Opet nikakav post o nicemu, bla.
Ja ne govorim o svim Dalmatincima, nego iskljucivo o jednom.

I, naglasio sam "HDZ rupe".
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Oprosti sto nisam prenijela nebuloze iz Sibenik Daily.zloćko_tokmak wrote:@lavlje,zar ti stvarno mislis da netko vjeruje u te nebuloze koje si prenijela??
Mozes li malo elaborirati ovu ideju? Kako se to postaje dobar cinjenjem zla?Rum wrote:Ako ce biti kao Hitler dobar je![]()
Naravno, ne znam ni sta radim na ovoj temi osim sto valjda samoj sebi dokazujem da imam jake zivce (i zeludac).Socrates wrote:Plakacete vi svi za koju godinu, najvjerovatnije.
Al' eto, budalama dokazivati da su slijepi nema nekog smisla, pa da se okrenemo pozitivnijim stvarima koje se mogu iz ovog izroditi.
Jacanje Civilnog Drustva u Americi.
Mnogo vise dobrih protestnih pjesama, filmova, I svega ostalog.
A ako se Latinosi I Crnci zaista dignu, bice bogami I reforme kompletnog politickog sistema, osim ako ne zele da im se drzava potpuno raspadne.
1) Nisam govorio o politici i političkim ciljevima, niti o muslimanima kao homogenom i jedinstvenom plemenu. Tema je bila netrpeljivost prema muslimanima od strane Trampa. Možda će taj Tramp biti luđi i gori od svih dosadašnjih predsjednika, to će pokazati budućnost. No, dok se ta budućnost ne desi, bilo bi ljudski, fer, pravedno, pošteno, da se uvidi obim zločina Klintonove i tog establišmenta koji se već desio i dešava se upravo. Ali vidim po tvojim riječima da to i nije slučaj, i da ako imaš "političku korist" od toga sasvim je legitimno zažmuriti na milione ubijenih muslimana. Ne znam šta da ti kažem... ja nisam musliman, no svejedno, ne mogu da žmirim i ćutim. Ti žmuri i ćuti i pričaj hvalospjeve o Hilari i kritike o Trampu... tvoja stvar...Socrates wrote:Vidio sam tvoj post Ivane Whatever The Fuck, ali nisam stigao da odgovorim prije nego sto ga je Behko obrisao. Pa da ti odgovorim ovako na nevidjeno.
1) Zasto ti indirektno impliciras da su svi muslimani svijeta, ukljucujuci Bosnjake muslimane, neko veoma homogeno pleme koje ima zajednicke politicke ciljeve? To bi bilo isto kao da ja tvrdim da Etiopljani imaju zajednicke politicke ciljeve sa Srbima, ili da Kostarikanci imaju zajednicke ciljeve sa Hrvatima.Prvo, ne samo da svi Bosnjaci nisu muslimani (ima I ateista, jel'?), nego ni svi Bosnjaci muslimani nemaju iste politicke ciljeve. A da ne govorim o tome da svi muslimani svijeta nemaju iste politicke ciljeve. To se moze vidjeti I po tome sto u ovom sranju na Bliskom Istoku, u kojem je Zapad (a I Putinov Istok bogami), da se razumijemo, nesumnjivo krvavih ruku, ratuju I muslimani protiv muslimana, kao sto ratuju I jedna muslimanska drzava protiv druge, direktno ili indirektno.
2) Ako je istina da svi muslimani svijeta imaju iste politicke ciljeve, onda, bogami, sljedeci put kad susjedi Bosne pomisle da se mijesaju u unutrasnje politicke stvari u Bosni I zanose se nekim podjelama, imacete dole nekoliko stotina hiljada mudzahedina, a ne samo nekoliko hiljada koliko ih je bilo u posljednjem ratu. Sto ja nikom ne bih pozelio. Ali, eto samo napominjem.
3) Ako si toliko zabrinut za muslimane, brt, osvrni se malo na svoj komsiluk, ali akcijom, a ne nekom supljom pricom o whatever the fuck you're talking about. Tvoji politicki lideri imenuju studentske domove po osvjedocenim ratnim zlocincima, ratnim zlocincima koji su bez ikakve sumnje pobili hiljade i hiljade Bosnjaka muslimana, pa ne bi bilo zgoreg da, u toj svojoj brizi za muslimane, razbijes barem jedan politicki prozor u Banja Luci. Ne moras ici u Washington, ocm.
4) Kazes da Hillary ima krv muslimana na rukama, a Trump nema. Ne vjerujem da sam procitao gluplji argument u istoriji svih argumenata. Prvo, Citava Trumpova kampanja je bila bazirana na tome da je Washington pun korupcije, a to je prvo dokazivao time da je on sam potplacivao bezbrojne kongresmene, ukljucujuci Hillary Clinton. Dakle, Trump je placao kongresmene da izglasaju zakone koji njemu kao biznismenu odgovaraju sto se tice unutrasnje politike, I da aminuju akcije I zakone koji njemu odgovaraju, a koji se ticu vanjske politike, ukljucujuci ratove. U Americi je taj mito legalan. Ako tvrdis da je onaj sto je davao mito manje odgovoran od onog sto je primao mito, onda si puk'o jer taj argument nema logickog smisla. Dakle, Trump ima isto toliko, kao sto ti kazes, "krvi muslimana na rukama" kao I Hillary. Drugo, kad smo vec kod krvi na rukama, u toj igri ucestvujemo I svi mi koji prihvatamo takvu politicku korupciju, ukljucujuci mene, ali bogami I sve ostale. Ni ti nisi izuzet, jer sam sasvim siguran da si se I ti, kao potrosac, okoristio od takvog stanja stvari u danasnjem svijetu.
Ok. Samo Ivan Dmitricu Gromove, ja ti ne vjerujem, oprosti. Vjerovala bih ti da si svoje postenje usmjerio da vlastitom narodu objasnis ne samo da je katastrofalno da se studentski dom na Palama naziva po ratnom zlocincu, nego i da nije bilo nikakvog razloga na svijetu da se Bosanci ubijaju kao glineni golubovi (a upravo smo tako bili ubijani pred ocima 'demokratskog' svijeta), muce na najbezocnije moguce nacine (tipa da otac cinu ili sin ocu u logoru biva natjeran na felacio, mladic biva natjeran da kopa sebi grob u logoru, djevojke se siluju masovno, a neke i dugotrajno, muskarci se sodomiziraju). I tako dalje i tome slicno. Smrt je lijepa u poredjenju.Ivan Dmitrič Gromov wrote:A moj obrisani post na koji si ti reagovao je oštro i beskompromisno ukazivao na licemjerstvo i šupanluk ljudi koji pljuju Trampa jer je sa njegovog mitinga izbačena jedna muslimanka, a podržava se Hilari kojoj su ruke krvave milionima ubijenih muslimana. Neki su se prepoznali, pa je post obrisan. A ja tim nekim opet ponavljam: vi ste šupci i licemjeri. Jel ima nešto nejasno?!
..iz perspektive tvog prnjavora u dalmaciji nema rupe..samim time ni hdz rupe..ali ok to je tipicno ljevicarske floskule ko sto su seljacine republikanci u americi sto su tek hdz u hr..sistem dvostruki mjerila napuseni ljevicara..mozak baj baj..nikakvo obrazovanje to ne moze islravit..Socrates wrote:Pa?
Opet nikakav post o nicemu, bla.
Ja ne govorim o svim Dalmatincima, nego iskljucivo o jednom.
I, naglasio sam "HDZ rupe".
Dobro. Koji je to grad?Ivan Dmitrič Gromov wrote:Drago Lavlje Srce, jako fin post si napisala, iskren, i siguran sam da se slažemo u 99% razmišljanja. Nema veze što mi ne vjeruješ. Ja sam, takođe, ratno dijete, grad u kojem sam živio bio je granatiran gotovo svakodnevno, izgubio sam dosta prijatelja i rodbine, i mojih vršnjaka (tada djece), gladovao sam, jeo koprive sa malo brašna, bezbroj puta noćio u skloništu, osjetio i NATO bombe, a na posljetku sam protjeran i sva imovina mi je uništena. Sve to doživio sam od Bošnjaka. Ipak, nisam se suzdržao da ne zaplačem u Potočarima, i da se ispovraćam kad sam vidio onaj snimak kako škorpioni streljaju one jadnike... Ne znam šta da ti kažem... Stidim se svakog zločina koji je počinjen u ime naroda u kojem sam rođen... I trudim se da živim u harmoniji, bez mržnje, da gajim u sebi neki osjećaj pravde... ne znam... Sve izgleda besmisleno, naročito danas kada imam desetine prijatelja Bošnjaka i Hrvata... Eto...
..bingo..clintonovci su gamad nezasitna..malo im dva mandata..ma jebemi se za trumpa kolko ta kucka i oni koji je podrzavaju sad pate..uzivam..SPINERKA wrote:Zar Vukovar nije bio dovoljan razlog?
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests