Kosovo
Moderator: Krokodil Behko
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Косово это Сербия/Kosovo is Serbia
Da li ti stvarno treba objasnjavati razliku izmedju potpisnika ugovora i svjedoka potpisivanja ugovora?dr laganini wrote:..po tvojoj logici i hoolbroke i clark su agresori..i ameri naravno..Socrates wrote:Ako je bio građanski rat, po logici bi trebao potpisati sa predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda u Bosni.
Pošto je potpisao sa komšijskim državama, ostaje zaključak da je bila agresija.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

..misliš ono da nije isto kra il vriću drža..soc razmisli malo..
i franjo i slobo su tu bili kao autoriteti svog naroda isto ko što je alija..da je bogda alija bio autoritet i za hr narod ko sretniji..
- Socrates
- Forum [Bot]
http://peacemaker.un.org/sites/peacemak ... eement.pdf
Strana 5
For the Republic of Bosnia and Herzegovina
For the Republic of Croatia
For the Federal Republic of Yugoslavia
Dakle, ne u ime naroda, nego u ime drzava.
Strana 5
For the Republic of Bosnia and Herzegovina
For the Republic of Croatia
For the Federal Republic of Yugoslavia
Dakle, ne u ime naroda, nego u ime drzava.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

..možda je i u tome bila diskriminacija slažem se..možda nije tako tribalo al pitam se ko je to uvjetovao 
- Socrates
- Forum [Bot]
Reci cu ti ja ko je uvjetovao. Posto je Medjunarodnoj zajednici bilo jasno ko su agresori u Bosni, morali su ih sjesti za isti sto I natjerati da potpisu trilateralni ugovor, da se vise ne ponovi.dr laganini wrote:..možda je i u tome bila diskriminacija slažem se..možda nije tako tribalo al pitam se ko je to uvjetovao
Potpis Karadzica je nebitan, jer je on bio samo Milosevicev pijun. Kao sto je Boban bio Franjin pijun.
Slazem se u tome da je Alija u tom trenutku upitan kao predstavnik citave drzave, ali, kao sto Mute kaze, ako se svi odricete Bosne kao nezavisne nedjeljive drzave, Bosnjaci nece.
Izvolite sjesti za sto I pregovarati kako da uredite drzavu u kojoj svi zivite, pa cete vidjeti kako institucije rjesavaju problem u vise-etnickim drzavama.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

..pa ko je po tebi triba pregovarat..ok ne može boban a ko onda..
- Socrates
- Forum [Bot]
Ja uopste ne komentarisem to, nego zasto je Medjunarodna Zajednica izabrala predsjednike drzava da pregovaraju. Nije mogao niko drugi pregovarati jer je ocigledno da je Medjunarodna Zajednica uvidjela da su ovo bili sukobi izmedju tri drzave.dr laganini wrote:..pa ko je po tebi triba pregovarat..ok ne može boban a ko onda..
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

..normalno je da je tudjman i milošević kao lider srba i hrvata politički autoritet i zato su i izabrani..a ti to što su oni izabrani vodiš ka osudi istih..il izjednječavanju il spominjanju građanskog rata..nije bilo građanskog rata nego je izvršena agresija na hrvate prvo u hrvatskoj a onda u bih..a potpisnici nisu uvik pravednici..kako koji..
- Socrates
- Forum [Bot]
Opet ti ponavljam, Tudjman I Milosevic nisu potpisali kao predstavnici naroda, nego kao predstavnici drzava koje su vodili. Ti to sve mijesas.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

..upravo suprotno potpisali su u ime naroda koje predstavljaju..kakve veze ima dejton s hrvatskom 
- Socrates
- Forum [Bot]
E pa to te ja upravo pitam, prijatelju. Zasto je nas nevini Franjo potpisao? Da se nije Klinton malo igrao mrkve i stapa?dr laganini wrote:..upravo suprotno potpisali su u ime naroda koje predstavljaju..kakve veze ima dejton s hrvatskom
U tom ugovoru se, osim Ustava, nigdje I ne spominju narodi, koliko sam ja primjetio. Nigdje, nijednim slovom, samo je referenca na tri strane koje potpisuju ugovor, a to su drzave. U Ustavu je normalno da se spominju narodi.
Last edited by Socrates on 06 Dec 2016, 23:10, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

..pitaš s ezašto je franjo potpisa mir..zašto je alija potpisa zašto s ene pitaš..
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Crvena kao u Turčina?Vladimir RUS wrote:Krv je moja crvena. U njoj nema ništa osim krvi, kao i kofeina 12 sati.Čarobni wrote:
Ne pitam te za religiju, već za krv.
I Turčin može bit hrišćanin.
Znam, čuo sam za Sulejmana Veličanstvenog.
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa dobro, Alija je u tom trenutku predstavnik drzave u kojoj je divljao rat. Logicno je da trazi nacine da dodje do mira.dr laganini wrote:..pitaš s ezašto je franjo potpisa mir..zašto je alija potpisa zašto s ene pitaš..
Sa druge strane, Franjo je, po tebi, neduzan sto se tice Bosne. I sam se pitas zasto on to potpisuje. Ako je neduzan, I ima neke osnovne principe, rekao bi "nemam ja I Republika Hrvatska nista sa tim ratom".
Ispred drzave Hrvatske, on ipak sjeda za taj sto. Zasto? Samo tebi nije jasno zasto. Svima ostalima, pa I njemu, je jasno.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

- Socrates
- Forum [Bot]
Opet on o istom.
Da ti ponovim.
Da je bio gradjanski rat, potpisali bi predstavnici tri naroda iz Bosne I Hercegovine. Posto su u pitanju agresije na Bosnu, morali su potpisati predstavnici tri drzave.
To je, naravno, jasno svakome ko se imalo razumije u medjudrzavne mirovne ugovore.
Da ti ponovim.
Da je bio gradjanski rat, potpisali bi predstavnici tri naroda iz Bosne I Hercegovine. Posto su u pitanju agresije na Bosnu, morali su potpisati predstavnici tri drzave.
To je, naravno, jasno svakome ko se imalo razumije u medjudrzavne mirovne ugovore.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

..ako želiš bit tvdoglav konj nemam namjeru da dalje pišem..ok nekad ameri pregovaraju na svjetskoj sceni za neku zemlju to je i nepismenu jasno..il rusi..itd..itd..
- Socrates
- Forum [Bot]
Ameri, Rusi, Kanadjani, Norvezani, itd. kad pregovaraju postavljaju se kao oni koji dovode sukobljene strane za isti sto.
To nema nikakve veze sa ovim o cemu ja pricam. U takvim slucajevima, oni nece potpisivati mirovne ugovore kao strana u sukobu, nego kao svjedoci.
To nema nikakve veze sa ovim o cemu ja pricam. U takvim slucajevima, oni nece potpisivati mirovne ugovore kao strana u sukobu, nego kao svjedoci.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

..onda ukratko alija je pregovara s agresorima alija je kriv..