Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Donald Trump

Post by SPINERKA »

:rol sa mnom su sokirani da tako divno stvorenje postoji :valja
Image
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce »

KOMESAR wrote: Ko je da je, Rubikon je pređen. Milioni muslimana su stavljeni pred streljački vod.
Kad su u pitanju muslimani, po tom pitanju Demokrati i Republikanci su ujedinjeni - sto ti je valjda vec poznato.

Image
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username »

@krokodil beko ne mogu preko tel quote

ABC procjena, da, slusao na TV.

Zele promjene, neko je i napisao u ovoj temi ko zivi tamo da to sve cesce cuje.

Sanders - imao bi dobre sanse. Nije Trumpu nista specijalno trebalo osim provokativne retorike.

Ne zaboravi Pensilvaniju u racunicama, tamo su demokrate morale dobiti, a nisu.

Imao je protivnicu ogrezlu u korumpiranosti i spoljnim sranjima, dok je Sanders kao i Trump bio relativno nezavisan kandidat.

Sad sam pronasao i zanimljivu analizu oko toga.

https://www.washingtonpost.com/postever ... -have-won/

Koji mi? Mislim na nas sve. Ostavio sam link gdje se smije na unistavanje stabilne drzave i sa smijehom pozdravlja ubistvo. Mozes li naci isto za Trumpa?

Nabroj sve faktore koji ga predstavljaju Hitlerom. Djela, ne retoriku. Hitler je destrukcija po defaultu, ovaj ce ici od drzave do drzave i pricati o ujedinjenju svih, vec je to rekao u prvom govoru.

Nisam mislio da su svi retardi, nego oni koji su progutali pricu o kraju svijeta s Trumpom i kao novom Hitleru.

Kako bih predstavio psiholoski profil, mozda ovako...

https://mobile.twitter.com/GaboLongQua/ ... 4616041472

Google trends je oslikao ovako.

http://image.prntscr.com/image/5daab45d ... 64fb7b.png

Mog Trumpa? Smatram ga klaunom i bio bih za Sandersa bez dileme.

BIH jeste nestabilna i bice dok je jasu kriminalci sa sovinistickom retorikom koji odgovaraju sami sebi i niko im ne planira stati na put.

No to je duga prica koja je tebi jasna a mozemo se praviti da je sve super.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Donald Trump je novi predsjednik SAD-a

Post by dr laganini »

Krokodil Behko wrote:Ah, stara dobra vremena, komunisti i fašisti zajedno, kao slavne 1939. godine :kafa
..otkad ja tvrdim da je tu znak jednakosti..al dok vam uđe u glavu.. :place
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

...baš lipo ako se slažu..iako će ovo odma dežurni kritičari napast..
VANJSKA politika novoizabranog američkog predsjednika Donada Trumpa izrazito je bliska pristupu ruskog predsjednika Vladimira Putina, što Rusiji ulijeva nadu u postupno poboljšanje rusko-američkih odnosa, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

On je u New Yorku, gdje se nalazi na šahovskom turniru, rekao da je primijetio nevjerojatne sličnosti vanjskopolitičkih ideja dvojice dužnosnika, što predstavlja čvrstu bazu za početak značajnog dijaloga Moskve i Washingtona.

Peskov je također rekao da ga je iznenadila sličnost sadržaja Trumpova govora nakon pobjede i Putinova govora prošli mjesec u južnom dijelu Rusije.

"Putin i Trump su odredili jednaka politička načela i to je nevjerojatno", rekao je Peskov za rusku televiziju.

"Fenomenalno je koliko su im bliske koncepcije vanjske politike. Vjerojatno je dobra baza za umjereni optimizam to što će oni biti spremni na pokretanje dijaloga i rješavanje problematičnih točaka u bilateralnim odnosima", rekao je.

U pogledu različitih stajališta o Siriji, Ukrajini i NATO-u Peskov je rekao da će biti potrebno neko vrijeme dok odnosi zatople jer su se dvije zemlje značajno udaljile.

"Potrebne su godine da bi se izgradila atmosfera međusobnog povjerenja.. posebno nakon tako ozbiljne štete koja je počinjena posljednjih godina u našim odnosima", naglasio je
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..kome su luzeri više zanimljivi..svijet voli pobjednike..
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Memento Mori

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..razuzdana masa ne priznaje demokratski izabrnog predsjednika..ili u prevodu teror manjine..
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

dr laganini wrote:..razuzdana masa ne priznaje demokratski izabrnog predsjednika..ili u prevodu teror manjine..
Ne pratiš ili brlja djeluje!?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..samo tvoji komentari mirišu na alkohol..mani se šljive prebaci se na vino.. :zubi
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..ASRA Q. NOMANI, bivša novinarka Wall Street Journala i suosnivačica Muslimanskog reformskog pokreta, za Washington Post piše o tome zašto je glasala za Donalda Trumpa.

"Mnogo se priča o tihim pristašama Donalda Trumpa. Ovo je moja ispovijed i objašnjenje - imam 51 godinu, muslimanka, imigrantica sam - i ja sam jedna od tihih pristalica Donalda Trumpa. A ja nisam zadrta, rasistica, šovinistica ili podržavateljica KKK-a, što se često pripisuje simpatizerima Trumpa".

Veći dio prošle godine svoj sam izborni odabir tajila od drugih - nakon što sam shvatila kako sve više naginjem ka glasanju za Trumpa.

Nakon što je Hillary Clinton nazvala Trumpa kako bi priznala poraz, prijateljica mi je na Twitteru objavila poruku kojom se ispričala ostatku svijeta, navodeći kako se milijuni Amerikanaca ne slažu s Trumpovim porukama mržnje, neznanjem i podjela. Zaključila je: "Sramim se milijuna Amerikanaca koji ga podržavaju".

Odbacujem Trumpove poruke mržnje

To, pretpostavljam uključuje i mene - ali upravo u tome je stvar, i upravo to je uzrok poraza Hillary Clinton. Ja odbacujem sve Trumpove stavove i poruke mržnje. Podržavam pozicije Demokrata o pobačaju, istospolnim brakovima i klimatskim promjenama.

No, ja sam i samohrana majka koja si ne može priuštiti zdravstveno osiguranje u okviru Obamacarea. Obamin program otplate kredita nije mi pomogao. U utorak sam vozila do Virginije, gdje sam dobro vidjela obične Amerikance u ruralnoj Americi, ljude poput mene, koji se bore kako bi spojili kraj s krajem, i to nakon osam godina Obamine administracije.

Usto, kao liberalna muslimanka koja je osobno proživjela i doživjela islamski ekstremizam, protivim se odluci Baracka Obame da ne povezuje samu riječ islam s teroristima i Islamskom državom.

No, e-mailovi koje je objavio WikiLeaks bili su kap koja je u mojem slučaju prelila čašu. Objava informacija o tome kako su Katar i Saudijska Arabija donirali milijune dolara Clinton Fondaciji potpuno su ubili moju potporu Hillary Clinton.

Vjerujem u Ameriku

Da, zagovornica sam jednakih plaća. Ne, ne slažem se s Trumpovim izjavama o "hvatanju žena za pičke" te o tome da treba izgraditi zid između SAD-a i Meksika te zabraniti Muslimanima ulazak u SAD. No, vjerujem u Ameriku i ne mislim da je napuhana medijska kampanja koja je demonizirala Trumpa stvarna.

Pokušala sam izraziti svoje stavove na Twitteru, ali Clintonovci su onemogućili svaku raspravu - ako si za Trumpa, onda si seljačina.

No, ja znam da je američki institucionalni i politički sustav, kao i bogata povijest socijalne pravde i ljudskih prava, nešto što će onemogućiti da se Trumpove huškačke poruke ostvare.

Više bi me brinuo utjecaj teokratskih muslimanskih diktatorskih zemalja, kao što su Katar i Saudijska Arabija, u Americi Hillary Clinton.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Kao sto sam rekla juce nazalost:

Dan prvi / Počelo je: Prijavljena prva zlostavljanja i napadi nakon Trumpove pobjede

Donald Trump u utorak 8. novembra, izabran je većinom elektorskih glasova za novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

I dok je njegov prvi govor nakon pobjede pokazao jedno novo, pomirljivo i nerasističko lice ovog republikanca, koliko je njegova negativna kampanja ostavila traga u američkom društvu vidjelo se već prvog dana nakon izbora. Twitter i Facebook su preplavljeni ispovijestima djece i ljudi koji nisu bijelci i koji su izloženi zastrašujućim verbalnim, nekad i fizičkim napadima.

Na OVOJ stranici na Twitteru možete vidjeti potresna svjedočenja Azijata, ljudi s područja Latinske Amerike, Crnaca, koji su prvog dana poslije izbora već preživjeli ozbiljna ugrožavanja ljudskih prava i sloboda.

Na pauzi za ručak u školi u srednjoj školi Roay Oak u Detroitu, Michigan, djeca, bijelci, horski su pjevala „Izgradite zid! Izgradite zid", dok je nekolicina djece porijeklom iz Latinske Amerike plakala u ćošku.

Mehreen Kasana, djevojka s hidžabom, rekla je da su joj već prvog jutra počeli upućivati poruke na ulici „tvoje vrijeme je isteklo djevojko“. Više djevojaka koje su nosile hidžab kazalo je da su prvi dan u školu, na fakultet i na posao došle bez hidžaba, jednoj muslimanki su ukrali auto, drugoj su prijetili nožem, uz povike „Trump, Trump, Trump“, trećoj su strgnuli hidžab u tržnom centru i rekli da je došlo vrijeme da se objesi njime.

Jednom mladiću u razredu kolege su kazale: „Trump je pobijedio, crnčugo, idi i beri pamuk“. Nekoliko direktora u Pennsylvaniji je priznalo kako su u njihovoj školi pjevali pjesme s ovim riječima, i u sve dodali „heil Hitler“.

Rhio Oracion, djevojka porijeklom iz Latinske Amerike, otkrila je kako joj je stariji bijelac na ulici kazao: „Jedva čekam da nam Trump kaže da vas silujemo i pošaljemo preko najvećeg zida koji ćemo izgraditi“. Potom je sasuo vodu u njeno uplakano lice. Crna djevojka Ashley Boyer preživjela je haos kada su je na benzinskoj pumpi zaskočila četiri bijelca, s porukama: „Još malo crnčuge i kraj vam je“, a jedan je čak i izvukao pištolj i kazao joj: „Budi sretna što ovdje ima svjedoka, inače bi ti presudio za tren“.

Policija iz San Diega otkrila je kako ima više prijava po sličnom osnovu. U Delawareu su snimljena vozila s južnjačkim zastavama i porukama „Ubi! Ubi! Ubi!“, a bolno je čitati brojna svjedočenja uplakanih tinejdžera koja su verbalno zlostavljanja u svojim školama. Napadi su zabilježeni čak i u vrtićima.

Izvor: Radio Sarajevo
Memento Mori

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..i kad će prvi mješoviti brak puknut zbog trumpa.. :hihi
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera »

Rbona Kuca Macy's je zabarnio permanentno prodaju Trampovih prozivoda radi dikskiminacije :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..to je diskriminacija..
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..moj alipa prva dama..Otkad je Donald Trump krenuo u predsjedničku kampanju, njegova 24 godine mlađa supruga Melania pratila ga je u stopu uvijek vrlo modno usklađena. Kažu da je lijepa bivša manekenka iz slovenske Sevnice postala još ljepša prije dvadesetak godina zahvaljujući zagrebačkom estetskom kirurgu dr. Siniši Glumičiću.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Last edited by Lavlje_srce on 11 Nov 2016, 13:35, edited 1 time in total.
Memento Mori

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..ZAŠTO SE NE MOŽE PREBOLIT PORAZ HITLARY.. :hm
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Za jednog čovjeka, koji obitelj Trump poznaje više od 40 godina, najnoviji uspjeh Donalda Trumpa nije iznenađenje. Vladimir Kraljević, vlasnik hrvatske licencije izbora Miss Universe, intimus je obitelji Trump dugi niz godina i čovjek koji novog američkog predsjednika zna iz njegove najranije mladosti.

- Plakali smo od sreće i ja i moja supruga Marija kada smo vidjeli da je Donald pobijedio. Vjerujte, ovo je nešto što sam očekivao, od onog trenutka od kada sam doznao da će se Donald kandidirati za predsjednika. On je rođeni pobjednik i nikako drugačije izbor za predsjednika SAD-a nije mogao ni završiti - govori nam Vladimir Kraljević, koji je dugo godina radio i živio u New Yorku i tamo upoznao obitelj Trump.

Upoznao sam ga preko oca

- Radio sam kao šef sale u jednom od najpoznatijih newyorških restorana. U taj je restoran dolazio Fred, pokojni Donaldov otac, s kojim sam bio veliki prijatelj. I tako sam upoznao Donalda, još kao mladića. Uvijek se razlikovao od ostalih mladih ljudi, bio je odgovoran, željan uspjeha i sposoban da sve ono što želi i pretvori u uspjeh. On je vizionar u biznisu. On je moj biznis idol.

Posebno imponira njegovo poštenje. On je jedan od najpoštenijih ljudi koje sam upoznao. Vrlo je jednostavan čovjek i ovo što mediji pišu o njemu većinom su laži. On voli ljude i ako u određenoj osobi vidi pozitivan stav, želju za uspjehom i poštenje, on će toj osobi pomoći i učiniti za nju sve što može. Od onih kojima je dao svoje povjerenje samo traži rezultate - kazuje Vladimir Kraljević.

U predizbornoj kampanji često su Donalda Trumpa napadali zbog njegovih "nespretnih" izjava vezano uz Meksikance i useljenike u SAD.

- Donald je čovjek koji voli sve ljude. Ne mrzi on nikoga, ne mrzi on Meksikance. Pa on zapošljava ogroman broj ljudi koji su useljenici u SAD. On je jednostavno protiv ilegalnih useljenika koji se bave kriminalom i preprodajom droge - kazuje Kraljević.

Zanimalo nas je, a razgovarali smo u srijedu oko podne, je li Vladimir Kraljević već čestitao Trumpu na izboru za predsjednika.

Donald voli Hrvatsku

- Nisam još, uradit ću to malo kasnije. Donald sada spava. Naravno, nazvati ću mu kćer Ivanku i sina Erica, čestitati im i prenijeti Donaldu moje i čestitke moje supruge. Bit će mu drago dobiti čestitke iz Hrvatske. Donald puno voli Hrvatsku. Toliko smo puta razgovarali o Brijunima, u koje je on želio uložiti svoj novac. No, mnoge hrvatske Vlade nikada nisu našle potrebnim primiti na razgovor jednog od najbogatijih ljudi svijeta.

Donald ima veliku želju doći u Hrvatsku, nadam se da će kao američki predsjednik to i uraditi - kazuje Kraljević.
U medijima su se često, u prošlosti znale pojaviti informacije da je Trump bankrotirao. Što je prava istina, pitamo Kraljevića?

- Nikada on nije bankrotirao. Istina, u nekim razdobljima bio je blizu nule, ali nikada nije bankrotirao. Svojim sposobnostima, inteligencijom i marljivosti uvijek se znao izvući iz nevolja financijske prirode. Donald je čovjek koji vjeruje u bolje sutra. Nikada se ne okreće, uvijek gleda naprijed, što bi mi u Hrvatskoj rekli ide "glavom kroz zid" dok ne ostvari svoj cilj - kaže Kraljević.

Budući da je postao "najmoćniji čovjek svijeta", Trump se zasigurno neće moći više brinuti o svom biznisu. Tko će sada voditi poslove?

- Njegova kći Ivanka i sinovi Eric i Donald Jr. Oni i sada rade mnoge poslove za svog oca. Njegovo načelo rada je sljedeće. Djeca mu donesu projekt, on ga pogleda i kaže hoće li krenuti s tim projektom ili neće. Vjerujte, on će sve svoje snage sada usmjeriti prema boljitku američkih građana. On će brinuti o svim ljudima u SAD-u, bili oni bijeli, žuti, crni... Meksikanci, Europljani ili Arapi. Njemu su svi ljudi isti - nastavlja Kraljević.

Naravno, malo smo porazgovarali i o Melaniji Trump, Slovenki, koja je postala američka prva dama. Prvi put se dogodilo da se jedna "naša susjeda" uselila u Bijelu kuću.

- Melanija je odlična osoba. Divna majka i supruga. Sve su laži što se o njoj loše piše u medijima. Istina je sasvim drugačija. Kada se doselila u SAD, uopće nije izlazila vani, nije išla po noćnim klubovima, jer da je, zasigurno ne bi dobro završila. Nedavno, kada sam bio u Washingtonu, odnio sam joj na dar zlatne šibenske botune, lavandu i kišobran - kazuje Vladimir Kraljević.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..ali ajde se ti bori kontra komunjarski medija :place
Post Reply

Return to “Svijet”