Kolinda djeci u Dubrovniku dijelila svoje fotografije i srpske čokoladice

tim potezom je zasjenila popularnog Redzu
GRABAR-KITAROVIĆ ZAKLJUČUJE POLEMIKU: "Potreban je program deradikalizacije povratnika s ratišta"
Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je u Rijeci rekla kako je na njoj i na svima u BiH da pripadnici terorističke organizacije ISIL koji se vraćaju ne naprave problem i da je neophodno uspostaviti programe njihove dugoročne deradikalizacije,
a da se neće raspravljati oko njihova broja i preko medija.
Predsjednica Grabar-Kitarović izjavila je u utorak u Dubrovniku kako se treba suočiti s činjenicom da se iz tzv. Islamske države u BiH vraća tisuće boraca, a zamjenik ministrice obrane BiH Sead Jusić je u srijedu u Zagrebu rekao kako u BiH raspolažu saznanjem o njih 140, te kako je ozbiljan problem ako je brojka koju je hrvatska predsjednica iznijela točna, a "još ozbiljniji" ako nije.
„
Nećemo se prepucavati preko medija i oko brojeva, ovo su preozbiljne teme za sigurnost Hrvatske i BiH.
Dovoljna je jedna osoba da napravi problem“, rekla je predsjednica Grabar- Kitarović na upit novinara da komentira različite podatke o broju boraca ISIL-a u BiH.
„Na meni i na svima u BiH je da osiguramo da jedna, stotine ili tisuće osoba ne naprave problem, a u tome je neophodno uspostaviti programe dugoročne deradikalizacije osoba koje se vraćaju. Nemojmo od toga raditi skandale, ali moram reći da sam zabrinuta i neću stati u zadaći zaštite sigurnosti građana“, rekla je.
„Idemo hladnih glava sagledati kakvo je stanje, dogovoriti se kako ćemo surađivati i rješavati ta pitanja. Meni je bitno da su građani Hrvatske i svi građani BIH, sva tri naroda, sigurni, da ne zaštitimo samo osobnu sigurnost nego i vrijednosti i načela iza kojih stojimo kao demokratski sustavi“, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović novinarima danas u Rijeci.
„Krajnje vrijeme je da se povežemo, da uspostavimo konkretnu suradnju i prestanemo od ovoga stvarati situaciju tko će biti u pravu i ispasti veći frajer“, rekla je. Grabar Kitarović je istaknula da želi da BiH bude demokratska, samostalna, politički emancipirana, suverena država te da u potpunosti podržava njen teritorijalni suverenitet i integritet, sva ljudska i građanska prava, jednakopravnost sviju naroda i prosperitet svakog njenog građana.
Na novinarsko pitanje trebaju li i građani biti zabrinuti, Grabar-Kitarović je kazala da nema razloga za paniku. Istaknula je da je bitno izraditi sustav domovinske sigurnosti u današnje vrijeme sigurnosnih ugroza raznih oblika.
-------------------------------------------------------
Ne opra se Kolinda u ocima BiH, kad bi se ne znam kako zadala. Ovakav nasrtaj se ne zaboravlja.
Zaostravanje odnosa dvije komsijske drzave nimalo nije dobro, ali, prva je pocela, jos toliko preuvelicala. Svaka cast Senadu koji joj je prvi odbrusio!