Nacionalizmi jesu isti po definiciji, ali djela nisu bila ista u BiH April '92 - Novembar '95 - i to bih ti rekla da mi je otac bio u Skorpionima. Uz to sto bih ga se odrekla.Ivan Dmitrič Gromov wrote:Misliš li da je Alija bolji od Karadžića ili Miloševića ili Tuđmana? Misliš li da je taj papir SANU lošiji od "islamske republike"? Misliš li da su mudžahedini iz Saudijske Arabije pravedniji od škorpiona? Mudžahedinski nož je milostiviji od četničkog, jel? Nemaš ti pojma, dugogodišnja demagogija u tvom naciotoru suzila ti je prostor za slobodno rasuđivanje pa misliš da postoje isključivi krivci za sukob - Srbi i Milošević. Bošnjački nacionalizam, hrvatski nacionalizam, srpski nacionalizam - sve ti je to isto sranje. Samo ti tvrdiš da nije po logici "moje govno manje smrdi od tvog govneta". Jeste, kriv je Milošević, i Karadžić, i Izetbegović, i Tuđman... i sva druga mraka koja je razjebala Jugoslaviju, i narode iz jake države i bratstva i jedinstva povela u bratoubilačke ratove, kako bi ih bezočno opljačkali. A ti i dalje lelemudaš o agresiji na BiH i upireš prstom u Srbe kao isključive krivce, i misliš za sebe kako si isključiva žrtva. Pojma nemaš - ne umiješ objektivno ni da definišeš protekli rat u BiH već se podštapaš sda pamfletima koje niko, ali niko osim vas ne koristi. To bi bilo isto kao kad bih ja tebi rekao da je zadnji rat u BiH bio odbrambeno-otadžbinski rat srpskog naroda, i da je to jedina i cijela istina. Burazeru, razlika između tebe i mene je što je moje razmišljanje izišlo daleko izvan SDS demagogije, a tvoje je zacementirano unutar SDA demagogije. Hej, jarane, sad kad je rat završen što ti agresori nisu otišli iz BiH svojim kućama??? Ah, da, pa njihove su kuće ovdje, u BiH, tu su oduvijek i bile. Heh...
Apropos de toga sto si nezenja, ne nadaj se ovim mojim Srpkinjama, u dusu ih znam. One su ti vise francuski impresionizam, svicarski franak i Prada, nego Crvena Zvezda i Sveti Nikola. Ali sretno u svakom slucaju.