ne znam, nisam ja nista reko, niti sam upucen u situaciju. ustvari, ne znam ni sto sam komentiro.greeneyes wrote:Čuj niko nije osudio ovog vojničića. Pa jebenliti dršku od tave. Haj Vibracioni je vjerovatno janpi, ali šta'e sa Štategabrijkom?
Ljudi i dogadjaji/Životne priče
Moderator: Krokodil Behko
- dobre.vibracije
- Poneki mu pročitamo
- Status: Offline
Re: Zbogom žohari, žoharke, fanatici, fašisti i balkanci
Danas sam tu, a sutra daleko..
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
A znaš imejl i šifru ukucati? SumLjiv si mi.
zbogom lažne ljubavi i zbogom kahvano

zbogom lažne ljubavi i zbogom kahvano
Samo sabura
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Nisam primijetila - bila sam u Bosni vise puta ove godine. Bojim se da se to ipak svodi na to u kakvim krugovima se kreces.dobre.vibracije wrote: normalno je to ovjde, ne sekiraj see. postavljamo nove obrasce ponasanja. ozbiljne prijetnje su takodjer dio uobicajenog ponasanja.
Naravno. Nigdje nisam tvrdila drugacije, samo tvrdim da je u pitanju ogranicena osoba koja je smijesna jer misli da je vrlo alternativna. I navukla je jos losije od sebe na sebe. Slazem se da njega i slicne treba procesuirati. Ali je to zbilja ne apstrahira od odgovornosti za glupost koju je izvalila. Uostalom da njeno misljenje nekoga zanima, ne bi morala pisati FB statuse u silnoj zelji da bude zamijecena. Ista zelja ju je navela i na pocetnu izjavu. Nobody's got time for that.Socrates wrote:Lavlje, nisam ni rekao da je pametna. Ali ni glupe osobe ne zasluzuju da se javno poziva na njihovo silovanje a da niko ne odgovara za to. I da, primitivci postoje I u Kanadi, ali za javni poziv na silovanje se ide na sud. Ekspresno.
Ne da mi se trenutno igrati rijecima s tobom @statebriga.
Last edited by Lavlje_srce on 25 Oct 2016, 01:57, edited 1 time in total.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
I te kakve pameti ona ima. Da je glupa sigurno ne bi znala ovakav dug tekst sastaviti i napisati. 90% vas ne bi uopšte znali sastavit tekst, a da se bar ne zapetljate oko gramatičkih i pravopisnih grešaka.Lavlje_srce wrote:Nebitno gdje ode greeneyez, uskoro ce imati slicnu reakciju. Mozda joj se ovaj put Crnci ne svide?Ono sto je cinjenica je - niko ziv za nju ne bi cuo da nije izvalila glupost epohalnih razmjera. Premalo se razlikuje od onih koje tako zestoko kritizira, u tome je cijeli problem.
Nit' briga ni pameti, na to se ova kompletna saga svodi.
A pošto vi ateiste smatrate glupim, tako je i ona na udaru vaših intelektualnih mozgova koji i dalje gaji stereotipe prema svim onim koji ne vjeruju u onog boga u kojeg vi vjerujete. Glupost epohalnih razmjera? Još veća glupost je što od vas mirnih muslimančića dotična dobija prijetnje smrću. Možda radi svoje sigurnosti prisiljena otići iz ove cirkus države gdje više ko fol vjernika ima nego ljudi.
- dobre.vibracije
- Poneki mu pročitamo
opusti se i uzivaj. malo me potezes za jezikLavlje_srce wrote:Nisam primijetila - bila sam u Bosni vise puta ove godine. Bojim se da se to ipak svodi na to u kakvim krugovima se kreces.dobre.vibracije wrote: normalno je to ovjde, ne sekiraj see. postavljamo nove obrasce ponasanja. ozbiljne prijetnje su takodjer dio uobicajenog ponasanja.
Danas sam tu, a sutra daleko..
- greeneyes
- Hadžija
Pa ona je valjda kolumnist. Bilo bi čudno i da šofer ne zna promijeniti gumu, jelE?Podrinjac wrote:I te kakve pameti ona ima. Da je glupa sigurno ne bi znala ovakav dug tekst sastaviti i napisati. 90% vas ne bi uopšte znali sastavit tekst, a da se bar ne zapetljate oko gramatičkih i pravopisnih grešaka.Lavlje_srce wrote:Nebitno gdje ode greeneyez, uskoro ce imati slicnu reakciju. Mozda joj se ovaj put Crnci ne svide?Ono sto je cinjenica je - niko ziv za nju ne bi cuo da nije izvalila glupost epohalnih razmjera. Premalo se razlikuje od onih koje tako zestoko kritizira, u tome je cijeli problem.
A pošto vi ateiste smatrate glupim, tako je i ona na udaru vaših intelektualnih mozgova koji i dalje gaji stereotipe prema svim onim koji ne vjeruju u onog boga u kojeg vi vjerujete. Glupost epohalnih razmjera? Još veća glupost je što od vas mirnih muslimančića dotična dobija prijetnje smrću. Možda radi svoje sigurnosti prisiljena otići iz ove cirkus države gdje više ko fol vjernika ima nego ljudi.
Šta ka'eš? Daj, nemoj(te) baljezgati svašta. Pobogu si brate, tražit ću od šefice da uvede detektor laži.
Samo sabura
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Ovdje je u pitanju napad na ateistu tako da nema nekog značaja. Mogu ih se pljuvat, napadati, ubijati, silovati, klati, a da jebena država šuti.statebriga wrote:interesantno,nikome nije zasmetalo ( ne vidim komentare) ili da se otvori tema o liku koji je vojnik BiH ,a koji je ozbiljno prijetio na fb ,ili je normlano u BiH da se prijeti ozbiljno osobama,a niko se ne takve prijetenje ozbiljno ne obazire![]()
meni ne bi bilo ugodno da mi neko prijeti
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Ne seri ! Tebi se ne obračam.greeneyes wrote:Pa ona je valjda kolumnist. Bilo bi čudno i da šofer ne zna promijeniti gumu, jelE?Podrinjac wrote:I te kakve pameti ona ima. Da je glupa sigurno ne bi znala ovakav dug tekst sastaviti i napisati. 90% vas ne bi uopšte znali sastavit tekst, a da se bar ne zapetljate oko gramatičkih i pravopisnih grešaka.Lavlje_srce wrote:Nebitno gdje ode greeneyez, uskoro ce imati slicnu reakciju. Mozda joj se ovaj put Crnci ne svide?Ono sto je cinjenica je - niko ziv za nju ne bi cuo da nije izvalila glupost epohalnih razmjera. Premalo se razlikuje od onih koje tako zestoko kritizira, u tome je cijeli problem.
Šta ka'eš? Daj, nemoj(te) baljezgati svašta. Pobogu si brate, tražit ću od šefice da uvede detektor laži.
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Ko je osudio i sto je konacni zakljucak Suda?greeneyes wrote:Čuj niko nije osudio ovog vojničića. Pa jebenliti dršku od tave. Haj Vibracioni je vjerovatno janpi, ali šta'e sa Štategabrijkom?

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Lavlje_srce
- Alienka
Znam da je tesko citati, mnogo lakse je vrijedjati - jer da si me citao nikada ne bi izjavio ovu nebulozu. To cime sve vladam nije informacija koja je vrijedna tvojih usiju, pa ce ti (i auditorijumu) ostati pusta zelja.Podrinjac wrote: I te kakve pameti ona ima. Da je glupa sigurno ne bi znala ovakav dug tekst sastaviti i napisati. 90% vas ne bi uopšte znali sastavit tekst, a da se bar ne zapetljate oko gramatičkih i pravopisnih grešaka.

Tu sam da se opustim i vidim neke drage ljude, za sve ostalo - imam sve ostalo.

Da, ja mirna muslimancica (i sve ostalo sto jesam) stojim iza stava da je ova cura glupa. Nikad joj nigdje nicim nisam zaprijetila niti bih.A pošto vi ateiste smatrate glupim, tako je i ona na udaru vaših intelektualnih mozgova koji i dalje gaji stereotipe prema svim onim koji ne vjeruju u onog boga u kojeg vi vjerujete. Glupost epohalnih razmjera? Još veća glupost je što od vas mirnih muslimančića dotična dobija prijetnje smrću. Možda radi svoje sigurnosti prisiljena otići iz ove cirkus države gdje više ko fol vjernika ima nego ljudi.

Kad su u pitanju drugi ateisti, stvari nisu pravolinijske. Ima ih divnih, kao i medju vjernicima. Ima ih poput tebe, koji gledaju ljude kroz stereotipe i predrasude, takva je i ova cura. I vrijedjas slicno njoj, a ja te nikad nicim nigdje dosad nisam uvrijedila. Samo treba birati drustvo, sto i cinim. Evo jos jednom - for your eyes only - lik koji joj je prijetio je isti kao ona - druga strana istog novcica, odnosno zbog prijetnji nasiljem je jos gori od nje.
A ti i ja vise nemamo o cemu - ikad.
Last edited by Lavlje_srce on 25 Oct 2016, 02:10, edited 1 time in total.
Memento Mori
- greeneyes
- Hadžija
Izvini šefe, neću više. Mogu l' nakon što spustim dva prsta i sjesti na svoju klupu? Ako smijem reći da je moja HEHE
Pa ne prežvaće se to tak' brzo, ko čunga lunga žvaka. Uostalom, ti pričaš o komentarima, tj. o nama običnim smrtnicima, ne o sudu. Il' nisi bila potpuna u svom izlaganju?statebriga wrote:Ko je osudio i sto je konacni zakljucak Suda?greeneyes wrote:Čuj niko nije osudio ovog vojničića. Pa jebenliti dršku od tave. Haj Vibracioni je vjerovatno janpi, ali šta'e sa Štategabrijkom?
Samo sabura
-
- Seksologinja
razumijem, ali je mogla pisati malo suptilnije,znaci bez poredjenja burki i nikaba kao satora na zenama,iako defitivno ne podravam religjski koncpet nosenja marami iz religjskih razloga, Nikab i burka su grderoba iz pojedinih izoliranih grupa,a cije nosenje nema uvijek iskljuviu vezu sa Islamom. Mnoge drzave su zabranile nosenje nikaba,a narocito burki,iz potpuno razumljivih razloga.Podrinjac wrote:Ovdje je u pitanju napad na ateistu tako da nema nekog značaja. Mogu ih se pljuvat, napadati, ubijati, silovati, klati, a da jebena država šuti.statebriga wrote:interesantno,nikome nije zasmetalo ( ne vidim komentare) ili da se otvori tema o liku koji je vojnik BiH ,a koji je ozbiljno prijetio na fb ,ili je normlano u BiH da se prijeti ozbiljno osobama,a niko se ne takve prijetenje ozbiljno ne obazire![]()
meni ne bi bilo ugodno da mi neko prijeti
Na zalost,mnoge muslimanke se nece sloziti sa mojom izjavom,jer misle da je marama dio vejrovnja,dio izjave od strane Boga,i sl. Meni je npr. njihov stav vlro ogranicen,a manje je kritiziran u drustvima,radi, vrijednja osjecaja vjernika,iako nisu u pravu. Ne potijem bzobrzluk jedne grupe ,ali ne postujem ni prost rijecnik druge strane.
Najvise me iritira nepostojanje osude prema doticnom koji je prijetio. Lejla sviju iritira,a on,ah,o njemu se doslovno nista ne pise.

-
- Seksologinja
Sto se ima zvakati tako dugo,dva mejsecagreeneyes wrote:Izvini šefe, neću više. Mogu l' nakon što spustim dva prsta i sjesti na svoju klupu? Ako smijem reći da je moja HEHE
Pa ne prežvaće se to tak' brzo, ko čunga lunga žvaka. Uostalom, ti pričaš o komentarima, tj. o nama običnim smrtnicima, ne o sudu. Il' nisi bila potpuna u svom izlaganju?statebriga wrote:Ko je osudio i sto je konacni zakljucak Suda?greeneyes wrote:Čuj niko nije osudio ovog vojničića. Pa jebenliti dršku od tave. Haj Vibracioni je vjerovatno janpi, ali šta'e sa Štategabrijkom?

pisala sma o osudi ,vas ,forumasha,a li sam dodala sluzbenu osudu Suda ,a koja jos nije sluzbeno objavljena

-
- Seksologinja
no problemosLavlje_srce wrote: Ne da mi se trenutno igrati rijecima s tobom @statebriga.

previse burno reagiras ,jer znam da si vjernica;ne znam da li nosis maramu,ali znam da si na strani zena koje nose marame

ja i ti imamo suprotno misljenje o nosenju marama, zato,nisma sigurna ,da cemo sa ja i ti dovoljno sporazumjeti na temi

- Podrinjac
- Forum [Bot]
Te osobe koje su joj prijetile ih nisi uopšte spomenula u prvom komentaru, već si odmah počela suditi njoj. Već kasnije kada su se diskusije zahuktale počela si ih ko fol spominjati.Lavlje_srce wrote:Znam da je tesko citati, mnogo lakse je vrijedjati - jer da si me citao nikada ne bi izjavio ovu nebulozu. To cime sve vladam nije informacija koja je vrijedna tvojih usiju, pa ce ti (i auditorijumu) ostati pusta zelja.Podrinjac wrote: I te kakve pameti ona ima. Da je glupa sigurno ne bi znala ovakav dug tekst sastaviti i napisati. 90% vas ne bi uopšte znali sastavit tekst, a da se bar ne zapetljate oko gramatičkih i pravopisnih grešaka.
Tu sam da se opustim i vidim neke drage ljude, za sve ostalo - imam sve ostalo.![]()
Da, ja mirna muslimancica (i sve ostalo sto jesam) stojim iza stava da je ova cura glupa. Nikad joj nigdje nicim nisam zaprijetila niti bih.A pošto vi ateiste smatrate glupim, tako je i ona na udaru vaših intelektualnih mozgova koji i dalje gaji stereotipe prema svim onim koji ne vjeruju u onog boga u kojeg vi vjerujete. Glupost epohalnih razmjera? Još veća glupost je što od vas mirnih muslimančića dotična dobija prijetnje smrću. Možda radi svoje sigurnosti prisiljena otići iz ove cirkus države gdje više ko fol vjernika ima nego ljudi.Ona ima pravo na glupost.
Kad su u pitanju drugi ateisti, stvari nisu pravolinijske. Ima ih divnih, kao i medju vjernicima. Ima ih poput tebe, koji gledaju ljude kroz stereotipe i predrasude, takva je i ova cura. I vrijedjas slicno njoj, a ja te nikad nicim nigdje dosad nisam uvrijedila. Samo treba birati drustvo, sto i cinim. Evo jos jednom - for your eyes only - lik koji joj je prijetio je isti kao ona - druga strana istog novcica, odnosno zbog prijetnji nasiljem je jos gori od nje.
A ti i ja vise nemamo o cemu - ikad.
Mala rekla svoje mišlje, kakvo je takvo je. Mišljenje je mišljenje, i dobro i loše. Nije pozivala na ubijanja, ni na nasilje, tako da frka oko toga je bespotrebna.
U Bosni se svakodnevno po društvenim mrežama poziva na ubijanja hrišćana od strane muslimana, i na ubijanja muslimana od strana hrišćana a ne stvaraju toliko halabuku. A trebalo bi.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Neće biti ni objavljena jer nema države. Kao što nije ni za Dodika, ni za Sejfića, ni za dosta slučajeva.statebriga wrote:Sto se ima zvakati tako dugo,dva mejsecagreeneyes wrote:Izvini šefe, neću više. Mogu l' nakon što spustim dva prsta i sjesti na svoju klupu? Ako smijem reći da je moja HEHE
Pa ne prežvaće se to tak' brzo, ko čunga lunga žvaka. Uostalom, ti pričaš o komentarima, tj. o nama običnim smrtnicima, ne o sudu. Il' nisi bila potpuna u svom izlaganju?statebriga wrote:Ko je osudio i sto je konacni zakljucak Suda?greeneyes wrote:Čuj niko nije osudio ovog vojničića. Pa jebenliti dršku od tave. Haj Vibracioni je vjerovatno janpi, ali šta'e sa Štategabrijkom?![]()
pisala sma o osudi ,vas ,forumasha,a li sam dodala sluzbenu osudu Suda ,a koja jos nije sluzbeno objavljena
- Lavlje_srce
- Alienka
Vrlo sam osjetljiva na ksenofobiju - uvijek sam bila. Isto bih se ovako zauzela za bilo koju casnu sestru da je ova cura nju opisala na nacin na koji je opisala zene koje nose burku. Istu reakciju bih imala da je na taj nacin opisala konzervativnu Jevrejku, da je dala rasisticku izjavu glede Crnkinje u tradicionalnoj odjeci, da je tako opisala Hindu-zene koje nose sarije - to je ono sto generira moju reakciju a ne moja vjera koja je usput moja privatna stvar. Uvreda i ponizenje osobe koja je drugacija od nje a koju je ona iznijela je izazvalo moju reakciju.statebriga wrote:no problemos![]()
previse burno reagiras ,jer znam da si vjernica;ne znam da li nosis maramu,ali znam da si na strani zena koje nose marame![]()
ja i ti imamo suprotno misljenje o nosenju marama, zato,nisma sigurna ,da cemo sa ja i ti dovoljno sporazumjeti na temi
Memento Mori
-
- Seksologinja
Ali, u krugovima vjernika sa i bez marame postoje sukobi misljenja u vezi nosenja marame,tj. zene ,muslimanke koje ne nose maramu,cesto puta svojim nenosenjem marame upravo iskazuju svoj stav,i verbalno ga potvrdjuju,a istovremeno,mnoge zene koje ne nose maramu se burno bore za prava nosenja marame drugih zena. Cijeli takav ciklus rekacija je nelogican.Lavlje_srce wrote:Vrlo sam osjetljiva na ksenofobiju - uvijek sam bila. Isto bih se ovako zauzela za bilo koju casnu sestru da je ova cura nju opisala na nacin na koji je opisala zene koje nose burku. Istu reakciju bih imala da je na taj nacin opisala konzervativnu Jevrejku, da je dala rasisticku izjavu glede Crnkinje u tradicionalnoj odjeci, da je tako opisala Hindu-zene koje nose sarije - to je ono sto generira moju reakciju a ne moja vjera koja je usput moja privatna stvar. Uvreda i ponizenje osobe koja je drugacija od nje a koju je ona iznijela je izazvalo moju reakciju.statebriga wrote:no problemos![]()
previse burno reagiras ,jer znam da si vjernica;ne znam da li nosis maramu,ali znam da si na strani zena koje nose marame![]()
Casne sestre su promjenile svoje unniforme od vremena orignalne nosnje,a mnoge danas ni ne nose van radnog vremena.Vremena se mjenjaju,a cak su se i one pocele prilagodjavati promjenama. Nema potrebe praviti problem. Ortodksen jevrjeke koje nose periku u SAD zvie jako izloiranim zivotom,a takva jervjeska grupa zive dolsovno poput vehabija u BiH. Svi spomennuti primjeri su jako ekstremni i odudaraju od procesa svakodnevnog zivota.
Lejla svojim pisanjem ne bi trbela nekog uvrijediti jer je svojim pisanjem najbolje opisala sebe kao licnost. Ne razumijem,kako se neko moze uvrijdtiti na pisanje osobe koja pise doticnim stilom. Danas se previse forisir anekakva uvijrejdenost,bilo od strane pojedinih clankaka,ili viceva,ili Sarli Ebdo karikatura. Sve vise postajem svijesna da se ta javna,kolektivna vjerska oseljtivost u medijima je isforsirana,odglumljena jer je ispolitizirana

- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3480 times
Žao mi je mog vremena utrošenog u čitanje ove "vijesti".

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22412 times
- Been thanked: 5956 times
...bogumi,ja sabahile pročita cijelo pismo!
...Lejla,sretno ti!
...Lejla,sretno ti!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!