Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Donald Trump

Post by Socrates » 11 Nov 2016, 20:54

Pa?

Opet nikakav post o nicemu, bla.

Ja ne govorim o svim Dalmatincima, nego iskljucivo o jednom. :pusi

I, naglasio sam "HDZ rupe".
. . . . . . . . .

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4067 times
Been thanked: 3080 times

Post by Lavlje_srce » 12 Nov 2016, 00:27

zloćko_tokmak wrote:@lavlje,zar ti stvarno mislis da netko vjeruje u te nebuloze koje si prenijela??
Oprosti sto nisam prenijela nebuloze iz Sibenik Daily.

Independent je vrlo relevantan izvor, a i sve ostalo sto sam navela na temi je objavljeno sirom svijeta. Pitanje je samo kako to objasniti osobi koja slavi rasistu, Islamofoba, mizoginicara, homofoba, covjeka koji je proveo vise vremena na sudu zbog utaje poreza i jer nije placao radnike (uz niz ostalih sudskih procesa) nego sto si ti proveo u skoli + biblioteci (to ti je knjiznica) + na poslu ako radis.

Dakle nema potrebe da se uvlacimo u bilo kakvu diskusiju na ovoj temi jer ne postoji ni najmanja sansa da se tu slozimo oko bilo cega.
Rum wrote:Ako ce biti kao Hitler dobar je :srce :srce
Mozes li malo elaborirati ovu ideju? Kako se to postaje dobar cinjenjem zla?

Probaj.
Socrates wrote:Plakacete vi svi za koju godinu, najvjerovatnije. :djed

Al' eto, budalama dokazivati da su slijepi nema nekog smisla, pa da se okrenemo pozitivnijim stvarima koje se mogu iz ovog izroditi.

Jacanje Civilnog Drustva u Americi.

Mnogo vise dobrih protestnih pjesama, filmova, I svega ostalog. :oo

A ako se Latinosi I Crnci zaista dignu, bice bogami I reforme kompletnog politickog sistema, osim ako ne zele da im se drzava potpuno raspadne.
Naravno, ne znam ni sta radim na ovoj temi osim sto valjda samoj sebi dokazujem da imam jake zivce (i zeludac).
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Ivan Dmitrič Gromov
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ivan Dmitrič Gromov » 12 Nov 2016, 10:55

Socrates wrote:Vidio sam tvoj post Ivane Whatever The Fuck, ali nisam stigao da odgovorim prije nego sto ga je Behko obrisao. Pa da ti odgovorim ovako na nevidjeno.

1) Zasto ti indirektno impliciras da su svi muslimani svijeta, ukljucujuci Bosnjake muslimane, neko veoma homogeno pleme koje ima zajednicke politicke ciljeve? To bi bilo isto kao da ja tvrdim da Etiopljani imaju zajednicke politicke ciljeve sa Srbima, ili da Kostarikanci imaju zajednicke ciljeve sa Hrvatima. :lupa Prvo, ne samo da svi Bosnjaci nisu muslimani (ima I ateista, jel'?), nego ni svi Bosnjaci muslimani nemaju iste politicke ciljeve. A da ne govorim o tome da svi muslimani svijeta nemaju iste politicke ciljeve. To se moze vidjeti I po tome sto u ovom sranju na Bliskom Istoku, u kojem je Zapad (a I Putinov Istok bogami), da se razumijemo, nesumnjivo krvavih ruku, ratuju I muslimani protiv muslimana, kao sto ratuju I jedna muslimanska drzava protiv druge, direktno ili indirektno.

2) Ako je istina da svi muslimani svijeta imaju iste politicke ciljeve, onda, bogami, sljedeci put kad susjedi Bosne pomisle da se mijesaju u unutrasnje politicke stvari u Bosni I zanose se nekim podjelama, imacete dole nekoliko stotina hiljada mudzahedina, a ne samo nekoliko hiljada koliko ih je bilo u posljednjem ratu. Sto ja nikom ne bih pozelio. Ali, eto samo napominjem.

3) Ako si toliko zabrinut za muslimane, brt, osvrni se malo na svoj komsiluk, ali akcijom, a ne nekom supljom pricom o whatever the fuck you're talking about. Tvoji politicki lideri imenuju studentske domove po osvjedocenim ratnim zlocincima, ratnim zlocincima koji su bez ikakve sumnje pobili hiljade i hiljade Bosnjaka muslimana, pa ne bi bilo zgoreg da, u toj svojoj brizi za muslimane, razbijes barem jedan politicki prozor u Banja Luci. Ne moras ici u Washington, ocm.

4) Kazes da Hillary ima krv muslimana na rukama, a Trump nema. Ne vjerujem da sam procitao gluplji argument u istoriji svih argumenata. Prvo, Citava Trumpova kampanja je bila bazirana na tome da je Washington pun korupcije, a to je prvo dokazivao time da je on sam potplacivao bezbrojne kongresmene, ukljucujuci Hillary Clinton. Dakle, Trump je placao kongresmene da izglasaju zakone koji njemu kao biznismenu odgovaraju sto se tice unutrasnje politike, I da aminuju akcije I zakone koji njemu odgovaraju, a koji se ticu vanjske politike, ukljucujuci ratove. U Americi je taj mito legalan. Ako tvrdis da je onaj sto je davao mito manje odgovoran od onog sto je primao mito, onda si puk'o jer taj argument nema logickog smisla. Dakle, Trump ima isto toliko, kao sto ti kazes, "krvi muslimana na rukama" kao I Hillary. Drugo, kad smo vec kod krvi na rukama, u toj igri ucestvujemo I svi mi koji prihvatamo takvu politicku korupciju, ukljucujuci mene, ali bogami I sve ostale. Ni ti nisi izuzet, jer sam sasvim siguran da si se I ti, kao potrosac, okoristio od takvog stanja stvari u danasnjem svijetu.
1) Nisam govorio o politici i političkim ciljevima, niti o muslimanima kao homogenom i jedinstvenom plemenu. Tema je bila netrpeljivost prema muslimanima od strane Trampa. Možda će taj Tramp biti luđi i gori od svih dosadašnjih predsjednika, to će pokazati budućnost. No, dok se ta budućnost ne desi, bilo bi ljudski, fer, pravedno, pošteno, da se uvidi obim zločina Klintonove i tog establišmenta koji se već desio i dešava se upravo. Ali vidim po tvojim riječima da to i nije slučaj, i da ako imaš "političku korist" od toga sasvim je legitimno zažmuriti na milione ubijenih muslimana. Ne znam šta da ti kažem... ja nisam musliman, no svejedno, ne mogu da žmirim i ćutim. Ti žmuri i ćuti i pričaj hvalospjeve o Hilari i kritike o Trampu... tvoja stvar...

2) Prijetnja mudžahedinima u slučaju nekog novog rata u BiH... Nisi osvijestio osnovnu činjenicu: niste vi ratovali protiv susjeda, nego protiv građana BiH u građansko-vjerskom ratu. Ti protiv kojih ste ratovali zajedno sa mudžahedinima žive u Banjaluci, Trebinju, Doboju, Palama, Gradišci, Bijeljini... i oduvijek su tu živjeli. Kad to osvijestiš, možda i prihvatiš sopstvenu zemlju onakvu kakva ona jeste.

3) Jesam, zabrinut sam za muslimane ništa manje nego za sve druge koji se ubijaju, tlače, protjeruju i pljačkaju. Nema veze što sam nekad i sam od strane muslimana ubijan, protjeran i opljačkan. Ljudi su prvo ljudi, pa tek onda muslimani ili hrišćani, ovi ili oni. Nemam problem da bilo kome i u Banjaluci i u Sarajevu, ili bilo gdje, pa i ovdje na forumu kažem da je licemjer i šupak ako unesrećuje ljude. A zločinci su zločinci, ma koje ime nosili i ma koje nacije bili, oni su uvijek i jedino - zločinci. Sramota je što studentski dom na Palama nosi ime po osuđenom ratnom zločincu, slažem se s tim, jer taj lik ima hiljade žrtava na duši. No, još je veća sramota što ne postoji sistem ili sud koji bi osudio zločince poput Hilari, jer ti zločinci na duši imaju milione žrtava. Milione jarane.

4) Ne branim ja Trampa. Lično, ne sviđa mi se taj lik, bahat je i neotesan. Iskreno, bojim se da on ne nosi nikakvu promjenu, i da će USA nastaviti hegemoniju na svjetskom nivou, ubijanje, pljačkanje resursa, generisanje kriza, rušenje nezavisnih država, bombardovanja, širenje islamofobije... krv u rijekama... Volio bih da se prevarim. No, to Trampovo vrijeme je pred nama, vidjećemo hoće li, kao njegovi prethodnici, i njegov establišment biti obična zločinačka kasta zbog čije pohlepe pate milioni ljudi. Oko Hilari tih dilema nema, njene su ruke krvave do ramena i ta se krv sprati ne može, a ti sam kad se distanciraš od uskoumne lokalne politike i sitnih benifita koje misliš da tvoj nacion ima u lokalnom BiH sukobu naciona, i sam ćeš uvidjeti stravične razmjere tog zločina. Ili nećeš? Dosta ti je što su Ameri bombardovali Srbe, pa ćeš da im oprostiš sve? Ja im ništa neću oprostiti, ni Srbe, ni Iračane, ni Afganistance, ni Sirijce, ni Jemence... To nema veze s tim ko je musliman a ko nije, to ima veze sa tim kako sam sa sobom nosiš te stvari, klintonovče Whatever The Fuck Socrates.

A moj obrisani post na koji si ti reagovao je oštro i beskompromisno ukazivao na licemjerstvo i šupanluk ljudi koji pljuju Trampa jer je sa njegovog mitinga izbačena jedna muslimanka, a podržava se Hilari kojoj su ruke krvave milionima ubijenih muslimana. Neki su se prepoznali, pa je post obrisan. A ja tim nekim opet ponavljam: vi ste šupci i licemjeri. Jel ima nešto nejasno?!

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Nov 2016, 11:54

Hajde pročitaj opet sta sam napisao, jer ti je post uglavnom vođen time što si namjerno pogrešno protumačio. Mogu ja opet da ti objašnjavam, ali mi se čini da se praviš glup.

Pazi, ubio si se od objasnjavanja Behku da je Hillary ubijala muslimane. To ponavljas deset puta A zašto? Zato što je Behko jevrej pa bi kao takav trebao da bolje razumije patnju muslimana? Ili zato što je Behko budista? Znači, nemoj da se praviš glup. Rekao sam da impliciras mnoge stvari sa takvim verbalnim akrobacijama.

Gdje ti vidiš da ja branim Hillary? I gdje ti vidiš da ja prijetim mudžahedinima? Ako je neko ovdje pisao protiv mudžahedina, onda sam to ja.

A ovo o nekom iskljucivo etnicko-religijskom bosanskom ratu možeš da prosipas kome hoćeš, meni ne možeš. Postoji milion dokaza da je država Srbija vršila agresiju na Bosnu i bila aktivno uključena u genocid u Podrinju i Srebrenici, kao i u drugim dijelovima Bosne. Dok to ne priznaš, dalje nemamo sta da pričamo. Ja razumijem da si Srbin, ali nisi glup. Možeš izabrati da se praviš glup, što i radiš.

I da, drago mi je sto se je Klinton nalupao samara Slobi. Nije mi drago što je NATO bombardovao civile po Srbiji, ali, bazirano na bosanskom iskustvu, sta im je preostalo? Da gledaju kako Slobini fasisti masakriraju i Albance na Kosovu do posljednjeg?

I, BTW, ja nisam ni Bosnjak ni Hrvat ni Srbin, tako da to tvoje perfidno trpanje u torove ostavi za nekog drugog kome to prija.
. . . . . . . . .

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA » 12 Nov 2016, 12:02

:hm Zasto Klinton dozvolio da se bosanci ubijaju a ne albanci?
Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 12 Nov 2016, 12:03

Zar Vukovar nije bio dovoljan razlog?
Image

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Nov 2016, 12:05

To sam objasnio na nekoj drugoj temi, a možda i ovoj. :123
. . . . . . . . .

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 12 Nov 2016, 12:10

Ok :kafa
Image

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 12 Nov 2016, 12:15

Ivan Dmitrič Gromov wrote:A moj obrisani post na koji si ti reagovao je oštro i beskompromisno ukazivao na licemjerstvo i šupanluk ljudi koji pljuju Trampa jer je sa njegovog mitinga izbačena jedna muslimanka, a podržava se Hilari kojoj su ruke krvave milionima ubijenih muslimana. Neki su se prepoznali, pa je post obrisan. A ja tim nekim opet ponavljam: vi ste šupci i licemjeri. Jel ima nešto nejasno?!
Ok. Samo Ivan Dmitricu Gromove, ja ti ne vjerujem, oprosti. Vjerovala bih ti da si svoje postenje usmjerio da vlastitom narodu objasnis ne samo da je katastrofalno da se studentski dom na Palama naziva po ratnom zlocincu, nego i da nije bilo nikakvog razloga na svijetu da se Bosanci ubijaju kao glineni golubovi (a upravo smo tako bili ubijani pred ocima 'demokratskog' svijeta), muce na najbezocnije moguce nacine (tipa da otac cinu ili sin ocu u logoru biva natjeran na felacio, mladic biva natjeran da kopa sebi grob u logoru, djevojke se siluju masovno, a neke i dugotrajno, muskarci se sodomiziraju). I tako dalje i tome slicno. Smrt je lijepa u poredjenju.

Ili ti treba pricati o ubijenoj sarajevskoj djeci, ukljucujuci onu koja su ubijena direktnim snajperskim hicima? Ili hoces o tome kako su ljudi bili ubijani u redu za vodu? Ili hoces o gladi, g.l.a.d.i., hoces o zedji. z.e.d.j.i., hoces o svakodnevnom oprastanju od porodice kada krenes izaci bilo gdje jer ne znas da li ces ih ikada vise vidjeti?

Ili da te obradujem - hoces o snazi ljudskog duha? Hoces o ljubavi, dijeljenju zadnje korice kruha, hoces o cuvanju pravoslavnih, jevrejskih i katolickih relikvija dok te radikalni pravoslavci nemilice ubijaju, pale ti Vijecnicu (mi, zamisli drzimo do kulture i obrazovanja, sa mitologijom smo nesto slabiji) i sve sto im stigne pod ruku, radikalni katolici im nesebicno pomazu a svijet ti kao nagradu daje embargo na uvoz oruzja? Ti si Bosancima dosao docirati o licemjerju i supanluku, svaka cast.

Kad tvoja empatija zahvati i tvoje komsije, javi se. Do tada slobodno lij licemjerne suze nad Sirijcima, Jemencima, Iracanima i Afganistancima. Na BiH se srucila fasisticka agresija i da nije postojao jak instinkt samoodrzanja o Bosancima bismo u ovom trenutku pricali kao o Fenicanima.

I jos nesto; ja sam muslimanka, rodila sam se kao muslimanka i umrijecu kao muslimanka aBd. Da me je neko pitao - ono sto se desilo u ex-Yu nikad se ne bi desilo. Da me neko sada ili u buducnosti pita - nikada se ne bi svetila za ucinjena zlodjela. Nema mrznje u meni - ne postoji. Da me neko pita o otcjepljenju RS - iste sekunde bih to dozvolila i pozeljela RS-ovcima sretan put. Da me neko pita o trecem entitetu - i to bih dozvolila i Hrvatima takodje pozeljela sretan put. Kako - fino. To je zato sto ne postoje ideali a posebno ne postoji zemlja koja je vrijedna suze majke, narocito ne suze djeteta. Nazalost niko me ne pita. Ali mojne nime o licemjerju Boga ti.

I nemoj meni kako se ne mogu brinuti za buducnost svijeta nakon dolaska Trumpa. Jer cijeli svijet je moja avlija, ne samo muslimani (daleko od toga da su mi svi muslimani bliski), i gdje god postoji covjek, tu mi je kuca.
Last edited by Lavlje_srce on 12 Nov 2016, 12:39, edited 3 times in total.
Memento Mori

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Nov 2016, 12:15

Ne mogu shvatiti ljude, koji slavodobitno likuju pobjedom Trumpa?!
On nije ideologija, on je dvolicni korporativni monstrum... Biti ce lijevo, desno, demo, rep, kako bude nalagala situacija da ameri izvuku korist.
Ljudska prava nisu u opisu posla.
Ovi su izbori bili izgubljeni za zdravo razumskog čovjeka, kad su se isprofilirala dva kandidata.
Da su to bili Sanders i Cruz... Nesto bi sasvim drugo bilo...
Ovako je zlo i zlocestije bilo na izbor.
Ja ne bih likovao ni na pobjedi killari... Jednostavno sutis... I strepis... neki zaslijepljeni poput pobjednika izbora, u svojim - izmima, i fobijama svih vrsta, sad uživate..
Koji mozgovi :lup
Habibti, ya nour el - ain... :srce

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Nov 2016, 12:21

...da dovršim misao o američkoj koristi, koja je bazirana na vojnoj industriji a izdvaja na tu granu gospodarstva više nego sljedećih pet najjačih država... Matematika nije teška
Nikad nismo bliže totalnom ratu od 1945... @a vi se cerekajte i slavite.. Idioti.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Ivan Dmitrič Gromov
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ivan Dmitrič Gromov » 12 Nov 2016, 12:22

Klasično pranje ruku "nisam ja to mislio, nisam ja to rekao...". Što reaguješ na post kad nisi?
Ovo o agresiji je obična SDA ispiračina mozga, i ti to znaš. Nije bilo nikakve agresije na BiH naprosto jer građani BiH ne mogu izvršiti agresiju na sopstvenu zemlju. Naravno, ti i tvoji iz sda ne mislite kako su Srbi i Hrvati građani BiH, no to govori isključivo o vama. Srbija je pomagala Srbima, Hrvatska Hrvatima, Saudijska Arabija i SAD Bošnjacima. A ratovali su građani BiH međusobno. Zapamti dobro: krvavi građansko-vjerski rat u koji su indirektno bile uključene još najmanje 4 države. A tu sda pamfletologiju o tome kako su Srbi agresori ostavi za nekog neupućenog. "Agresija na BiH" je politikantski termin koji se koristi na oko 35% teritorije BiH od strane samo jednog naciona, tako da nema potrebe ni da se pereš kako nisi ovo ili ono, jasno je šta si, sam si sebe utorio u nacio-tor. Kao što je jasno da nikada nisi pogledao spisak ubijenih i protjeranih na Kosovu, a jasno je i da nećeš. Tebe neće užasnuti činjenica da je srpskih žrtava na Kosovu i tokom NATO agresije više nego Bošnjačkih tokom genocida u Srebrenici. Naprosto neće...

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Nov 2016, 12:30

Eto, sve ti je Lavlje rekla. Nije moj stari išao da gadja SANU, mada je gamad i trebalo pobit', nego su Slobini neandertalci gadjali Vijećnicu.

Dok to ne prihvatis kao činjenicu bosanskog rata, odyebi i lij suze za muslimanima pred Dodikovom kancelarijom. :stop
. . . . . . . . .

Ivan Dmitrič Gromov
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ivan Dmitrič Gromov » 12 Nov 2016, 12:32

Drago Lavlje Srce, jako fin post si napisala, iskren, i siguran sam da se slažemo u 99% razmišljanja. Nema veze što mi ne vjeruješ. Ja sam, takođe, ratno dijete, grad u kojem sam živio bio je granatiran gotovo svakodnevno, izgubio sam dosta prijatelja i rodbine, i mojih vršnjaka (tada djece), gladovao sam, jeo koprive sa malo brašna, bezbroj puta noćio u skloništu, osjetio i NATO bombe, a na posljetku sam protjeran i sva imovina mi je uništena. Sve to doživio sam od Bošnjaka. Ipak, nisam se suzdržao da ne zaplačem u Potočarima, i da se ispovraćam kad sam vidio onaj snimak kako škorpioni streljaju one jadnike... Ne znam šta da ti kažem... Stidim se svakog zločina koji je počinjen u ime naroda u kojem sam rođen... I trudim se da živim u harmoniji, bez mržnje, da gajim u sebi neki osjećaj pravde... ne znam... Sve izgleda besmisleno, naročito danas kada imam desetine prijatelja Bošnjaka i Hrvata... Eto...

Ivan Dmitrič Gromov
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ivan Dmitrič Gromov » 12 Nov 2016, 12:36

A s tobom, Socrates, ne znam o čemu bih pričao. Ostavljam te da ne liješ suze ni za kim pred Bakirovom kancelarijom.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Nov 2016, 12:43

I nemaš sta da pričaš. Meni je žao što si propatio za vrijeme rata.

Ali, dok ne shvatiš i ne priznas zbog koga si propatio, nikad od tebe čovjeka. Žao mi je, ali je tako.

Odakle su škorpioni? Ko je etnicki čistio Podrinje? Odakle memorandum SANU? Odakle RAM? Odakle oružje za Karadžića? Ko je potpisao Dayton, Miloševic ili Karadžić?

I opet nije agresija Srbije?
. . . . . . . . .

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 12 Nov 2016, 12:44

Socrates wrote:Pa?

Opet nikakav post o nicemu, bla.

Ja ne govorim o svim Dalmatincima, nego iskljucivo o jednom. :pusi

I, naglasio sam "HDZ rupe".
..iz perspektive tvog prnjavora u dalmaciji nema rupe..samim time ni hdz rupe..ali ok to je tipicno ljevicarske floskule ko sto su seljacine republikanci u americi sto su tek hdz u hr..sistem dvostruki mjerila napuseni ljevicara..mozak baj baj..nikakvo obrazovanje to ne moze islravit.. :hihi

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 12 Nov 2016, 12:45

Ivan Dmitrič Gromov wrote:Drago Lavlje Srce, jako fin post si napisala, iskren, i siguran sam da se slažemo u 99% razmišljanja. Nema veze što mi ne vjeruješ. Ja sam, takođe, ratno dijete, grad u kojem sam živio bio je granatiran gotovo svakodnevno, izgubio sam dosta prijatelja i rodbine, i mojih vršnjaka (tada djece), gladovao sam, jeo koprive sa malo brašna, bezbroj puta noćio u skloništu, osjetio i NATO bombe, a na posljetku sam protjeran i sva imovina mi je uništena. Sve to doživio sam od Bošnjaka. Ipak, nisam se suzdržao da ne zaplačem u Potočarima, i da se ispovraćam kad sam vidio onaj snimak kako škorpioni streljaju one jadnike... Ne znam šta da ti kažem... Stidim se svakog zločina koji je počinjen u ime naroda u kojem sam rođen... I trudim se da živim u harmoniji, bez mržnje, da gajim u sebi neki osjećaj pravde... ne znam... Sve izgleda besmisleno, naročito danas kada imam desetine prijatelja Bošnjaka i Hrvata... Eto...
Dobro. Koji je to grad?
Memento Mori

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Nov 2016, 12:47

Tebi je, Lagani, rupa u mozgu. Hajde, bježi, dok nisam krenuo po Krivoustom. :sjedi
. . . . . . . . .

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 12 Nov 2016, 12:49

SPINERKA wrote:Zar Vukovar nije bio dovoljan razlog?
..bingo..clintonovci su gamad nezasitna..malo im dva mandata..ma jebemi se za trumpa kolko ta kucka i oni koji je podrzavaju sad pate..uzivam..

Post Reply

Return to “Svijet”