Sirija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9985 times
Been thanked: 11864 times
Status: Offline

Re: ULICE ALEPA PUNE LEŠEVA, režim ubija civile

Post by Krokodil Behko »

posmatrac wrote:
Krokodil Behko wrote:
Mutevelija wrote:Turska i Saudija će valjda intervenirati.
Kao što rekoh Sunije su žrtve tu.
Kako će Turska intervenisati, kad te sunije kolju njihovi saveznici Rusi?
Sad na Klixu pročitah, primirje sklopljeno s Rusima, a ne sa Assadom.
Alep doslovno oslobođen, čak i od stanovnika, jer ko bi ostao pod okupacijom ruskih četnika?
Jel to da ih masovno siluju, kao što su iza onog rata silovali pola Evrope?
I ko je za sve kriv?
PA logicno, kvarna Amerika
, koja je huskala i naoruzavala pobunjenike sve do odredjenog trenutka, kada su ih ostavili na cjedilu i namjerno su pustili Rusima dominaciju na tim prostorima, da su zeljeli Asad bi pao, isto onako kao sto su padali i SAdam, Gadafi, pa Rusi tu uopste nisu ni postojali, kao da ih nema.
Isto to govore i četnici raznih profila, za Srebrenicu. Kriv je Clinton i niko više.
Eventualno pominju Aliju i neke razmjene teritorija, ali pri tome zaboravljaju dati odgovor na jedno vrlo jednostavno pitanje - Ko pobi onolike ljude? Clinton?

Isto to i za Siriju. Ko pobi onolike ljude? Obama?
Ako je režim spreman genocidizirati svoj narod, onda je i trebalo dići ustanak protiv njega.
Šta smo mi i Hrvati trebali uraditi po pitanju Miloševića? Naguziti se?

Rusa nije samo da nema u Siriji, nego su oni i od ranije tu imali svoju ratnu pomorsku bazu, u Siriji, ali ti je taj detalj očito promakao. Nije teško odgonetnuti zajednički cilj Rusa i Assada.
Rusija je seljačko-fašistička zemlja iz 18. vijeka, a i način Assadove vldavine u Siriji nije ništa noviji i moderniji.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9985 times
Been thanked: 11864 times

Post by Krokodil Behko »

posmatrac wrote: DAnasnja desavanja u ALepu koja jesu strasna, su nazalost posebno na zapadu medju obicnim svijetom
A što baš na zapadu i šta takvi kao ti rade na zapadu?
Što ta tvoja raja ne ide na istok ili jug?
Kolika je podrška Sirijcima, sa tih strana svijeta?
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac »

Krokodil Behko wrote:
posmatrac wrote:
Krokodil Behko wrote:
Alep doslovno oslobođen, čak i od stanovnika, jer ko bi ostao pod okupacijom ruskih četnika?
I ko je za sve kriv?
PA logicno, kvarna Amerika
, koja je huskala i naoruzavala pobunjenike sve do odredjenog trenutka, kada su ih ostavili na cjedilu i namjerno su pustili Rusima dominaciju na tim prostorima, da su zeljeli Asad bi pao, isto onako kao sto su padali i SAdam, Gadafi, pa Rusi tu uopste nisu ni postojali, kao da ih nema.
Isto to govore i četnici raznih profila, za Srebrenicu. Kriv je Clinton i niko više.
Eventualno pominju Aliju i neke razmjene teritorija, ali pri tome zaboravljaju dati odgovor na jedno vrlo jednostavno pitanje - Ko pobi onolike ljude? Clinton?

Isto to i za Siriju. Ko pobi onolike ljude? Obama?
Ako je režim spreman genocidizirati svoj narod, onda je i trebalo dići ustanak protiv njega.
Šta smo mi i Hrvati trebali uraditi po pitanju Miloševića? Naguziti se?

Rusa nije samo da nema u Siriji, nego su oni i od ranije tu imali svoju ratnu pomorsku bazu, u Siriji, ali ti je taj detalj očito promakao. Nije teško odgonetnuti zajednički cilj Rusa i Assada.
Rusija je seljačko-fašistička zemlja iz 18. vijeka, a i način Assadove vldavine u Siriji nije ništa noviji i moderniji.
Ne amnestiram ja Ruse tu ni na koji nacin, kao ni Cetnike u Bih, logicno je da uvijek najvecu odgovornost snose oni koji licno vrse zlocine, jer im je ostavljeno na slobodnoj volji da budu ljudi ili neljudi, samo kazem da je sukladno pokretanju "Arapskog Proljeca" za koje se zna sa koje strane je "stimulisano", na sta su se nadovezala i kasnije (nakon Tunisa, Libije, Egipta)desavanja u Siriji, AMerika, koja je zapravo dupli igrac u svoj toj prici, trebala do kraja da ostane na strani onih koje je huskala i naoruzavala,a ne da preko noci odjednom dozvoli Rusima da preuzmu vojni primat na tim prostorima.

Ne mozes porediti gradjanske ratove, na prostoru Bliskog istoka, sa ratovima 90tih na prostoru Ex Ju, Milosevic je napao susjedne drzave, u Siriji danas opozicija te drzave rusi vlast.

I ne mislim da je rezim u Siriji genocidizirao svoj narod, prije pocetka "revolucije", koja je uslijedila pod uticajem istih stvari u sjevernoj Africi, pa je na prvi pogled izgledalo da ce AMerikanci uciniti sve da zbace Asada, kao sto su uradili i sa GAdafijem, Ben Alijem, Mubarakom, Sadamom) ali su ocito promijenili plan, i ko danas strada u Siriji nego sirotinja.

U Libiji je npr zbacen GAdafi koji je Libijcima dao sve, uz sugestije naravno AMerike, posto je zelio da u svojoj trgovinskoj razmjeni "zanemari" Americki tj zidovski dolar, procenat nezaposlenosti bio jako mali, imali besplatno obrazovanje svugdje u svijetu itd pa danas istom tom Libijom gospodari Boko Haram i druge razne extremne teroristicke organizacije, vlada potpuna anarhija, jer je i tamo takodjer AMerika odradila posao i ostavila tu drzavu u paklu.
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

Krokodil Behko wrote:
posmatrac wrote: DAnasnja desavanja u ALepu koja jesu strasna, su nazalost posebno na zapadu medju obicnim svijetom
Ok na istok, ali zasto na Jug? :D
Ja ne zivim na zapadu, ali imam prijatelja koji tamo rade, koji su mahom apoliticni, ali logicno primjecuju drustvene prilike koje vladaju oko njih.

Vecina zapadnog svijeta Arape smatra nezrelim ljudima, sklonim konfliktu i povodljivosti, eto sta misle najcesce o situaciji tamo, malo ko da se zaista solidarise.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

posmatrac wrote:
Krokodil Behko wrote:
Ja ne zivim na zapadu, ali imam prijatelja koji tamo rade, koji su mahom apoliticni, ali logicno primjecuju drustvene prilike koje vladaju oko njih.

Vecina zapadnog svijeta Arape smatra nezrelim ljudima, sklonim konfliktu i povodljivosti,
eto sta misle najcesce o situaciji tamo, malo ko da se zaista solidarise.
STRUCNJAK....
...de svega ti,odgovori samo jos na ovo boldirano...
Stoli je to tako....?
Pa da kazem,ejvala ti ...... :p
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

Pasaga wrote:
posmatrac wrote:
Krokodil Behko wrote:

Vecina zapadnog svijeta Arape smatra nezrelim ljudima, sklonim konfliktu i povodljivosti,
eto sta misle najcesce o situaciji tamo, malo ko da se zaista solidarise.
STRUCNJAK....
...de svega ti,odgovori samo jos na ovo boldirano...
Stoli je to tako....?
Pa da kazem,ejvala ti ...... :p
PA hajde malo pokusaj da budes dubokouman pa skontaj kako ja mogu da se "stavim" u mozak "zapada", pa da ti kazem zasto oni tako vide Arape .

Vjerovatno tako razmisljaju sukladno stepenu "evolucije"(naucne i svake druge) Arapskog svijeta u zadnjih 1000 godina, ko ce ga znati ;)
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Re: Sirija

Post by Pasaga »

http://www.avaz.ba/clanak/267246/assad- ... la-u-alepu

Kako bilo...da bilo ...
On je legitimni predsjednik.
Napravili su jos jednu protuhu...tip....Irak,Afganistan,Libija...
Uspjelo im je.
Neki dan,Britanski ministar vanjskih poslova rece....
...on moze oslobodit Siriju....ali mir nikad nece imati....
Sta reci .....to je najgrublja pretnja,osuda na neku laganu smrt...koja ce dugo trajati
..I ON MOZE NASTAVITI KAO MINISTAR....KROJIT DEMOKRATIJU..... :puca :puca
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

ZA SIRIJU JE SVAKA NADA IZGUBLJENA?Masovne egzekucije civila u Halepu,vladine snage izvršile masovna ubistva.Moguc genocid i ubistva preko 100 hiljada civila.
Assadove snage odvode dječake i muškarce: u Halepu se događa nova Srebrenica,masovno ubijaju djecu i zene.Turski stanovnici protestuju zele da Turska vojska spasi civle
Image

Image
Image
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Da možete da birate, kojoj bi se strani pridružili? :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1678 times
Been thanked: 3199 times

Post by Mutevelija »

Prbolem Isila je što je kvazi hilafet, tj hoće BIH, a ne bi ja imao nikakve primjedbe da je ISIL samo dole lokalan, među hijenama, jedna hijena ne čini neku razliku.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Ovako završavaju svi koji se uzdaju u Tursku.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

https://www.facebook.com/SyrianWarNewsI ... 311809410/

...Prelazak sa istocnog u zapadni Aleppo--
Image
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Krokodil Behko wrote:
Kako će ih silovati iz aviona?
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

Image

NEMATE VI POJMA ŠTA SE DEŠAVA U ALEPU: Pogledajte kako je kanadska novinarka odbrusila medijima!

Alep je grad koji je duže vreme u centru svetske javnosti. Nekadašnja sirijska prestonica kulture poslednjih pet godina konstantna je meta razaranja i epicentar sukoba sirijske vojske i pobunjenika.

Tokom tih pet godina, mediji su objavili na hiljade vesti iz Alepa, a izvori su maltene uvek bili isti, zavisno od toga da li o njima izveštavaju zapadni ili ruski mediji.

Jedan od norveških novinara na konferenciji za štampu u Ujedinjenim nacijama upitao je nezavisnu kanadsku novinarku Evu Bartlet, koja je i sama izveštavala iz Sirije, kako to da se njeni izveštaji drastično razlikuju od onih koje objavljuju mejnstrim mediji, a ona mu je objasnila da je sve to što oni pišu jedna velika laž - i svoje tvrdnje temeljno obrazložila.

"Kada pričate o sirijskom narodu i tome što on želi, kako određujete broj ljudi? Obavljate li nezavisne ankete u kojima zapravo možete to da dokumentujete? I drugo, pričate o korporativnim zapadnim medijima i njihovim lažima.

Možete li objasnite agendu nas zapadnih novinara i otkrijete razlog zbog kojih mi, kako vi kažete, lažemo, zajedno sa međunarodnim organizacijama? Zašto ne bismo verovali apsolutno dokazivim činjenicama koje vidimo i dobijamo sa terena: bombardovane bolnice, ubijeni civili... Kako opravdavate to što nas nazivate lažovima?, upitao je norveški novinar Kristofer Rotenberg Evu Bartlet na konferenciji u Ujedinjenim nacijama.

Kanađanka je rekla da je sigurno da među mejnstrim medijima postoje iskreni novinari, a onda započela sa odgovorom na drugo pitanje koje joj je postavio Norvežanin.

"Dakle, međunarodne organizacije na terenu. Recite mi, koje su to organizacije u istočnom Alepu?", upitala je Bartletova.

Rotenberg je ćutao.

"Ne znate? Reći ću vam. Nema nijedne. Sve te organizacije o kojima pričate oslanjaju se na izveštaje Sirijske opservatorije za ljudska prava (SOHR), koja ima sedište u Koventriju u Engleskoj, i u kojoj radi samo jedna osoba. Oslanjaju se na kompromitovane grupe poput Belih šlemova. Hajde da popričamo o Belim šlemovima. Osnovao ih je bivši britanski vojni oficir 2013. godine, a dobili su ukupno 100 miliona dolara od SAD, Velike Britanije i Evrope, i još nekih država.

Pretvaraju se da spasavaju civile u istočnom Alepu i Idlibu, ali uprkos tome nijedan civil u istočnom Alepu nije čuo za njih. I kad kažem niko, kažem to sada, u trenutku kada je 95% teritorije u istočnom Alepu oslobođeno. Beli šlemovi sebe predstavljaju kao neutralne, a otkriveno je da nose oružje i fotografišu se tako što gaze tela mrtvih sirijskih vojnika.

https://www.youtube.com/watch?v=FH6xRh6K7-4

Njihovi video-snimci sadrže slike iste dece koje se iz meseca u mesec recikliraju. Tako možete pronaći "ispovest" devojčice Aje, koja se pojavljuje u izveštajima u avgustu, pa zatim u septembru, i to sa dve potpuno različite lokacije.

https://www.youtube.com/watch?v=Db2d9B8WuDc

Dakle, oni nisu kredibilni. SOHR nije kredibilna. Neimenovani aktivisti nisu kredibilni. Jednom ili dva puta - možda. Ali svaki put? To nije kredibilan izvor. Dakle, izvori o kojima pričate da su na terenu...ne postoje. Nemate ih", rekla je kanadska novinarka.

Rotenberg je i dalje ćutao.

Image

"Kada je reč o agendi korporativnih medija, to je agenda svrgavanja režima. Kako je moguće da Njujork tajms ili Demokrasi nau do dan-danas pišu kako je u toku građanski rat u Siriji? Kako do dan-danas izveštavaju da su protesti u Siriji bili nenasilni i bez oružja sve do 2012? To je notorna neistina. Kako je moguće da pišu da sirijska Vlada napada civile u Alepu, kad svaka osoba koja je oslobođena iz tog grada koji su okupirali teroristi govori apsolutno suprotno? Kako dokumentujemo količinu ljudi? Izborima.

Image

Ne znam da li se sećate, ali 2014. sirijski narod je glasao i velikom većinom podržao predsednika Asada. Postoje ljudi koji žele promenu vlasti. To je normalno i niko ne krije da oni postoje. Svi žele promenu.

Ali u smislu promene Vlade ti ljudi ne vide Bašara al-Asada kao problem. Kao problem vide terorizam, elemente sistema koji tamo imaju, ali predsednik Asad za njih nije problem, štaviše u ogromnoj većini ga podržavaju. Dakle, svoje mišljenje i stav baziram na izboru sirijskog naroda, kao i na sopstvenim razgovorima sa ljudima u Siriji - završila je Eva Bartlet, a Norvežanin nije imao ništa da doda na to.

https://www.youtube.com/watch?v=TjHniRRgOao

(Sputnik)
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

...jadan onaj koga rus spasava....ne mislim na vladu....
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

dr laganini wrote:...jadan onaj koga rus spasava....ne mislim na vladu....
Rusi su birvaktile spasile Hrvatsku od fašizma.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..procitaj moj post...
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

dr laganini wrote:..procitaj moj post...
Dabogdo nisu?
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..da bogdo...nebi bilo 45 godina tamnice...
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

dr laganini wrote:..da bogdo...nebi bilo 45 godina tamnice...
Imaš li ti neko bolje rješenje od rusa?
Post Reply

Return to “Svijet”