Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10336 times
Been thanked: 12214 times
Status: Offline

Re: Zbogom žohari, žoharke, fanatici, fašisti i balkanci

Post by Krokodil Behko » 25 Oct 2016, 10:31

Podrinjac wrote:
Lavlje_srce wrote:Nebitno gdje ode greeneyez, uskoro ce imati slicnu reakciju. Mozda joj se ovaj put Crnci ne svide? :o Ono sto je cinjenica je - niko ziv za nju ne bi cuo da nije izvalila glupost epohalnih razmjera. Premalo se razlikuje od onih koje tako zestoko kritizira, u tome je cijeli problem.

Nit' briga ni pameti, na to se ova kompletna saga svodi.
I te kakve pameti ona ima. Da je glupa sigurno ne bi znala ovakav dug tekst sastaviti i napisati. 90% vas ne bi uopšte znali sastavit tekst, a da se bar ne zapetljate oko gramatičkih i pravopisnih grešaka.
:D. :D. :D.

Poznavanje gramatike je za tebe, šta? Inteligencija?

Fino se sjećam, da sam prvi put bio najoštriji u osudi onog debila, ali nedvojbeno je ova mala glupa na kubik.

Od pismene osobe (ali i pametne) očekujem neki mnogo smišljeniji nastup u pravljenju poređenja, sa predmetnim hidžabom. Nešto duhovito, originalno, ali i suptilno, jednostavno, nešto inteligentno.

Poređenje sa dildom je nemaštovito i pretjerano bukvalno. Predložio bih joj, da se nikad ne okušava u spisateljstvu, a pogotovo ne oko poezije - kraljice uma, jer joj fali mozga kolko hoš.

Jel se kužimo sad? Ona je glupa.
Pošto ne kontaš, moram malo slovkati - G L U P A.

Njen tekst nije bio pokušaj ubjeđenja čitateljstva, da oni trebaju malo razmisliti o svemu, nego je bio namjerna šaka u oko svima. Kako ona sad doprinosi sekularnom bloku u BiH, ako ovakvim tekstovima, otjeruje sve od te opcije, uključujući tu i one koji su i razmišljali o tome?

Tog vojnika, naravno, treba izbaciti iz OSBiH, pa i kazniti kaznom koja je predviđena zakonom, plus, natjerati ga da se javno izvinjava predmetnoj kokoši i šta sve ne, ali to ne mijenja stvar oko toga ko je izazvao ovaj problem.

Ja uopšte ne obavljam nikakve vjerske obrede, niti sam za taj hidžab, pa čak sam i dosta agresivno protiv, ali ovo sa dildom, nikad ne bih rekao, jer je to GLUPO.
Prvenstveno, bilo bi me sramota pred onim koji imaju afitrmativnije stavove oko toga. Ako govorimo o forumu, biolo bi me sramota, da pred Chloe, kažem nešto takvo :cudi

Ona se vjerovatno nije ni zapitala koliko je nadaren spisatelj, kad je krenula u pravljenje tih poređenja, pa se izbrukala. Vjerovatno joj i njen portal više nije ukazivao povjerenje, pa je eto, odlučila da ode. Ali hajde de, pripišimo to njenim godinama.

@Dobre Vibracije, kaćemo malo o katoličkom svecu Dariju Kordiću i inim fašistima od kojih sve vrvi u crkvi?

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 25 Oct 2016, 10:49

Krokodil Behko wrote:
Podrinjac wrote:
Lavlje_srce wrote:Nebitno gdje ode greeneyez, uskoro ce imati slicnu reakciju. Mozda joj se ovaj put Crnci ne svide? :o Ono sto je cinjenica je - niko ziv za nju ne bi cuo da nije izvalila glupost epohalnih razmjera. Premalo se razlikuje od onih koje tako zestoko kritizira, u tome je cijeli problem.

I te kakve pameti ona ima. Da je glupa sigurno ne bi znala ovakav dug tekst sastaviti i napisati. 90% vas ne bi uopšte znali sastavit tekst, a da se bar ne zapetljate oko gramatičkih i pravopisnih grešaka.

Fino se sjećam, da sam prvi put bio najoštriji u osudi onog debila, ali nedvojbeno je ova mala glupa na kubik.

Od pismene osobe (ali i pametne) očekujem neki mnogo smišljeniji nastup u pravljenju poređenja, sa predmetnim hidžabom. Nešto duhovito, originalno, ali i suptilno, jednostavno, nešto inteligentno.

Poređenje sa dildom je nemaštovito i pretjerano bukvalno. Predložio bih joj, da se nikad ne okušava u spisateljstvu, a pogotovo ne oko poezije - kraljice uma, jer joj fali mozga kolko hoš.

Njen tekst nije bio pokušaj ubjeđenja čitateljstva, da oni trebaju malo razmisliti o svemu, nego je bio namjerna šaka u oko svima. Kako ona sad doprinosi sekularnom bloku u BiH, ako ovakvim tekstovima, otjeruje sve od te opcije, uključujući tu i one koji su i razmišljali o tome?

Tog vojnika, naravno, treba izbaciti iz OSBiH, pa i kazniti kaznom koja je predviđena zakonom, plus, natjerati ga da se javno izvinjava predmetnoj kokoši i šta sve ne, ali to ne mijenja stvar oko toga ko je izazvao ovaj problem.

Ja uopšte ne obavljam nikakve vjerske obrede, niti sam za taj hidžab, pa čak sam i dosta agresivno protiv, ali ovo sa dildom, nikad ne bih rekao, jer je to GLUPO.
Prvenstveno, bilo bi me sramota pred onim koji imaju afitrmativnije stavove oko toga. Ako govorimo o forumu, biolo bi me sramota, da pred Chloe, kažem nešto takvo :cudi

Ona se vjerovatno nije ni zapitala koliko je nadaren spisatelj, kad je krenula u pravljenje tih poređenja, pa se izbrukala. Vjerovatno joj i njen portal više nije ukazivao povjerenje, pa je eto, odlučila da ode. Ali hajde de, pripišimo to njenim godinama.

@Dobre Vibracije, kaćemo malo o katoličkom svecu Dariju Kordiću i inim fašistima od kojih sve vrvi u crkvi?
Za razliku od onih vjernika koji je na onakav način psuju i napadaju ona je intelektualac.
Bar su i onu mogli neki smisleniji napad sastavit. A ne ubij, zakolji, siluj ...
Između tih napada i nje, ja stojim na strani nje. Zašto? Pa eto, upravo zbog tih prijetnji koji su joj upučeni od strane 'mirnih' muslimana.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10336 times
Been thanked: 12214 times

Post by Krokodil Behko » 25 Oct 2016, 10:52

Podrinjac wrote:
Krokodil Behko wrote:
Podrinjac wrote:

Za razliku od onih vjernika koji je na onakav način psuju i napadaju ona je intelektualac.
Bar su i onu mogli neki smisleniji napad sastavit. A ne ubij, zakolji, siluj ...
Između tih napada i nje, ja stojim na strani nje. Zašto? Pa eto, upravo zbog tih prijetnji koji su joj upučeni od strane 'mirnih' muslimana.
To stoji, ali oni nisu novinari, niti neke javne ličnosti.
Eto, sve ih treba pokažnjavati, ali ne vidim na koji način to nju vadi iz činjenice da je glupa?

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 25 Oct 2016, 10:54

Lejla :love

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 25 Oct 2016, 11:30

Lejla je dobro inače...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14850 times
Been thanked: 10368 times

Post by Julia-Klara » 25 Oct 2016, 11:37

:sok
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

abdulah
Na probnom
Na probnom

Post by abdulah » 25 Oct 2016, 11:41

Vidi muslimancica koljaca :D

abdulah
Na probnom
Na probnom

Post by abdulah » 25 Oct 2016, 11:46

Oni bi klali, silovali, zabranijivali samo zato što je neka nebitna cura na svom ličnom profilu napisala da je ZA NJU nošenje hidžaba isto kao i nošenje dilda... Koji panjevi Allahu dragi smiluj im se ako te ima i podari im gram pameti

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 25 Oct 2016, 11:54

Lejla Čolak uopće nije novinar po zanimanju, nego ima diplomu filozofskog fakulteta....stoga čisto sumnjam, da je nešto glupa.
Ima svoj stav, bila je novinar klixa, čisto da zaradi za život.
Statuse na fb je pisala kao privatna osoba - Lejla Čolak.
Ako furate neku demokraciju imaju i Lejla i Haris i Pero i Marko i Jovo i Tomislav i ...., pravo izreći svoje mišljenje....sasvim je nebitno, slažemo li se s tim ili ne...
Čitajući ove komentare, koje sam postavio i nije na kraju puno promašila....
Svi se bunite protiv trulih političara, protiv arapizacije Sarajeva, protiv vehabija i njihovih tumačenja Islama..puno je Sarajevo promiskuitetnih arapa, kji lovom održavaju tu ljubavnice a usput propovjedaju bosancima što je zapravo Islam...imam žive svjedoke sugovornike koji su mi pričali o tome....na kraju kad to sve netko sroči- glup je ?!
Naravno da je isfrustrirana...
Početak svega je njena komparacija nikaba i dilda....možda malo pretjerano ali uglavnom nije skužen point.
Kako je dildo nečiji intimna stvar pojedinca, tako bi i vjera trebala biti...
Njen protest protiv nebosanskog Islama....jer čisto sumnjam, da je kao rođena sarajka iz muslimanske obitelji puna prezira prema Islamu kakav je poznavala...prema nekim drugim vizijama, gdje je netko tko drukčije misli i žena objekt ugnjetavanja, vjerojatno osjeti prezir.
I ponavljam da uopće nije bitno slažem li se ja s njom djelomično, potpuno ili nikako, usprotiviti ću se tim primitivnim napadima na nju....toliko.

abdulah
Na probnom
Na probnom

Post by abdulah » 25 Oct 2016, 12:00

Podrinjac wrote:

A pošto vi ateiste smatrate glupim, tako je i ona na udaru vaših intelektualnih mozgova koji i dalje gaji stereotipe prema svim onim koji ne vjeruju u onog boga u kojeg vi vjerujete. Glupost epohalnih razmjera? Još veća glupost je što od vas mirnih muslimančića dotična dobija prijetnje smrću. Možda radi svoje sigurnosti prisiljena otići iz ove cirkus države gdje više ko fol vjernika ima nego ljudi.
Ne bi znali CENZURA da ih nema hadisa a našli se nešto pričati... ccc

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6712 times

Post by greeneyes » 25 Oct 2016, 12:18

O meraba Lebowski. Je l' ti to neko dos'o glave na starom profilu? :oo
Samo sabura

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4371 times
Been thanked: 3243 times

Post by Lavlje_srce » 25 Oct 2016, 12:25

Verbalna dijareja all around. :bua
storm wrote:Ako furate neku demokraciju imaju i Lejla i Haris i Pero i Marko i Jovo i Tomislav i ...., pravo izreći svoje mišljenje....sasvim je nebitno, slažemo li se s tim ili ne...
A ko je rekao da nema pravo na misljenje? Samo kada misljenje izneses javno, dobices misljenje o tvom misljenju. Moje misljenje je da je neinteligentna. Mogla bih i prosiriti svoje misljenje u vezi s njenom asocijacijom ali cu ga ipak zadrzati za sebe.

Uz manjak promisljenosti, djevojka je vrlo agresivna. Ovaj put je u vise navrata usporedila drzavu sa septickom jamom, cime je uvrijedila 3-4 miliona ljudi - sve gradjane BiH. S obzirom da poznajem niz razlicith kultura, tvrdim da je osnovni problem u njoj. Ukljucujuci reakcije sloja koje je dobila da bi 'potvrdila tezu'.

Da pojednostavim - umjesto sto je branis od nas koji joj necemo nista :tjesi - otidji na vrata komsiji i reci mu da te njegova zena podsjeca na dzinovski dildo, a da mu je drzava septicka jama iz koje se siri nepodnosljivi smrad. Zatim prati reakcije, hvala.
Čitajući ove komentare, koje sam postavio i nije na kraju puno promašila....
Javi nam sta kaze komsija.
Svi se bunite protiv trulih političara, protiv arapizacije Sarajeva, protiv vehabija i njihovih tumačenja Islama..puno je Sarajevo promiskuitetnih arapa, kji lovom održavaju tu ljubavnice a usput propovjedaju bosancima što je zapravo Islam...imam žive svjedoke sugovornike koji su mi pričali o tome....na kraju kad to sve netko sroči- glup je ?!
Sta ti imas s tim? :) Odlucio si spasiti BiH? :) Ko ti je pricao - rekla-kazala nije bas relevantan izvor informacija.
Naravno da je isfrustrirana...
Početak svega je njena komparacija nikaba i dilda....možda malo pretjerano ali uglavnom nije skužen point.
Kako je dildo nečiji intimna stvar pojedinca, tako bi i vjera trebala biti...
Strap-on dildo je stvarcica kojom zene analno zadovoljavaju (za tu aktivnost adekvatne) muskarce. Tu je progovorila njena podsvijest, nadam se da ce naci za to adekvatnog umjesto silovanja javnosti.
Njen protest protiv nebosanskog Islama....jer čisto sumnjam, da je kao rođena sarajka iz muslimanske obitelji puna prezira prema Islamu kakav je poznavala...prema nekim drugim vizijama, gdje je netko tko drukčije misli i žena objekt ugnjetavanja, vjerojatno osjeti prezir.
Sintagma bosanski Islam je nesto sto je rezultat dugog i bolnog prolaska raznoraznih cizmi kroz BiH - nacin opstanka bosanskog stanovnistva kroz vijekove okupacije.

Islam je jedan i jasan - ali s obzirom da ti postavke Islama nisu poznate, bespredmetno je da vodimo diskusiju na toj razini.
I ponavljam da uopće nije bitno slažem li se ja s njom djelomično, potpuno ili nikako, usprotiviti ću se tim primitivnim napadima na nju....toliko.
I ja se protivim ovome sto si tu nakeljio, ali nam ipak pojasni u kojoj se mjeri ti slazes s njom.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 25 Oct 2016, 12:29

I kad me počnu pitati zašto mrzim religije... :grana

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 25 Oct 2016, 12:30

Moje izlaganje na ovoj temi je čisto o osnovnim ljudskim pravima, diskusija me ne zanima...

Pozdravlja vas Lejla btw...

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 25 Oct 2016, 12:35

Image
Memento Mori

I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 25 Oct 2016, 12:39

Abdulah bez uvreda po bilo kom osnovu....imam prijavu i shvati ovo kao upozorenje pred ban ;)

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 811 times

Post by vila » 25 Oct 2016, 12:47

Podrinjac wrote:I kad me počnu pitati zašto mrzim religije... :grana
Pa ako si agresivan u toj mrznji prema religiji onda ces vjerojatno i izazvati agresivnost druge strane

Ja sam procitala ovaj njen manifest,ima tu puno stvari o kojima bi se trebala voditi diskusija ,nije ona nikakve apstraktne stvari izmislila
Ali ako se vratimo na njenu prvu izjavu,ruzna je i neprimjerena
Zasto bi se pokrivene zene trebale osjecati prljavo(a to je poveznica koju je ona navela)?
I pada mi na pamet ona nedavna frljiceva predstava u kojoj glumac u liku isusa siluje muslimanku...zar je to "sloboda umjetnickog izrazavanja"?

A opet kad citam ove komentare na njenom profilu ..dusa mi se smrzne
Prestrasno!
Agresivan pristup i jos agresivnija reakcija

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 811 times

Post by vila » 25 Oct 2016, 12:53

Moram jos ovo dadati
U ovoj njenoj izjavi ima jedan onako pomalo prikriven detalj
A to je da usporeduje islam u bosni nekad i kaze da to nije pravi islam!
Znaci li to da ona cijeli islam kao vjeru prikazuje kao neprihvatljiv i nasilan ?
Malo me storm iznenadio,on se inace bori protiv te stigme
Promaklo ti ili?
:kafa

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 25 Oct 2016, 12:59

vila wrote:Pa ako si agresivan u toj mrznji prema religiji onda ces vjerojatno i izazvati agresivnost druge strane

Ja sam procitala ovaj njen manifest,ima tu puno stvari o kojima bi se trebala voditi diskusija ,nije ona nikakve apstraktne stvari izmislila
Ali ako se vratimo na njenu prvu izjavu,ruzna je i neprimjerena
Zasto bi se pokrivene zene trebale osjecati prljavo(a to je poveznica koju je ona navela)?
I pada mi na pamet ona nedavna frljiceva predstava u kojoj glumac u liku isusa siluje muslimanku...zar je to "sloboda umjetnickog izrazavanja"?

A opet kad citam ove komentare na njenom profilu ..dusa mi se smrzne
Prestrasno!
Agresivan pristup i jos agresivnija reakcija
Potpis na sve. Vidite kako je medjureligijski dijalog ne samo moguc nego i ugodan medju razumnima. :ok
vila wrote:Moram jos ovo dadati
Znaci li to da ona cijeli islam kao vjeru prikazuje kao neprihvatljiv i nasilan ?
Promaklo ti ili?
Njena litanija proistekla iz bezumne mrznje (ili istog takvog osjecanja manje vrijednosti) bi se dala analizirati danima. Ukljucuje i ove koji su po akcija-reakcija metodi dali odgovor na istu. No time se ipak trebaju baviti timovi daleko od ociju javnosti.
Memento Mori

I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 25 Oct 2016, 13:02

vila wrote:Moram jos ovo dadati
Promaklo ti ili?
Jesam jasno napisao, da se ja ne moram u svemu slagati s njom :cudi
I ona to cak i zna :oo

Ali... Njeno pravo da to kaže branim.
Sta ja tu imam s tim što ona misli?
Ali da nekoga sve ono gore napisano (gadi mi se pomisao a ne da prepisem) zbog toga jer misli drukčije... :lud
Aj bjez, u poslu sam :pusa

Post Reply

Return to “Mediji”