Nisam ni rekao da ste ga izabrali, nego da ga podrzavate.Mohr wrote:Dabome, tikvaneSocrates wrote:Cudo opet nisi stavio Putina![]()
Da, cinjenice je lako skupiti na internetu. Al' eto, ti vjerovatno nemas pristup relevantnim akademskim bazama podataka, pa mozda imas problema. Medjutim, ni obican internet nije za zanemariti. Kao primjer, mozes naci gdje je Kina bila dok je Mao provodio komunizam po svaku cijenu, a gdje je danas. Pa cak mozes naci I zasto je to tako.
Ili, recimo, kako se je Rusija vadila iz septicke jame komunizma po svaku cijenu.Prosili za kapitalisticke pozajmice.
I hajde sto niste znali, nego jos uvijek sjedite na istim septickim jamama I cekate neki haos da bi, kao, sproveli konacno tu neku vasu verziju komunizma. Zato I podrzavate Trumpa, u velikoj vecini. Nadate se najgorem, ne bi li isplivali iz septickih jama.![]()
Medjutim, kasno je za bilo koju verziju. Nema vise kapitala kakvim ga vi zamisljate.Niste naucili na vrijeme, I sad krivite sve ostalo.
mi smo izabrali Trumpa
In memoriam
Moderator: Krokodil Behko
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Umro Fidel Castro
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
A ti, eto, pripremas revoluciju na terenu.Mohr wrote:Obožavam ove salonsko-internetske akademsko-bazične logičare
Sa Kubancima I Sjevernokorejancima.
Samo dok popijes jos par litara kapitalistickog piva, pa ces odmah za pusku.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Al' eto, ostavljam ti priliku da nam objasnis kako se to bolje zivi na Kubi nego u Hrvatskoj.
I da ti odmah kazem, nalupaces se, al' eto, I to neko mora.
U Bosni nakon tri i po godine rata se bolje zivjelo nego na Kubi danas. Samo da napomenem, da ne pocnes previse bas da lupas.
U Bosni nakon tri i po godine rata se bolje zivjelo nego na Kubi danas. Samo da napomenem, da ne pocnes previse bas da lupas.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa I podrzavate ga zato sto nemate veze sa vezom ni o cemu. Nadate se nekom haosu u kojem ce konacno na vidjelo isplivati kako je komunizam idealan za covjecanstvo.Mohr wrote:Dabome da znam, "mi" (anamo oni tamo neki) podržavamo, no, ko ga je izabrao
To, valjda, (i) jeste pitanje
Sve dok je gore, vama je bolje. To smo valjda dosad razjasnili.
Medjutim, to je, naravno, glupost, jer ste vec odavno izgubili svaku vezu sa realnoscu. Vasa najveca nada je neki potpuni krelac kao Putin. Al' eto, Rus je, pa vama, kao, lakse.
. . . . . . . . .
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Hvala na ljubaznoj velikodušnosti iliti velikodušnoj ljubaznosti na "ostavljanju prilike"Socrates wrote:Al' eto, ostavljam ti priliku da nam objasnis kako se to bolje zivi na Kubi nego u Hrvatskoj.
Dečko, 'ajde o'ladi
- Mohr
- Inventar foruma

Socrates wrote:Pa I podrzavate ga zato sto nemate veze sa vezom ni o cemu.Mohr wrote:Dabome da znam, "mi" (anamo oni tamo neki) podržavamo, no, ko ga je izabrao
To, valjda, (i) jeste pitanje

- Socrates
- Forum [Bot]
Pa htio si I ti sam, dok ti nisam objasnio da si malo zalutao 
Sreca tvoja da sam upao kad treba, jer bas gledati covjeka da se toliko sramoti nije ugodno nikome.
U Kubi se zamisli bolje zivi nego u Hrvatskoj
Sreca tvoja da sam upao kad treba, jer bas gledati covjeka da se toliko sramoti nije ugodno nikome.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
A eto Putin ce vam donijeti komunisticku srecu
Covjek stvorio banditsku drzavu u svakom pogledu, I sad komunisti nasli svog bozjeg glasnika
Covjek stvorio banditsku drzavu u svakom pogledu, I sad komunisti nasli svog bozjeg glasnika
. . . . . . . . .
- Mohr
- Inventar foruma

Lucky meSocrates wrote:Pa htio si I ti sam, dok ti nisam objasnio da si malo zalutao
Sreca tvoja da sam upao kad treba, jer bas gledati covjeka da se toliko sramoti nije ugodno nikome.![]()
Na Cubi, to smo valjda golim okom ustanovili, nema salmonele, nema ovrhe, a ima izuzetno dobrog zdravstvenog sistema, kamo su "heroji" 9.11. masovno odlazili na liječenje
Treba li još da napomenemo i da je to (prema podacima UN-a) najpismenija nacija, i nacija sa najviše doktora (medicine, dabome
Ah, da, to ne piše u bazično-akademskim načertanijama na internetu
- Socrates
- Forum [Bot]
Kakva gomila gluposti. Spominje salmonelu
Hajde, zdravstvo sam I sam spomenuo.
Ovo ostalo, to se malo u Havani vidi. I malo u tim odmaralistima, koji su strogo odvojeni od lokalnog stanovnistva da ne bi doslo do klasnih sukoba.
U ostalim dijelovima, bijeda, cemer, siromastvo, oronule kuce, djeca te vuku za rukav da im das da jedu. I ovo sam sam svojim ocima vidio, a ne ko ti u nekim pamfletima o prednostima komunizma.
Dodji sebi, covjece, nemas pojma o cemu pricas
Hajde, zdravstvo sam I sam spomenuo.
Ovo ostalo, to se malo u Havani vidi. I malo u tim odmaralistima, koji su strogo odvojeni od lokalnog stanovnistva da ne bi doslo do klasnih sukoba.
U ostalim dijelovima, bijeda, cemer, siromastvo, oronule kuce, djeca te vuku za rukav da im das da jedu. I ovo sam sam svojim ocima vidio, a ne ko ti u nekim pamfletima o prednostima komunizma.
Dodji sebi, covjece, nemas pojma o cemu pricas
. . . . . . . . .
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
- Socrates
- Forum [Bot]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Jest, bio je veliki. Mozda da neko odseli na Kubu da uziva u rezultatima njegovog djela.
Primaju oni sve revolucionare, ne sekirajte se za papirologiju.
. . . . . . . . .
- Mohr
- Inventar foruma

OK, super, neka je i tako kako kažeš. Meni se čini da je to ipak bolje nego da za vlastiti novac kupiš otrov, lijepo upakovan, masno izreklamiran, pa nahraniš njime djecu
That's the point. Ljudi se tamo, u "slobodarskom svijetu", boje vlastite sjen(k)e, i to je tragedija, jarane
Inače, što se tiče salmonele, ne spominjem je bezze, nego cijela Lijepa Naša ovih dana str(ij)epi od nje
Ako ne vjeruješ meni, pitaj stormagu, @dr-a itd.
Naš drugar @dr bi osobito imao što reći na tu temu, s obzirom da je oduševljen gospodarskim čudima iz zemalja negdašnjega Istočnog bloka
Doista čuda otamo pristižu

Inače, što se tiče salmonele, ne spominjem je bezze, nego cijela Lijepa Naša ovih dana str(ij)epi od nje
Naš drugar @dr bi osobito imao što reći na tu temu, s obzirom da je oduševljen gospodarskim čudima iz zemalja negdašnjega Istočnog bloka
- Socrates
- Forum [Bot]
Svi revolucionari iznenada zasutise.
Lako je mlatiti revolucionarne gloginje kyrcem kubanskog naroda.
Lako je mlatiti revolucionarne gloginje kyrcem kubanskog naroda.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa sto ne ides na Kubu?
Kazem ti, komunisti I revolucionari bez ikakvih ideja I svih nacionalnosti su tamo dobrodosli.
Idi, brate, uzivaj u blagodetima komunizma, pa da vidis kako ces sto prije nazad.
Nego, da je vama uvaliti guzice na Zapad, a da pricate o svetosti revolucije.
Kazem ti, komunisti I revolucionari bez ikakvih ideja I svih nacionalnosti su tamo dobrodosli.
Nego, da je vama uvaliti guzice na Zapad, a da pricate o svetosti revolucije.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
I ovo ti je bio razlog, samo da iznerviras storma, da tvrdis da se na Kubi bolje zivi nego u Hrvatskoj. Mislim, ono, protiv svake zdrave logike.Mohr wrote:OK, super, neka je i tako kako kažeš. Meni se čini da je to ipak bolje nego da za vlastiti novac kupiš otrov, lijepo upakovan, masno izreklamiran, pa nahraniš njime djecuThat's the point. Ljudi se tamo, u "slobodarskom svijetu", boje vlastite sjen(k)e, i to je tragedija, jarane
![]()
Inače, što se tiče salmonele, ne spominjem je bezze, nego cijela Lijepa Naša ovih dana str(ij)epi od njeAko ne vjeruješ meni, pitaj stormagu, @dr-a itd.
![]()
Naš drugar @dr bi osobito imao što reći na tu temu, s obzirom da je oduševljen gospodarskim čudima iz zemalja negdašnjega Istočnog blokaDoista čuda otamo pristižu
![]()
Ne znam koji je tvoj problem sa Hrvatskom, ali mozda bi trebao konacno da prihvatis da je to nezavisna zemlja, I da je vecina naroda u Hrvatskoj bila za tu nezavisnost. Sretno im, zar je to toliko tesko reci? Zluradost prema Hrvatskoj ti je bas ono karakterna osobina, covjece. Meni smeta kada pocnu dirati Bosnu. Sve dok ne diraju, sretno im. Svima.
Razumijem da si volio Jugoslaviju, voljeli su je mnogi, cak I moji roditelji, ali kada ces konacno shvatiti da je to proslost? Sto mi se opet ne slaze sa tvojom ljubavlju prema Rusima, koji su bili najveci protivnici te Jugoslavije.
Ono, potpuno si nelogican. Mozda je to razumljivo, jer jos nisi poceo ispitivati uzroke komunistickog potonuca u besmisao.
. . . . . . . . .