Hrvatska - aktuelnosti

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Hrvatska - aktuelnosti

Post by dr laganini »

jebo te staljin tito i ostala banda.. :zubi
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac »

Skokni ti malo do VAtikana, da te tamo i zastitnici Fasizma i Ustasva malo ispljeskaju po guzi, oni uzivaju u tome :plavi
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

.ajde nek si spomenija i urotu vatikana.. :ok
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

BAs sam slagao, evo sam se postidio :D
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

:lud
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

dr laganini wrote:jebo te staljin tito i ostala banda.. :zubi
I ja velim!

(U krugu sisačke Opće bolnice dr. Ive Pedišića u subotu su postavljeni križ i spomen ploča, sjećanje na 114 ranjenih ustaša koje su, u maju 1945., partizani (pripadnici 45. srpske udarne divizije) odveli iz sisačke bolnice, ubili i njihova tijela bacili u rijeku Savu nizvodno od Crnca.)

p.s.
I petokraku treba zabranit'!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

Redovna praksa koju je za vrijeme 2 svjetskog rata provodio izdajnicki, zlocinacki Ustaski rezim odan Hitleru i 3 Rajhu, nad nevinim gradjanima SArajeva, ciji je grijeh bio samo taj jer su imali pogresno ime i prezime

Slika datira iz aprila 1945, kada su zlocinacke Ustase napustale SArajevo, bjezale pred velicanstvenim PArtizanima

Image

Vidi se da su se i oni trudili da nakon dugotrajnih sudskih parnica, nad ljudima koji nista nisu skrivili, donose i pravicne presude.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Zlo%C4%8D ... m_Sarajeva

Sta su trebali PArtizani, da kako te koljace i kriminalce proslijede do nekog suda u HAgu, da im se sudi 10tak godina i da poput DAria Kordica, coravog zlocinca iz Ahmica budu pusteni nakon 2/3 odsluzene kazne i da se puste na slobodu pa da likuju nad svijim zlocinima.

Koliko su zapravo Partizani ubijali Ustase gvori i cinjenica koliko su se povampirili i u ratovima 90tih, na ovim prostorima.

Ljudi kojima proradi osjecaj za pravdu, samo u slucajevima kada su oni licno zakinuti, po meni ne zaslzuju zrak da disu.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Zato i ponavljam, da samo idiot može trun identifikacije naći sa ovim zlom.....te se propeti na stražnje noge u obranu nekih kompromitiranih simbola, parola- poput za dom spremni!
A i o partizanima imam svoje mišljenje...sve je to u nijansu i ni traga veličanstvenosti :kafa
Habibti, ya nour el - ain... :srce
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

storm wrote:Zato i ponavljam, da samo idiot može trun identifikacije naći sa ovim zlom.....te se propeti na stražnje noge u obranu nekih kompromitiranih simbola, parola- poput za dom spremni!
A i o partizanima imam svoje mišljenje...sve je to u nijansu i ni traga veličanstvenosti :kafa
DA nije bilo PArtizana, ova praksa se ne bi prestala desavati nikada, dok Ustase ne bi iskorijenile zadnjeg covjeka koji se ne uklapa u Hitlerove vizije 3 rajha.

U PArtizanima je bilo mnogo prikrivenih Cetnika, koji su 1944 preko noci mijenjali kokardu sa petokrakom, i oni jesu koristili petokraku u negativne svrhe, ali pravi Komunisti(jedino petokraka i niko drugi) je oslobodila onoliko Jugoslaviju, izgradili onoliku privredu, koju su nasljednici izdajnika iz 2 svjetskog rata danas opljackali za par godina.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..odakle su se ovi yugo klonovi pojavili na forumu..ista spika od mrkija do nole inovi sad posmatraca i komaraca...sto god se desi na ovim prostorima oni vade ustase..po potrebi..jebli ih ustase vec sam jednom napisa da u svoji pedeset godina nisam vidio ustase..za razliku od cetnika..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

posmatrac wrote:
storm wrote:Zato i ponavljam, da samo idiot može trun identifikacije naći sa ovim zlom.....te se propeti na stražnje noge u obranu nekih kompromitiranih simbola, parola- poput za dom spremni!
DA nije bilo PArtizana, ova praksa se ne bi prestala desavati nikada, dok Ustase ne bi iskorijenile zadnjeg covjeka koji se ne uklapa u Hitlerove vizije 3 rajha.

U PArtizanima je bilo mnogo prikrivenih Cetnika, koji su 1944 preko noci mijenjali kokardu sa petokrakom, i oni jesu koristili petokraku u negativne svrhe, ali pravi Komunisti(jedino petokraka i niko drugi) je oslobodila onoliko Jugoslaviju, izgradili onoliku privredu, koju su nasljednici izdajnika iz 2 svjetskog rata danas opljackali za par godina.
Jesi se ikad zapitao i malo čitao o uzroku nastanka ustaša?
U drugom pasusu si sam sebi odgovorio...
Koga bi oslobodili partizani da nije na vrata kucala crvena armija i preko apenina nadirali zapadni saveznici?
Ne blamiraj se

Hitler i ona vizija nije mogla preživjeti....nikad agresor nije trajno pobijedio i opstao u tim ratovima (zanemarimo naseljavanje USA)

Kakva privreda :sok vidim da si i ti na istom tragu kao i laganini....razni vas kultovi ovog ili onog peru....samo su vam glavni akteri različiti.
1945 startale su i Njemačka i NRJ iz ničega....s tim da je Njemačka bez pretjerivanja bila spaljena do temelja...
deset godina nakon toga razlika je već bila očita....još deset godina iza, drugi svijet....
to što ublehašku privredu sfrj smatraš za neko čudo :lud

A problem je što su ti isti drugovi samo zaogrnuli plaštove nacionalizma i kapitalizma i ono malo još pokrali....u tom se dijelu slažemo....
Prihvaćam ljudske odnose....ima dobrih stvari koje je trebalo održati iz sfrj.....nemoj mi samo privredu prodavati pod nešto famozno.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

KOMESAR wrote:
dr laganini wrote:jebo te staljin tito i ostala banda.. :zubi
I ja velim!

(U krugu sisačke Opće bolnice dr. Ive Pedišića u subotu su postavljeni križ i spomen ploča, sjećanje na 114 ranjenih ustaša koje su, u maju 1945., partizani (pripadnici 45. srpske udarne divizije) odveli iz sisačke bolnice, ubili i njihova tijela bacili u rijeku Savu nizvodno od Crnca.)

p.s.
I petokraku treba zabranit'!
..u proceduri je zakon o zabrani velicanja svi simbola totalitarni rezima..baj baj i ustaakim i komunistickim simbolima.. :mah
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

storm wrote:
posmatrac wrote:

Jesi se ikad zapitao i malo čitao o uzroku nastanka ustaša?
U drugom pasusu si sam sebi odgovorio...
Koga bi oslobodili partizani da nije na vrata kucala crvena armija i preko apenina nadirali zapadni saveznici?
Ne blamiraj se

Hitler i ona vizija nije mogla preživjeti....nikad agresor nije trajno pobijedio i opstao u tim ratovima (zanemarimo naseljavanje USA)

Kakva privreda :sok vidim da si i ti na istom tragu kao i laganini....razni vas kultovi ovog ili onog peru....samo su vam glavni akteri različiti.
1945 startale su i Njemačka i NRJ iz ničega....s tim da je Njemačka bez pretjerivanja bila spaljena do temelja...
deset godina nakon toga razlika je već bila očita....još deset godina iza, drugi svijet....
to što ublehašku privredu sfrj smatraš za neko čudo :lud

A problem je što su ti isti drugovi samo zaogrnuli plaštove nacionalizma i kapitalizma i ono malo još pokrali....u tom se dijelu slažemo....
Prihvaćam ljudske odnose....ima dobrih stvari koje je trebalo održati iz sfrj.....nemoj mi samo privredu prodavati pod nešto famozno.
Lutas stari , pa valjda je velika stvar staviti se na onu pravedniju stranu istorije, boriti se za za sto plemenitije ideale, a logicna cinjenica je da su Jugoslovenski Komunisti pobijedili u 2 svjetskom ratu zato sto su imali i vjetar u ledja u Sovjetskim Komunistima.
Ne zaboravi da su zapadni kapitalisti na pocetku rata, tamo do 1943 g bili na strani Cetnika i Ustasa, sto je i logicno posto im se Komunizam na ovim prostorima nije ni malo dopadao, pa tek 1943 godine se Cercil okrece od Cetnika i daje podrsku PArtizanima, daje ovakvu konstataciju u Engleskom parlamentu

"Mihailović ne predstavlja borbenu snagu od nekog značaja zapadno od Kopaonika. Njegove jedinice u Crnoj Gori, Hercegovini i Bosni već su uništene ili tesno sarađuju sa Osovinom. Isto tako je teško reći da njegove jedinice postoje u Hrvatskoj, Sloveniji i Slavoniji... Partizani predstavljaju dobru i efikasnu borbenu snagu u svim krajevima, gde jedino kvislinzi i izdajnici predstavljaju generala Mihailovića."
Ustase su stvorene u Italiji, kao odgovor na 6januarsku diktaturu i pokusaj Sropske dominacije na ovim prostorima, kralja Aleksandra KAradjordjevica, sto ni malo ne opravdava sve zlocine koje su Ustase cinili posebno nad Srbima u 2 svjetskom ratu.

Stio bi rekao Abdulah Sidran, Jugoslavija da je bila 100 puta gora od onoga sto je stvarno znacila, bila bi opet 100 puta bolja od svega onoga sto je nakon nje nastalo"

Pogledaj onu mapu privrednih giganata sirom bivse Jugoslavije, druga stvar je sto nalazenjem mane Komunistima, danasnji kriminalci sakriveni iza maske nacionalizma, nalaze Alibi za svoj nerad.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

@posmatrač malo se informiraj o realnim brojkama....te pamflete čitajte sa drugovima na šanku...
te smo navode nekoliko puta ovdje pobili....dan današnja devastirana bih gospodarski je efikasnija od "blistave" srbih
Je svi su imali posla u onim kombinatima....
odlična stvar, zato smo i procvali osamdesetih....

dokle možete lagati?
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

storm wrote:@posmatrač malo se informiraj o realnim brojkama....te pamflete čitajte sa drugovima na šanku...
te smo navode nekoliko puta ovdje pobili....dan današnja devastirana bih gospodarski je efikasnija od "blistave" srbih

dokle možete lagati?
Po kojim parametrima je efikasnija, pa citava Jugoslavija 80tih imala dug od 15 milijardi eura, danas sve ex Jugo republike imaju ukupan dug od 145 milijardi Eura.
U Bosni za vrijeme Jugoslavije najniza penzija bila u vrijednosti od 326 KM? Bilo preko 40% nezaposlenih?

http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.ph ... id=1061942
Koliko preduzeca se u Bosni izgradilo od 1992 na ovamo, akoliko ih se unistilo i opljackalo?
Sta rade danasnji kriminalni "demokrati", godinama se zaduzuju kod MMfa, kupuju vrijeme, da bi pokrivali rupe u budzetu i da bi namirivali iskljucivo svoje stranacke uhljebe, koji rade u drzavnom aparatu i kompanijama, Privreda mrtva, proizvodnje skoro da i nema.
Bih duguje manje od Hrvatske i Srbije, samo zato sto su nakon rata stizale onolike donacije za obnovu, koje su zavrsavale u dzepovima kriminalaca, a u privredu se nije ulagala 1 km.
Last edited by posmatrac on 11 Dec 2016, 14:25, edited 1 time in total.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

storm wrote:te smo navode nekoliko puta ovdje pobili....dan današnja devastirana bih gospodarski je efikasnija od "blistave" srbih
Niste, lijepo sam vam i slikovito dočarao na primjeru Zenice da niste u pravu. :p
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

Ma sta nas briga, neka smo mi u rangu sa Moldavijom i Ukrajinom, bitno je da zive dobro razni AMiri Zukici, Brankovici , cime se vidi i da smo Pravna drzava :Ditd

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosna-i- ... /160221022
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

posmatrac wrote:
storm wrote:@posmatrač malo se informiraj o realnim brojkama....te pamflete čitajte sa drugovima na šanku...

dokle možete lagati?
Po kojim parametrima je efikasnija, pa citava Jugoslavija 80tih imala dug od 15 milijardi eura, danas sve ex Jugo republike imaju ukupan dug od 145 milijardi Eura.
U Bosni za vrijeme Jugoslavije najniza penzija bila u vrijednosti od 326 KM? Bilo preko 40% nezaposlenih?

http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.ph ... id=1061942
Koliko preduzeca se u Bosni izgradilo od 1992 na ovamo, akoliko ih se unistilo i opljackalo?
Prvo je bilo preko 22 milijarde USD ....drugo tad milijard i danas nije ni otprilike isto
Tako izlaziti sa brojkama je nesuvislo....
Ondašnjim tempom i inflacijom, danas bi, da je kojim čudom sfrj opstala, bila na cca 1000 milijardi duga
Ovih 145 koje navodiš zvuči prihvatljivo....
Ja ču ti jednostavno pojasniti....plastično ili u kruhu....
danas ja u sloveniji za prosjećnu plaču mogu uzeti tri puta više kila kruha nego 1990 :oo
Druga je stvar što smo razmaženi i čim nemamo sve, kukamo

(zašto moram svakom novom koji naleti pisati te očite stvari :grana)

Bla pusti Zenicu.....to je samo jedna kockica u mozaiku privrede....
a puno je kockica kod Harisa Silajdžića :ooo
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..kad spomenih kruha apsurda dizali smo se u pet da bi ulovili crni koji je bio jeftiniji..jada..danas je apsurd d taj crni duplo placamo radi zdravlja..doduse taj crni jije ima veze s danasnjim..sad instoka jede bolji..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ovaj mit o SFRJ samo raste iz dana u dan....fkt ću pomisliti jednom da sam živio u Californiji....Santa Monica npr :oo

jeote a nije bilo kave riže bonovi za bengu dvije vrste keramike jedna vrsta prekidača i utičnica :D.

ko da sam debil :D.
Post Reply

Return to “EX YU”