Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times
Status: Offline

Re: Donald Trump

Post by Lavlje_srce » 12 Nov 2016, 15:22

Ivan Dmitrič Gromov wrote:Misliš li da je Alija bolji od Karadžića ili Miloševića ili Tuđmana? Misliš li da je taj papir SANU lošiji od "islamske republike"? Misliš li da su mudžahedini iz Saudijske Arabije pravedniji od škorpiona? Mudžahedinski nož je milostiviji od četničkog, jel? Nemaš ti pojma, dugogodišnja demagogija u tvom naciotoru suzila ti je prostor za slobodno rasuđivanje pa misliš da postoje isključivi krivci za sukob - Srbi i Milošević. Bošnjački nacionalizam, hrvatski nacionalizam, srpski nacionalizam - sve ti je to isto sranje. Samo ti tvrdiš da nije po logici "moje govno manje smrdi od tvog govneta". Jeste, kriv je Milošević, i Karadžić, i Izetbegović, i Tuđman... i sva druga mraka koja je razjebala Jugoslaviju, i narode iz jake države i bratstva i jedinstva povela u bratoubilačke ratove, kako bi ih bezočno opljačkali. A ti i dalje lelemudaš o agresiji na BiH i upireš prstom u Srbe kao isključive krivce, i misliš za sebe kako si isključiva žrtva. Pojma nemaš - ne umiješ objektivno ni da definišeš protekli rat u BiH već se podštapaš sda pamfletima koje niko, ali niko osim vas ne koristi. To bi bilo isto kao kad bih ja tebi rekao da je zadnji rat u BiH bio odbrambeno-otadžbinski rat srpskog naroda, i da je to jedina i cijela istina. Burazeru, razlika između tebe i mene je što je moje razmišljanje izišlo daleko izvan SDS demagogije, a tvoje je zacementirano unutar SDA demagogije. Hej, jarane, sad kad je rat završen što ti agresori nisu otišli iz BiH svojim kućama??? Ah, da, pa njihove su kuće ovdje, u BiH, tu su oduvijek i bile. Heh...
Nacionalizmi jesu isti po definiciji, ali djela nisu bila ista u BiH April '92 - Novembar '95 - i to bih ti rekla da mi je otac bio u Skorpionima. Uz to sto bih ga se odrekla.

Apropos de toga sto si nezenja, ne nadaj se ovim mojim Srpkinjama, u dusu ih znam. One su ti vise francuski impresionizam, svicarski franak i Prada, nego Crvena Zvezda i Sveti Nikola. Ali sretno u svakom slucaju.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 12 Nov 2016, 16:00

.slusanjem ekv i gostoljubljivoscu ivane cudno da jos nisi spomenuo kosarkasku repku ne mozes ignorirat srpsku agresiju prvo na hr a onda na bih sve pod devizom svi srbi u jednoj drzavi i cuvanju voljene juge...ima je neko pravo da sanja svoju hrvatsku i neko ko yugu nije dozivljava kao voljenu..a sve drugo poslije je povjest..sa ovom il onom vrijacijom..

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 12 Nov 2016, 16:07

Hoću da ostane zapisano da sam se prvi put složio sa Laganim. :p
. . . . . . . . .

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 12 Nov 2016, 16:19

..ajde nadodjes ti.. :hihi

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Nov 2016, 16:23

Sve dok si sanjao Hrvatsku u međunarodno priznatim granicama, OK je. :oo
. . . . . . . . .

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 12 Nov 2016, 16:25

:hrvatska moj domovina...a ustavno hrvatska se mora brinut za hrvate izvan domovine..

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA » 12 Nov 2016, 16:55

:)

..Naravno i '92 smo se 'kleli' kako ih dobro poznajemo. :pusi

:kafa
Image

Ivan Dmitrič Gromov
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ivan Dmitrič Gromov » 12 Nov 2016, 16:59

Socrates wrote:Da se ti malo smiris, a?

Ja sa tobom normalno pričam. Sam si rekao da su Škorpioni ubijali po Srebrenici? Šta su ono Skorpioni?

Ko je plaćao, i dan danas plaća neke generale koji su rušili, palili i ubijali po Bosni? Ko je danas predsjednik Srbije? Šta je on izjavljivao? Ko je premijer? Šta je ono on govorio?Gdje su se krili Karadžić i Mladic? U pizdi materinoj ili u Srbiji? Gdje su se krili svi ostali vazniji ratni zločinci? Guess where? U Srbiji.

Dakle, ne lupetaj.
Srbija je pomagala Srbe, građane BiH, tokom krvavog građansko-vjerskog rata. Republiku Srpsku, istu ovu što danas zajedno sa Federacijom čini BiH. Istina je. Baša kao i Hrvatska Hrvate. Ili Saudijska Arabija, USA, Bošnjake. Sam rat, po definiciji, po faktima, nije bio agresija niti jedne zemlje na BiH već rat tri naciona unutar BiH, i to: ABIH, VRS, HVO. Svak protiv svakoga. I isti ti ljudi koji su ratovali danas žive u zajedničkoj državi BiH, tj. rat se završio a niko se nije povukao, gdje da se povuku kad je to njihova država. Zato je to građanski rat, i zato je velika laž da ste ratovali protiv tamo nekih iz Valjeva i Beograda, niste, već protiv nekih iz Sarajeva i Banjaluke. Ti neki iz Valjeva i Beograda bili su rijetki, ništa manje rijetki nego ti neki mudžahedini, ili ti neki dragovoljci iz Hrvatske.
Lavlje_srce wrote:Nacionalizmi jesu isti po definiciji, ali djela nisu bila ista u BiH April '92 - Novembar '95
Misliš obim djela? Slažem se da su Srbi, moj narod, počinili najviše zločina u proteklom ratu. To je istina od koje se ne može pobjeći. Bili su najnaoružaniji, imali su oružje i tehniku JNA u posjedu. Izrodi, zločinci koji pljuju po obrazu naroda, u ime mog naroda počinili su strašne zločine, znam ja to, i da se ja pitam njima trebaju suditi Srbi, ne Hag, i osuditi ih na smrt. Samo, zločini nad Srbima u proteklom ratu, draga Lavlje Srce, osim po broju žrtava, nisu bili ništa manje strašni. Federacija je etnički čista. Logori. Ubijanja. Sve isto kao i ovamo. Nema nevinih. Svi smo bili bijesna paščad, i svi smo izišli krvavi. Kad jednom vidiš smrt nevinog u ratu, tada pa do kraja života znaš da neće postojati druga smrt nevinog koja je više ili manje važna, da su sve jednako važne. Od Srba možete očekivati da shvate i pokaju se, ali ne možete da su oni isključivo agresori a vi isključivo žrtve, jer to ne odgovara istini.
Što se tiče tih Srpkinjica i'Sarajva :) e j... ga moglo bi zafalit švajcaraca malo ako se furaju na brendove i šoping... A Sveti Nikola i Crvena Zvezda su iz pjesme Zabranjenog Pušenja ;)
https://www.youtube.com/watch?v=5T4P6d4-ANQ

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 12 Nov 2016, 17:08

..srbija je napala hr s jna koja se otvoreno stavila na stranu srba pod izlikom ugrozenosti srba..kijevo..dalmacija i vukovar su se zgazili sa zemljom...u bih se selo ravno s preteznom hr stanovnistvom sravnilo sa zemljom...to je pocetak rata u bih..ajde ti mi kazi motive.. :zubi

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 12 Nov 2016, 17:09

dr laganini wrote::hrvatska moj domovina...a ustavno hrvatska se mora brinut za hrvate izvan domovine..
Najbolje je vragolastu dječicu okupiti u dvorištu?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Ivan Dmitrič Gromov
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ivan Dmitrič Gromov » 12 Nov 2016, 17:17

dr laganini wrote:.slusanjem ekv i gostoljubljivoscu ivane cudno da jos nisi spomenuo kosarkasku repku ne mozes ignorirat srpsku agresiju prvo na hr a onda na bih sve pod devizom svi srbi u jednoj drzavi i cuvanju voljene juge...ima je neko pravo da sanja svoju hrvatsku i neko ko yugu nije dozivljava kao voljenu..a sve drugo poslije je povjest..sa ovom il onom vrijacijom..
A da niste vi prekršili Ustav Juge koja vam nije bila draga jer ste sanjali svoju Hrvatsku etnički čistu od Srba? Moja gostoljubivost upravo jeste Jugoslovenska tekovina, i ja se kad mi je Hrvat u kući osjećam dobro, a svaki dan mi je neki Hrvat u kući. Od 4 prve komšije 3 su mi Hrvati. Malo te žalim zamišljajući tvoje misli kad ti je Srbin u kući. Ah da, zaboravio sam, nema takvog da ti dođe. :lupa Ti da mi pričaš o agresiji? Ti da mi pričaš kako je Juga bila zlo, i kako je bilo zlo htjeti da Juga ostane? Buraz, ni da slušaš EKV 20 godina 12 sati dnevno nećeš skužiti razliku. :pusi

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23388 times
Been thanked: 6163 times

Post by Veca » 12 Nov 2016, 17:36

...jedna za mog Groma! ;) ...slobodno se raskomoti! :D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 12 Nov 2016, 17:37

..hrvatska se legalno i na osnovama ustava iz 74.uz avu proceduru i viljom legitimnim metodama odvojila od yuge..sto je tu problem...a ne znam kolko imas godina i kolko ai moga ispratit slobinu karijeru i svatio bi da je on prakticno pokrenuo taj proces..od poljednje sjednice ck do jogurt revolucije..sinko brzo zaboravljas ili neznas...i cemu opet spominjanje hr prijatelja vljda je svakome jasno da se prijateljstvo ne veze po nacionalnoj liniji nego po nekim drugim stvarima..ko i ljubav...sve drugo bi bio debilizam..sad bi ja treba bit manjei karakter sto se ne druzim s srbima zato sto ih jednostavno nema u mom okruzenju..a evo na forumu stovise.. :zubi naravno ni ekv nema veze s nicim al eto da ti vec usput kazem da sam ima intezivna druzenja nekad s ivanom rankovicem ako ga znas.. :zubi

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 12 Nov 2016, 17:37

u Jugi je bilo vise Srba u HR,kao i danas,a u Srbiji je uvijek bio manje Srba,a jos manje danas :kafa

smijesno je da srbi kazu hrvatima kako su ih etnicki ocistili u HR,a istovremeno ocistili pola BiH od hrvata i bosnjaka :lud

meni je smijesno da se srbi i hrvti dokazaju kako su najbolji,a obe strane su se kasnije izviljavale nad bosanjcima u BiH

isti ste , pokusalti ste napraviti okupaciju BiH iz svoji drzava :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 12 Nov 2016, 17:40

..ne mozese se svaki put naglasavat kad kazem srbi mislim na srpsku politiku koja je bila takva kakva je a ne na narod kao narod..

Ivan Dmitrič Gromov
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ivan Dmitrič Gromov » 12 Nov 2016, 17:40

Veco, znam tu pjesmu, odlična je. I Fildžan viška, i Yugo 45, i Tri ratna havera... i sijaset drugih na ovu tematiku. Hvala za pjesmu :D
Last edited by Ivan Dmitrič Gromov on 12 Nov 2016, 17:59, edited 1 time in total.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Nov 2016, 17:40

Opet lupas, Ivane.

Prvi je Milosevic poceo odvajati Srbe od ostatka Jugoslavije. Pa I hrvatske Srbe. Da su bili pametniji pa kroz medjunarodne institucije trazili zastitu u Hrvatskoj, ako su se osjecali ugrozeni, a ne balvanima na kraju 20-tog vijeka. Odvoji Slobo citav srpski narod I od Jugoslavije I od medjunarodne zajednice, pa hajde da se igramo rata. Ugrozenost se, prijatelju, ne izrazava tako sto se Vukovar sravnjava sa zemljom.

Hrvatska je etnicki cista zato sto ju je Milosevic suludom politikom ocistio od Srba. Kad je i on sam to shvatio, vec je bilo kasno I morao ih je na kraju I izdati. A ti se zaludjuj svojim ustavima koje ni sam Milosevic nije postovao otkad je dosao na vlast.

Na kraju krajeva, da je htio Jugoslaviju, on ne bi dao ni Sloveniji da se otcijepi. On je htio Srboslaviju, sto nikako nije moglo.
. . . . . . . . .

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 12 Nov 2016, 17:46

.precizno..

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 12 Nov 2016, 17:51

Gicko Prasic je bio obicna budala :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 12 Nov 2016, 17:54

..je..al vise stete napravi jedna budala nego sto moze popravit sto pametni..

Post Reply

Return to “Svijet”