Kerima Memiju i Amira Hadžiahmetovića nije koristio uvjeren kako oni nemaju pravo nastupa, međutim dvojac je dosad zaradio po dva žuta kartona i mogao je igrati jer suspenzije stiže nakon trećeg kartona....
Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
- dr laganini
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
Darko Nestorović, izbornik mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon poraza 0:1 od Norveške žalio se jer su mu nedostajala dvojica igrača koja su imala pravo nastupa.
Kerima Memiju i Amira Hadžiahmetovića nije koristio uvjeren kako oni nemaju pravo nastupa, međutim dvojac je dosad zaradio po dva žuta kartona i mogao je igrati jer suspenzije stiže nakon trećeg kartona....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9871 times
- Been thanked: 11666 times
Nema tu ničeg smiješnog. To je u BiH svakodnevnica, tako taj nadrealizam.
Toliki biseri možemo biti, da je nemoguće snimiti humorističku seriju, za naš ukus
Toliki biseri možemo biti, da je nemoguće snimiti humorističku seriju, za naš ukus
- dr laganini
- Inventar foruma

..bilo je toga i kod nas sjetimo se dinamije s mladom ekipom koja bi vjerovatno osvija ligu prvaka da nije igra malac sa žutim kartonom 
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Ma daaj, ne mo'š to. Čuj bio uvjeren da nemaju pravo nastupa. 
Samo sabura
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1611 times
- Been thanked: 1456 times
a za Hrvatsku je protiv Estonije nastupao igrac kojeg nikako nije bilo na popisu prijavljenih igraca

Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 346 times
Samo da te jedaredHannibal Lecter wrote:Ne znam samo da ih nisam stavio pod prevelik pritisakstorm wrote:To je to....dalje nemaHannibal Lecter wrote:danas sam ih vidio u scc-u zaprijetio sam da mi ne dolaze na oci bez 3 boda![]()
ako ih ovo ne trgne...ja ne znam
Ti i tvoj pritisak
Mladi Mostarac odbio Hrvatsku: Igrat ću samo za BiH

Foto: Facebook
VRATAR turskog Adanaspora i U-21 reprezentacije BiH Goran Karačić želja je Hrvatskog nogometnog saveza, a to je potvrdio i tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.
"HNS prati svakog igrača koji ima barem 0,01 promila šanse da zaigra za hrvatsku reprezentaciju", kazao je Jozak za Goal i tako je potvrdio interes HNS-a prema mladom Mostarcu.
Međutim, Karačić, koji je priznao da su postojali kontakti s HNS-om kategorički je odbio mogućnost igranja za Hrvatsku.
"Istina, bilo je kontakta, ali odbio sam mogućnost da branim za Hrvatsku. Rođen sam tu i branit ću za BiH. Samo to mogu reći", poručio je Karačić.

Foto: Facebook
VRATAR turskog Adanaspora i U-21 reprezentacije BiH Goran Karačić želja je Hrvatskog nogometnog saveza, a to je potvrdio i tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.
"HNS prati svakog igrača koji ima barem 0,01 promila šanse da zaigra za hrvatsku reprezentaciju", kazao je Jozak za Goal i tako je potvrdio interes HNS-a prema mladom Mostarcu.
Međutim, Karačić, koji je priznao da su postojali kontakti s HNS-om kategorički je odbio mogućnost igranja za Hrvatsku.
"Istina, bilo je kontakta, ali odbio sam mogućnost da branim za Hrvatsku. Rođen sam tu i branit ću za BiH. Samo to mogu reći", poručio je Karačić.
Habibti, ya nour el - ain... 
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Ovo je LJudina a ne prodana dusha...svaka cast momce.Odbio Hrvatsku: Rođen sam u BiH, za ovu državu želim nastupati!
8. Septembra 2016. Redakcija Sop — Bh. reprezentacija, — Fudbal, Sport 0
Nakon što je prošle sezone odlično branio za mostarski Zrinjski, talentovani golman mlade reprezentacije BiH Goran Karačić (20) od ove sezone je član turskog prvoligaša Adanaspora.
Karačić je branio jednu utakmicu ove sezone za Adanaspor, a već duže vrijeme delegacija Nogometnog saveza Hrvatske prati nastupe bh. reprezentativca.
Hrvatska delegacija je imala i kontakte sa Karačićem, ali dvadesetogodišnji Mostarac nema dilemu.
“Tačno je da je bilo kontakata, ali sam odbio tu mogućnost. Rođen sam ovdje i branit ću za Bosnu i Hercegovinu”, poručio je Karačić.
Goran je branio u 22 meča za omladinske selekcije BiH i imat će pravo nastupa u narednom kvalifikacionom ciklusu za mladu reprezentaciju BiH.
Karačić je prošle godine nastupio u 24 ligaške utakmice za Zrinjski i čak 17 puta sačuvao svoju mrežu.
Podsjetimo, Goran ima dva brata, koji nastupaju za dvije rukometne reprezentacije.
Ivan Karačić je član naše rukometne selekcije, a Igor brani boje susjedne Hrvatske.
(Reprezentacija.ba)
dobro strendžer...jel ti vidiš članak više tebe...više tvog posta 
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
neam naocale..sorryy ...ma zezam se,vidio sam ali moj izvor info je drugaciji od tvogstorm wrote:dobro strendžer...jel ti vidiš članak više tebe...više tvog posta
ma rekoh samo da jos potvrdim...haj nejse...moze se i izbrisat
- greeneyes
- Hadžija

Ajde fino, taman bi u budućnosti mogao zamijeniti Begovića. 
Samo sabura
Ma ok je...i ja podržavam momkaSTrendzer wrote:neam naocale..sorryy ...ma zezam se,vidio sam ali moj izvor info je drugaciji od tvogstorm wrote:dobro strendžer...jel ti vidiš članak više tebe...više tvog posta...
ma rekoh samo da jos potvrdim...haj nejse...moze se i izbrisat
...i sve će više biti tih "ostanaka" u domaćoj repki...
sa sportske strane donekle su i razumljivi odlasci u hr i srb....kudikamo veći sportski uspjesi i motivi, bez da spominjemo politiku...
sad se nadam da će se taj trend nastaviti....eto i Milan Đurić je tu i još nekolicina.
Ratna i poratna generacija se raštrkala....ove sad što dolaze treba okupljati.....plus dijaspora.
Konkretno dobro poznajem strukturu generacija hrvatske repke.....bez bih i dijaspore čisto sumnjam da bi to baš bilo toliko uspješno.
- greeneyes
- Hadžija

Jedan dosta realan osvrt na Spahića, ouvaj kabadahiju
http://www.mozzartsport.com/vesti/prela ... ija/145442
http://www.mozzartsport.com/vesti/prela ... ija/145442
Samo sabura
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41214 times
- Been thanked: 27889 times
Velika nada BH Nogometa Belmin Ridžal
Belmin je petnaestogodišnjak koji je ovog ljeta potpisao trogodišnji ugovor sa Chievom Verona, italijanskim klubom iz serije A.
To dovoljno govori o kakvom talentu je riječ,stručnjaci mu predviđaju sjajnu budućnost.
Prema Belminovim riječima prve korake u fudbalu je započeo u jednom manjem klubu Montechio da bi ubrzo nakon toga potpisao profesionalni ugovor sa timom Brescia Calcio gdje je igrao dvije sezone.
– Zavolio sam fudbal još kao dijete, a najveća podrška su mi u svemu bili roditelji koji su bili spremni i da se presele u drugi grad da bih igrao u boljim klubovima – kaže Belmin i dodaje:
– U Italiji, koja je jedna od pet najjačih liga u svijetu, profesionalan pristup izgradnji igrača počinje još u ranoj dobi. Mene i mnoge moje prijatelje skauti su pratili još od osme godine i pokazivali interes za našu igru. Tako sam sad i dobio poziv iz Chieva koji nisam mogao odbiti, jer je to na neki način nagrada za moj dugogodišnji uporan rad i treniranje.
Belminov otac Samir Ridžal, koji je uložio puno rada i truda kako bi Belmin imao kvalitetniji početak karijere, uspješan je italijanski biznismen. Za Belminovu privrženost fudbalu kaže da je ipak sve do samog djeteta.
– Roditelji mogu biti najveća podrška, a ujedno i najveća prepreka u razvoju djece u sportu. Vidio sam da se Belminov život vrti uglavnom oko nogometa pa sam nastojao biti samo dobra logistika bez mješanja u njegovu igru i rad trenera. Ne mislim da je dobro kad roditelji pokušavaju svoje vizije i razmišljanja prenijeti kroz pritisak na djecu ili klubove. To je u pravilu kontraproduktivno – kazao je Belminov otac.
Belmin kaže da mu je glavni uzor u fudbalu najuspješniji fudbaler sa naših prostora u svijetu fudbala Zlatan Ibrahimović.
– Na neki način smo slični jer smo obojica porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a rođeni smo izvan nje – s osmijehom govori Belmin, a zatim nastavlja:
– Ibra je neprevaziđen i pratim svaki njegov nastup i uspjeh. Pored toga što je vrhunski fudbaler jako je inteligentan i zanimljiv. Čuo sam da njegov talenat u Bosni nije bio prepoznat kada je bio u mojim godinama. Ono što bih volio da uspijem, a on nije mogao, jeste da zaigram za našu reprezentaciju jednog dana. Moje je da radim i da se trudim, a uvjeren sam da će to neko prepoznati jednog dana.
https://www.facebook.com/74625875877376 ... 742267698/
Belmin je petnaestogodišnjak koji je ovog ljeta potpisao trogodišnji ugovor sa Chievom Verona, italijanskim klubom iz serije A.
To dovoljno govori o kakvom talentu je riječ,stručnjaci mu predviđaju sjajnu budućnost.
Prema Belminovim riječima prve korake u fudbalu je započeo u jednom manjem klubu Montechio da bi ubrzo nakon toga potpisao profesionalni ugovor sa timom Brescia Calcio gdje je igrao dvije sezone.
– Zavolio sam fudbal još kao dijete, a najveća podrška su mi u svemu bili roditelji koji su bili spremni i da se presele u drugi grad da bih igrao u boljim klubovima – kaže Belmin i dodaje:
– U Italiji, koja je jedna od pet najjačih liga u svijetu, profesionalan pristup izgradnji igrača počinje još u ranoj dobi. Mene i mnoge moje prijatelje skauti su pratili još od osme godine i pokazivali interes za našu igru. Tako sam sad i dobio poziv iz Chieva koji nisam mogao odbiti, jer je to na neki način nagrada za moj dugogodišnji uporan rad i treniranje.
Belminov otac Samir Ridžal, koji je uložio puno rada i truda kako bi Belmin imao kvalitetniji početak karijere, uspješan je italijanski biznismen. Za Belminovu privrženost fudbalu kaže da je ipak sve do samog djeteta.
– Roditelji mogu biti najveća podrška, a ujedno i najveća prepreka u razvoju djece u sportu. Vidio sam da se Belminov život vrti uglavnom oko nogometa pa sam nastojao biti samo dobra logistika bez mješanja u njegovu igru i rad trenera. Ne mislim da je dobro kad roditelji pokušavaju svoje vizije i razmišljanja prenijeti kroz pritisak na djecu ili klubove. To je u pravilu kontraproduktivno – kazao je Belminov otac.
Belmin kaže da mu je glavni uzor u fudbalu najuspješniji fudbaler sa naših prostora u svijetu fudbala Zlatan Ibrahimović.
– Na neki način smo slični jer smo obojica porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a rođeni smo izvan nje – s osmijehom govori Belmin, a zatim nastavlja:
– Ibra je neprevaziđen i pratim svaki njegov nastup i uspjeh. Pored toga što je vrhunski fudbaler jako je inteligentan i zanimljiv. Čuo sam da njegov talenat u Bosni nije bio prepoznat kada je bio u mojim godinama. Ono što bih volio da uspijem, a on nije mogao, jeste da zaigram za našu reprezentaciju jednog dana. Moje je da radim i da se trudim, a uvjeren sam da će to neko prepoznati jednog dana.
https://www.facebook.com/74625875877376 ... 742267698/
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Čujem da dobijamo nekog novog lijevog beka, Marija Musu.
Možel izvještaj, ko je taj? Valjda igra u Izraelu.
- dr laganini
- Inventar foruma

..nije proša u dinamu..par utakmica odigra..solidan..Krokodil Behko wrote:Čujem da dobijamo nekog novog lijevog beka, Marija Musu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Onda nam ne treba, imamo Kolašinca.
- dr laganini
- Inventar foruma

...izgleda da se meša ne slaže s tobom...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Mislio sam, da znam ponešto, o reprezentaciji, ali sam na ovom kvizu, na avazovom portalu, od mogućih 10 pitanja pogodio samo tri 
http://www.avaz.ba/clanak/262216/kviz-k ... taciju-bih
http://www.avaz.ba/clanak/262216/kviz-k ... taciju-bih