Alija Izetbegović
Moderator: Krokodil Behko
- dr laganini
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Alija Izetbegović
..je tribali su se hrvati iz bih pouzdat u aliju i sarajevu..il pustit tenkove u pologu..da se nije organizirala hrvatska obrana kroz hvo danas hrvata u bih nebi bilo ni dva posto..du nije bilo hvo nema vise hrvata..mislis to bi tebi odgovaralo..il mislis da smo se tribali pravit ludi ko slija i rec da to nije nas rat..ai molim te ne seri o tezi da su hrvati iskljucivi krivci za muslimasko hrvatski rat..bas nam je tada odgovara..natuknice ko je moga bit sukrivac sam ti vec nabacio u prethodnim postovi jebiga nesto zakljuci..kanadjanin si 
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Alija je napisao islamsku deklaraciju,a ne bosansku deklaraciju , a to znaci,da je bio osoba kojem je teokratija bila jako draga 
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Ponavljam, po drugi put. Ti si napisao temu "Zasto nestaju Hrvati iz BIH?", ne ja.dr laganini wrote:..je tribali su se hrvati iz bih pouzdat u aliju i sarajevu..il pustit tenkove u pologu..da se nije organizirala hrvatska obrana kroz hvo danas hrvata u bih nebi bilo ni dva posto..du nije bilo hvo nema vise hrvata..mislis to bi tebi odgovaralo..il mislis da smo se tribali pravit ludi ko slija i rec da to nije nas rat..ai molim te ne seri o tezi da su hrvati iskljucivi krivci za muslimasko hrvatski rat..bas nam je tada odgovara..natuknice ko je moga bit sukrivac sam ti vec nabacio u prethodnim postovi jebiga nesto zakljuci..kanadjanin si
Direktna posljedica Tudjmanove politike prema BIH.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Jesi li ti procitala to stivo?statebriga wrote:Alija je napisao islamsku deklaraciju,a ne bosansku deklaraciju , a to znaci,da je bio osoba kojem je teokratija bila jako draga
Ja nisam, pa necu da raspravljam.
Uostalom, o osobama mozemo suditi prema njihovim akcijama, a ne prema onom sto su napisali.
Vec sam napisao, politicki nepismen, pogresan covjek na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. Ali, u sustini, potpuno nebitan za pocetak rata u BIH.
Mene je na ovu temu natjerala tvrdnja da bi neki tamo Fikret Abdic sprijecio rat u Bosni.
. . . . . . . . .
-
Venera
- Seksologinja

pa imas na internetu,nije knjiga,vec malo duze stivoSocrates wrote:Jesi li ti procitala to stivo?statebriga wrote:Alija je napisao islamsku deklaraciju,a ne bosansku deklaraciju , a to znaci,da je bio osoba kojem je teokratija bila jako draga
Uostalom, o osobama mozemo suditi prema njihovim akcijama, a ne prema onom sto su napisali.
Vec sam napisao, politicki nepismen, pogresan covjek na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. Ali, u sustini, potpuno nebitan za pocetak rata u BIH.
Mene je na ovu temu natjerala tvrdnja da bi neki tamo Fikret Abdic sprijecio rat u Bosni.
nije tocno,o osobama treba suditi i na osnovu njihove biografije,njihovog pisanog rada i njihovih aktivnosti u radu
Alija nebitan za pocetak rata!? cekaj malo, pocetak rata ima vise internih fazi prije prvog pucnja
- dr laganini
- Inventar foruma

..kako da ne da nije bilo tudjman alija bi nas zastitio..hrvati bibuzivali svoga boga i naravno rata nebi bilo..zbilja nasjedas propagandi..i u nedoatatku argumenata proaipas te kosove i udbaske teze..tako vam je i sad kriv milanovic karamarko pa plenkvic itd itd..jasni moji bisnjaci..nevinasca ..jel se sexaju uopce..Socrates wrote:Ponavljam, po drugi put. Ti si napisao temu "Zasto nestaju Hrvati iz BIH?", ne ja.dr laganini wrote:..je tribali su se hrvati iz bih pouzdat u aliju i sarajevu..il pustit tenkove u pologu..da se nije organizirala hrvatska obrana kroz hvo danas hrvata u bih nebi bilo ni dva posto..du nije bilo hvo nema vise hrvata..mislis to bi tebi odgovaralo..il mislis da smo se tribali pravit ludi ko slija i rec da to nije nas rat..ai molim te ne seri o tezi da su hrvati iskljucivi krivci za muslimasko hrvatski rat..bas nam je tada odgovara..natuknice ko je moga bit sukrivac sam ti vec nabacio u prethodnim postovi jebiga nesto zakljuci..kanadjanin si
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa kako je Alija bitan?statebriga wrote:pa imas na internetu,nije knjiga,vec malo duze stivoSocrates wrote:Jesi li ti procitala to stivo?statebriga wrote:Alija je napisao islamsku deklaraciju,a ne bosansku deklaraciju , a to znaci,da je bio osoba kojem je teokratija bila jako draga
Mene je na ovu temu natjerala tvrdnja da bi neki tamo Fikret Abdic sprijecio rat u Bosni.![]()
nije tocno,o osobama treba suditi i na osnovu njihove biografije,njihovog pisanog rada i njihovih aktivnosti u radu![]()
Alija nebitan za pocetak rata!? cekaj malo, pocetak rata ima vise internih fazi prije prvog pucnja
Da nije on bio Predsjednik Predsjednistva rat se ne bi desio? Hajde, bas da vidim scenario u kojem se rat u BIH ne bi desio. Izvoli, napisi pretpostavku.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Ti malo odmori. Pricam sa ljudima trenutno.dr laganini wrote:..kako da ne da nije bilo tudjman alija bi nas zastitio..hrvati bibuzivali svoga boga i naravno rata nebi bilo..zbilja nasjedas propagandi..i u nedoatatku argumenata proaipas te kosove i udbaske teze..tako vam je i sad kriv milanovic karamarko pa plenkvic itd itd..jasni moji bisnjaci..nevinasca ..jel se sexaju uopce..Socrates wrote:Ponavljam, po drugi put. Ti si napisao temu "Zasto nestaju Hrvati iz BIH?", ne ja.dr laganini wrote:..je tribali su se hrvati iz bih pouzdat u aliju i sarajevu..il pustit tenkove u pologu..da se nije organizirala hrvatska obrana kroz hvo danas hrvata u bih nebi bilo ni dva posto..du nije bilo hvo nema vise hrvata..mislis to bi tebi odgovaralo..il mislis da smo se tribali pravit ludi ko slija i rec da to nije nas rat..ai molim te ne seri o tezi da su hrvati iskljucivi krivci za muslimasko hrvatski rat..bas nam je tada odgovara..natuknice ko je moga bit sukrivac sam ti vec nabacio u prethodnim postovi jebiga nesto zakljuci..kanadjanin si
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

..budalo nisi prica s nikim osim samnom zadnja dva sata..jea siguran da si kanadjanin.. 
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa zato ti kazem da malo odmoris jer sad hocu da pricam sa ljudima.dr laganini wrote:..budalo nisi prica s nikim osim samnom zadnja dva sata..jea siguran da si kanadjanin..
. . . . . . . . .
-
Venera
- Seksologinja

Pricala sma sa jednim sarajlijom dedom rahmetli,koji je radio u Vladi,a bio je i radni kolega sa Alijom. On ga je simpatizirao,jer su obojica bili ista generacija,imali su slicne politcike stavove, pogleda na svijet,pa i ista relgiija ih je nekako "sastavila" sa slicnim pogledima na rat. Ja od dede nisma niakd cula nesto lose o Aliji,a dedu sam poznalvala od njegovog dolaska u Amriku,znaci,oko 15 godina. nikad nije nesto lose reako o Aliji,ali iz iskljucivo subjektivnih razloga,a bogami i radi dedinih godina. On je tipicna slika bosanskog muslimana,koji sve prodje i dozivi u zivotu ,a sjeti se da je musliman 20 godine pred smrt,i pocne "soliti pamet" drugima,od unucadi pa do nas,kad navartimo na kafu.Socrates wrote:Pa kako je Alija bitan?statebriga wrote:pa imas na internetu,nije knjiga,vec malo duze stivoSocrates wrote:
Jesi li ti procitala to stivo?
Mene je na ovu temu natjerala tvrdnja da bi neki tamo Fikret Abdic sprijecio rat u Bosni.![]()
nije tocno,o osobama treba suditi i na osnovu njihove biografije,njihovog pisanog rada i njihovih aktivnosti u radu![]()
Da nije on bio Predsjednik Predsjednistva rat se ne bi desio? Hajde, bas da vidim scenario u kojem se rat u BIH ne bi desio. Izvoli, napisi pretpostavku.
Zaboravih dodati,ALija je bio stari ljubitej handzar divizije ,a ne partizana
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Nisi ti nikad bio pred banjalukom, nego 5 i 7 korpusKOMESAR wrote:Alija je bio kukavica! Eh,da je izvršio samoubistvo kad smo bili pred Banjalukom?
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Socrates
- Forum [Bot]
Apsolutno nijednom rjecju nisi odgovorila na moje pitanje. Sta je Alija radio prije rata da je bio toliko bitan faktor za pocetak rata? Uvodio dzamahiriju u Bosni? Poceo da skuplja krscane I da ih pali na lomaci? Trazio da se uvede u serijat? Ucio bismilu na pola ulice u Sarajevu I koji bi ga god krscanin mimoisao, on ga je njezno nokautirao kuranom?statebriga wrote:Pricala sma sa jednim sarajlijom dedom rahmetli,koji je radio u Vladi,a bio je i radni kolega sa Alijom. On ga je simpatizirao,jer su obojica bili ista generacija,imali su slicne politcike stavove, pogleda na svijet,pa i ista relgiija ih je nekako "sastavila" sa slicnim pogledima na rat. Ja od dede nisma niakd cula nesto lose o Aliji,a dedu sam poznalvala od njegovog dolaska u Amriku,znaci,oko 15 godina. nikad nije nesto lose reako o Aliji,ali iz iskljucivo subjektivnih razloga,a bogami i radi dedinih godina. On je tipicna slika bosanskog muslimana,koji sve prodje i dozivi u zivotu ,a sjeti se da je musliman 20 godine pred smrt,i pocne "soliti pamet" drugima,od unucadi pa do nas,kad navartimo na kafu.Socrates wrote:Pa kako je Alija bitan?statebriga wrote:pa imas na internetu,nije knjiga,vec malo duze stivoSocrates wrote:
Jesi li ti procitala to stivo?
Da nije on bio Predsjednik Predsjednistva rat se ne bi desio? Hajde, bas da vidim scenario u kojem se rat u BIH ne bi desio. Izvoli, napisi pretpostavku.Dedo nije nika bio u mladim musimaima i u zatvoru. Alija je bio u zatvoru radi pksuaja odlaska u Iran na nekakv seminar vezan za muslimane. Ne znm,koliko si upoznat se previranjima u muliasnkimm drustivma u Egiptu,Iranu i Sadusijskoj Arabiji ,ali isti interni problemmi medju muslimanima su uticali na politicke odluke u spomenutim drzavama. Za vrjeme Tita, mnogi intelektualci musliani,kao i vjerksi poglavari su odlazili na skolovanja i suavrsavanja u spomenute drzave,ali u islamskoj zjadnici i pojedinim muslimanksim drustivima i organizacijeama su uvijek posotjale tendencije vezanja relijskih odnosa sa muslimanima u BiH. Problem nije bila relgija,kao religija,jer su mnoge knjige i Kurani prevedeni uz pomoc i kooperaciju arpaskih zemalja,a problem je oduvijek bio politicka aktivnost,sukob ,ali i povezanost islasmkih grupa koje su imale vlastitie ciljeve sirenja politiciih ideja iz drzava sa dominanto islamskim stanovnistvom. Interni problemi u Iraku,Iranu,Libiji,Egiptu,UAE i sl. su bili problemi medju veabijama, i slicnim radikalnim grupama.
What?
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Ne znam sta bi to pomoglo. Neka niko ne pada u iluziju da je Banja Luka mogla biti osvojena. Ameri bi bombardovali Armiju BIH bas kao I Vojsku Republike Srpske da se odstupilo od zacrtanih planova.KOMESAR wrote:Alija je bio kukavica! Eh,da je izvršio samoubistvo kad smo bili pred Banjalukom?
. . . . . . . . .
Ti kuhaš i van kuharskih temaMirelam wrote:Rekoh ja da ce ovdje biti cirkusa.
Habibti, ya nour el - ain... 
-
Venera
- Seksologinja

Pricala sma sa jednim sarajlijom dedom rahmetli,koji je radio u Vladi,a bio je i radni kolega sa Alijom. On ga je simpatizirao,jer su obojica bili ista generacija,imali su slicne politcike stavove, pogleda na svijet,pa i ista relgiija ih je nekako "sastavila" sa slicnim pogledima na rat. Ja od dede nisma niakd cula nesto lose o Aliji,a dedu sam poznalvala od njegovog dolaska u Amriku,znaci,oko 15 godina. nikad nije nesto lose reako o Aliji,ali iz iskljucivo subjektivnih razloga,a bogami i radi dedinih godina. On je tipicna slika bosanskog muslimana,koji sve prodje i dozivi u zivotu ,a sjeti se da je musliman 20 godine pred smrt,i pocne "soliti pamet" drugima,od unucadi pa do nas,kad navartimo na kafu.Socrates wrote:Pa kako je Alija bitan?statebriga wrote: pa imas na internetu,nije knjiga,vec malo duze stivo![]()
Apsolutno nijednom rjecju nisi odgovorila na moje pitanje. Sta je Alija radio prije rata da je bio toliko bitan faktor za pocetak rata? Uvodio dzamahiriju u Bosni? Poceo da skuplja krscane I da ih pali na lomaci? Trazio da se uvede u serijat? Ucio bismilu na pola ulice u Sarajevu I koji bi ga god krscanin mimoisao, on ga je njezno nokautirao kuranom?
What?[/quote]
joj tebe,kakvo ti je to pitanje
naravno da je Alija tezio ka drzavi sa serijatskim zakonom,ili blaze receno,izmjena zakona sa islamskim regulacijama i islamskim normama
vjerovatno malo znas o islamskim internim sukobima u gore spomentim drzavama i o jugo intelektualcima koji su u Becu pokusali napraviti organziaciju,ali nisu uspjeli,jer je doslo do internog raspada. Et,to ti je bilo '80tih godina,a eto,djelovalo se izavana,ne iz Sarajeva
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Na temi sam samo da pojacam vatru.
Ne bi sjalaaaaa ovakooooo jakooooooo
Ne bi sjalaaaaa ovakooooo jakooooooo

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.