BiH na putu u EU i NATO
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Upitnik EU vodi BiH u novu političku krizu?
Pa, citava Kanada je nastala na necemu slicnom.
Samo sto nije politicki korektno da se tako kaze.
. . . . . . . . .
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4352 times
- Been thanked: 3287 times
Ispasce sve to na kraju jedna normalna prirodna pojava. Takoreci jedan proces 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Socrates
- Forum [Bot]
Genocid jeste od nastanka ljudske vrste normalna pojava.
Trebalo bi medjutim da nije normalan u moderno doba. Zato I imamo medjunarodne sudove, mada I oni su za duzu diskusiju.
Trebalo bi medjutim da nije normalan u moderno doba. Zato I imamo medjunarodne sudove, mada I oni su za duzu diskusiju.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

..jako je lipo vidit ovi par bili boja vamo doli na jugu..djeluje ko geto..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
posmatrac
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Eu je najveca ubleha od drzavne zajednice, ko sjedi u Briselu, nego malom desnicarski kriminalci i homosexualci(ono, nisi da budes clkan Eu ako ne dozvolis Pride miting u svojoj zemlji), koji stalnim namjernim pravljenjem kriza u zemljama zapadnog BAlkana u stvari te iste zemlje godina drze ovisnim o MMFu i svjetskoj banci.
Cita pljacka, od koje u nasim BAlkanskim drzavicama koristi ima samo 10% ljudi, kojima sve to odgovara.
Cita pljacka, od koje u nasim BAlkanskim drzavicama koristi ima samo 10% ljudi, kojima sve to odgovara.
- dr laganini
- Inventar foruma

...osim što si yugofašist još si i homofob..sram te bilo osmatrač.. 
- dr laganini
- Inventar foruma

..kad komunisti vladaju samo zlo dolazi..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9728 times
- Been thanked: 11465 times
Šef Delegacije EU Wigemark pozvao građane BiH na proteste

(DEPO PORTAL)
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23944 times
- Been thanked: 6246 times
Re: Šef Delegacije EU Wigemark pozvao građane BiH na protest
...Rumuni su opasni, svaka im cast!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Pa nije valjda da je i Wigemark narkoman?
U Rumuniji 250 000 "narkomana" izašlo na ulice, a kod nas samo jedan.
Naš nemarni narod će na ulicu izaći samo ako se dijeli besplatna kahva. Koliko je samo nevinih ljudi naš narod pobio svojim nemarom, koliko je samo djece svojim nemarom bacio u ponor siromaštva i smrti... Kome sutra kopamo grob?
U Rumuniji 250 000 "narkomana" izašlo na ulice, a kod nas samo jedan.
Naš nemarni narod će na ulicu izaći samo ako se dijeli besplatna kahva. Koliko je samo nevinih ljudi naš narod pobio svojim nemarom, koliko je samo djece svojim nemarom bacio u ponor siromaštva i smrti... Kome sutra kopamo grob?
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Pa ne mogu se te stvari porediti. Mi smo svjesno birali jer ne može se reći da nismo znali šta biramo, pa da smo se zajebucnuli.
I sad bi neki činovnik to da nam ruje, ruši i pali. 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4352 times
- Been thanked: 3287 times
Nek mu chacha protestvuje 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

Re: BiH na putu u EU i NATO
Ovaj e-mail sam upravo poslao licemjerima iz EU koji reklamiraju "Naše oranice bez granice" dok naši poljoprivrednici gube bitku pred njihovom robom. Mail sam naslovio sa "Ne u EU! Za krst časni i slobodu zlatnu! Živjela sloboda! Živjela carska Rusija! Živjela Kina! Živjele sve slobodne zemlje ovoga svijeta! Dole Eurokratija!". Mail prenosim u cijelini. Kada pročitate tekst vidjećete da je u suštini drugačiji od samog naslova koji sam dao usljed višegodišnje, ali i momentalne netrpeljivosti prema propaloj ideji zvana EU.
Mail sam poslao Evropskoj Delegaciji u BiH na delegation-bih@eeas.europa.eu tako da ukoliko i vi imate šta da kažete istima u momentu kada nas uništavaju, budite slobodni da kažete. Naravno, bez spominjanja ičije porodice i slično. Ja sam bio ekstreman, ali ne i po cijenu ugrožavanja nečije bezbjednosti i slično. Čisto da kažem šta mislim o ovoj propaloj ideji.
Mala napomena: Tekst nije za svačije uši. Ako volite EU, imate manje od 18 godina, imate srčane ili moždane smetnje ili imate preko 80 godina ili ukoliko ste osjetljivi na scene eksplicitnog seksa, ne čitajte citrano.
Pa da krenemo.
Mail sam poslao Evropskoj Delegaciji u BiH na delegation-bih@eeas.europa.eu tako da ukoliko i vi imate šta da kažete istima u momentu kada nas uništavaju, budite slobodni da kažete. Naravno, bez spominjanja ičije porodice i slično. Ja sam bio ekstreman, ali ne i po cijenu ugrožavanja nečije bezbjednosti i slično. Čisto da kažem šta mislim o ovoj propaloj ideji.
Mala napomena: Tekst nije za svačije uši. Ako volite EU, imate manje od 18 godina, imate srčane ili moždane smetnje ili imate preko 80 godina ili ukoliko ste osjetljivi na scene eksplicitnog seksa, ne čitajte citrano.
Pa da krenemo.
Poštovani, vi ste isti kao naši političari. Vi blage veze nemate sa životom, blage veze. Vi ste apstrakcija, baš kao naši političari. Narod hoće posao, a oni njega samo što nisu zavadili i to do ivice rata! Tu i MZ pomaže tako što dodatno komplikuje ionako već napetu situaciju. Prvo ste nam srušili privredu (ne mislim vi već novi sistem), pa ste nam onda rekli da moramo da gradimo sve ispočetka (kroz novi sistem), a sada kada smo iole stali na noge vi hoćete da i bez toga ostanemo. Nema poljoprivrede bez subvencija i to debelih subvencija, kao u Švajcarskoj, oko 2 KM (preračunato u marke) po litri mlijeka dobiju na osnovu subvencija. Pa Švajcarskom seljaku se isplati dati mljekarima mlijeko i džabe. A ja se još pitam zašto je Švajcarska poznata po mlijeku, sirevima, zimskom turizmu i čokoladama. Pa mi bismo mogli da budemo Švajcarska. Imamo Majevicu, Bjelašnicu, Vlašić, Jahorinu itd. koje kada bi bile pod holandskim kravama što daju 50 litara mlijeka dnevno po kravi, Romanovskim ovcama što se razmnožavaju ko lude i Paulovnijom koja raste samo tako mi bi smo prodisali. Ovako pod EU tutorstvom možemo samo da se razvijamo onoliko koliko nećemo smetati Uniji. A ja se još pitam zašto ljudi zadnjih godina beže iz BiH. Pored kilavh političara, poludemokratskog sistema, gvozdenog OHR-a i EU koja dolazi ovde samo da usićari dodatnu jeftinu radnu snagu i bezglavo potrošačko društvo, kao i da konstatuje smrt pacijenta koji samo što nije umro od terapije koja liči na šok terapiju od koje ili umreš ili odjednom sva čula ti prorade. S obzrom na okolnosti u EU unazad nekoliko godina, BiH čeka ona najnepovoljnija opcija da nepovoljnja ne može biti, a to neko mora da plati. To će najvjerovatnije da plati Njemačka tako što će sva radna, kao i neradna BiH da pređe da radi u Njemačku. Možda EU to i hoće. Jeftina radna snaga koja radi poslove koje tamošnji lokalci neće. To će moći da funkcioniše dok lokalci u Njemačkoj ne počnu se žaliti da im stranci oduzimaju hljeb. A šta onda? Bezubu i puku radnu snagu niste obučili da razmišlja svojom glavom. Pa bivša Jugoslavija je bila pametnija od ovih smješnih balkanskih državica. Slali su samo neuke u svet, kupovali licence za hranu i automobile od Italijana, mašine za proizvodnju od Nijemaca. Pa u doba bivše Jugoslavije skoro svaka njena Republika imala je svoju fabriku kućnih aparata i kompjutera, a danas ni produžni kabal se više ne radi. Pa više je kapitalizma i preduzetništva bilo u doba SFRJ nego danas što je paradoks, ali i živa istina i surova realnost da surovija ne može biti. EU ako hoće uspješnu tranziciju u BiH, mora da uči ljude kako da pecaju i da daje velike grantove i subvencije BiH, baš kao što daje ili je davala nekada Slovačkoj, Mađarskoj i drugim EU zemljama, a ne da bude ograničavajući faktor tako što ne da daje, već i uzima i to od zemlje u koja je na ivici propasti! EU kao da se sveti nad BiH zbog toga što je Sloveniji, Slovačkoj, Estoniji davala šakom i kapom i što je Bugarskoj, Rumuniji pa i Hrvatskoj progledala kroz prste pa sad nad nama trenira se strogoća na svakom mogućem primjeru od malih, a u zadnje vrijeme nikakvih grantova čak i otimačine, do sporog i otežavajućeg evropskog puta BiH, a koji će najvjerovatnije ući u anale istorije kao "put puža ". i to sa gomilom prepreka. Kao da sporost nije sama posebiiiii "dovoljna kazna". Kada bi se EU ponašala prema BiH kao nekada prema zemljama koje su 2004 ušle u EU, mislim da bi većina bila za EU. Ovako, imate sve manju podršku te stoga madam se da će biti što prije referendum o EU i to u paketu sa referendumom o NATO savezu pa da dvije dosadne muve skinemo sa repertoara i to jednim udarcem, kada je EU izgubila svaki kompas jer sa velikim se ne da raspravljati, ali se može zaobići, pa okrenuti ka Švajcarskoj, Britaniji, Norveškoj, Rusiji, Kini, Brazilu, Indiju pa čak i Kanadi, Americi. i drugim slobodnim zemljama, a ne zemljama koje liče na zemlje bivše Jugoslavije jer sve je isto samo EU je šupljak još veći. Svako ima para, pa makar i po cenu izolacije sa EU. Nedao bog da se ja jednog dana skrenem u političare i još pritom pobjedim. Prvo što bi uradio to je okretanje leđa EU i to za 360 stepeni. Ako mislite da su Lukašenko i Orban "opasnost" za EU, ja kad bi bio politički jak kao oni ja bih svaki dan "ratovao" sa EU s obzirom da u zadnjih par godina ista liči na rđavu mašinu. I dok svi sad pričaju o EU u kontekstu reformi, da ja pitam vas iz EU šta ja konkretno dobijam od iste, osim što moram da skinem gaće usred zime da bi mi i gaće skinuli! Došlo je vrijeme da se Vi reformišete, pustite vi nas na miru. Mi smo se već reformisali tako što smo sada oko nule. Uskoro i vas očekuje takva reforma. Nema više šuške. Drugovi crveni će i vas i nas da pometu. Vas što ste preselili svoje fabrike u Kinu, a nas što već 27 godina slijedimo vaš "put prosperiteta". Ništa vi niste bolji od Sjeverne Koreje. Razlika je samo u metodi ubijanja. Oni to rade sa brutalnošću tj. po kratkom postupku, a vi po principu humanog odumiranja sebe i drugih oko sebe. Davno ste vi prestali da budete faktor zato pokrijte se ušima pošto idete narodu na živce. 2004 je BiH krenula ka EU, a danas je 2017 godina. I recite vi meni gdje je danas BiH u EU? Nigdje, još smo negdje na samom početku. Znam neke zemlje koje su za par godina od ivice propasti posatale zemlje blagostanja. Zašto EU ne dozvoli BiH da bude kao mala Švajcarska na Balkanu. Pa da ste nas svo to vrijeme gurali u tom pravcu danas bismo bili kao Slovenija i druge dobrostojeće male zemlje, a pitanje ulaska u EU bi bilo riješeno za pola godine do godinu nakon aplikacije. Ovako, piši kumu Gliši, javi kumu Savi, tj. džabe se krećemo ka EU kada što dalje idemo to smo dalji jer nešto tradicionalno nije u redu sa BiH, kao i ni u zadnjih par godina sa EU, a još više sa EU. I mi moramo puževim koracima ići ka nečim neizvjesnim i skoro pa propalim? Ne hvala. Jedna potpuna propast za 25 godina je bila sasvim dovoljna. Učinite nam uslugu i zaobiđite nas. Kad smo mogli 27 godina bez vas moći ćemo i narednim godinama bez vas. Nismo mi toliko nesposobni koliko imamo političare gluplje od nas, a kao što vidim i vas pamet napušta čim ste se uhvatili u "veselo kolo" sa Rusima. Drma vas Jugoslovenski sindrom, s tim da EU postaje još luđa od nekadašnje Jugoslavije. Daleko vam lijepa kuća, prvom prilikom vas zaobilazimo. Ograničavate puno, a i sve manje vrijedite, još pritom tražite da vam čistimo vaše prljave gaće. To nije kapitalizam kakvog su me učili veliki prijatelji poput Genšera, Klintona, Olbrajtove, Solane i ostalih prvoklasnih jebivjetara iz doba kada smo im bili pećinski ljudi koje treba bombadrovati. Neka se sad ta ista EU guši malo u sosu da vide šta je propast. Kina do pobjede. Rusija do pobjede. Trampe, samo ih udri, za bolje i nisu, a mi da vas u najmanju ruku izbjegavamo. Ne u EU. EU = Hitler. Kina = Pamet. Amerika = Lisica. Rusija = Sloboda. Ostavite nas na miru, i vi, i Incko i NATO i austrougarski okupatori iz kancelarije visokog Aparthejda. Na glavu ste nas se popeli. Puno serete, a još gore vas je slušat iz danas u dan. Kao pokvarena ploča ste. Niste ništa novo ponudili. Reciklirate staru ideju koja je već propala kao truli komunizam. Sad ste vi truli draga gospodo.
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

Može, ali jedino protiv mjera Evropske Unije prema našoj poljoprivredi, a što bi se najvjerovatnije pretvorilo i u protest protiv same Evropske Unije, a to dotičnoj gospodi ne treba s obzirom da je ideja ulaska BiH u istu na istorijski niskom nivou i biće na još nižem kako vrijeme prolazi.
-
posmatrac
- Inventar foruma

E moj Wigemarce licemjeru , pa lijepo zavrnete pipu i kredite "trokutistanu" pa ce Novalic i Cvijankovicka imajuci u vidu snaznu privredu "trokutistana" jos par mjeseci nekako odrzavati likvidnost budzeta tako sto ce velike penzije od 326 maraka prepoloviti( Novalic to planira od 2014te) pa kada stranacki uhljebi zaposleni u drzavnim isntitucijama i kompanijama ostanu bez ikakvih primanjja protesti ce se siguirno desiti.
Rumunjski čelnik preplašio se masovnih prosvjeda, najavio povlačenje kontroverznog zakona
Piše: Hina
Foto: Hina
ČELNIK rumunjske vladajuće Socijalno-demokratske stranke (PSD) Liviu Dragnea je, u pokušaju da zaustavi masovne prosvjede, naznačio da bi se možda mogla povući kontroverzna uredba koja daje više slobode korumpiranim dužnosnicima.
"Možda ćemo razgovarati o povlačenju (uredbe), "rekao je Dragnea za DC News.
U isto vrijeme tisuće prosvjednika okupilo se u Bukureštu i prosvjedovalo protiv mjere, koju je donijela vlada pod vodstvom PSD-a koja je na vlasti od 4. siječnja.
Očekuje se da će se prosvjedi širom zemlje proširiti i sljedećeg tjedna.
Kako i vladini pristaše planiraju protuskup, Dragnea kaže da želi izbjeći moguću eksplozivnu situaciju.
Prema uredbi, korumpirani dužnosnici mogu završiti u zatvoru samo ako sredstva pređu 200.000 leja (47.500 dolara). Uredba, koju je prihvatila vlada, odmah je stupila na snagu.
Propis također dopušta korumpiranim dužnosnicima da potpuno izbjegnu kaznu u nekim slučajevima, primjerice kad se kriminal dogodi između članova iste obitelji.
Kritičari kažu da bi uredba potkopala krhke napore da se zaustavi korupcija.
Dragnea je među onima koji bi se okoristili uredbom. Njemu je bilo zabranjeno da preuzme dužnost kao premijer nakon izbora u prosincu zbog mogućnosti da bude osuđen u sudskom sporu zbog korupcije.
Ustavni sud u međuvremenu je primio tri peticije sa zahtjevom da se preispita legalnost uredbe koja je također izazvala kritike u Europskoj uniji i SAD-u.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Socrates
- Forum [Bot]
Ovdje nije pitanje ko je izabran, nego da li "razumiju" mandat koji im je dat. To sto je neko izabran ne mora znaciti da moze raditi sta hoce.
. . . . . . . . .
-
posmatrac
- Inventar foruma

ZA 47.500 dolara tek u zatvor, sramota, kod nas CAusevic mazne 2 milijarde KM i puste ga za 10 dana iz murije.
U znak protesta nekoliko cuka lutalica zalaje par puta gore kod predsjednistva
Neukusno je da ja iz svoje pozicije Komentiram išta.. Ali eto putokazposmatrac wrote:ZA 47.500 dolara tek u zatvor, sramota, kod nas CAusevic mazne 2 milijarde KM i puste ga za 10 dana iz murije.
Naravno neće se u BiH ništa dogoditi... Jer su "zaposlili", svaka grupa političara svoj nacionalni korpus, borbom protiv " ona druga dva zla "
Habibti, ya nour el - ain...