Sve sto se desava u Hrvatskoj se desava i u ostalim Ex Jugo banana republikama, ali eto Hrvati najvise isticu taj svoj "evropejski" duh, od kojeg zapravo nemaju nista.Socrates wrote:Dobro je da ste precizno odredili sta vam smeta jer se stice utisak da je Hrvatska jedina drzava na svijetu u kojoj nema samoupravnog socijalizma pa je samim tim podlozna kritici dezurnih samoupravljaca.
Hrvatska - aktuelnosti
Moderator: Krokodil Behko
-
posmatrac
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Hrvatska - aktuelnosti
Odličan vicposmatrac wrote:Ima onaj vic sa ALijom Izetbegovicem, koji oslikava generalni odnos "demokrata" na ovim prostorima prema "covjeku"
"Nije Mujo imao sta jesti, pa namazo gov.na i otiso pred Njemacku ambasadu, ugleda ga Njemac i dade mu 100 eura, sa rijecima "gdje ces to jesti, evo ti pare pa otidji uzmi nesto drugo"!
Skonto Mujo da ako mu je Svabo dao 100 Eura, da je pametno da ode pred AMericku ambasadu i da isto uradi,ugleda ga Amer sta jede i dade mu 200 dolara!
Zivio Mujo 10tak dana lijepo, ostade bez love, skonta da je sad najbolje da ode pred predsjednisvo, da ce mu ALija dati vise nego i AMer i Njemac"
Prolazi ALija, ugleda da je Mujo namazo gov.na i pita ga "Sta to bolan haman mazes"? KAze Mujo, pa gov.na, nemam nista drugo!
NA to ce Aljo " A kako ces imati kada tako debelo mazes"
ali pogrešna tema
Habibti, ya nour el - ain... 
evo ga ....mali mohr došao....hrvatska trn u oku 
Habibti, ya nour el - ain... 
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
vila wrote:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
A mislim da Jugoslaviju treba posmatrati I kroz to kako je nestala.
Najlakse je uzimati samo dobre strane I na osnovu toga pricati bajke djeci o nepogresivosti jednog sistema a manjkavosti drugog.
Na stranu ova filozofija o klasama I vrijednosti pojedinca. Evo, naprimjer, vecina ovdje misli da su oni bolji od drugih ljudi.
Najlakse je uzimati samo dobre strane I na osnovu toga pricati bajke djeci o nepogresivosti jednog sistema a manjkavosti drugog.
Na stranu ova filozofija o klasama I vrijednosti pojedinca. Evo, naprimjer, vecina ovdje misli da su oni bolji od drugih ljudi.
. . . . . . . . .
-
posmatrac
- Inventar foruma

Vjerovatno ti je zanimljivo to sto mi stavovi nisu "crno bijeli", sto je prirodno ogranicenim nacionalistima koji najcesce nisu mrdnuli 40 metara od mjesta u kojem su rodjenivila wrote:E hvala!
Bas mi treba
Paralelno pratim pisanje @osmatraca na temi kosovo i na temi hrvatska
Zanimljivo!
Je li ti ono rece da si nacionalista?
-
posmatrac
- Inventar foruma

JA vise kontam razloge zasto je uopste nastalaSocrates wrote:A mislim da Jugoslaviju treba posmatrati I kroz to kako je nestala.
.
-
posmatrac
- Inventar foruma

MA jok, nego da si vjerovatno malo putovala u zivotu, ako si nacionalista 
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa nastala je zato sto su neki narodi imali interes da se udruze u nju.
Medjutim, interesi naroda se mijenjaju kao sto se I interesi pojedinaca mijenjaju.
Medjutim, interesi naroda se mijenjaju kao sto se I interesi pojedinaca mijenjaju.
. . . . . . . . .
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3921 times
- Been thanked: 2952 times
Projekt Engleza.....DRUG ....Socrates wrote:Pa nastala je zato sto su neki narodi imali interes da se udruze u nju.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Sheval
- Forum [Bot]
- Has thanked: 344 times
- Been thanked: 872 times
Ovo je najzatucanija grupacija ljudi...bez obzira sa koje strane dolazili.Fejsbuk i trgovacki centri u obliznjim gradovima im daju privid da su moderni...i u trendu...ali jok.Jako zajebana grupacija.posmatrac wrote: Vjerovatno ti je zanimljivo to sto mi stavovi nisu "crno bijeli", sto je prirodno ogranicenim nacionalistima koji najcesce nisu mrdnuli 40 metara od mjesta u kojem su rodjeni
-
posmatrac
- Inventar foruma

Nastala je kao odgovor malih Slavenskih naroda onim vecim, posto su ove danasnje banana drzavice tokom istorije uvijek bile pod necijom cizmom, tj suvise nas je malo da bi bili razjedinjeni.Socrates wrote:Pa nastala je zato sto su neki narodi imali interes da se udruze u nju.
Ovo drugo je logicno
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Moderno jest jednako komunizam???Sheval wrote:Ovo je najzatucanija grupacija ljudi...bez obzira sa koje strane dolazili.Fejsbuk i trgovacki centri u obliznjim gradovima im daju privid da su moderni...i u trendu...ali jok.Jako zajebana grupacija.posmatrac wrote: Vjerovatno ti je zanimljivo to sto mi stavovi nisu "crno bijeli", sto je prirodno ogranicenim nacionalistima koji najcesce nisu mrdnuli 40 metara od mjesta u kojem su rodjeni
Svastatice
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Nestanak JUGOSLAVIJE nema nikakvu vrijednost, jer se rodilo nešto mnogo gore.Sad sve zavisi iz koje perspektive gledaš.Socrates wrote:A mislim da Jugoslaviju treba posmatrati I kroz to kako je nestala.
p.s.
Nestanak nije adekvatan termin, jer se to ustvari nije ni dogodilo.Došlo je samo do prekombinacije moći i interesa, a ona i dalje, kod ljudi ,nastavlja da živi u svom punom sjaju.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
-
posmatrac
- Inventar foruma

CAk i kada odu u inostranstvo, najcesce su getoizirani, kontaktiraju izricito jedni sa drugima i postanu jos gluplji tj extremniji, sukladno odredjenom stepenu kvarne ljubomore nad domicilnim stanovnistvom, koje ih za ime Boga ne podnosi, iako ih je spasilo BAlkanske bijede.Sheval wrote:Ovo je najzatucanija grupacija ljudi...bez obzira sa koje strane dolazili.Fejsbuk i trgovacki centri u obliznjim gradovima im daju privid da su moderni...i u trendu...ali jok.Jako zajebana grupacija.posmatrac wrote: Vjerovatno ti je zanimljivo to sto mi stavovi nisu "crno bijeli", sto je prirodno ogranicenim nacionalistima koji najcesce nisu mrdnuli 40 metara od mjesta u kojem su rodjeni
NAsi seljaci imaju trojni moral, zavisno od potrebe.
- Socrates
- Forum [Bot]
Nema tog projekta koji bi trajao da nisu I narodi imali interes u njemu.Pasaga wrote:Projekt Engleza.....DRUG ....Socrates wrote:Pa nastala je zato sto su neki narodi imali interes da se udruze u nju.
. . . . . . . . .