In memoriam

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Umro Fidel Castro

Post by Socrates »

Mohr wrote:
Socrates wrote:Cudo opet nisi stavio Putina :valja

Da, cinjenice je lako skupiti na internetu. Al' eto, ti vjerovatno nemas pristup relevantnim akademskim bazama podataka, pa mozda imas problema. Medjutim, ni obican internet nije za zanemariti. Kao primjer, mozes naci gdje je Kina bila dok je Mao provodio komunizam po svaku cijenu, a gdje je danas. Pa cak mozes naci I zasto je to tako.

Ili, recimo, kako se je Rusija vadila iz septicke jame komunizma po svaku cijenu. :sjedi Prosili za kapitalisticke pozajmice.

I hajde sto niste znali, nego jos uvijek sjedite na istim septickim jamama I cekate neki haos da bi, kao, sproveli konacno tu neku vasu verziju komunizma. Zato I podrzavate Trumpa, u velikoj vecini. Nadate se najgorem, ne bi li isplivali iz septickih jama. :pusi

Medjutim, kasno je za bilo koju verziju. Nema vise kapitala kakvim ga vi zamisljate. :jok Niste naucili na vrijeme, I sad krivite sve ostalo. :sjedi
Dabome, tikvane :zid mi smo izabrali Trumpa :sjedi
Nisam ni rekao da ste ga izabrali, nego da ga podrzavate. :rol Jesi li ti siguran da znas citati? :ooo
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Mohr wrote:Obožavam ove salonsko-internetske akademsko-bazične logičare :srce
A ti, eto, pripremas revoluciju na terenu. :valja

Sa Kubancima I Sjevernokorejancima. :ooo

Samo dok popijes jos par litara kapitalistickog piva, pa ces odmah za pusku. :sjedi
. . . . . . . . .
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Dabome da znam, "mi" (anamo oni tamo neki :D. ) podržavamo, no, ko ga je izabrao :obrve To, valjda, (i) jeste pitanje :pusa
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Al' eto, ostavljam ti priliku da nam objasnis kako se to bolje zivi na Kubi nego u Hrvatskoj.

I da ti odmah kazem, nalupaces se, al' eto, I to neko mora.

U Bosni nakon tri i po godine rata se bolje zivjelo nego na Kubi danas. Samo da napomenem, da ne pocnes previse bas da lupas.
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Mohr wrote:Dabome da znam, "mi" (anamo oni tamo neki :D. ) podržavamo, no, ko ga je izabrao :obrve To, valjda, (i) jeste pitanje :pusa
Pa I podrzavate ga zato sto nemate veze sa vezom ni o cemu. Nadate se nekom haosu u kojem ce konacno na vidjelo isplivati kako je komunizam idealan za covjecanstvo.

Sve dok je gore, vama je bolje. To smo valjda dosad razjasnili.

Medjutim, to je, naravno, glupost, jer ste vec odavno izgubili svaku vezu sa realnoscu. Vasa najveca nada je neki potpuni krelac kao Putin. Al' eto, Rus je, pa vama, kao, lakse. :pusi
. . . . . . . . .
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Socrates wrote:Al' eto, ostavljam ti priliku da nam objasnis kako se to bolje zivi na Kubi nego u Hrvatskoj.

I da ti odmah kazem, nalupaces se, al' eto, I to neko mora.

U Bosni nakon tri i po godine rata se bolje zivjelo nego na Kubi danas. Samo da napomenem, da ne pocnes previse bas da lupas.
Hvala na ljubaznoj velikodušnosti iliti velikodušnoj ljubaznosti na "ostavljanju prilike" :hoi Naročito sam bolećiv na "ostavljene prilike". To je, dabome, otvoreno-debatantski demokratsko-slobodoumni vrhovni princip, dati nekome priliku da tobož kaže šta ima reći, ali uz skromnu, unaprijed naglašenu napomenu :djed

Dečko, 'ajde o'ladi :pusa
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Socrates wrote:
Mohr wrote:Dabome da znam, "mi" (anamo oni tamo neki :D. ) podržavamo, no, ko ga je izabrao :obrve To, valjda, (i) jeste pitanje :pusa
Pa I podrzavate ga zato sto nemate veze sa vezom ni o cemu.

Image

:sjedi
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Pa htio si I ti sam, dok ti nisam objasnio da si malo zalutao :rol

Sreca tvoja da sam upao kad treba, jer bas gledati covjeka da se toliko sramoti nije ugodno nikome. :pusi

U Kubi se zamisli bolje zivi nego u Hrvatskoj :lud
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

A eto Putin ce vam donijeti komunisticku srecu :rol

Covjek stvorio banditsku drzavu u svakom pogledu, I sad komunisti nasli svog bozjeg glasnika :sjedi
. . . . . . . . .
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Socrates wrote:Pa htio si I ti sam, dok ti nisam objasnio da si malo zalutao :rol

Sreca tvoja da sam upao kad treba, jer bas gledati covjeka da se toliko sramoti nije ugodno nikome. :pusi

U Kubi se zamisli bolje zivi nego u Hrvatskoj :lud
Lucky me :cvijece

Na Cubi, to smo valjda golim okom ustanovili, nema salmonele, nema ovrhe, a ima izuzetno dobrog zdravstvenog sistema, kamo su "heroji" 9.11. masovno odlazili na liječenje :o Toliko o tome :sjedi

Treba li još da napomenemo i da je to (prema podacima UN-a) najpismenija nacija, i nacija sa najviše doktora (medicine, dabome :pusa ) na svijetu :roll

Ah, da, to ne piše u bazično-akademskim načertanijama na internetu :lupa
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

The Nelson Mandela Foundation sends deepest condolences to the people&government of Cuba on the passing of Fidel Castro

Image
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Kakva gomila gluposti. Spominje salmonelu :lud

Hajde, zdravstvo sam I sam spomenuo.

Ovo ostalo, to se malo u Havani vidi. I malo u tim odmaralistima, koji su strogo odvojeni od lokalnog stanovnistva da ne bi doslo do klasnih sukoba. :rol

U ostalim dijelovima, bijeda, cemer, siromastvo, oronule kuce, djeca te vuku za rukav da im das da jedu. I ovo sam sam svojim ocima vidio, a ne ko ti u nekim pamfletima o prednostima komunizma. :rol

Dodji sebi, covjece, nemas pojma o cemu pricas :snap
. . . . . . . . .
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant »

Otisao je veliki revolucionar :( :komita

http://www.youtube.com/watch?v=iREFNHPjVeo
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

s07_RTR39MRN.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Konsultant wrote:Otisao je veliki revolucionar :( :komita

http://www.youtube.com/watch?v=iREFNHPjVeo
Jest, bio je veliki. Mozda da neko odseli na Kubu da uziva u rezultatima njegovog djela.

Primaju oni sve revolucionare, ne sekirajte se za papirologiju.
. . . . . . . . .
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

OK, super, neka je i tako kako kažeš. Meni se čini da je to ipak bolje nego da za vlastiti novac kupiš otrov, lijepo upakovan, masno izreklamiran, pa nahraniš njime djecu ;) That's the point. Ljudi se tamo, u "slobodarskom svijetu", boje vlastite sjen(k)e, i to je tragedija, jarane ;)

Inače, što se tiče salmonele, ne spominjem je bezze, nego cijela Lijepa Naša ovih dana str(ij)epi od nje :cudi Ako ne vjeruješ meni, pitaj stormagu, @dr-a itd. ;)

Naš drugar @dr bi osobito imao što reći na tu temu, s obzirom da je oduševljen gospodarskim čudima iz zemalja negdašnjega Istočnog bloka :hop Doista čuda otamo pristižu :sex :hihi
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Svi revolucionari iznenada zasutise. :D.

Lako je mlatiti revolucionarne gloginje kyrcem kubanskog naroda. :oo
. . . . . . . . .
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Socrates wrote:
s07_RTR39MRN.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=1O5tN-I7dxQ

Ko se, bolan, ušutio :sjedi
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Pa sto ne ides na Kubu? :pusi

Kazem ti, komunisti I revolucionari bez ikakvih ideja I svih nacionalnosti su tamo dobrodosli. :rol Idi, brate, uzivaj u blagodetima komunizma, pa da vidis kako ces sto prije nazad. :djed

Nego, da je vama uvaliti guzice na Zapad, a da pricate o svetosti revolucije. :lud
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Mohr wrote:OK, super, neka je i tako kako kažeš. Meni se čini da je to ipak bolje nego da za vlastiti novac kupiš otrov, lijepo upakovan, masno izreklamiran, pa nahraniš njime djecu ;) That's the point. Ljudi se tamo, u "slobodarskom svijetu", boje vlastite sjen(k)e, i to je tragedija, jarane ;)

Inače, što se tiče salmonele, ne spominjem je bezze, nego cijela Lijepa Naša ovih dana str(ij)epi od nje :cudi Ako ne vjeruješ meni, pitaj stormagu, @dr-a itd. ;)

Naš drugar @dr bi osobito imao što reći na tu temu, s obzirom da je oduševljen gospodarskim čudima iz zemalja negdašnjega Istočnog bloka :hop Doista čuda otamo pristižu :sex :hihi
I ovo ti je bio razlog, samo da iznerviras storma, da tvrdis da se na Kubi bolje zivi nego u Hrvatskoj. Mislim, ono, protiv svake zdrave logike.

Ne znam koji je tvoj problem sa Hrvatskom, ali mozda bi trebao konacno da prihvatis da je to nezavisna zemlja, I da je vecina naroda u Hrvatskoj bila za tu nezavisnost. Sretno im, zar je to toliko tesko reci? Zluradost prema Hrvatskoj ti je bas ono karakterna osobina, covjece. Meni smeta kada pocnu dirati Bosnu. Sve dok ne diraju, sretno im. Svima.

Razumijem da si volio Jugoslaviju, voljeli su je mnogi, cak I moji roditelji, ali kada ces konacno shvatiti da je to proslost? Sto mi se opet ne slaze sa tvojom ljubavlju prema Rusima, koji su bili najveci protivnici te Jugoslavije.

Ono, potpuno si nelogican. Mozda je to razumljivo, jer jos nisi poceo ispitivati uzroke komunistickog potonuca u besmisao.
. . . . . . . . .
Post Reply

Return to “Drustvo”