Suniti su uvijek žrtve. Oni nikada ni zašta nisu krivi.Mutevelija wrote:Turska i Saudija će valjda intervenirati.
Kao što rekoh Sunije su žrtve tu.
A kako očekuješ od prijatelja cionistima da im pomognu?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Suniti su uvijek žrtve. Oni nikada ni zašta nisu krivi.Mutevelija wrote:Turska i Saudija će valjda intervenirati.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Gorit ću u paklu.KOMESAR wrote:Počeo si se ono baš miješati u božije? Da nisi šta umislio?Podrinjac wrote:Ne znam ko su žrtve u Alepu, ali znam da taj vaš bog se nešto ne trudi da ih se spasi. Baš kao i za ostale genocidne žrtve.Mutevelija wrote:Da li su Sunniti /žrtve u Allepu? to mi samo reci, ako jesu onda vehabije imaju prvo u vezi Asada.

Također. Ali to je zato jer ne mogu podnijeti, ne mogu da svarim, ne mogu da gledam te slike, snimke, ne pratim, ne citam.Zadnje sam gledala ono divljastvo u Gazi.Psihički me uništilo. Nažalost, nikome pomoći ne mogu, ali svom zdravlju mogu naškoditi, i te kako.Zagorka wrote:Ja vise uopste ne vezem situaciju.

I bas zbog ovoga, kako pobogu, neko sa naših prostora može da ostane ravnodušan na te slike užasa i još da izjavi da smo smiješni mi koji su osjećamo?Chloe wrote:Juče kad sam već bila na ivici da zaplačem sama nad sobom (), otvorila sam vijesti i čitala vapaj el-Shami i pogledala video priloge,
moj dan je završio bolnim susojećanjima prema tom narodu a sebe sam i zaboravila.
Nije davno bilo kad sam se gubila od straha i muke po hodnicima kantonalne bolnice, udišući miris baruta, krvi i smrti,
zapinjući za mrtve i ranjene borce, slušajući fijukanje metaka i udaranje granata, uz ječanje ranjenih boraca, žena i djece,
Fotke, video snimke u meni brobude sjećanja, jednostavno mogu osjetiti miris smrti i stradanja .....![]()
Ne mogu biti imuna na takve vijesti.
Čemu sve to? Čemu?
Pogrešno.spacebound wrote:Pa i sam si rekao "normalan covjek", nažalost, normalni ljudi ne upravljaju svijetom, jer da je tako on bi bio potpuno drugačiji od ovog u kojem živimo.
Većina ljudi će vidjevši ovu sliku zastati na trenutak, zamisliti se, suosjećati, a onda okrenuti stranu, pročitati sta je večerao Brad Pitt, i onda otići da podgrije sebi veceru![]()
I Šta onda tu možeš da uradis ti ili ja kao pojedinac?Šta možemo da uradimo svi mi, Bosanci, da se skupimo na jednom mjestu i izrazimo svoj protest?Ništa, jedno veliko ništa. Došla bi tv ekipa, ili više njih, snimili, popricali, poslali poruku u svijet kako smo divan, saosjećajan narod koji diže svoj glas protiv nasilja, kako smo i sami isto prošli i znamo iz prve ruke kako je.Čitalo bi se i gledalo dan-dva, a sirijska djeca bi za to vrijeme jednako ginulaO tome pričam.

Nikad nismo imali veće mogućnosti, ali svijet nije briga.I to je jedina, surova, potpuna istina bez ikakvih uljepšavanja. Pa skini te ružičaste naočale. Okreni se oko sebe.Nije ih brigastorm wrote: Pogrešno.
Nikad nismo imali veće mogućnosti... Podizanja svijesti...
Oko kretena koji se polijevaju hladnom vodom ili ganjaju virtualne pokemone, alarmira se čitav svijet...
Ali nikad nismo ni manje ljudi bili.
Prije samo 50tak godina nije selo do sela znalo sto se dogodi... Sad možemo znati sve...
Jedan Google je mogao primjerice okrenuti svijet na bolje... Ali moć i plemenitost ne idu ruku pod ruku.

I ko je za sve kriv?Krokodil Behko wrote:Kako će Turska intervenisati, kad te sunije kolju njihovi saveznici Rusi?Mutevelija wrote:Turska i Saudija će valjda intervenirati.
Sad na Klixu pročitah, primirje sklopljeno s Rusima, a ne sa Assadom.
Alep doslovno oslobođen, čak i od stanovnika, jer ko bi ostao pod okupacijom ruskih četnika?
Jel to da ih masovno siluju, kao što su iza onog rata silovali pola Evrope?
Mogu....eto i ta neka kvazi pozicija urednika ovdje dopušta mi da otvorim tu temu i da pišemo o tome....a mogao sam objaviti, kako je kim kardashian opet zabljesnula guzicom na instagramu i nikome ništa, umjesto toga.Nice try wrote:
Neko je pomenuo podizanje svijesti...
Ne može se podići svijest samo tako,a ko poturaš pod nos čovječanstvu slike paćenika.
Razumijem testorm wrote:Mogu....eto i ta neka kvazi pozicija urednika ovdje dopušta mi da otvorim tu temu i da pišemo o tome....a mogao sam objaviti, kako je kim kardashian opet zabljesnula guzicom na instagramu i nikome ništa, umjesto toga.Nice try wrote:
Ne može se podići svijest samo tako,a ko poturaš pod nos čovječanstvu slike paćenika.
Imaš raznih opcija na BF. Jedna je i da zaobiđeš temu koja te iritira. Bosanci i Hercegovci su isto ili slično doživjeli u devedestim. Dok se u Siriji vrši čin genocida, ima vas koji pametujete u toplom i za tastaturom, žalosno.Nice try wrote:Svima je neugodno gledati slike mrtve djece,jer pomislimo kako je i nama ne tako davno bilo,a onima koji nisu iskusili "draž" rata jave se neugodne misli dok su ušuškani u svojim toplim i bezbjednim domovima.
Zato je ugodnije čitati o lijepim stvarima nego o užasima rata.
takvih slika i bez ratova imamo na sve strane,uvijek ih je bilo i uvijek će ih biti.
Postalo je svejedno,niko se ne zgražava.
Osim toga,i da uspiješ tako podići svijest narodnim masama...šta s tim?
Iluzija je vjerovati da se demonstracijama,protestima i sličnim aktivnostima možemo oduprijeti moći interesa.
Civilima u napaćenim,opustošenim gradovima,neka je Bog na pomoći,jer niko drugi bez interesa im neće pomoći.
Imaš i ti opcije takođerYoker wrote:Imaš raznih opcija na BF. Jedna je i da zaobiđeš temu koja te iritira. Bosanci i Hercegovci su isto ili slično doživjeli u devedestim. Dok se u Siriji vrši čin genocida, ima vas koji pametujete u toplom i za tastaturom, žalosno.Nice try wrote:Svima je neugodno gledati slike mrtve djece,jer pomislimo kako je i nama ne tako davno bilo,a onima koji nisu iskusili "draž" rata jave se neugodne misli dok su ušuškani u svojim toplim i bezbjednim domovima.
takvih slika i bez ratova imamo na sve strane,uvijek ih je bilo i uvijek će ih biti.
Iluzija je vjerovati da se demonstracijama,protestima i sličnim aktivnostima možemo oduprijeti moći interesa.
Civilima u napaćenim,opustošenim gradovima,neka je Bog na pomoći,jer niko drugi bez interesa im neće pomoći.

Yoker wrote:. Dok se u Siriji vrši čin genocida, ima vas koji pametujete u toplom i za tastaturom, žalosno.Nice try wrote:Svima je neugodno gledati slike mrtve djece,jer pomislimo kako je i nama ne tako davno bilo,a onima koji nisu iskusili "draž" rata jave se neugodne misli dok su ušuškani u svojim toplim i bezbjednim domovima.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest