Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times
Status: Offline

Re: Donald Trump je novi predsjednik SAD-a

Post by Venera »

Sheval wrote:Dzaba pisati o offu...humor iz tuzlanskog bazena aka kalja style i americki san su ipak iznad.
Nastavite...ne volim offtopicariti.
da je Klintonica pobjedila,da li bi tad pisao da je marioneta jevreja :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera »

tema vise nije interesantna :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3039 times

Re: Donald Trump

Post by Mutevelija »

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

statebriga wrote:
Sheval wrote:Dakle...Donald zidovski klaun.
Sutra idemo dalje...
Samo bez offa molim...
Jervreji su pametni :kafa a ti imas fobiju od Jevreja ? :kafa
-- :cool
..vrlo ugodni, imaju smisao za salu, darezljivi (pogotovo sa tudjim parama ali svejedno -dijele), :hm svabe kazu -"mediteranci' tu i nas ubrajaju{karakter se misli} --, ok nije sve naj ima ih :lupa , al to je i za ocekivati.
.. ovo su utisci o americkim jevrejima :kafa

.. :hihi lahko se prepoznaju :roll
Image
Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username »

@krokodil behko

Pogledacu, skeptik sam prema mnogim dokumentarcima.

Dobro je pitanje cime ih je Trump privukao. Naveo sam 1 primjer.

Nemoj zanemariti da je isao od jedne do druge oblasti i koristio provokativni jezik za onu grupaciju koju bi ta oblast htjela da cuje. Zatim bi te koje je "vrijedjao" uspjesno fingirao i nije dovodio u stanje da ga mrze.

Procjena ABC je da je dobio 35-40% glasova latinosa, kako to objasniti?

Dobio je i neka predgradja sa izrazito zenskom populacijom.

Ovdje je doslo i do klasnog sukoba, mnogo vise nego rasnog.

Sanders bi skoro sigurno dobio Wisconsin i Michigan.

Hillary nije nista bolja i trenutno imamo dokaze da je gora.

Dovoljno je pogledati ovaj video i kako reaguje na unistavanje jedne stabilne zemlje...

https://youtu.be/Fgcd1ghag5Y

Ona nije morala propagirati ono sto je vec radila.

Predstavila ga je kao Hitlera, rasistu, seksistu, nije joj proslo, nisu svi retardi.

Oni su demokrate koji sad protestvuju po USA i ne uvazavaju sto je njihov kandidat izgubio.

Ne treba zaboraviti da je Trump bio favorit po jedinoj anketi koja nikad nije promasila izbore, postavio sam link ovdje.

Takodje i po google trendsu koji je uspjesno odslikao sve izbore otkad postoji.

Pravo je pitanje kako ce ovo uticati na nas.

BIH je nestabilna i rekao bih nikad nestabilnija u zadnjih 10 godina, za to Trump ne moze biti kriv.

Ne vjerujem da ce se nesto mijenjati u odnosima prema nama.

Problem moze nastati ako u Evropi dodju velike promjene.

Austrija, Holandija, Francuska, svi imaju nezgodne radikale, da ih tako nazovem.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce »

Koliko je ono parnica imao novi americki predsjednik?

http://www.usatoday.com/pages/interacti ... -lawsuits/

:zid
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Username wrote:@krokodil behko

Pogledacu, skeptik sam prema mnogim dokumentarcima.

Dobro je pitanje cime ih je Trump privukao. Naveo sam 1 primjer.

Nemoj zanemariti da je isao od jedne do druge oblasti i koristio provokativni jezik za onu grupaciju koju bi ta oblast htjela da cuje. Zatim bi te koje je "vrijedjao" uspjesno fingirao i nije dovodio u stanje da ga mrze.

Procjena ABC je da je dobio 35-40% glasova latinosa, kako to objasniti?

Dobio je i neka predgradja sa izrazito zenskom populacijom.

Ovdje je doslo i do klasnog sukoba, mnogo vise nego rasnog.

Sanders bi skoro sigurno dobio Wisconsin i Michigan.

Hillary nije nista bolja i trenutno imamo dokaze da je gora.

Dovoljno je pogledati ovaj video i kako reaguje na unistavanje jedne stabilne zemlje...

https://youtu.be/Fgcd1ghag5Y

Ona nije morala propagirati ono sto je vec radila.

Predstavila ga je kao Hitlera, rasistu, seksistu, nije joj proslo, nisu svi retardi.

Oni su demokrate koji sad protestvuju po USA i ne uvazavaju sto je njihov kandidat izgubio.

Ne treba zaboraviti da je Trump bio favorit po jedinoj anketi koja nikad nije promasila izbore, postavio sam link ovdje.

Takodje i po google trendsu koji je uspjesno odslikao sve izbore otkad postoji.

Pravo je pitanje kako ce ovo uticati na nas.

BIH je nestabilna i rekao bih nikad nestabilnija u zadnjih 10 godina, za to Trump ne moze biti kriv.

Ne vjerujem da ce se nesto mijenjati u odnosima prema nama.

Problem moze nastati ako u Evropi dodju velike promjene.

Austrija, Holandija, Francuska, svi imaju nezgodne radikale, da ih tako nazovem.
Prije nego sto pišete o Trumpu, poželjno je da ste ga barem nekad gledali kroz njegovu karijeru. Hillary nije izmislila da je on poremećen čovjek. Ne znam ni odakle da krenem. Da li od toga gdje se sa Howard Sternom slaže da je njegova, Trumpova, rođena kćerka "a piece of ass" ili od toga gdje kaže da Mexico svjesno šalje siledžije i kriminalce preko granice. Postoje i snimci gdje kaže da je koristio svoj status za seksualno iskoristavanje žena. Ili gdje kaže da su "neki muslimani dobri, ali....". Pa preko toga da je protivnici rekao da joj je lice tako ružno da on sumnja da je žena i da zbog toga ne može biti predsjednica. Ko je gledao njegovu televizijsku emisiju zna dobro ko je i sta je Trump, znači nema potrebe govoriti da je Hillary nešto izmislila. Trump je idiot koji lupa sta mu padne napamet. Ni na jedno pitanje nema odgovor osim "ja ću to uraditi najbolje". Neobrazovan, neotesan i željan pažnje.

Inače, kad spomenu latinose, oni su višeslojna grupacija. Ima ih i bijelih, recimo. Za Trumpa su vjerovatno glasali manji ili veći biznismeni kubanskog porijekla, koji ama bas nista zajedničko nemaju sa većinom drugih latinosa.

Glavni prelom u ovoj trci je bilo to što mu je njegov tim oduzeo direktan pristup drustvenim medijima u posljednje dvije sedmice kampanje. Strogo su kontrolirali poruku, jer je Trump svaku Hillarinu katastrofu znao da nadjača nekom svojom debilnom porukom na društvenim medijima. Glasaci su kratkog pamcenja i to je presudilo. Mislim da Trump neće moći da radi unutar Amerike sta hoce... Kongres ga može kontrolirati... Dok i ako se ne desi neka veća sigurnosna katastrofa. E tek ćete onda da vidite kako Trump donosi odluke i sta može kreten da uradi kada ima potpunu vlast u kriznoj situaciji. S tim naravno da i nije najbitnije sta on zaista misli a sta je medijski trik, mnogo je važnije ko su oni koji ga podržavaju i kako će oni reagirati.

Hillary je, bez sumnje, lice korumpirane američke politike i zbog toga je izgubila, a ne zato što Trump zna sta govori i sto je neki kvalitetan kandidat. Najviše ju je ukopalo direktno ugrožavanje nacionalne sigurnosti u vezi e-mail skandala. Klintonovi su oportunisti, zapravo u suštini desničari. Barem je njen muž bio.

A šta vam sljeduje sa Trumpom, živi bili pa vidjeli. Od njegove izjave da NATO, tj. Amerika neće garantirati sigurnost nijednoj članici NATO koja ne troši 2% GDP na vojne potrebe, a zatim i stara izjava Republikanaca da zapravo i nije u pitanju samo trošenje para na vojne potrebe, nego da to trošenje mora biti u operativnom smislu funkcionalno. Drugim riječima, očekujte prisilno kupovanje američke vojne opreme, ali i značajno povećanje vojnih jedinica u svim članicama NATO. Ovo se posebno odnosi na male zemlje, čiji će budžeti naravno da puknu. Što će dalje da destabilizuje EU.

Sve ovo će da vodi ka redefinisanju interesnih zona između Rusije i Amerike u Evropi. Gdje jedna svjetska sila odstupi, druga će da nastupi. To nije a rocket science. A Balkan se nameće kao prirodna granica tih novih interesnih zona. Daj Bože da se varam. Ne bih dalje da obrazlažem gdje ovo Bosnu može da vodi, jer je nekoliko scenarija.
Hillary bi sigurno gledala da Bosnu sto prije dovede do članstva u EU. Zaustavljanje rata u Bosni je zasluga njenog muza, i njegov najveci uspjeh sto se tice vanjske politike. I njoj bi to bio najlakši način da dobije neki pozitivnu ocjenu sto se tiče vanjske politike.

Dalje, Trump najavljuje ekonomski protekcionizam. Nema sumnje da će to vjerovatno pokrenuti američku industriju, samo je pitanje kakva će industrija to da bude. Da ne bude kao u dva svjetska rata gdje je Amerika cvjetala dok su se Evropljani rokali. Treba uzeti u obzir da su Britanci brexitovali, te da se i oni priključuju Americi u ovoj djelimicnoj ekonomskoj izolaciji od Evrope i ostatka svijeta.

Dalje, ovaj Trumpov ekonomski protekcionizam će direktno da utiče na kinesku privredu. Kina mora postati agresivnija sto se tice susjeda kao rezultat. I vjerovatno pogoršanje odnosa između Kine i Rusije, kao posljedicu.
Što se tiče protekcionizma, najavio je ponovno pregovaranje svih trgovinskih ugovora, uključujući NAFTA. Mislim, teško da može da podere NAFTU, kao što je teatralno rekao. Nama, Kanadjanima, će vjerovatno biti dobro, jer on jeste takozvani "pro-energy", a mi barem u tome ne manjkamo.

Dalje, i on je najavio da će da podere iranski nuklearni ugovor. Nema sumnje, da to vodi u daljnju konfrontaciju sa Iranom, ako ne i rat. Samo što mislim da mu ne pada napamet da to bude neki multilateralna konfrontacija na nivou UN, nego će to da sprovede unilateralno. Ako ste mislili da je Sirija pakao, čekajte da vidite sta će Iran da bude kad Trump počne da pregovara nuklearne ugovore.

I ja mogu ovako do ujutro. Moram da kazem da je posljednje vrijeme došlo kada komunisti podržavaju neo-fasiste. To sve govori o komunistima. Onda znaš da se ceka da se sve raspadne, pa da svako gleda sta će ugrabiti. :jupi

Trump će svima da vam kaže "You're fired, pa se yebite, stoko naivna" :ooo
. . . . . . . . .
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3883 times
Been thanked: 2919 times

Post by Pasaga »

Jahhhh....
Velis,najveci uspjeh Klise je Bosna....
Pobio najvise ljudi,ako uzmemo u obzir da je to uEvropi.....
Stvorio nestabilnu zemlju,u kojoj moze da zapuca svake sekunde....
Toliko godina tolerisu tu ANARHIJU...
Deder malo se presaberi..... :oklagija
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

O hanumi mu,necu da trosim rjeci.
Da se kandidovala i u Libiji...nebi dobila izbore. :djed
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Pasaga, nijedna zemlja nije duzna da zaustavlja tuđe ratove. Možda bi UN bio dužan, pošto imaju u svojim deklaracijama tu neku frazu "kolektivne sigurnosti". Ali, pošto je UN impotentna organizacija, da ne razmatramo to.

Amerika nije bila duzna da zaustavlja nas rat. Klinton je bio umjereni izolacionista i ostavio je Evropi da rijesava Balkansku Krizu. Treba uzeti u obzir da tada nije bilo "ruske prijetnje" i da je Zapad Rusiju vadio iz ekonomskih problema pozajmicama. Isto tako, tada se preispitavala i uloga i razlog postojanja NATA.

Kada je odlučio da reaguje u Bosni, on nije imao stititi nikakav američki kratkoročni interes. Koji je kyrac njemu uopste bila Bosna? Niti je znao sta o njoj niti je imala nekih bogatstava, niti je tada strateški bila bitna za Amerikance. Uostalom, Evropa je tražila da postane samostalnija, pa je i trebala da rijesava pitanje Bosne.

Svejedno, kada jeste reagirao, jeste zaustavio rat u Bosni. Meni se čini da to mi zaboravljamo. A to što vi sad prigovarate zbog nefunkcionalnosti Daytona je druga stvar. To je, uostalom, naša unutrašnja stvar.
. . . . . . . . .
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Hvala na osvrtu.... :D
Sva ta kretanja tad u svjetu,sto se tice Bosne,isla su drugacije....
Pristrasnost,i ono najgore,postivanje jaceg.
Sve te silne deklaracije,istupi....padalo je u vodu.
Gdje je tu onda odlucnost,autoritet..o cemu pricamo.
Strebrenica,to je remek-djelo amera...imal dalje...
I Kliso dodje,pokloni se zrtvama,pusti suzu.....na mestu zlocina...
Ima toga jos sto bi mogli tabiriti .....

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

E sad već ličis na Noleta.

Srebrenica je "remek-djelo" UN-a, koji je prvo razoružao Bošnjake, pa obećao totalnu sigurnost nenaoruzanim ljudima, pa onda gledao genocid bez ikakve reakcije.

Pripisivati to Amerima je Noletov način diskusije.
. . . . . . . . .
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Socrates wrote:E sad već ličis na Noleta.

Srebrenica je "remek-djelo" UN-a, koji je prvo razoružao Bošnjake, pa obećao totalnu sigurnost nenaoruzanim ljudima, pa onda gledao genocid bez ikakve reakcije.

..on je dobar coek....voli zene..... :pusi
Vjerovatno si bio mlad tada,ili si bio vec vani,kad se to sve desavalo.
Tako isto mozemo reci da su Ameri tukli Srbiju radi Kosova...
A nisu....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA »

Glavni prelom u ovoj trci je bilo to što mu je njegov tim oduzeo direktan pristup drustvenim medijima u posljednje dvije sedmice kampanje
..Sa ovim se ne slazem.

..Hillary se pocela pojavljivati u javnosti bas zadnjih sedmica(ZASTO SE NIJE ANGAZOVALA OD POCETKA ) i kao sto smo mogli vidjeti -ona je ODBOJNA osoba, ona se ponasala , da je VLAST, NEDODIRLJIVA. Dugo je u javnosti i sve i male greske se pamte.

Narod cak i dosta demokrata je ne vole. Vise zbog njenog karaktera nego li sto je imala -KATASTROFALNE - promasaje u karijeri.

..TRUMP je od pocetka --sapunica na TV , SVE I SVASTA SMO CULI OD NJEGA .IDIOT .....

..Jednostavno - demokrate nisu izasle da glasaju , kao sto i analizatori potvrdjuju, a i ja sam tog misljenja , jet smo bili sigurni----da ce ga HILLARY POMESTI bez problema.

..JEDNOSTAVNO O NJOJ SVE ZNAMO O NJEMU DOSTA -----ALI --cujem dosta komentara ----'treba nam promjena ' -narod se uspavao sa OBAMOM.

--ove demostracije ne podrzavam ---

:kafa
Image
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Kao prvo....ona vec ima krvave ruke do ramena,ne do lakata...
Drugo,i najbitnije...
...neko je nju dobro preveslo....ubjedio je da je vec predCjednik....izbori su lafo....formalnost....
Ono je rospija od koje svjet treba da strepi.
Daj boze da je ovaj ne zatvori.
A mozda bi i trebo,puna je oraha...presipaju se...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..bosanci nista ne kuze..cllintonova intervencija je blairova..jedini vridan spomen ljevicar ako i je vise...cllinton je se o amenova i to nedrago..
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Pasaga wrote:
Socrates wrote:E sad već ličis na Noleta.

..on je dobar coek....voli zene..... :pusi
Vjerovatno si bio mlad tada,ili si bio vec vani,kad se to sve desavalo.
Tako isto mozemo reci da su Ameri tukli Srbiju radi Kosova...
A nisu....
Ameri su tukli Srbiju jer se već tada nazire da je Jeljcin gotov i da Putin dolazi, a sa njim i drugačiji raspored snaga. Tad se već može govoriti o strateškom interesu Amera da se riješe Miloševića i da će neko drugi povući Srbiju ka Evropi a ne prema Rusiji.

Strateški interes im je bio i da se Kosovo odvoji. Tu već govorimo i o tome da se NATO birokratija pronalazi u ovakvom stanju stvari, jer se razlog postojanja NATA ponovo kristalise.

Ubrzo, Putin vrši državni udar i sklanja Jeljcina.
. . . . . . . . .
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

...vakat je parat kazan.... :haha
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

dr laganini wrote:..bosanci nista ne kuze..cllintonova intervencija je blairova..jedini vridan spomen ljevicar ako i je vise...cllinton je se o amenova i to nedrago..
O kojoj intervenciji ti govoriš? Blair je postao Prime Minister 1997, I nema nikakve veze sa bosanskim ratom.
. . . . . . . . .
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..srbiji...otud valjda i simpatije..sto je u bosni opce intervenira.. :cudi
Post Reply

Return to “Svijet”