Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Zbogom žohari, žoharke, fanatici, fašisti i balkanci

Post by Socrates »

I da, u demokraciji bi svako morao biti slobodan da izrazi svoje misljenje ma koliko ono drugima bilo glupo, neobrazovano, vulgarno, itd.
. . . . . . . . .
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..al da triba ljude poput tebe educirat triba.. :zubi
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

Socrates wrote:Nevjerovatno je da o njoj pisete eseje, a o onome koji je pozvao na njeno silovanje veoma uopsteno. :sok

Izgleda da zensko zgrazavanje nad silovanjem ipak ima odredjenih granica. :hm
Da se on oglasio, rado bih ga proanalizirala. Ona se pak redovno oglasava pa sam proanalizirala nju.

Sasvim dovoljan je osvrt na psihopate koji su tu, oko nas.:oo Svi moramo nauciti da im se relativno uspjesno (i relativno neosteceni) odupremo.

Cak i onda kad ne pisemo nebuloze u Lejla Colak stilu. :oo :oo
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Socrates wrote:Nevjerovatno je da o njoj pisete eseje, a o onome koji je pozvao na njeno silovanje veoma uopsteno. :sok

Izgleda da zensko zgrazavanje nad silovanjem ipak ima odredjenih granica. :hm
eee da je meni otići iz Bosne kao ova Lavlje, i komentarisati što dalje od Bosne. Šta misliš da li bi u toj državi u kojoj živi podržavala silovanje da je ovaj primjer umjesto u Bosni bio u njenoj državi ? Bi, al' đavolu.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Lavlje, svakom je nesto drugo nebuloza.

Kad si ti mene proglasila islamofobom zato sto ne ucestvujem na ispravan nacin u tvojoj proslavi koju si uprilicila povodom izabiranja nekog Britanca pakistanskog porijekla za gradonacelnika Londona, to je meni bila ekstremna nebuloza. Ali, ono, nebuloza nad nebulozama. Nema vece nebuloze. :upitnik iznad glave

Medjutim, necu opet o tome.

Ovdje treba biti jasno sta je demokratija a sta ne, I to je sve. Ona je pisala o nikabu I burki, cije nosenje, kako sam razumio, cak I nije propisano u Kur'anu. Dakle, tehnicki govoreci, nije ni uvrijedila muslimane, nego je uvrijedila nacin odijevanja, koji je, po njoj, ekstreman I vise promovise ideologiju nego religiju na koju je ona navikla. Jer, ona spominje svoju nanu muslimanku. Uostalom, niko I ne odredjuje ko je musliman osim Boga, zar ne? Mozda je I Lejla muslimanka?

Uopste ne razumijem toliku zbrku oko njenih rijeci. Ja se ne bih tako izrazio, niti me, u principu, interesuje ko sta nosi, ali ne mora svako biti kao ja.

Ali, razumijem kada stavim u kontekst Bosne. Pa sta ona treba, da ne govori ono sto misli zato sto zivi u Bosni? Pa sute svi dole na mnoge stvari pa vidimo gdje ih to odvede.
. . . . . . . . .
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Podrinjac wrote: eee da je meni otići iz Bosne kao ova Lavlje, i komentarisati što dalje od Bosne. Šta misliš da li bi u toj državi u kojoj živi podržavala silovanje da je ovaj primjer umjesto u Bosni bio u njenoj državi ? Bi, al' đavolu.
Ti bas ne mozes prestati pisati gluposti.

Koliko je zena silovano u Sarajevu ove godine? Lejla Colak svakako nije, pa ne znam o cemu pricas.

Evo ti malo statistika, iznenadi se kad vec ne mozes zaustaviti pocetni impuls prije klikanja na send:

http://www.wonderslist.com/top-10-count ... pe-crimes/

https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics

I da, u BiH se osjecam najsigurnije, pa ti (jedna od mnogih na topicu izrecenih nepromisljenosti) ne drzi vodu.

To ce ubrzo shvatiti i Lejla. ;)
Memento Mori

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Nije uopste vazno gdje se desi vise silovanja, nego da li se javni poziv na silovanje zakonski sankcionise. :123
. . . . . . . . .
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Socrates wrote:Lavlje, svakom je nesto drugo nebuloza.

Kad si ti mene proglasila islamofobom zato sto ne ucestvujem na ispravan nacin u tvojoj proslavi koju si uprilicila povodom izabiranja nekog Britanca pakistanskog porijekla za gradonacelnika Londona, to je meni bila ekstremna nebuloza. Ali, ono, nebuloza nad nebulozama. Nema vece nebuloze. :upitnik iznad glave

A kako si ono ti mene opisao - 'na pola puta do razuma' kad si spoznao da vjerujem u Boga.

Ali necu opet o tome. Meni je fascinantno da ljudi npr. koriste psihoaktivne supstance a druge karakteriziraju kako si ti mene. Ali necu ni o tome.
Ovdje treba biti jasno sta je demokratija a sta ne, I to je sve. Ona je pisala o nikabu I burki, cije nosenje, kako sam razumio, cak I nije propisano u Kur'anu. Dakle, tehnicki govoreci, nije ni uvrijedila muslimane, nego je uvrijedila nacin odijevanja, koji je, po njoj, ekstreman I vise promovise ideologiju nego religiju na koju je ona navikla. Jer, ona spominje svoju nanu muslimanku. Uostalom, niko I ne odredjuje ko je musliman osim Boga, zar ne? Mozda je I Lejla muslimanka?

Uopste ne razumijem toliku zbrku oko njenih rijeci. Ja se ne bih tako izrazio, niti me, u principu, interesuje ko sta nosi, ali ne mora svako biti kao ja.

Ali, razumijem kada stavim u kontekst Bosne. Pa sta ona treba, da ne govori ono sto misli zato sto zivi u Bosni? Pa sute svi dole na mnoge stvari pa vidimo gdje ih to odvede.
Gdje sam joj rekla da suti? Pa da sam joj to i rekla, ocigledno je da me ne bi poslusala.

Ona ima (sto se mene tice) pravo reci sto god zeli, nema pravo samo praviti grube generalizacije i ciniti (mozda) nemjerljivu stetu BiH. Mislim moze i to ona (opet ocigledno) samo neka se drzi pocetne agresivnosti i ne skace iz agresora u poziciju zrtve.

Jer slozicemo se, zar ne Socrates, da se nista od ove tragikomicne sapunice ne bi niti desilo da nije objavila moronski status koji je objavila? E pa ne moze nikoga kriviti zato sto jadna nije znala da postoje psihopati, primitivci, kreteni - mama ju je davno to trebala nauciti. Ona bi izgleda da joj svi glumimo mame i tate, da ti pravo kazem u datom primjeru nesto i nemam motivacije.

I nju je njeno krizarenje negdje odvelo - u sake bijelih supremacista. Ali da, istina je, svi negdje zavrsimo. :ok
Last edited by Lavlje_srce on 26 Oct 2016, 18:25, edited 1 time in total.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Podrinjac wrote:pa normalno da ćeš se osjećati u Bosni najsigurnije kada nema ni države, ni zakona ovdje. Možeš podržavati silovanja, ubijstva, klanje, a da ti niko na vrata ne pokuca.
Sram te i stid bilo provokatoru najnize vrste. Dno dna.

Boze sacuvaj da to ja podrzavam - ne projiciraj vlastitu monstruoznost na mene.
Memento Mori

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Lavlje_srce wrote:
Socrates wrote:Lavlje, svakom je nesto drugo nebuloza.

A kako si ono ti mene opisao - 'na pola puta do razuma' kad si spoznao da vjerujem u Boga.

Ali necu opet o tome. Meni je fascinantno da ljudi npr. koriste psihoaktivne supstance a druge karakteriziraju kako si ti mene. Ali necu ni o tome.

Gdje sam joj rekla da suti? Pa da sam joj to i rekla, ocigledno je da me ne bi poslusala.

Ona ima (sto se mene tice) pravo reci sto god zeli, nema pravo samo praviti grube generalizacije i ciniti (mozda) nemjerljivu stetu BiH. Mislim moze i to ona (opet ocigledno) samo neka se drzi pocetne agresivnosti i ne skace iz agresora u poziciju zrtve.

Jer slozicemo se, zar ne Socrates, da se nista od ove tragikomicne sapunice ne bi niti desilo da nije objavila moronski status koji je objavila? E pa ne moze nikoga kriviti zato sto jadna nije znala da postoje psihopati, primitivci, kreteni - mama ju je davno to trebala nauciti. Ona bi izgleda da joj svi glumimo mame i tate, da ti pravo kazem u datom primjeru nesto i nemam motivacije.

I nju je njeno krizarenje negdje odvelo - u sake bijelih supremacista. Ali da, istina je, svi negdje zavrsimo. :ok
Upravo si upotrijebila argument koji koriste najveci primtivci da opravdaju silovanje.

Kao da si rekla da je zrtva silovanja zasluzila da bude silovana, jer, pobogu, zasto je obukla tu kratku I usku suknjicu kad zna da postoje primitivci koje tako nesto natjera da postanu zivotinje?

I to je sva tragedija ovog rezonovanja.
. . . . . . . . .
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Lavlje_srce wrote:
Podrinjac wrote:pa normalno da ćeš se osjećati u Bosni najsigurnije kada nema ni države, ni zakona ovdje. Možeš podržavati silovanja, ubijstva, klanje, a da ti niko na vrata ne pokuca.
Sram te i stid bilo provokatoru najnize vrste. Dno dna.

Boze sacuvaj da to ja podrzavam - ne projiciraj vlastitu monstruoznost na mene.
Pa šta si se naklatila onda samo na kosti Lejli, kada se ima šta pričati (možda i više) i o napadima na Lejlu ??
Znači napadači su bolji od nje ?
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Socrates wrote:Upravo si upotrijebila argument koji koriste najveci primtivci da opravdaju silovanje.

Kao da si rekla da je zrtva silovanja zasluzila da bude silovana, jer, pobogu, zasto je obukla tu kratku I usku suknjicu kad zna da postoje primitivci koje tako nesto natjera da postanu zivotinje?

I to je sva tragedija ovog rezonovanja.
Notorna glupost.

Pisem polako, molim te da citas s razumijevanjem.

Lejla

nije

silovana.

Psihopate su joj zaprijetile silovanjem, ona ih je prijavila - onaj koji je identificiran kao rodonacelnik tog nasilnickog stava je suspendiran. Proces i dalje traje.

U cemu je tvoj problem? :)

p.s. Kao sto je neko izjavio na jednom od njenih videa: 'Meni su roditelji 100x rekli da ce me ubiti, mozda sam trebao potraziti azil u Skotskoj'. Wtf?
Memento Mori

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Nisi shvatila analogiju. :123

Nisam ni rekao da je silovana.
. . . . . . . . .
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

hahaha što ti roditelji kažu nije isto što ti i tuđin kaže. I taj što je taj citat izmislio nije baš bistar.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Socrates wrote:Nisi shvatila analogiju. :123

Nisam ni rekao da je silovana.
Naravno da jesam, samo mi se ne da crtati a forum i nije pogodan za tu vrstu kretivne aktivnosti.

Evo tebi za ljubav: Ako krenem u setnju u 2 po noci po ozlglasenom kvartu, mogu imati i hidzab i nikab i burku, ne moram biti u ultra-kratkom minicu - i i dalje sam u opasnosti. Ako odlucim da zanemarim cinjenicu da i mala djeca znaju da se po takvom kvartu ne seta u 2 po noci, onda ne ide da vristim o ljudskim pravima i slobodi izrazavanja sutra ujutro.

Lejla bi pretpostavljam isla u 4 ujutro u sorcu da nekom nesto dokaze. Moze li? Moze, bujrum sto se mene tice.

Vodeci se datom analogijom, mogu ti dati svima poznat primjer iz stvarnog zivota - zene u Sarajevu su se nasle na meti petty criminals koje im otrgnu ogrlicu, tasnu, jednu ili dvije nausnice gurnuvsi ih (ili samo otrgnuvsi) im nakit u prolazu. Obicno s ledja sto nije nimalo prijatno. Posebno su im na meti starije zene. Odgovor zena je bio - da vise ne nose skupocjeni nakit kada su vani.

Lejla bi vjerovatno umjesto toga stavila sav nakit koji ima u familiji na sebe. Da, ona ima pravo da vodi privatne ratove, ali ne i da dijeli i blati javnost.

Kriminalci postoje svugdje (nazalost) - fact
Psihopati postoje svugdje (nazalost) - fact
Nasilnici postoje svugdje (nazalost) - fact
Ludjaci postoje svugdje (nazalost) - fact
Policija svugdje kasni (nazalost) - fact

Svi se mi s tim cinjenicama nosimo na svoj nacin, njen je izrazito pogresan imo. :mah
Last edited by Lavlje_srce on 26 Oct 2016, 19:03, edited 1 time in total.
Memento Mori

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Pa sta onda, da svi sutimo zato sto postoje idioti kojima se nece svidjeti ono sto smo rekli?

Ma bravo :apl

Ti prva nisi takva. Dakle, nisi nesto ni pretjerano konzistentna sa tim stavovima.
. . . . . . . . .
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1656 times
Been thanked: 3122 times

Post by Mutevelija »

Njoj je trebalo lupiti kaznu za raspirivanje vjerske netrpeljivosti i gotovo.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Socrates wrote:Pa sta onda, da svi sutimo zato sto postoje idioti kojima se nece svidjeti ono sto smo rekli?

Ma bravo

Ti prva nisi takva. Dakle, nisi nesto ni pretjerano konzistentna sa tim stavovima.
Citiraj mi gdje sam to izjavila?

Mjesto, vrijeme, nacin. Ostalo sam vec pojasnila - u vise navrata.
Memento Mori

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Tesko da dole ima pravi nacin, mjesto i vrijeme, izvini.

Da ima, ne bi im ista politicka gamad bila na vlasti vec 25 godina.

Da ima, ne bi se cekalo na neke istrage oko onoga sto je ovaj vojnik izjavio, nego bi dosad bio ekspresno izbacen iz Armije BIH bez ikakvih prava i stavljen na stub srama od strane novinara I gradjanskog drustva. A to da li je krivicno odgovoran je druga stvar.
. . . . . . . . .
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

Mene zanima zasto postavljate stvari tako da stvarate dojam
Da mi koji smo rekli da je lejlina izjava ruzna i uvredljiva opravdavamo poziv na silovanje????
Sta vam je ,zaboga??
Kako mozete uopce stvoriti takve konstrukcije?
Ili uz svaki post treba staviti crvenim slovima "osudujem poziv na silovanje"
Pa kad je to postalo upitno?
Pogotovo tu na forumu gdje vise manje znamo s kim pricamo
Pa bi se lavlje trebala tako opravdavati a zena je napisala mozda i najvise postova o takvim temama
Pa bi se @ina trebala opravdavati ?
Post Reply

Return to “Mediji”