljubavi, a ne zbog para kao ovo dvoje gore, da saznate da ste bas blizak rod, a idealni ste jedno za drugo itd, biste li se razveli?
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Jel' imaju djece?

Ako imaju, djeca su mu istovremeno i kcerke/sinovi i praunuci. WTF!!! Ovo samo kod spini može. :D.

Na Majino pitanje; ja bih se da sam star kao on podvrgnuo eutanaziji immediately.
. . . . . . . . .
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

:rol

--uh a kod nas nema -- drz pare u familiji --fenomen

-
The Miami-based pensioner had signed up to the site looking for companionship and struck up the relationship with the 24-year-old, from Jacksonville, who said she had been kicked out of her family home.
- :roll -milioner --srecko dobio na lutriji $ i zenu putem oglasa -koja je -eto -izbacena bila iz kuce -- :pusi sto bi nasi rekli --nasli se :hihi
Image
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..u ovoj prići je nebitan faktor financije...
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1660 times
Been thanked: 1493 times

Post by Tokmak »

da se nesto slicno ne bi desilo na Islandu,postoji aplikacija za pametne telefone koja im kazuje jesu li u rodu sa nekom osobom jer ih ima samo oko 300 tisuca,a ne mijesaju se ni sa kim zasad...
upisu svoje ime i prezime i ime i prezime osobe s kojom cosaju...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

dr laganini wrote:..u ovoj prići je nebitan faktor financije...
--nije zanemarljiv --
Image
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..mozda zbog karaktera sudionika..
Femea
Propala kaladontašica 
Propala kaladontašica 
Been thanked: 2 times

Post by Femea »

Odvratno,vjerovatno da nije sa namjerom ali prosto za :bua
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 350 times

Post by Mirelam »

Ono sto kazu deda joj može biti. :ooo
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Mirelam wrote:Ono sto kazu deda joj može biti. :ooo
..dobro..svatio si bit...jel grah danas.. :hihi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11848 times

Majka i sin su u vezi: Neka mi oduzmu ostalu djecu

Post by Krokodil Behko »

Image
Monica Mares i njen sin Caleb Peterson iz Clovisa, u New Mexicu, uhapšeni su u januaru 2016. godine nakon što je jedan od komšija prijavio policiji incestuoznu vezu.

Par je, nakon što su priznali krivicu, pristao na nagodbu odnosno na tri godine uvjetne kazne, od čega će polovicu vremena biti pod nadzorom vlasti.

Također, godinu i pol dana moraju biti razdvojeni. Osim toga, Monica je izgubila skrbništvo nad svojih devetero djece. Nije poznato ko će o njima sada brinuti.

Međutim, par je u augustu prošle godine, prije nego je čuo presudu, jasno dao do znanja da ništa neće stati na put njihovoj ljubavi.

- On je ljubav mog života i ne želim ga izgubiti. Moja djeca ga vole. Ništa ne može stati između nas, ni sud ni zatvor, apsolutno ništa. Moram biti s njim. Kad izađem iz zatvora, preselit ćemo se u Clovis u Kaliforniji, gdje je naša veza dopuštena - kazala je Monica u intervjuu za Daily Mail Online.
Image
Incest se smatra kaznenim djelom u svih 50 saveznih država, ali kazna varira od države do države.

Monica je sa samo 16 godina rodila Caleba i dala ga na usvajanje. Porodica koja ga je usvojila dala mu je ime Carlos. Par je ponovno stupio u kontakt nakon 18 godina i vrlo brzo se zaljubio, a nedugo nakon prvog susreta stupili su u seksualne odnose.

- Bila sam iznimno sretna i uzbuđena kad sam prvi put vidjela sina. I on je plakao od sreće, čvrsto me zagrlio. Bila je to gotovo ljubav na prvi pogled, no u početku je to bila samo majčinska ljubav - ispričala je Monica.

Iako su na početku zajedničkog života bili samo majka i sin, Monica je ubrzo počela, kako je rekla, gajiti lude osjećaje prema Calebu.

-Bio je neko nov u mom životu. Zaljubila sam se. Rekla sam mu: Žao mi je, ne znam kako ćeš reagirati, ja sam ti majka i ti si moj sin, ali volim te - kazala je.

- On mi je odgovorio: I ja isto osjećam prema tebi. Bilo me strah priznati -kazala je Monica dodajući da je Caleb nešto najbolje što joj se dogodilo u zadnjih 19 godina te da želi s njim provesti ostatak života

"Nikad je nisam gledao kao majku"

- Nikad je nisam gledao kao majku niti sam ikad pomislio da sam lud jer je volim. Bilo je to više kao da sam izašao u klub i upoznao nekog novog. Činilo se posve normalnim. U cijelom svom životu nisam nikad ništa dobio, i najednom se ona pojavila, bila je spremna učiniti bilo što da me usreći. Jednostavno sam se zaljubio - kazao je Caleb i dodao kako je on prvi dao do znanja majci da je voli.
Image

je kazala kako je svjesna da bi zbog veze sa sinom mogla izgubiti skrbništvo nad ostalom djecom i završiti u zatvoru, no par je odlučio da će se boriti za svoju ljubav.

- Ako me žele staviti iza rešetki zbog ljubavi, neka me stave. Nitko nas ne može razdvojiti. Ja ga stvarno volim.Ako moram birati između ostale djece i Caleba, onda biram njega - kazala je Monica.
Image
Kazala je kako su naišli na mnogobrojne negativne komentare.

-Naišao sam na mnogo negativnih komentara na društvenim mrežama, ljudi našu vezu nazivaju odvratnom i gadljivom, ali mene to nimalo ne dira. Da su na mom mjestu, ne bi tako reagirali - kazao je Caleb koji priznaje da se nekad pita je li mogao drugačije napraviti neke stvari, kako ne bi povrijedio svoju porodicu.

(avaz)
Post Reply

Return to “Drustvo”