Username wrote:
Kako objasnjavas da je Trump osvojio Michigan gdje preovladava crnacka populacija (Detroit oko 85%) i najveca zajednica Arapa je u Michiganu?
Toliko jednostavno, da ne moram ni objašnjavati.
Već sam rekao, a ti previdio, da je u ponudi bar onoliko radnih mjesta, koliko je i nezaposlenih.
Možda ne u toj državi, ali nek malo mrdnu i prsele se, pa će biti. Cijela se planeta seljaka, od pamtivjeka, da bi negdje na drugoj strani bolje radili, pa mogu i oni.
Druga je stvar, što su ih Demokrati izvadili iz govana i razmazili, u zadnjih 8 godine, jelde?
Osim toga, ti prvo moraš svladati osnovno gradivo, oko te države i oko tog vida industrije, pa tek onda da pričamo.
Predlažem ti dokumentarce Michaela Moorea, koji je u najmanje dva filma govorio o situaciji u Detroitu i sve fino pojasnio, pa čak i slikama nacrtao, zašto je američka auto industrija bila uspješna nekada, a sada nije.
Fino čovjek veli, bili su uspješni samo 15 godina iza II s. rata, jer su i Njemačka i Japan, bili sravnjeni sa zemljom!
I šta ti veliš? Treba Klintonka lično otiči u General motors, pa sama da iskonstruiše kola, da mogu izaći na crtu bar nekoj popišanoj Toyoti?
Izvoli, dokaži zašto ona to treba uraditi. Ne samo ona, nego bilo koji drugi demokrata, pa čak i republiknaac? Zašto?
Nema potrebe da odgovaraš ako nemaš namjeru to komentarisati.
Granic i Picula su bili gosti na HRT i konstatovali otprilike sto sam i ja napisao. Da su Hillary dosli glave nezadovoljni radnici i ljudi zeljni promjena.
E jesi naveo reference u plm.