Da NATO nije reagovao, granica u sarajevskoj regiji bi bila više u lijevoj strani nego što je to uređeno Dejtonom.Socrates wrote:Spasio je bogami vas, jer da je NATO htio mogao je da odradi isti scenario kao I u Hrvatskoj. Holbrook je pisao da je zalio sto nije dozvolio pad Banja Luke, a samim tim I citave Republike Srpske. Sto ja ne vidim kao neko rjesenje, I ne bih nikad zastupao, for the record.Vladimir RUS wrote:Misliš vas je spasio Klinton s obzirom da je NATO sveo kontrolu VRS sa 75 odsto na 49 odsto teritorije BiH.Melek wrote:Ne da mislimo nego smo ubijedjeni. Pa zar vas nije i tada Clinton spasio?Vladimir RUS wrote: Kad niste mogli ni tada zašto mislite da možete sada.
Nisu tu neku pretjeranu ulogu igrali ni Armija BIH, ni Hrvatska Vojska, ni VRS. Nego iskljucivo sta je NATU bio strateski cilj.
A ti se zanosi da ste igrali neku ulogu.
Slažem se da je NATO odigrao ključnu ulogu u ratu na kraju.
Vas je NATO spasio samo tako. Nikada vi nebiste mogli imati onoliko Sarajeva i sarajevske regije koliko ste dobili Dejtonom da vam nije bilo NATO saveza da dejstvuje po srpskim položajima.
http://www.vesti.rs/NATO/Godisnjica-NAT ... lja-7.html

A mislila sam da sam sve čula