Sirija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: ULICE ALEPA PUNE LEŠEVA, režim ubija civile

14 Dec 2016, 05:37

Mutevelija wrote:Turska i Saudija će valjda intervenirati.
Kao što rekoh Sunije su žrtve tu.
Suniti su uvijek žrtve. Oni nikada ni zašta nisu krivi.
A kako očekuješ od prijatelja cionistima da im pomognu?

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

14 Dec 2016, 05:39

KOMESAR wrote:
Podrinjac wrote:
Mutevelija wrote:Da li su Sunniti /žrtve u Allepu? to mi samo reci, ako jesu onda vehabije imaju prvo u vezi Asada.
Ne znam ko su žrtve u Alepu, ali znam da taj vaš bog se nešto ne trudi da ih se spasi. Baš kao i za ostale genocidne žrtve.
Počeo si se ono baš miješati u božije? Da nisi šta umislio?
Gorit ću u paklu.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: Sirija

14 Dec 2016, 06:24

Image

Tko je u Siriji dobar, tko loš, a tko zao? Ovaj čovjek je objasnio
Piše: T.L.P.

Foto: FAH

SIRIJSKI grad Alep nalazi se pred padom. UN izvještava kako pro-vladine snage ulaze u domove civila u istočnom Alepu i ubijaju ih na licu mjesta, uključujući žene i djecu.

Njihov glasnogovornik je izjavio kako se čini da je došlo do potpunog raspada čovječnosti u Alepu.

Društvenim mrežama širi se komentar Shoyaba Monina, koji se osvrnuo na stanje u gradu, a koji u nastavku prenosimo u cijelosti.

"U slučaju da ne znate što se događa na Bliskom istoku...

Predsjednik Assad (koji je loš) je gadan tip koji je postao toliko gadan da su se njegovi ljudi pobunili, a ti pobunjenici (koji su dobri) su počeli pobjeđivati (Hura!).

Ali tad su neki od pobunjenika postali gadni te se sad nazivaju Islamska država (oni su definitivno loši!) a neki su nastavili podržavati demokraciju (oni su još uvijek dobri).

Amerikanci (za koje je upitno jesu li dobri) su počeli bombardirati Islamsku državu (koja je loša) i naoružavati sirijske pobunjenike (koji su dobri) kako bi se mogli boriti protiv Assada (koji je još uvijek loš), što je bilo dobro".

Odmetnuta država Kurda na sjeveru

"Usput, na sjeveru je odmetnuta država koju vode Kurdi koji se žele boriti protiv IS-a (što je dobro) ali turske vlasti misle da su oni loši tako da moramo reći da su loši dok potajno mislimo da su dobri i dajemo im oružje za borbu protiv IS-a (što je dobro), ali to je skroz druga priča.

Nazad na Siriju.

Predsjednik Putin (koji je loš jer je izvršio invaziju na Krim i Ukrajinu i ubio puno ljudi, uključujući onog dragog Rusa u Londonu sa sušijem otrovanim polonijem) odlučio je podržati Assada (koji je još uvijek loš) tako da je napao IS (koji su također loši), a to je donekle dobra stvar?

Ali Putin (još uvijek loš) misli da su i sirijski pobunjenici (koji su dobri) loši te bombardira i njih, što smeta Amerikance (koji su dobri) koji naoružavaju i podržavaju pobunjenike (koji su također dobri).

Iran (koji je prije bio loš, ali budući da su pristali na to da neće izraditi nuklearna oružja i bombardirati Izrael, sad su dobri) će kopnenom vojskom podržati Assada (još uvijek loš), isto kao i Rusi (loši) koji sad u Siriji imaju avione i kopnenu vojsku.

Koalicija koja se sastoji od Assada (još uvijek loš), Putina (ekstra loš) i Iranaca (dobri, ali na loš način) će napasti IS (koji su loši) što je dobra stvar, ali i sirijske pobunjenike (koji su dobri) što je loše.

Sad, Britanci (očito dobri, osim onog g. Corbyna u sakou od samta; on je vjerojatno loš) i Amerikanci (također dobri) ne mogu napasti Assada (još uvijek loš) zbog straha da ne uzrujaju Putina (loš) i Iran (dobri/loši) te sad moraju prihvatiti da Assad možda i nije toliko loš u usporedbi s IS-om (koji su superloši)".

Assad ipak bolji od ISIS-a

"Assad (loš) je sad vjerojatno dobar, jer je bolji od IS-a (ali budimo realni, pijenje vlastite mokraće bolje je od IS-a, tako da to baš i nije neki izbor) i jer se Putin i Iran bore protiv IS-a, to bi ih sad moglo učiniti dobrima. Americi (još uvijek dobri) će biti teško naoružavati pobunjenike koju napadaju Rusi iz straha da ne uzrujaju g. Putina (sad je dobar) i da bi onaj pristojni ludi Ajatolah u Iranu (također dobar) mogao reći da su pobunjenici sad loši ili ih barem ostaviti njihovoj sudbini. To će većinu njih natjerati da pobjegnu u Tursku i dalje u Europu ili da se pridruže IS-u (i dalje konstantno loša skupina).

Za Sunite će napad šiita (Assada i Irana) koje podržavaju Rusi biti shvaćeno kao neka vrsta svetog rata, pa će IS sunitima izgledati kao jedini džihadisti koji se bore u svetom ratu te će mnogi muslimani na IS sad gledati kao na dobre (naravno).

Suniti će na nedostatak potpore za svoju pobunjeničku braću od strane Amerikanaca i Britanije gledati kao na neku vrstu izdaje (hm, možda su u pravu) te će nas gledati kao loše.

Sad imamo Ameriku (sad lošu) i Britaniju (također lošu) koja donekle podupire sunitske pobunjenike (loše), mnogi od kojih od IS-a (loši) traže potporu protiv Assada (sad dobar) koji zajedno s Iranom (također dobri) i Putinom (također, nevjerojatno, dobar) pokušavaju zauzeti zemlju koju je Assad vodio prije nego je sve ovo počelo?

Evo, sad kad sve razumijete, na sva ste pitanja dobili odgovor".
Habibti, ya nour el - ain... :srce

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10069 times
Been thanked: 17064 times

14 Dec 2016, 06:37

Zagorka wrote:Ja vise uopste ne vezem situaciju.
Također. Ali to je zato jer ne mogu podnijeti, ne mogu da svarim, ne mogu da gledam te slike, snimke, ne pratim, ne citam.Zadnje sam gledala ono divljastvo u Gazi.Psihički me uništilo. Nažalost, nikome pomoći ne mogu, ali svom zdravlju mogu naškoditi, i te kako.
Možda je kukavički, ali sta drugo da radim :cudi
I još da pročitam kako nekog nešto zaboli zbog tolikih smrti i unistenja pa da se pride i razbjesnim.

Bog neka im pomogne, mada do sad baš i nije.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

14 Dec 2016, 06:52

Ne možemo mi nesto promijeniti ili konkretno pomoći.. To je sigurno.
Ali nisu nas valjda toliko otupili, da nismo sposobni ni suosjecati?
Jedan je gore zapisao da ga zaboli hasim..
Postao je isti kao i oni, koje je sličan taj organ zabolio i za njim. Pa nas poslije još malo podučava geopolitici i geostrategiji :rol
To mi znamo ali sutimo i presutno dopuštamo.
Ja o tome ne mislim sutjeti...
Ne umišljam si ništa ali svatko može od sebe dati doprinos, da se promijeni svijest pa i svijet......

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

14 Dec 2016, 06:58

Od ovakvih se fotografija normalan čovjek mora loše osjećati a ne okretati glavu...
i to je jedina nada u nekad i možda zdrav svijet.....inače vas ništa ne razumijem :cudi

Image

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

14 Dec 2016, 07:03

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

14 Dec 2016, 07:09

Da smo svi na vrijeme ovako reagirali......ali zaboli nas hašim

https://www.youtube.com/watch?v=NPETC5IfKUU

sorry ....puko sam malo . jako ...
odoh raditi nešto

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

14 Dec 2016, 07:12

Pa i sam si rekao "normalan covjek", nažalost, normalni ljudi ne upravljaju svijetom, jer da je tako on bi bio potpuno drugačiji od ovog u kojem živimo.
Većina ljudi će vidjevši ovu sliku zastati na trenutak, zamisliti se, suosjećati, a onda okrenuti stranu, pročitati sta je večerao Brad Pitt, i onda otići da podgrije sebi veceru :cudi
I Šta onda tu možeš da uradis ti ili ja kao pojedinac?Šta možemo da uradimo svi mi, Bosanci, da se skupimo na jednom mjestu i izrazimo svoj protest?Ništa, jedno veliko ništa. Došla bi tv ekipa, ili više njih, snimili, popricali, poslali poruku u svijet kako smo divan, saosjećajan narod koji diže svoj glas protiv nasilja, kako smo i sami isto prošli i znamo iz prve ruke kako je.Čitalo bi se i gledalo dan-dva, a sirijska djeca bi za to vrijeme jednako ginula :( O tome pričam.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

14 Dec 2016, 07:17

Juče kad sam već bila na ivici da zaplačem sama nad sobom ( :grana ), otvorila sam vijesti i čitala vapaj el-Shami i pogledala video priloge,
moj dan je završio bolnim susojećanjima prema tom narodu a sebe sam i zaboravila.
Nije davno bilo kad sam se gubila od straha i muke po hodnicima kantonalne bolnice, udišući miris baruta, krvi i smrti,
zapinjući za mrtve i ranjene borce, slušajući fijukanje metaka i udaranje granata, uz ječanje ranjenih boraca, žena i djece,
Fotke, video snimke u meni brobude sjećanja, jednostavno mogu osjetiti miris smrti i stradanja ..... :grana
Ne mogu biti imuna na takve vijesti.
Čemu sve to? Čemu? :tuzna
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

14 Dec 2016, 07:28

Chloe wrote:Juče kad sam već bila na ivici da zaplačem sama nad sobom ( :grana ), otvorila sam vijesti i čitala vapaj el-Shami i pogledala video priloge,
moj dan je završio bolnim susojećanjima prema tom narodu a sebe sam i zaboravila.
Nije davno bilo kad sam se gubila od straha i muke po hodnicima kantonalne bolnice, udišući miris baruta, krvi i smrti,
zapinjući za mrtve i ranjene borce, slušajući fijukanje metaka i udaranje granata, uz ječanje ranjenih boraca, žena i djece,

Fotke, video snimke u meni brobude sjećanja, jednostavno mogu osjetiti miris smrti i stradanja ..... :grana
Ne mogu biti imuna na takve vijesti.
Čemu sve to? Čemu? :tuzna
I bas zbog ovoga, kako pobogu, neko sa naših prostora može da ostane ravnodušan na te slike užasa i još da izjavi da smo smiješni mi koji su osjećamo?

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

14 Dec 2016, 07:31

spacebound wrote:Pa i sam si rekao "normalan covjek", nažalost, normalni ljudi ne upravljaju svijetom, jer da je tako on bi bio potpuno drugačiji od ovog u kojem živimo.
Većina ljudi će vidjevši ovu sliku zastati na trenutak, zamisliti se, suosjećati, a onda okrenuti stranu, pročitati sta je večerao Brad Pitt, i onda otići da podgrije sebi veceru :cudi
I Šta onda tu možeš da uradis ti ili ja kao pojedinac?Šta možemo da uradimo svi mi, Bosanci, da se skupimo na jednom mjestu i izrazimo svoj protest?Ništa, jedno veliko ništa. Došla bi tv ekipa, ili više njih, snimili, popricali, poslali poruku u svijet kako smo divan, saosjećajan narod koji diže svoj glas protiv nasilja, kako smo i sami isto prošli i znamo iz prve ruke kako je.Čitalo bi se i gledalo dan-dva, a sirijska djeca bi za to vrijeme jednako ginula :( O tome pričam.
Pogrešno.

Nikad nismo imali veće mogućnosti... Podizanja svijesti...
Oko kretena koji se polijevaju hladnom vodom ili ganjaju virtualne pokemone, alarmira se čitav svijet...
Ali nikad nismo ni manje ljudi bili.
Prije samo 50tak godina nije selo do sela znalo sto se dogodi... Sad možemo znati sve...
Jedan Google je mogao primjerice okrenuti svijet na bolje... Ali moć i plemenitost ne idu ruku pod ruku.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

14 Dec 2016, 07:50

storm wrote: Pogrešno.

Nikad nismo imali veće mogućnosti... Podizanja svijesti...
Oko kretena koji se polijevaju hladnom vodom ili ganjaju virtualne pokemone, alarmira se čitav svijet...
Ali nikad nismo ni manje ljudi bili.
Prije samo 50tak godina nije selo do sela znalo sto se dogodi... Sad možemo znati sve...
Jedan Google je mogao primjerice okrenuti svijet na bolje... Ali moć i plemenitost ne idu ruku pod ruku.
Nikad nismo imali veće mogućnosti, ali svijet nije briga.I to je jedina, surova, potpuna istina bez ikakvih uljepšavanja. Pa skini te ružičaste naočale. Okreni se oko sebe.Nije ih briga :cudi
Ljudima je zabavno ganjati pokemone, razonode se, slike mrtve sirijske djece nisu.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

14 Dec 2016, 07:54

Krokodil Behko wrote:
Mutevelija wrote:Turska i Saudija će valjda intervenirati.
Kao što rekoh Sunije su žrtve tu.
Kako će Turska intervenisati, kad te sunije kolju njihovi saveznici Rusi?
Sad na Klixu pročitah, primirje sklopljeno s Rusima, a ne sa Assadom.
Alep doslovno oslobođen, čak i od stanovnika, jer ko bi ostao pod okupacijom ruskih četnika?
Jel to da ih masovno siluju, kao što su iza onog rata silovali pola Evrope?
I ko je za sve kriv?
PA logicno, kvarna Amerika, koja je huskala i naoruzavala pobunjenike sve do odredjenog trenutka, kada su ih ostavili na cjedilu i namjerno su pustili Rusima dominaciju na tim prostorima, da su zeljeli Asad bi pao, isto onako kao sto su padali i SAdam, Gadafi, pa Rusi tu uopste nisu ni postojali, kao da ih nema.

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

14 Dec 2016, 08:01

Svima je neugodno gledati slike mrtve djece,jer pomislimo kako je i nama ne tako davno bilo,a onima koji nisu iskusili "draž" rata jave se neugodne misli dok su ušuškani u svojim toplim i bezbjednim domovima.
Zato je ugodnije čitati o lijepim stvarima nego o užasima rata.

Neko je pomenuo podizanje svijesti...
Ne može se podići svijest samo tako,a ko poturaš pod nos čovječanstvu slike paćenika.
takvih slika i bez ratova imamo na sve strane,uvijek ih je bilo i uvijek će ih biti.
Postalo je svejedno,niko se ne zgražava.
Osim toga,i da uspiješ tako podići svijest narodnim masama...šta s tim?
Iluzija je vjerovati da se demonstracijama,protestima i sličnim aktivnostima možemo oduprijeti moći interesa.

Civilima u napaćenim,opustošenim gradovima,neka je Bog na pomoći,jer niko drugi bez interesa im neće pomoći.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

14 Dec 2016, 08:13

Nice try wrote:
Ne može se podići svijest samo tako,a ko poturaš pod nos čovječanstvu slike paćenika.
Mogu....eto i ta neka kvazi pozicija urednika ovdje dopušta mi da otvorim tu temu i da pišemo o tome....a mogao sam objaviti, kako je kim kardashian opet zabljesnula guzicom na instagramu i nikome ništa, umjesto toga.

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

14 Dec 2016, 08:14

storm wrote:
Nice try wrote:
Mogu....eto i ta neka kvazi pozicija urednika ovdje dopušta mi da otvorim tu temu i da pišemo o tome....a mogao sam objaviti, kako je kim kardashian opet zabljesnula guzicom na instagramu i nikome ništa, umjesto toga.
Razumijem te :)
čovjeku je tako lakše,čini ti se da nešto dobro radiš,i samo nastavi...
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Yoker
Sitna buranija
Sitna buranija

14 Dec 2016, 08:24

Nice try wrote:Svima je neugodno gledati slike mrtve djece,jer pomislimo kako je i nama ne tako davno bilo,a onima koji nisu iskusili "draž" rata jave se neugodne misli dok su ušuškani u svojim toplim i bezbjednim domovima.

takvih slika i bez ratova imamo na sve strane,uvijek ih je bilo i uvijek će ih biti.
Iluzija je vjerovati da se demonstracijama,protestima i sličnim aktivnostima možemo oduprijeti moći interesa.

Civilima u napaćenim,opustošenim gradovima,neka je Bog na pomoći,jer niko drugi bez interesa im neće pomoći.
Imaš raznih opcija na BF. Jedna je i da zaobiđeš temu koja te iritira. Bosanci i Hercegovci su isto ili slično doživjeli u devedestim. Dok se u Siriji vrši čin genocida, ima vas koji pametujete u toplom i za tastaturom, žalosno.
"Kakve su ti misli, takav ti je život"

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

14 Dec 2016, 08:29

Yoker wrote:
Nice try wrote:Svima je neugodno gledati slike mrtve djece,jer pomislimo kako je i nama ne tako davno bilo,a onima koji nisu iskusili "draž" rata jave se neugodne misli dok su ušuškani u svojim toplim i bezbjednim domovima.

Imaš raznih opcija na BF. Jedna je i da zaobiđeš temu koja te iritira. Bosanci i Hercegovci su isto ili slično doživjeli u devedestim. Dok se u Siriji vrši čin genocida, ima vas koji pametujete u toplom i za tastaturom, žalosno.
Imaš i ti opcije također ;)
Nisi me apsolutno ništa razumio,a i ne čudi me.
Treba ipak posjedovati određenu dubinu misli...
A,o ratu mi nemoj,molim te.
Proživjela sam ga od prvog do posljednjeg dana.

Balada o Bohoreti

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

14 Dec 2016, 09:12

Yoker wrote:

. Dok se u Siriji vrši čin genocida, ima vas koji pametujete u toplom i za tastaturom, žalosno.

Slazem se da je na ovim prostorima generalno ukorijenjen taj licemjerni stav da se kao svi obavezno sekiraju zbog stvari za koje znaju da ih je nemoguce proimijeniti, ali one probleme koji su nama pred nosom, u nasoj drzavi(a more ih je) nam ne pada na pamet ni da pokusamo da ih neutralisemo.
DAnasnja desavanja u ALepu koja jesu strasna, su nazalost posebno na zapadu medju obicnim svijetom(imam prijatelja mnogo vani, pa znam) primljena kao idealna prilika da se ima o bilo cemu trabunjati po drustvenim mrezama, da bi se eto razbila svakodnevna rutina,a li vrlo rijeto tu ima neke iskrene solidarnosti naspram zrtava tamo.

Sa druge strane citav svijet pise ovih dana o situaciji u Alepu, pa je logicno i da se ovdje otvara ta tema.

Post Reply

Return to “Svijet”