Republikanci/Donald Trump
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1475 times
- Been thanked: 1389 times
- Status: Offline
Re: Donald Trump
@lavlje,zar ti stvarno mislis da netko vjeruje u te nebuloze koje si prenijela??
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
- dr laganini
- Inventar foruma
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9532 times
- Been thanked: 11272 times
- dr laganini
- Inventar foruma
-
- Sitna buranija
Zbog uvreda? Ma nema problema, ako ti je istina uvreda, slobodno briši. Meni su tvoji postovi i stavovi na ovoj temi uvreda za milione ubijenih, protjeranih, opljačkanih i uvrijeđenih muslimana od strane zločinačkog USA establišmenta koji već dugo sistemski širi islamofobiju, namjerno i sistemski radikalizuje islam, porobljava slobodne islamske zemlje i ubija, bombarduje, protjeruje, pljačka... Ja sam cool, no sikiriki.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Vidio sam tvoj post Ivane Whatever The Fuck, ali nisam stigao da odgovorim prije nego sto ga je Behko obrisao. Pa da ti odgovorim ovako na nevidjeno.
1) Zasto ti indirektno impliciras da su svi muslimani svijeta, ukljucujuci Bosnjake muslimane, neko veoma homogeno pleme koje ima zajednicke politicke ciljeve? To bi bilo isto kao da ja tvrdim da Etiopljani imaju zajednicke politicke ciljeve sa Srbima, ili da Kostarikanci imaju zajednicke ciljeve sa Hrvatima.
Prvo, ne samo da svi Bosnjaci nisu muslimani (ima I ateista, jel'?), nego ni svi Bosnjaci muslimani nemaju iste politicke ciljeve. A da ne govorim o tome da svi muslimani svijeta nemaju iste politicke ciljeve. To se moze vidjeti I po tome sto u ovom sranju na Bliskom Istoku, u kojem je Zapad (a I Putinov Istok bogami), da se razumijemo, nesumnjivo krvavih ruku, ratuju I muslimani protiv muslimana, kao sto ratuju I jedna muslimanska drzava protiv druge, direktno ili indirektno.
2) Ako je istina da svi muslimani svijeta imaju iste politicke ciljeve, onda, bogami, sljedeci put kad susjedi Bosne pomisle da se mijesaju u unutrasnje politicke stvari u Bosni I zanose se nekim podjelama, imacete dole nekoliko stotina hiljada mudzahedina, a ne samo nekoliko hiljada koliko ih je bilo u posljednjem ratu. Sto ja nikom ne bih pozelio. Ali, eto samo napominjem.
3) Ako si toliko zabrinut za muslimane, brt, osvrni se malo na svoj komsiluk, ali akcijom, a ne nekom supljom pricom o whatever the fuck you're talking about. Tvoji politicki lideri imenuju studentske domove po osvjedocenim ratnim zlocincima, ratnim zlocincima koji su bez ikakve sumnje pobili hiljade i hiljade Bosnjaka muslimana, pa ne bi bilo zgoreg da, u toj svojoj brizi za muslimane, razbijes barem jedan politicki prozor u Banja Luci. Ne moras ici u Washington, ocm.
4) Kazes da Hillary ima krv muslimana na rukama, a Trump nema. Ne vjerujem da sam procitao gluplji argument u istoriji svih argumenata. Prvo, Citava Trumpova kampanja je bila bazirana na tome da je Washington pun korupcije, a to je prvo dokazivao time da je on sam potplacivao bezbrojne kongresmene, ukljucujuci Hillary Clinton. Dakle, Trump je placao kongresmene da izglasaju zakone koji njemu kao biznismenu odgovaraju sto se tice unutrasnje politike, I da aminuju akcije I zakone koji njemu odgovaraju, a koji se ticu vanjske politike, ukljucujuci ratove. U Americi je taj mito legalan. Ako tvrdis da je onaj sto je davao mito manje odgovoran od onog sto je primao mito, onda si puk'o jer taj argument nema logickog smisla. Dakle, Trump ima isto toliko, kao sto ti kazes, "krvi muslimana na rukama" kao I Hillary. Drugo, kad smo vec kod krvi na rukama, u toj igri ucestvujemo I svi mi koji prihvatamo takvu politicku korupciju, ukljucujuci mene, ali bogami I sve ostale. Ni ti nisi izuzet, jer sam sasvim siguran da si se I ti, kao potrosac, okoristio od takvog stanja stvari u danasnjem svijetu.
1) Zasto ti indirektno impliciras da su svi muslimani svijeta, ukljucujuci Bosnjake muslimane, neko veoma homogeno pleme koje ima zajednicke politicke ciljeve? To bi bilo isto kao da ja tvrdim da Etiopljani imaju zajednicke politicke ciljeve sa Srbima, ili da Kostarikanci imaju zajednicke ciljeve sa Hrvatima.

2) Ako je istina da svi muslimani svijeta imaju iste politicke ciljeve, onda, bogami, sljedeci put kad susjedi Bosne pomisle da se mijesaju u unutrasnje politicke stvari u Bosni I zanose se nekim podjelama, imacete dole nekoliko stotina hiljada mudzahedina, a ne samo nekoliko hiljada koliko ih je bilo u posljednjem ratu. Sto ja nikom ne bih pozelio. Ali, eto samo napominjem.
3) Ako si toliko zabrinut za muslimane, brt, osvrni se malo na svoj komsiluk, ali akcijom, a ne nekom supljom pricom o whatever the fuck you're talking about. Tvoji politicki lideri imenuju studentske domove po osvjedocenim ratnim zlocincima, ratnim zlocincima koji su bez ikakve sumnje pobili hiljade i hiljade Bosnjaka muslimana, pa ne bi bilo zgoreg da, u toj svojoj brizi za muslimane, razbijes barem jedan politicki prozor u Banja Luci. Ne moras ici u Washington, ocm.
4) Kazes da Hillary ima krv muslimana na rukama, a Trump nema. Ne vjerujem da sam procitao gluplji argument u istoriji svih argumenata. Prvo, Citava Trumpova kampanja je bila bazirana na tome da je Washington pun korupcije, a to je prvo dokazivao time da je on sam potplacivao bezbrojne kongresmene, ukljucujuci Hillary Clinton. Dakle, Trump je placao kongresmene da izglasaju zakone koji njemu kao biznismenu odgovaraju sto se tice unutrasnje politike, I da aminuju akcije I zakone koji njemu odgovaraju, a koji se ticu vanjske politike, ukljucujuci ratove. U Americi je taj mito legalan. Ako tvrdis da je onaj sto je davao mito manje odgovoran od onog sto je primao mito, onda si puk'o jer taj argument nema logickog smisla. Dakle, Trump ima isto toliko, kao sto ti kazes, "krvi muslimana na rukama" kao I Hillary. Drugo, kad smo vec kod krvi na rukama, u toj igri ucestvujemo I svi mi koji prihvatamo takvu politicku korupciju, ukljucujuci mene, ali bogami I sve ostale. Ni ti nisi izuzet, jer sam sasvim siguran da si se I ti, kao potrosac, okoristio od takvog stanja stvari u danasnjem svijetu.
Last edited by Socrates on 11 Nov 2016, 17:54, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma
Za vrijeme američke izborne kampanje čitali smo, gledali i slušali pravo intelektualističko prenemaganje „osoba od ugleda“ i političkih znalaca; nazočili neprimjerenom medijskm navijanju za kandidatkinju Hillary Clinton i svakakve diskvalifikacije na račun Donalda Trumpa. Hrvatski politički analitičari i nisu drugo nego stari i pomlađeni Agitprop školovan po kumrovcima, fažanama, filozofskim fakultetima i Fakultetu političkih znanosti Sveučlišta u Zagrebu – uglavnom (vele)majstori za ONO, DSZ TIPS-a.
Ta „djeca komunizma“ jednostavno ne žele sagledati širu geopolitičku sliku dalje od „regijona“ i uočiti da je Amerika spremna za promjene koje njihov sovjetski um jednostavno ne razumije, jer žive u svijetu skučenog samoupravnog jednoumlja i Pokreta nesvrstanih.
Ta „djeca komunizma“ jednostavno ne žele sagledati širu geopolitičku sliku dalje od „regijona“ i uočiti da je Amerika spremna za promjene koje njihov sovjetski um jednostavno ne razumije, jer žive u svijetu skučenog samoupravnog jednoumlja i Pokreta nesvrstanih.
- dr laganini
- Inventar foruma
Nakon Trumpove pobjede lijevi intelektualisti su u pravom šoku pa lupetaju pa ne znaju kako bi pokrili svoje neznanje i prikrili razočaranje. Sada ti isti clintonoljupci liju gorke suze kao da je Ameriku pogodila elementarna nepogoda i u svojoj nemoći nastavljaju s mračnim prognozama o budućnosti SAD-a. Čude se čistoj Trumpovoj pobjedi, a ne žele shvatiti da je njegova pobjeda rezultat općeg pada (američke) civilizacije kojoj je pun kufer političkog licemjerja, laži i nekorektosti?! Postalo je neizdrživo ne samo u Americi, ali od Amerike sve kreće i počinje. Donad Trump nije pobjedio Hillary Clinton već je s njom i s Demokratima u nadmetanju za Predsjednika i Kongres jednostavno pomeo pod i ta slika Demokratske stranke na koljenima je stanje ljevičarskog koridora u svijetu.
- dr laganini
- Inventar foruma
Američki i svjetski mediji uz pomoć naručenih anketa „proizveli“ su prije osam godina Baracka Obamu, populistu i američkog Predsjednika koji je zapalio Arapsko proljeće. Sada su se spremali na drugi eksperiment: ustoličiti žensko načelo i promovirati dinastiju Clinton. Omogućiti Prvoj dami SAD-a, senatorici i bivšoj Državnoj tajnici da nakon godina vladanja iz sjene, konačno kroči na tron i pokaže svoje prave namjere. Američke žene su ipak izabrale muškarca Donalda Trumpa i to je možda najjača poruka ovih izbora.
Kampanja je bila gruba, nemilosrdna i medijski popraćena u samo jednom smjeru: pobjedi i ustoličenju Clintonovih. Nije im uspjelo kao što im je to uspjelo prije osam godina s Barackom Obamom. Hrvatski mediji i analitičari su pak posebna priča provincijalnih piskarala jednoumne svijesti. Silno su promašili, jer su i ovaj put sljedili isključivo svoje želje, kao i uoči poraza Ive Josipovića i Zorana Milanovića, i sad im ostaje samo gorčina komičnih diletanata što sebe smatraju stručnjacima
Kampanja je bila gruba, nemilosrdna i medijski popraćena u samo jednom smjeru: pobjedi i ustoličenju Clintonovih. Nije im uspjelo kao što im je to uspjelo prije osam godina s Barackom Obamom. Hrvatski mediji i analitičari su pak posebna priča provincijalnih piskarala jednoumne svijesti. Silno su promašili, jer su i ovaj put sljedili isključivo svoje želje, kao i uoči poraza Ive Josipovića i Zorana Milanovića, i sad im ostaje samo gorčina komičnih diletanata što sebe smatraju stručnjacima
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40522 times
- Been thanked: 26802 times
- Status: Online
Ako ce biti kao Hitler dobar je

"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Ali nije Hitleru ni do kolena
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
http://www.youtube.com/watch?v=Yv9hGchHZv8 OVDJE JE SADA SPINI
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1475 times
- Been thanked: 1389 times
- dr laganini
- Inventar foruma
- Socrates
- Forum [Bot]
Plakacete vi svi za koju godinu, najvjerovatnije. 
Al' eto, budalama dokazivati da su slijepi nema nekog smisla, pa da se okrenemo pozitivnijim stvarima koje se mogu iz ovog izroditi.
Jacanje Civilnog Drustva u Americi.
Mnogo vise dobrih protestnih pjesama, filmova, I svega ostalog.
A ako se Latinosi I Crnci zaista dignu, bice bogami I reforme kompletnog politickog sistema, osim ako ne zele da im se drzava potpuno raspadne.

Al' eto, budalama dokazivati da su slijepi nema nekog smisla, pa da se okrenemo pozitivnijim stvarima koje se mogu iz ovog izroditi.
Jacanje Civilnog Drustva u Americi.
Mnogo vise dobrih protestnih pjesama, filmova, I svega ostalog.

A ako se Latinosi I Crnci zaista dignu, bice bogami I reforme kompletnog politickog sistema, osim ako ne zele da im se drzava potpuno raspadne.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma
..latinosi i crnci su neradnici idileri droge uglavnom..ako ćeš bit pošten oni jesu problem amerike a ne islamisti il neki drugi..
- Socrates
- Forum [Bot]
To ti iz svoje HDZ rupe u Dalmaciji zakljucio. 
Svejedno, zivi bili pa vidjeli, plakaces I ti u Dalmaciji zbog ovog.
Onda ce biti "Socrates bio u pravu"

Svejedno, zivi bili pa vidjeli, plakaces I ti u Dalmaciji zbog ovog.
Onda ce biti "Socrates bio u pravu"

. . . . . . . . .